Red velvet bryllupskake :)

  • 18.07.2015, 21:53

I dag leverte jeg bryllupskake til lillesøsteren til ei barndomsvenninde av meg :) Gratulerer så mye med dagen deres, Malene:) 

 Kaken skulle være red velvet i 3 etg. Jeg lagde hvite roser som jeg støvet med lavendelfarge (tuuuuuusen hjertelig takk for hjelp med fargene jeg manglet Marianne ved Mariannes Sweet cakes ), hvite småblomster og lilla sommerfugler. 

 

Jeg dro til Munthegården der bryllupet skulle stå og monterte det hele. Tok et skritt tilbake for å se at jeg var på rett veg og fikk følelsen av at jeg stod og monterte sammen en eventyrkake. Det var noe med stabbursfølelsen i rommet jeg stod og det vakre tunet utenfor blandet med de sarte rosene på kaka. Var nesten så jeg ventet å se små alver fly forbi, hehe :)

 

Det var så vakkert der. En perfekt plass for en så flott dag <3 Det er mange slike perler rundt mjøsa, men jeg må jo si at jeg etter å ha sett Munthegården syns den sammen med Opstad gjestegård ligger helt i toppskiktet av idylliske plasser man kan feire bryllup :)

Bildet er lånt HER

 

Føler meg heldig som har vært der i dag. Fikk drive med mitt helt i fred. Det var svalende for sjelen om man kan si noe slikt, hehe :)

 

 Oppskriftene jeg brukte til denne kaken (altså... jeg ganget opp mange mange ganger, men for å få EN enkel kake da, haha :P ):

 

Red velvet kake:

 

150 gram smør

400 gram sukker

3  egg

400 gram hvetemel

25 gram bakekakao

1.5 ts bakepulver

1 ts natron

2 ts vaniljesukker

4 dl kulturmelk

1 ts eddik

1.5 ts rød fargegelé (fåes kjøpt hos kakeboksen.no eller hos jernia. Jeg anbefaler DENNE).

 

Miks sammen smør og sukker. Ha i eggene og pisk dette godt sammen. Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle og bland kulturmelk, eddik og rødfarge i desilitermålet. Miks dette inn i med smør/sukkerrøra og ha i en 25 cm form. Stek på 175 grader i ca 1 time. Bruk en grillpinne eller lignende til å stikke i midten av kaken. Dersom det sitter kakedeig på pinnen er ikke kaken ferdig og må stekes litt til. Jeg pleier å forlenge med 10 min. av gangen. For å få helt jevne kakebunner kan du følge det tipset HER.

 

Dagens brudepar ønsket seg smørkrem som fyll i kakene. Jeg foreslo derfor å ha ene etasjen med cream cheese frosting og de to øverste med smørkre. På den måten ville de få smørkrem OG den klassiske red velvetkaken. Noe for enhver smak altså :)

 

Til smørkremen brukte jeg denne oppskriften (bare x 5, hehe ;) ):

200 gram smør

500 gram melis

2 ss vaniljesukker

Melk til konsistensen er myk og fin

 

Ha smør, melis og vaniljesukker i bollen og rør det godt sammen. Spe til slutt med melk til du har en fin konsistens.

 

Til den kassiske cream cheese frostingen brukte jeg denne oppskriften:

250 g filadelfia ost

1 ts vaniljesukker

75 gram melis

1.5 dl fløte

Miks sammen osten, vaniljesukkeret og melisen. Pisk fløten til krem og bland de to godt sammen. Nammmmmm!

 

Jeg håper brudeparet har en fortryllende kveld <3

 

 

Hva syns du om kaka? Liker du red velvet?

 

#bryllup #bryllupskake #redvelvet #redvelvetcake #oppskrift #kakeoppskrift #cremcheesefrosting #smørkrem #brudepar #festkake

 

7 Kommentarer skjul

Navn

18.07.2015 kl. 22:14
Mmmh, nam.:)

TheFashionNoob

18.07.2015 kl. 22:20
OMG! ELSK§

Natalie

18.07.2015 kl. 22:21
SÅ nydelig :D

spisogspar

18.07.2015 kl. 22:22
Så nydelig kake :) Ser kjempegodt ut også !

mailinengeskaug

18.07.2015 kl. 22:37
Kjempefin kake! :)

Elin Slåen

18.07.2015 kl. 23:08
Den var nesten for fin til å spise! :)

Anette

18.07.2015 kl. 23:08
Utrolig fin kake!:)

Ha en riktig fin kveld <3

Skriv en ny kommentar

Kakedamen

Det var baking denne bloggen skulle handle om da jeg startet den, men som med så mange ting blir det ikke så mye tid til det at jeg får blogget så mye jeg vil om jeg kun skal blogge om det;) Jeg er også opptatt av familien min, dyrevelferd, økologi, gjenbruk og miljø. Det som startet som en bakeblogg er altså blitt en familie-hverdags-aktuelt-økologi-livsstils-bakeblogg....eller noe sånt.... Litt av hvert med andre ord:) Legg meg gjerne til som venn:) Jeg kan kontaktes på nibinuriel@msn.com

Norske blogger Matbloggtoppen Follow on Bloglovin
Gratis blogg

Søk i bloggen

Kategorier



Arkiv




Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits