hits

Hvordan få kakebunnen til å heve jevnt?!

  • 15.10.2013, 23:21

Irriterende når du lager ei kake som du skal pynte skikkelig fint: Du setter den i ovnen og når klokka ringer og du skal ta den ut har den sprukket oppå og har en "lava"topp av en annen verden som du er nødt til å prøve å skjære av så pent som mulig. Hvorfor ikke bare sørge for at den delen av røra som du nå må skjære bort og ender opp med å kaste heller hever gjevnt oppover så kaka blir høyere, rett og fiks ferdig til pynting??

 

Knepet er så enkelt:

Ta ett bomullshåndle du ikke er særlig glad i (det kan bli litt brunt i kanten og det er viktig med 100% bomull...det brenner skikkelig dårlig om du skulle være uheldig liksom;) og gjør det søkkvått med kaldt vann. Vær helt sikker på at det ikke er tørre flekker igjen på håndkledet! Skvis ut såpass med vann at du ikke søler ned hele kjøkkenet og så bretter du det slik:

Hele lengden, men ca samme høyden som kakeforma du steker kaka i.

Stram håndkledet rundt forma og fest med en knappenål.Det skal se slik ut:

Så setter du forma med kakedeig, håndkle og det hele inn i ovnen. Legg til noen minutter med steketid og sjekk at kaka er gjennomstekt før du tar den ut.

 

Jeg glemte selvfølgelig å ta bilde av denne da den var ferdig. Mitt første forsøk med håndkle rundt sjokoladekake. Det gikk over all forventning. Den hevet 2 cm over kanten og var perfekt rett og jevn. Lillebroren til denne kaka glemte jeg i ovnen i 1 time og 30 minutter. Den var ikke spiselig (lett brent kan man si), men håndkledet tok ikke fyr. Jeg vil alikevel råde folk til å bruke hodet. Syntetiske håndklær har antagelig en viss risiko for å ta fyr...

 

Her er ett sukkerbrød jeg har brukt samme trikset på forøvrig, så får dere se resultatet alikevel. Det blir sånn HVER GANG! Den hever bedre også. Du ser kaka er litt skakk? Hadde jeg klart å sette inn brettet på samme hakk i begge sider ville den hatt samme finishen, men vært i vater, så om du ikke kløner slik jeg gjør av og til blir kakene perfekte med dette trikset, hehe;)

 

 

Har du prøvd dette trikset?

3 Kommentarer skjul

May

16.10.2013 kl. 10:18
Takk for tipset, skal prøve dette :)

Christine

16.10.2013 kl. 18:09
Så utrolig smart! :) Dette skal absolutt prøves neste gang jeg baker kake!

Kari Nordsveen

07.03.2014 kl. 19:33
Takk for tipset :-) skal prøves :-)

Skriv en ny kommentar

Kakedamen

Det var baking denne bloggen skulle handle om da jeg startet den, men som med så mange ting blir det ikke så mye tid til det at jeg får blogget så mye jeg vil om jeg kun skal blogge om det;) Jeg er også opptatt av familien min, dyrevelferd, økologi, gjenbruk og miljø. Det som startet som en bakeblogg er altså blitt en familie-hverdags-aktuelt-økologi-livsstils-bakeblogg....eller noe sånt.... Litt av hvert med andre ord:) Legg meg gjerne til som venn:)

Norske blogger Matbloggtoppen Follow on Bloglovin
Gratis blogg

Søk i bloggen

KategorierArkiv
Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no