Velkommen til Norge!

  • 25.08.2014, 09:53

Jeg snublet for en tid tilbake over en video som gjorde meg både litt glad iog litt trist. Glad fordi noen i et annet land har tatt et ganske godt skritt i riktig retning. Trist av egoistiske årsaker fordi vi ikke har tilgang til det her, hehe :P

Konseptet er en butikk hvor varene ikke er pakket inn i engangsemballasje.

 Når du handler der tar du med dine egne beholdere, fyller i det du trenger og betaler for den mengden du har tatt. Dersom du har glemt beholdere så får du nedbrytbare papirposer å ha maten i. Konseptet som heter Original Unverpackt (eller original unpacked) ble startet av 2 tyske damer ved navn Sara Wolf og Milena Glimbovski. De var lei av all den unødvendige emballasjen man drasset med seg hjem fra butikken.

Jeg elsker dette konseptet og jeg håper det går så det suser slik at det kanskje i løpet av noen år sprer seg videre utover i Tyskland og muligens også inspirerer folk i andre land til å starte lignende butikker. Aller helst skulle all maten i denne butikken selvsagt vært økologisk, hehe:) I pose og sekk skal det være :P

 

Vi er økologisuckers! Alt vi spiser skal helst være økologisk (litt vanskelig, så det blir så mye som mulig) og vi strekker oss langt for å få tak i det vi trenger. Det er enkelte matvarer vi faktisk ikke kjøper dersom vi ikke får tak i det økologisk. Har ikke butikken økologisk paprika, druer eller epler, så lar vi rett og slett være å kjøpe det. Så langt vi har klart å finne ut av det er det disse tre som er mest sprøytet av alle frukter og grønnsaker. Det finnes sprøyterester av mange forskjellige sprøytemidler i hver av disse og det er helt søkt at produsenter føler seg vel med å si at sprøyteverdiene ligger innenfor lovens grenser når de står og vet at de grensene flyttes slik at større mengder gift aksepteres hele tiden (kan lese om det HER f.eks... ). Nå var det ikke økologi jeg skulle skrive om, men jeg blir så engasjert, hehe :P Jeg skulle skrive om emballasje og det nye geniale butikkonseptet i Tyskland :P Får prøve å komme meg tilbake på sporet her!

Det finnes en liten video som viser hvordan denne butikken ser ut og fungerer og den videoen deler jeg her:)

 

 

Ønsker denne butikken hjertelig velkommen til Norge:D Jeg hadde digget å kunne dra på butikken å handle det jeg trenger uten å komme hjem med masse plast og kjemikaliebehandlet papir!
Vi har tatt et skritt i riktig retning ved å kjøpe inn bee´s wrap (som er en økologisk erstatning for gladpack) fra agent M. Vi har nå hatt endel forskjellige str i halvannen uke, og vi elsker disse. Vi pakker brødet i en stor en, pakker matpakke i en mindre og osten går i en str Large først før den flytter over i str Medium ettersom den krymper. Vi er enige her om at vi skal bestille enda noen flere. Jeg lagde rundstykker for 3 dager siden. Puttet de i en glassbolle og dekket bollen med en bee´s wrap. Vi har brukt ÉN brødpose den siste uken, og det var fordi jeg ikke fant gummihanskene i farta. Jeg elsker det! :) Jeg lagde et innlegg om dette produktet hvor jeg la med en youtubevideo blandt annet:) Du kan lese det HER : )
Nå skal tiny og jeg lage oss frokost:) Ønsker alle en fin dag!
Ville du handlet i en slik butikk om det åpnet en i nærheten av deg?
#miljøvennlig #ingenplastemballasje #nedbrytbar #økologisk #beeswrap #agentM #tavarepåplaneten #spareressurser

4 Kommentarer skjul

Dina

25.08.2014 kl. 10:07
Wow så smart, dette er absulutt velkommen i Norge! Dette burde bli mer spredd, tenk så mye vi hadde spart jorda da!

Jeg lurte på om du kunne gjort meg en stoor tjeneste? Kan du være så snill å gå inn på mitt forrige innlegg og trykke på en av linkene? Om 100 folk gjør det vil jeg nemlig bli sponset av sheinside! Tusen takk :)

Joakim

25.08.2014 kl. 14:33
Fantastisk konsept. Jeg hadde hoppet på meg en gang, om butikkene hos meg startet med det.

Kakedamen

25.08.2014 kl. 15:48
Dina: klart det:)

Kakedamen

25.08.2014 kl. 15:50
Joakim: Jeg og! Det hadde vært helt suverent!

Skriv en ny kommentar

Kakedamen

Det var baking denne bloggen skulle handle om da jeg startet den, men som med så mange ting blir det ikke så mye tid til det at jeg får blogget så mye jeg vil om jeg kun skal blogge om det;) Jeg er også opptatt av familien min, dyrevelferd, økologi, gjenbruk og miljø. Det som startet som en bakeblogg er altså blitt en familie-hverdags-aktuelt-økologi-livsstils-bakeblogg....eller noe sånt.... Litt av hvert med andre ord:) Legg meg gjerne til som venn:) Jeg kan kontaktes på nibinuriel@msn.com

Norske blogger Matbloggtoppen Follow on Bloglovin
Gratis blogg

Søk i bloggen

KategorierArkiv
Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits