hits

En bedre måte å fylle kake på før pynting:)

  • 20.02.2014, 18:07

Når man skal lage en kake, så er det jo strengt tatt mer for smak enn for utseende. Man kan ikke kjøre på slik i Norge som Cakeboss gjør i USA. Tørr kompakt kake, smørkrem, rice krispies og fondant. Haha! JAAA! KJEMPEGODT! Eeeeeeller ikke :P

Det å skulle bruke amerikanske dekorasjonsmetoder og få det samme resultatet utseendemessig samtidig som smaken skal være på plass kan være skikkelig utfordrende syns jeg. Det er kompromisser hele veien. Om man skal få en fin finish på lokket f.eks er man avhengig av at ikke fyllet tyter ut mellom lagene på kaka. For å unngå dette lager man en dik av smørkrem. Det vil si at man lager en ring v smørkrem på det nederste laget. Inni denne ringen fyller man så opp med det fyllet man vil ha inni det laget, og så legger man på den neste og gjør det samme.

Problemet med dette er at smørkrem ikke passer til alt og heller ikke for alle. Det er ikke alle som liker det og jeg syns det går dårlig til f.eks en vanlig marsipankake med fløtekrem og annet snadder i.

Jeg har nå landet på en (for meg) bedre måte å fylle kakene på:) Deler den med dere, for det kan jo være at flere er lei av den evindelige smørkremdiken:)

 

Beklager elendig bildekvalitet. Jeg glemmer av og til at lysrørene på kjøkkenet ødelegger bildene.

 

Først og fremst: Metoden jeg bruker krever litt ekstra kakebunn, så om du er ute etter ekstra høyde på kakene må du ta med i beregningen at høyden må bygges med bunn og ikke med fyll.

Først deler du kakebunnen i så mange lag du vil ha. Deretter tar du av den øverste centimeteren i hvert lag :)

 

 

Skjær ut kakebunnen i midten så du sitter igjen med en 1-1.5 cm bred kakebunnsirkel.

 

Smør et tynt lag med kakefyll på den nederste delen:

 

Legg kakesirkelen på plass igjen:

 

Ha i resten av fyllet, men sørg for at du ikke fyller over kakesirkelen. Fortsett videre oppover til du har fylt alle lagene og er forøyd med høyden på kaka:)

 

Jeg må presisere at jeg aldri har opplevd dette som nødvendig om fyllet er litt fast, som mousse eller fromasjfyll. Fløtekrem, syltetøy, kompotter og vaniljekrem derimot er det veldig nyttig til:) Et litt tykt lokk på kaka hjelper også mot problematikken med ujevn side på kaka, men med diker eller kakebunnring (eller hva i huleste jeg skal kalle det) så unngår du hele problematikken:) Om du trenger tips til hvordan du får et jevnt fint lokk på kaka, så har jeg en video om det HER
 :)

 

Har du prøvd dette før?

 

 

#kakefyll #kaka #bake #marsipanlokk

4 Kommentarer skjul

Bente

20.02.2014 kl. 20:39
kjekk metode :)

Kakedamen

20.02.2014 kl. 21:40
Bente: For meg funker den gørbra ihvertfall:)

Stina

22.02.2014 kl. 23:14
utrolig god ide! Har hatt litt problemer med syltetøykrem fyll som flyter utover, men denne metoden var kjempesmart:)

Kakedamen

22.02.2014 kl. 23:30
Stina: Det fungerer kjempebra :)

Skriv en ny kommentar

Kakedamen

Det var baking denne bloggen skulle handle om da jeg startet den, men som med så mange ting blir det ikke så mye tid til det at jeg får blogget så mye jeg vil om jeg kun skal blogge om det;) Jeg er også opptatt av familien min, dyrevelferd, økologi, gjenbruk og miljø. Det som startet som en bakeblogg er altså blitt en familie-hverdags-aktuelt-økologi-livsstils-bakeblogg....eller noe sånt.... Litt av hvert med andre ord:) Legg meg gjerne til som venn:)

Norske blogger Matbloggtoppen Follow on Bloglovin
Gratis blogg

Søk i bloggen

KategorierArkiv
Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no