Dette er hva det koster:)

  • 07.04.2013, 13:32

Jeg fikk endel svar på det forrige blogginnlegget mitt:) På facebooksiden riktignok, men svar er svar. Jeg er litt imponert over folk:) De fleste tippet litt over, en tippet way under og ei tippet spot on;) JEG tippet way under....

 

Her er regnestykket for denne kaka:

  

 

8 timer (regner selvfølgelig ikke med herdetiden på fjærene som bør ligge i helst 24 timer).

 

For selve kaka:

6 egg  22 kroner

1 liter kulturmelk  18.- (her regner jeg med 1 hel liter selv om det skulle gå mindre. Jeg kjøper denne kun pga kaka og bruker ikke resten til andre ting)

½ til 1 kg hvetemel  ca 10.-

½ -1 kg sukker  Ca 18.-

125 gram bakekakao 18.-

Margarin eller smør 500 gram: 20.-

Litt nesquick, bakepulver, natron og vaniljesukker. Tjah?? 5 kroner kanskje?????

 

 

Så kommer fyll og pynt:

300 gram smør 12.-

900 gram melis 20.-

Kakao, vaniljesukker og melk: Kankskje 10?? : Vi setter 5.- for sikkerhets skyld.-

2 bokser svart fargepasta fra wilton: 118.- (JA, det gikk faktisk 2 hele bokser :O Damn!!)

3 blokker svart sugarpaste: 117.-

1 blokk hvit sugarpaste: 39

1 blokk rød sugarpaste: 39

 

Sum  461.- 

 

Det går jo med litt av andre ting, men det er så vanskelig å regne med alt. Melis til utkjevling, cmc til herding litt farge her og der o.s.v... sånne ting regner jeg aldri inn, for jeg aner ikke reelt hvor mye det ender opp med å dreie seg om. Om noen hadde spurt meg hva det koster å lage denne kaka for 1 uke siden ville jeg ha tippet kanskje 250 kroner.... og litt på vidda ville jeg ha vært da.... Det er en betydelig differanse i kostnad der og det er jeg som ville ha båret den differansen. Denne gangen kjøpte damen inn ingredienser selv siden jeg var blakk. For hver ting jeg listet opp krympet jeg meg litt siden jeg vet hva det koster og jeg tenkte at denne kaka blir dyr for henne å handle inn til, men saken er jo den at det kostet jo ikke mindre nå enn det pleier når det er jeg som handler.  

Det er bare det at normalt sett gjør jeg handlingen og da tenker jeg plutselig på det på en annen måte. Stæsjet jeg bruker koster jo det samme uavhengig av hvem som kjøper det inn. Om jeg lager en kake for noen så bør jeg kanskje få det til slik at de bærer kostprisen og det må jeg venne meg til å tenke på. Jeg sitter aldri igjen med mye når jeg baker for noen, og det er helt greit. Dette er hobbyen min og noe jeg digger å gjøre, men når jeg kalkulerer hva det koster å lage blir jeg litt paff. Jeg lagde en annen kake for litt siden hvor det gikk med nesten nesten 3 ganger så mye kake. Altså 300.- i bare kake og så kom sugarpaste, fyll og pynt utenom. Jeg er så på vidda at om noen hadde spurt da, så ville jeg tippet 150.- Trenger å få føttene ned på jorda much?

 

En tankevekker for meg:P

 

Trodde du det var så dyrt å lage kake?? 

3 Kommentarer skjul

Julie

07.04.2013 kl. 16:31
Heisann Sinnsvakt fin blogg!! Blir så lykkelig når jeg finner sånne gode blogger som dette! Jeg brukte å blogge, men jeg stoppet fordi jeg fikk så mange dumme kommentarer at jeg ikke orket å fortsette. Du må aldri gi deg da! Da vinner idiotene. Men du! Jeg har noe til deg siden du har så bra blogg :D Det er en konkurranse jeg akkurat deltok i. Du kan vinne energidrikke i et år. Det er veldig bra for meg for jeg er helt avhengig, hehehe, men kanskje du har mer flaks enn meg?! :-D Prøv dal vel!

HIlde Bergersen

06.02.2015 kl. 18:06
Fortsatt er ikke strøm, vann og bruk av utstyr regnet med . Heller ikke har en regnet noe for den tiden man har brukt på å bake og handle inn. For mange er ikke baking en hobby, men noe man gjør fordi det trengs en kake til et kakelotteri en avslutning eller noe.

Kakedamen

11.02.2015 kl. 19:24
HIlde Bergersen: Min definisjon av hobby er at man baker hjemme fordi man har lyst, liker det og det er ikke for kommersielt salg :)

Skriv en ny kommentar

Kakedamen

Det var baking denne bloggen skulle handle om da jeg startet den, men som med så mange ting blir det ikke så mye tid til det at jeg får blogget så mye jeg vil om jeg kun skal blogge om det;) Jeg er også opptatt av familien min, dyrevelferd, økologi, gjenbruk og miljø. Det som startet som en bakeblogg er altså blitt en familie-hverdags-aktuelt-økologi-livsstils-bakeblogg....eller noe sånt.... Litt av hvert med andre ord:) Legg meg gjerne til som venn:) Jeg kan kontaktes på nibinuriel@msn.com

Norske blogger Matbloggtoppen Follow on Bloglovin
Gratis blogg

Søk i bloggen

KategorierArkiv
Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits