hits

Lego Ninjagokake :)

 • 15.03.2016, 08:49

Gratulerer masse med dagen som var i helgen, Millian :)

Millian ville ha Ninjagokake. Den lagde jeg av 2 forskjellige typer sjokoladekake og fylte med sjokoladeglasur og melkesjokoladekrem:)

Håper dere hadde en fin feiring:)

#kake #bursdagsfeiring #bursdag #ninjago #lego #figurkake

Fiske(sjokolade)kake til 40årsdag

 • 30.05.2015, 00:06

Hei :)

 

Ville bare dele med dere en av vårens kaker:)

 

Kaka var til en 40 årsdag og tema var fisking/fisk. Valgte derfor å lage en fisk av sjokoladekake på toppen av kaka. Kaken fylte jeg med melkesjokoladekrem og den er smurt opp med hvit og blå sjokoladekrem.

Jeg startet med å lage fiskehalen som skulle stikke ut av kaka. Den er laget utelukkende av sukkerpasta. Den måtte herde i 2 døgn, så jeg lagde den i god tid. Etter at den runde kaken i bunnen var fylt og oppsmurt satte jeg fisken som jeg hadde skåret ut ferdig på toppen og trakk den med sukkerpasta. Fiskeskjellene lagde jeg med den tykke enden av en wilton sprøytetip.

 

 

 

Jeg brukte spiselige pulverfarger for å lage fargene på fisken. Måtte blande litt farger for å bli fornøyd, men påføring med stor pensel gjorde at fargene gled fint inn i hverandre, så anbefaler det :)

 

Etter at jeg hadde farget hele fisken så malte jeg den med wilton glittergelé for at den skulle se våt ut.

 

Slik ble sluttresultatet :)

 

 

Hva syns du?

 

#fiskekake #kake #fisk #sjokoladekake #40årslag #bursdagskake #sjokoladekrem

Frostkake med queen Elsa

 • 01.10.2014, 23:19

Kake jeg lagde for en tid tilbake:) Jo flere ansikter jeg lager jo mer ser jeg hvor mye og hva jeg har å jobbe med for å få dem til bedre. Practice makes perfect er det noe som heter. Øve øve øve.... Vel, vel.... fra ansikt til selve kaken:) 

 

Queen Elsa har en kjole som ikke akkurat er forenlig med dukkekake:) Den er tettsittende helt til kneet og dermed blir det ikke mye kake om man lager på den vanlige kakedukkemåten. Jeg har sett utgaver av henne med ballkjoleskjørt på den fine kjolen sin, men det er en vri jeg rett og slett ikke falt for. Skal det være Elsa, så skal det, og hun har ikke lik kjole som de andre disneydamene. Jeg bestemte meg derfor for å forsøke å lage kappen hennes av kake. Kappen er jo egentlig gjennomsiktig, men DET hadde jeg ikke fått til uansett, så hvorfor ikke fylle den med kake. På bildene jeg studerte starter kappen nedenfor skulderbladene og står ut bak henne. Det gav rom til en god del mer kake enn om jeg bare hadde laget skjørtet:) 

 

Denne krevde en god del prepping, for måten jeg gjorde det på med skjørt og kappe førte til at jeg ble nødt til å kle på Elsa etter at jeg hadde satt henne oppå podiet (som også var kake). Siden kake skal stå kaldt måtte jeg jobbe fort så tiden i romtemperatur ble kortest mulig. Det var utrolig kult å lage til alle farger, kjevle ut og skjære til alle sukkerpastadeler o.l så de lå klare før jeg tok kake ut av kjøla. Føltes helt rart å stå med målebånd og lage bittesmå dukkeklesbiter til en kake, hehe:) God planlegging og gode forberedelser gjorde at dette gikk uten at jeg måtte gjøre de helt store justeringene. 

 

Støtten i denne kaka er 4 grillpinner. 3 i skjørtet og 1 i selve figuren. 

 

Snømannen Olaf er i sin helhet laget av niesen min Vilde. Jeg blandet meg fint lite oppi det hele annet enn at jeg tredde på henne en hårstrikk og et forkle etter at hun hadde vasket hendene sine. Hun satt med et bilde av Olaf på telefonen sin og lagde en kopi. Hun har blitt sinnsykt flink syns jeg. God bakeassistent. 
Hva syns du? 

 

 

#frozen #frost #queenelsa #dronningelsa #kake #sjokoladekake #prinsessekake

Kveldens fineste ballkjole?

 • 31.08.2014, 16:06

Denne kaka koste jeg meg stort med. Det er slike utfordringer jeg elsker og denne var intet unntak. Jeg har ikke engang lyst til å nevne hvor mange timer jeg brukte på dette, men det ble endel for å si det sånn:) Jo mer jeg øver jo fortere vil det jo gå da, hehe:)

Jeg fikk forespørsel om jeg kunne lage en barbiekake. Mitt alternativ i retur ble at jeg kunne lage en dukkekake med håndlaget spiselig dukketopp og det ble godkjent.

Dette er det jeg lagde:Elendig bildekvalitet, men det er det man får for å glemme å ta med kameraet;)

 

Hva syns du?

 

#dukkekake #kake #bursdagskake #sjokoladekake #sukkerpasta #håndlaget #hjemmelaget

 

Bondegårdskake til tvillingbursdag:)

 • 22.08.2014, 12:56

Ei jeg kjenner har tvillinger og for en uke siden fylte de 2 år:) Til bursdagen fikk jeg æren av å lage en bondegårdskake:)

Dyrene er laget av sukkerpasta og jeg bestemte meg for å la de gjemme seg bak buskene innenfor gjerdet. Må øve litt mer så jeg får det til å se litt mer troverdig ut, hehe:) Grisene på toppen av kaka gjørmebader i kokesjokolade og sauen er det Vilde som har laget helt uten at jeg sa en døyt.

 

Jeg fikk mulighet til å bruke de nye bokstavfomene mine fra Linneeas.no:) De passet kjempefint til dette, for jeg skulle tross alt ha plass til to navn på 2årsskiltet:) Bokstavene blir ganske små oh på den måten får man plass til å skrive litt uten å dekke hele kaka med bokstaver:) Om du har manglet det noen gang, så finner du disse formene HER, HER og HER :) Hun har mye annet fint og veldig gode priser:) Whats not to like ;)

 

Hva syns du?

 

#kake #bursdagskake #sjokolade #sjokoladekake #bondegård #gårdsdyr

Naken på stranda:)

 • 20.08.2014, 09:54

Denne ble bestilt i god tid til et 40årslag. Det startet med kake og en hel masse figurer, men kokte etterhvert ned til kake med frodig naken dame og frosk med krone.

Selve kaken er en sjokoladekake med en kokesjokoladekrem. Lokket og figurene er sukkerpasta, og sanden på toppen er laget av knust mariekjeks.

 

  

Damen skulle se ut som en asiat, men det jeg er altså ikke flink nok enda til å styre helt nøyaktig hvordan det blir, så jeg syns vel kanskje hun ser litt mer latino ut enn asiatisk. Jeg håper damen ble fornøyd og trøster meg med at øvelse gjør mester.

 

Hva syns du?

 

#strandkake #strandtema #sjøstjerne #sjøskjell #sjokoladekake #sjokoladekrem #dame #nakendame #froskeprins #frosk #kake

 

 

Håndveske og conversekake:)

 • 13.06.2014, 10:27

Denne var det veldig moro å lage:) Det tok endel tid og jeg syns skoen var vanskelig. Den ble litt "fyldig" til å være en converse, men Vilde og jeg fikk den i mål:)

Veska og skoen er sjokoladekake mens Iphonen er av sukkerpasta med spiselig bilde. Det er første fangen jeg har prøvd spiselig bilde, og det er virkelig utrolig å se hvor bra det ser ut. Jeg ble overraska over hvor tykt det var, hvor godt det faktisk smakte (ja jeg smakte på litt av avskjæret bare for å sjekke hva det smaker :P) og også over at de er vesentlig mindre enn A4 str. Jeg lagde tlfskjermen i riktig strforhold til et A4ark. Når sukkertrykket som kommer sitter på et A4ark, men er mindre så blir det ikke helt i skala. Heldigvis var det ikke så mye at det egentlig gjorde noe og nå vet jeg det til neste gang:) Kommer til å bestille flere sånne i fremtiden:)

Hva syns du?

#kake #håndveske #veske #converse #skull #iphone #sukkerpasta #spiseligbilde

Batmankake!

 • 30.03.2014, 23:07

Helgens kake nr. 2 var til kompisen til Serafin :) Han fylte 5 i uken som var og i helge var det altså bursdagsselskap og gratulerer så mye med dagen som var. Prøvde meg med at Ragnar skulle få den, men mamman ville ikke høre på meg, hehe :P Hun ville betale ingrediensene og da fikk jeg bare slutte å krangle. Det er noe jeg øver på som jeg stadig blir flinkere til. Når jeg blir 50 kan det hende kunsten er lært :P

 

Det skulle være en enkel Batmankake. Lagde da sjokoladekake med oreokrem. Namnamnam!

 

Her er den, enkel og grei:)
Hva tycks?

 

 

#batman #kake #batmankake #bursdagskake #batmanbursdag #bursdag

 

I elverum spiser de hund!

 • 29.03.2014, 17:30

Disse skulle se ut som tibetanske spanieller.... Hhhhh.... Ha i bakhodet at jeg aldrialdrialdri har gjort akkurat dette før.... Jeg visste hvordan jeg ville gjøre det, men jeg visste ikke nok om hva som faktisk trengs. NÅ vet jeg det. Det var endel som gikk galt da jeg skulle lage disse så jeg er skikkelig stolt over at jeg fikk rodd de iland i det hele tatt. Om jeg skal ramse opp alt så tror jeg jeg må sitte å tenke lenge for å komme på det siden det var så mange ting. Jeg kan nevne noen ting da;)

 

Jeg fant ut at for å lage lang pels må man ha MYE sukkerpasta. Den må være 0.5 - 1 cm tykk over det hele for at man skal ha nok å jobbe med verktøyvis. Jeg hadde 2,5 kilo sukkerpasta som skulle holde til disse 2 og en kake til. Det høres mye ut, men det var ikke nok. Viste seg på slutten av prosjektet at de 8 boksene med melis jeg hadde i skapet, 1500 gram smør, mer enn 20 egg o.s.v.... Det var egentlig ikke nok.... jeg skulle eeeegentlig hatt mer.... Derfor ble det endel kreative forsøk på å få til pelsstruktur... Etter flere timer med prøv og feil på hodene (som er laget av honnikorntreats) fant jeg ut at jeg bare måtte bite i det sure eplet å gå over til smørkrem. Jeg VISSTE at det å gå over til smørkrem ville bli en utfordring fordi det å farge noe svart krever sinnsyke mengder med farge.

 

Jeg hadde kjøpt inn en svart pulverfarge fra squires kitchen som jeg tenkte ville gi en fin effekt på den mørke hunden.... Den er ikke svart! Den er mørk mørk burgunderrød! Det syns ikke så godt på bildet, men det er den. I boksen ser den jo svart ut, så jeg bare hadde på litt jeg da. Da kunne jeg jo liksom ikke stoppe heller da. En burgunderrød flekk midt i ansiktet liksom.... Jah... Tusen takk squires kitchen, tenkte jeg da :P

 

 

Først lagde jeg en rimelig mørk sjokoladesmørkrem, deretter brukte jeg en hel boks med svart og litt over en halv flaske med flytende svart i tillegg (det var det jeg hadde). Det ble ikke skikkelig svart etter alt det engang. Det sies at fargen dypner over natta. Den var ikke svart i dag heller :P  Det er helt utrolig at det går an egentig, men slik er det. Man kan lure på hvor mye svart som er i sukkerpastaen man kjøper. Synd det ikke er å få kjøpt ferdigfarget smørkrem her til lands, for tilsammen kosta det ca 100 kroner å farge den smørkremen brunsvart. Tenk på det?! Dyreste smørkremen ever, hehe :P

Kakene inni var det heldigvis ingenting tricky med. Annas favorittsjokoladekake med oreokrem :D De var jo fylt, smurt opp, trukket og sto kaldt og fint mens jeg drev og kløna med cereal treathodene... Alt i alt med all kløninga og det faktumet at det er første gangen jeg modellerer hund, syns jeg det gikk ganske bra. Jeg mener, man ser jo godt at det skal forestille hunder, ikke sant?! Jeg var litt nervøs for hvordan den skulle mottas, derfor sendte jeg et bilde på fb først så Nina (min venninde som skulle ha kaken til sin datters 18årsdag) skulle få et lite inntrykk ihvertfall:) Jeg fikk god tilbakemelding *phew* ! 

Jeg håper den smakte godt og at det ble nok :) Tror ikke de hadde smakt honnikorntreats før, så det blir spennende å høre hva de syntes om det:) Jeg syns det er supergodt!

 

 

Nesten litt redd for å spørre denne gangen, men hva syns du?

 

 

#kake #hundekake #hundekaker (haha) #skulpurere #figur #figurkake #hund

Thomastoget bursdagskake (med bitteliten tutorial) :)

 • 19.03.2014, 16:44

Hei:)

 

I dag har Anakin 3årsdagen sin. Mamman hans er en bekjent av meg og hun og jeg sendte meldinger til hverandre fra hver vår barselavdeling da han ble født. Jeg var på Lillehammer med Serafin og hun var på Elverum med Anakin:) Ganske spesielt:) Uansett så var jeg så heldig å få æren av å lage bursdagskaken hans. Nå har de sett den og den er godkjent, så da legger jeg den ut her;)

 

Jeg tok masse bilder for å vise hvordan jeg lagde Thomastoget, men de fleste ble så mørke at det ikke er noe å vise frem. Kan forklare kjapt likevel. Som dere ser på bildet under så lagde jeg togkroppen i deler. Det var fryktelig vanskelig å lage hele i en bit (finnes sikkert noen dyktige som får det til, men jeg fikk altså ikke det), så jeg valgte å gjøre det slik.

 

Den nederste "plata" bare kjevlet jeg ut og skar til i riktig størrelse (smugkikket på toget til Serafin). Den store klædden er et (takk, Olav, jeg tror jeg har lært det nå;) rektangel av sukkerpasta som jeg gnudde mot underlaget for å få så skarpe kanter som mulig før jeg skar vekk den lille biten øverst bak og den større delen fremover mot ansiktet. Den avrundede toppen lagde jeg ved å rulle en liten sukkerpastapølse som jeg så skar av en passe bit på langs (litt under halve pølsa). Det svarte er bare en bit av en sukkerpastapølse i samme str som den blå. Den skal sitte høyere oppe enn dere ser på bildet under her. Skal sitte på nivå med den blå kvart/halve pølsa:)

 

Til ansiktet brukte jeg denne metoden HER. Jeg lagde altså en egen støpeform av det godt skrubbede toget til Serafin. Det samme gjorde jeg med hjulene. På thomastoget er det endel røde striper her og der. Til å lage de så brukte jeg en sukkerpistol. Det går helt fint å trille ut lange røde strimler for hånd også, men jeg har en slik sukkerpistol og den bruker jeg så ofte anledningen byr seg, hehe;)

Den ser slik ut:

Den kan kjøpes HER , eller du kan lete opp en på ebay (slik ei venninde av meg gjorde for meg før jeg fikk meg egen paypalkonto) :) 1tallet som er på siden av toget lagde jeg for hånd. Øynene lagde jeg av to små hvite kuler som jeg limte på og så trykket litt flate og munnen av en liten hvit strimmel som jeg limte på og formet til. Pupiller tegnet jeg denne gangen på med spiselig tusj. Når detaljene blir så små som på denne er det enklere med tusj enn sukkerpasta.

 

Lag en sort sukkerpastarektangel som passer under toget. Det må være ca like høyt som hjulene. Lim det på under selve toget og lim julene på, og så er du ferdig:D

Ønsker Anakin en superduper bursdag:)

 

Hva syns du om kaka?

 

 

#kake #thomastoget #figur #figurkake #sukkerpasta #fondant #spiseligdekor #bursdag #bursdagskake #howto #diy #tutorial

Timmi Tiiiiiid:) Den ferdige kaken:)

 • 08.02.2014, 15:32

Her er det ferdige resultatet av helgens bursdagskake:) Eneste er at jeg gikk over både kake og figurer en ekstra gang etter bildetagning med pensel for å børste av restene av potetmelet jeg bruker når jeg kjevler ut. Figurene er laget av en sukkerpasta jeg kjøper på Panduro. Den heter Pettinice og kommer i 1 kilospakke. Den herder kjapt og smaker bedre enn andre jeg har smakt. Resten av sukkerpastaen dere ser er hjemmelaget og farget av meg med spiselige farger fra Wilton:)

 

Bokstavene er laget av sukkerpasta. Jeg fikk brått lyst til å prøve å lage spiselig glitter selv og det fungerte jo til en viss grad. Jeg tok en teskje med sukker i en kopp og drysset i bittelitt spiselig pulverfarge (litt mindre enn et fyrstikkhode) og deretter bare ristet jeg sukkeret litt frem og tilbake så fargen blandet seg jevnt. Dette er en veldig rimelig måte å få en glittereffekt på. Totalt blir det ikke mange kronene motfor endel hundrelapper om jeg skulle kjøpt spiselig glitter i alle disse fargene. Til gjengjeld er det selvsagt langt mer glittereffekt på kjøpeglitteret, men jeg syns nå dette ble bra nok jeg da:) Spent på å høre hva mottager syns jeg da;)


 

Hva syns du?

 

 

 

#timmitid #timmytime #kake #bursdag #barnebursdag #bursdagskake

Farsdagskaken til sambo:)

 • 10.11.2013, 23:40

Denne kaken startet altså som en blooper. Den kan du lese om HER ;)

 

Dette skulle være sukkerbrød, men som det står i blooperposten gikk det ikke helt som det skulle.... 

Vi fylte den med krem, fersken og boysenbærsyltetøy. Dette skulle bli en R2D2kake, men jeg vil vel hell ekalle det en tidlig prototype, hehe;) Slik ser en R2D2 ut når man kun har en time til å pynte:
 

Jeg skulle egentlig lage alle paneler og detaljer ved siden av og lime på med spiselig lim slik jeg pleier, men tiden strakk bare ikke til så jeg måtte male på med gelefarger og spiselig tusj isteden:) Relativt mange detaljer som utgikk, men sambo så med en gang "hvem" det skulle forestille ;)

 

Har dere hatt en fin dag?

 

 

#kake #farsdag

Min første t-skjortekake :)

 • 03.11.2013, 22:43

Laget Annas favorittsjokoladekake i langpanne. Skar til en t-skjorte så godt jeg fikk til og hadde smørkrem inni og utenpå:)

 

 

Gulfargen ble ikke helt korrekt i forhold til Storhamar Dragons sin, den er litt mer sitrongul, men jeg hadde ikke den fargen nå. Jeg må si at jeg elsker sukkerpistolen min. Bokstavene og tallet har jeg skåret ut for hånd, men de hvite stripene lagde jeg med sukkerpistol. Blir så jevnt og fint!

 

Ja...forresten......... nevnte jeg at Vilde var her i helgen?? Da må jo de vanlige goofballbildene være med :P

Flatterende, som alltid....*ahem*.... Vi har det faktisk ganske så gøy! Om latter forlenger livet blir jeg vel en 110-120 etter alt fjas og tull:P

 

Vel...tilbake til kaka:

 

Innehaver på Rokosjøen tilbød meg noen frimerker med hockeyspillere på, så da klistret jeg på de på kakebrettet som en liten ekstra treat til bursdagsbarnet:)

 

 

Jeg har fått tilbakemelding allerede på denne og de ble veldig fornøyde med den! Alltid litt spennende når jeg lager ett design jeg aldri har prøvd før:)

 

Hva syns du?

 

#hockeykake #t-skjortekake #kake #bursdag

Bob Marley konfirmasjonskake:)

 • 02.09.2013, 00:38

Fikk en telefon om jeg hadde tid til å lage en konfirmasjonskake til ei jeg kjenner. Marsipankake med ripsmousse og vaniljekrem ble det bestemt og dekormessig fikk jeg noen ting å forholde meg til. Gutten som skulle konfirmeres digger Bob Marley, retrostil og han er en skater. Jeg skulle prøve å integrere noe av det om det gikk. Bestemte meg med en gang for å ha Bob Marley sittende oppå kaka. Dermed ble det litt modellering på meg:) 

 

Med litt kort varsel hadde jeg ikke nok tid til herdingen, så derfor måtte jeg putte ståltråd inni armene hans. 

 

Det ble ikke bestilt noe skrift på kaka, men jeg syns det var litt gøy å sette navnet til konfirmanten som merket på skateboardet Bob Marley skulle chille på;)

 

 

Ferdig figur:)

 

Og slik ble den til slutt:

 

Tycks?

Cherry skull cake:)

 • 29.07.2013, 01:17

Hadde all verdens moro med å skjære ut to hodeskaller av sjokoladekake:) Jeg brukte en stålbolle jeg har til å steke kakene i så jeg fikk to halvkuler. Lagde en ekstra vanlig en i springform med samme diameter og så var det bare å sette igang å carve til jeg var fornøyd med skalleformen. Aldri gjort det før, så jeg ble ganske fornøyd med dem og det ble han som skulle ha dem og:) Rød sukkerpasta (Skulle ønske det fantes en måte å farge skikkelig rødt på selv, for kjøpesukkerpastaen er så dyr i forhold til hjemmelaget, men akk ja...), og grønn marsipan:) Alt er spiselig.

 

 

 

Tycks?

Kakedamen

Det var baking denne bloggen skulle handle om da jeg startet den, men som med så mange ting blir det ikke så mye tid til det at jeg får blogget så mye jeg vil om jeg kun skal blogge om det;) Jeg er også opptatt av familien min, dyrevelferd, økologi, gjenbruk og miljø. Det som startet som en bakeblogg er altså blitt en familie-hverdags-aktuelt-økologi-livsstils-bakeblogg....eller noe sånt.... Litt av hvert med andre ord:) Legg meg gjerne til som venn:)

Norske blogger Matbloggtoppen Follow on Bloglovin
Gratis blogg

Søk i bloggen

KategorierArkiv
Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no