hits

Flott konkurranse hos Franciskas Vakre Verden.

 • 13.03.2015, 22:32

Nå kan du vinne flott spaopphold om du går inn på Franciskas Vakre Verden. Bare følg denne linken HER så kommer du til konkurransen. 

 

 

Har du deltatt enda? :)

 

Hobbybakere vs. bakerier. Noe du bør tenke på før bestilling...

 • 20.01.2015, 12:37

Dette innlegget henvender seg til dere som bestiller kaker uansett hvor/hvem dere bestiller fra.

Jeg vil si innledningsvis at jeg fullt støtter hobbybakere og at jeg anser det som veldig trygt å bestille kaker hos de som selger. Det er alikevel en sak det er veldig viktig å være klar over når man bestiller fra en hobbybaker og det vil jeg sette litt fokus på her nå:)

Det har poppet opp hobbybakere de siste årene. Mange av disse tar på seg baking til andre og det fungerer kjempefint både for kunde og baker. Du kan få utrolige kakedesign, helt suverene smaksopplevelser og som regel i forhold til produktet du egentlig mottar (arbeidstimer, spesialdesign og ingredienser) gunstige priser, så hva har egentlig et konditori å stille opp med som en hobbybaker ikke har?
Det er etter sigende et krav fra mattilsynet at dersom du baker med tanke for salg så skal dette foregå på et kjøkken godkjent til dette formålet. Dette er du i teorien garantert dersom du bestiller fra et konditori. Selvsagt kan det finnes slasker i det yrket og, men i utgangspunktet skal det altså være rent og ordentlig etter mattilsynets krav.

De fleste hobbybakere baker hjemme på eget kjøkken som sjelden vil inneholde alt du trenger for å få det godkjent av mattilsynet (steamer og egen rensone bl.a). Jeg har ikke tenkt å henge meg så mye opp i akkurat dette, for det finnes uttallige innlegg om kjøkkenhygiene og jeg har ikke tenkt å hive meg ut idet utover å si at jeg har stor tro på at den gjengse husmor klarer å holde kjøkkenet sitt rent, ryddig og basseluskfritt. Om jeg ikke bakte alle våre kaker selv ville jeg ikke hatt problemer med å bestille kake fra en hobbybaker som baker på sitt eget kjøkken. Jeg har sett flere av disse hobbybakernes kjøkken, og når jeg sier plettfritt, så mener jeg det.

Andre ting et konditori kan stille med som ikke hobbybakere kan?? Tjah... Fast åpningstid kanskje? Jeg vet virkelig ikke hvor vesentlig det er, for de fleste hobbybakere tar kun på seg et oppdrag om de er 100% sikre på at de kan levere til rett tid. Om uforutsette saker oppstår i siste liten vil en hobbybaker heller slite hele natten igjennom enn å si til mottager at "desverre.....fikk ikke gjort det gitt", så arbeidsmoralen er det ingenting å si på.

Hva så med saker man kan rammes av som gjør at man ikke KAN bake? Oppkastsjau f.eks? Her kommer det et vesentlig skille i hva du kan forvente av et konditori og hva du kan forvente av en hobbybaker:

Det du kan forvente hos et konditori som en hobbybaker aldri vil kunne garantere deg er levering. Et bakeri har mange mange ansatte. Jeg skal ikke banne på at det aldri skjærer seg for et bakeri, men oddsen for at noen er der for å ta over dersom en av konditorene blir syke er vel ganske stor.En hobbybaker derimot baker alene. Du kan sannsynligvis få et flottere design og en mer spennende eller preferansetilpasset smak på kaka hos en hobbybaker, men du kan aldri få en leveringsgaranti, for dersom en hobbybaker blir smittsomt syk og er en relativt ansvarlig person, så kan vedkommende ikke bake kaka di. Stilig å ha flott 3 etg. dåpskake, men om 60 gjester starter å spy samme kvelden er det ikke så kjekt kanskje?!

Det finnes egne grupper på facebook hvor hobbybakere samles og der kan man legge ut nødrop om det skulle oppstå kriser, men det skal også litt til at noen skal kunne ta på seg et bakeoppdrag på veldig kort varsel. Flere har fått krisehjelp der i siste liten. Jeg vet at en hobbybaker som blir syk i siste liten vil jobbe r*va av seg for å skaffe kunden en løsning og i mange tilfeller vil det ordne seg og vil føle seg helt forferdelig dersom det ikke løser seg.... men en GARANTI for levering......... Det kan du kun få hos et konditori/bakeri.

 

Jeg mener ikke å tråkke noen på tærne, eller å skremme noen med dette innlegget, men det er greit å ta det med i betraktningen om du ønsker å bestille hos en hobbybaker.

 

Er du hobbybaker eller kakekjøper og har synspunkter/erfaringer i forhold til dette?

 

Del gjerne i kommentarfeltet :)

 

#hobbybaker #hobbybakere #konditori #bakeri #konditorivs.hobbybaker #avlyse #smittsom

Har kommet et stykke...

 • 08.09.2014, 13:04

Satt i går kveld og sammenlignet litt bilder av de tidlige kakene jeg lagde med de jeg lager nå.... Har kommet et stykke....

 

Denne var til niesens bursdag i 2010 tror jeg....

 

Disse har jeg laget nå i det siste:

 

Denne fra 2009 lagde jeg for en daværende kollega. Rosene var ikke akkurat prima for å si det mildt....Slik ser rosene mine ut nå:

Dåpskake for 2 år siden....

 

Dåpskake nå:

 

Det beste er utviklingen jeg har hatt på smak. Til å begynne med fylte jeg kaker på amerikansk vis fordi jeg ikke fikk de til pent på noen annen måte. Tro det eller ei, men det er veldig vanskelig å lage figurkake av sukkerbrød med fløtekrem. Det må fastere kake til.  For oss nordmenn er amerikansk kakefyll ALT for søtt. Det er rett og slett ikke godt.... Ikke det jeg har vært borti ihvertfall.... Det tok meg litt tid, eksperimentering og utveksling av erfaringer med andre kakedamer, men nå får jeg da faktisk skryt hver gang noen smaker på noe jeg har laget og det må jo være et godt tegn:)

 

Det har skjedd en stor utvikling fra jeg begynte og jo mer jeg lærer jo mer ser jeg at jeg mangler i kunnskap, hehe:) Drømmen min er å bli frisk nok til at jeg kan klare å ta meg utdanning innenfor konditorfag og kanskje i fremtiden få jobbe med kakebaking. Noen dager tenker jeg at det går bra og jeg begynner å bli frisk nok til å prøve å bygge meg opp litt, så prøver jeg forsiktig å starte med litt trening både psykisk og fysisk og så klapper jeg sammen igjen som et korthus. Det ligger ikke i min natur å gi opp, så det har jeg ikke tenkt å gjøre heller. En eller annen gang når jeg føler meg bra nok til å prøve kommer til å være gangen det fungerer:) Inntil det så får jeg være fornøyd med å få lov å være den tidvis fullstendig utslitte, men superheldige mammaen til to flotte små gutter:)

 

Har du en drøm som fungerer som ledestjerne for deg?

 

 

#drøm #drømmer #fremskritt

En liten energibooster fra meg til deg på morgenkvisten;)

 • 25.06.2014, 09:25

Haha:) Digger Yanis Marshall:)
Ha en fin dag alle sammen:)God dag mann økseskaft!

 • 05.05.2014, 17:26

"Hei! Kan jeg få kjøpe billett av deg? Jeg lasta ned NSBappen og prøvde å kjøpe billett mens jeg løp for å rekke toget, men jeg får bare tekniske feilmeldinger fra appen deres hver gang jeg trykker". NSBdamen ser surt på meg, fomler med billetmaskina si og sier "ja, men du får ikke kjøpt billett på toget" *taste, taste, trykke, snappe minibankkortet mitt*. "Du må altså kjøpe billett på perongen, for det er ikke mulig å kjøpe billett på toget lenger" *skriver ut billetten min og gir meg den og kortet mitt*. "Eh, ok! Takk!", svarer jeg en smule forvirret her jeg sitter PÅ toget til NSB med en billett det altså ikke går an å få kjøpt i hånda.... NSB.... Gotta lov'em....

Krysser alt som krysses kan...

 • 05.05.2014, 12:22

Pakket og klar for hjemturen. Har pakket figurene i håndbagasjen og krysser fingre og tær for at dette skal gå bra.

 Klarte helgen tålig bra, men er helt bunnskrapet for energi i dag. Hadde problemer med å komme ut av sengen. Det er en snodig følelse når hjernen din har lyst til å komme seg opp og ut, men kroppen er blytung og vil ikke være med :P Litt denne følelsen: "Kom a, så stikker vi på super´n og kjøper en kropp som har lyst til å være med" :P Haha:P

 

Kursdagene og resultatet kan dere lese om HER og HER.

 

Nå låser jeg meg ut og reiser til flyplassen. Gleder meg til å komme hjem.

 

 

 

 

Oooooh! Sexy :)

 • 04.05.2014, 20:28

Pin-up lady av sukkerpasta:) Det er det kursdagen gikk til å lage:)

Oppdatering på bildefronten igjen da, men jeg er så sliten nå at jeg igrunn ikke orker å skrive noe særlig, så det blir mest bildene som får snakke :)Her er originalen:

Her er min:

 

Originalen er selvsagt skarpere og frekkere, men jeg er fornøyd og har hodet fyllt til randen av lærdom som trenger prossessering (noe den får nå når jeg sovner...) 

Hva syns dere?


Er alt i alt storfornøyd med kursene, storfornøyd med de nye innkjøpene av utstyr (innlegg kommer), og ikke så rent lite stolt av meg selv for at jeg hoppet i det med hodet først på tross av at nervene nesten gjorde at jeg trakk meg på fredag... Det gikk bra. Still alive og alt det der. Man dør ikke av å være sliten og i dag trenger jeg ikke å gjøre noe mer, så da er det greit :D

 

Nattaaaaa :)

 

 

 

#kurs #øve #trene #figur #spiselig #sukkerpasta #fondant #modellere #lære

Det ble nytt kurs:)

 • 04.05.2014, 13:37

Sjekket omtalen av Kakemessa i går og da ble valget lett. Gidder ikke å bruke penger på noe som jeg like gjerne kan se på hjemme i Norge, så da ble det kurs isteden. Er litt seig i systemet i dag, men i hele og halve morgen, kan jeg ligge rett ut. La meg veldig tidlig i går og.

Så langt har jeg kommet og sluttresultatet skal ligne på hun under her:)

Vi får nå se da....

Da er kurset over...

 • 03.05.2014, 21:22

 

Tenkte å vise dere litt bilder fra kurset jeg da:

 

Jeg har lært mange små tips og triks i dag, men det viktigste av dem alle er et jeg ikke for mitt bare liv klarer å gjenskape hjemme. Sukkerpastaen vi brukte er av Molly sitt eget merke. Det er kun å få kjøpt i Italia og den er helt suveren. Helt anneledes enn noen annen sukkerpasta jeg har vært borti. Den er ganske hard (støl i hendene etter all knaingen faktisk), men den er supertøyelig, herder fort (men sprekker ikke om du trenger å justere noe en time etter at du sa deg fornøyd), holder kjempebra på fasongen og som en bonus lukter den helt fantastisk. Sitrus og et hint av vanilje lukter den:) Hjemme vet jeg at jeg ikke får tak i noe som fungerer så bra som denne her, så jeg må jo bare prøve meg med det som finnes da:)

 

Det ble ganske mykt sosialt møte for meg... Siden jeg er norsk var det nesten ingen som turte å snakke til meg, så da fikk jeg suldre for meg selv i min egen lille verden. Det var få ganger jeg faktisk MÅTTE snakke med noen. Må jo alikevel innrømme at jeg er helt utslitt i hodet nå, men jeg forventet jo det. Overdose på eksponeringsterapi! Jeg har fått kursplass i morgen også om jeg vil, men for å være helt ærlig må jeg ta det litt på sparket. Ikke sikkert jeg orker, rett og slett. Jeg vil nok gjerne bak hjernetåka som kommer når jeg er helt tappet, men jeg må rett og slett se det an når tåka forhåpentligvis letner i morra. Jeg savner den lille familien min, men akkurat nå er det veldig fint at jeg kan ligge helt rolig å puste uten å ha dårlig samvittighet pga ting som skulle vært gjort. Syns jeg har gjort en skikkelig god jobb nå faktisk.

Syns det er litt snodig at det er enklere for meg å forstå dansk, enn det er for dem å forstå norsk, men ettersom jeg til og med fikk med meg en del av det instruktøren sa (på italiensk som er et språk jeg virkelig trodde jeg ikke kunne noe av), så er det vel kanskje en mulighet for at nordmenn har et relativt godt utviklet språkøre?! Ikke vet jeg, men det funker for meg.

Dette er altså en sukkerpastafigur og dermed høres den jo spiselig ut, men slik er det ikke. Jeg var nysgjerrig på hvordan hun fikk figuren til å stå slik. Svaret er selvsagt ståltråd, og da syns jeg ikke den kan kalles spiselig. Hvem vil sette tennene i en bit med pynt som de vet har ståltråd i seg, og om man ikke vet det, hvordan går det med tenna? Det er vanskelig å komme utenom ståltråden i denne figuren, og det er kanskje greit. Hvem ville klare å sette tennene i en slik en?! Ikke jeg ihvertfall. Jeg tar vare på all den fineste kakepynten fra spesielle anledninger, så jeg ville aldri ha gnagd på den uansett, hehe:P

 

Ville du spist opp en slik kaketopper?

 

P.S Om dette innlegget er litt rotete, så være så snill å se litt mellom fingrene med det. Jeg orker faktisk ikke å gå igjennom det for å sjekke.

 

#kurs #lærerikt #sliten #eksponeringsterapi

I dag er dagen!!

 • 03.05.2014, 08:15

Sitter er og dirrer på stolen. Har sovet rimelig lite i natt, for det er ganske lyst her og jeg våknet hver gang t-skjorta som jeg hadde over hodet ramlet av. Uansett, sosialangs og retningssans eller ikke. I dag er kursdagen! I DAG, I DAG, I DAG!!!

 

Kurset går altså på å lære teknikkene som trengs for å lage denne:Haha! Vi får se da vet du!! Jeg kommer antagelig ut igjen med an tutukledd panda med rosa candyfloss på hodet, men det blir sikkert gøy alikevel:)

 

Jeg fullførte dag 5 av corechallengen i går, men jeg har ikke tid til å lage et innlegg om det nå, så det får bli senere. 

 

 

Ønsker dere en fin dag!

 

 

#kurs #øve #trene #lære

Kvelden er spikra........

 • 28.04.2014, 20:49

Etter en svært så effektiv dag er altså kvelden spikra også.... Når vi fikk av pappen og fikk dratt droget inn i stua kikket sambo bort på meg og sa knusktørt "det er verktøy i garasjen", og så tøflet han bort til pcen sin og dukket inn i Battlefieldland.... Så deeeet...... Hehehehehe. Han har aversjoner mot å lese bruksanvisninger, så det er vel kanskje like greit...
Bretter opp ermene og setter igang...

 

 

<3 Skikkelig crosstraner/elipsemaskin med god skrittlengde. Love it! <3

 

 

#crosstrainer #elipsemaskin #treningspartner #iform #trene #treningsmaskin #montere #skru #settesammen

Sånn ca. de kuleste skoene noensinne??!

 • 26.04.2014, 21:03

Jeg fant de på brandos i feil str og endte med å importere riktig str fra USA.... JA det er så lidenskapelig jeg er når det gjelder sko :P har ventet på de siden i januar og endelig kom de :D mine to nye venninner! De burde nesten få navn altså så kule som de er... Eller..... Så kule som jeg syns de er da :p

De er så gode å gå i og, hhhhhh... Jeg digger dem!

Hva syns du?

#shopping #sko #puma #wedges

Da har jeg fått ordna meg leilighet! Wohoooo!

 • 25.04.2014, 21:26

Jeg har hatt litt nerver, for tida begynte å løpe litt fra meg. Det er jo ikke slik at jeg ikke har lett, men jeg har jo innimellom SÅ beslutningsvegring da...I dag ordna det seg heldigvis. Jeg sendte inn forespørsel på flere forskjellige, men fikk avslag på avslag til det plutselig var en fyr som hadde en avbestilling. Takk og lov!!

På fredag i neste uke reiser jeg med andre ord til København for å dra på kurs, og nå slipper jeg å betale 1300 kroner natta for et hotellrom, men har en hel leilighet for 460 kroner natta isteden. Gotta love airbnb.com

 

Leiligheten jeg skal leie er splunka ny og stilig innredet (ikke det at det har noe å si), og bonusen er at det kun er 5 km unna der kurset er, så jeg slipper å styre masse for å komme meg dit. Kan bare gå faktisk og det liker jeg:) 

Får se om jeg kanskje prøver å få leid meg en sykkel:)

Jeg har gruet meg til å reise nedover fordi jeg ikke visste hvordan det ble med overnatting. Jeg er en ganske reservert person og liker ikke å ha masse folk innpå meg hele tiden, så hotell hvor det klaprer i dører og vrimler med folk er ikke et sted hvor jeg klarer å slappe av noe særlig. Her kan jeg lukke døren bak meg og det kommer ikke plutselig renholdspersonell på døra f.eks... Passer meg utmerket godt:)

 

Er sikkert ingen av dere som husker hva slags kurs jeg skal på, så da gjentar jeg:) Jeg skal på kurs hvor jeg vil lære å lage ballerinaen under her (eller noe i den duren i alle fall....får se da vøtt...)

 

Fant også ut at det er blitt en ledig plass på kurset for å lage figuren under her, og jeg har SÅÅÅÅ lyst til å gå på det også, men lommeboka har strekt seg så langt at den skriker om nåde allerede, så det får bli en annen gang.

 

Se på henne da?! Hæ?! Hun som lager disse er virkelig dyktig! Gleder meg til ballerinakurs:) Det er ikke til å kimse av at jeg får med meg det ene i alle fall, og sånn konstruksjonesmessig så er vel ballerinaen mer interressant for meg. HVa er det inni for å holde henne oppe liksom;)

 

Jeg gleder meg:)

 

Har du prøvd airbnb.com? Erfaringer?

 

 

#airbnb.com #utpåtur #reise #kurs #leilighet #leie

Dagens rimelig morsomme frokost :D

 • 18.04.2014, 10:25

Jeg har bare en ting og si: EBAY, EBAY, EBAY! OOOOOOOOH!

 

Søk etter funny side up, og du finner denne unødvendige men Å DUUU så festlige stekeforma til egg og bacon. Da jeg så denne forsto jeg egentlig ikke hvordan jeg har klarte meg hele livet uten, og jeg må nok bestille ugleutgaven etterhvert også. Uforholdsmessig dyr til å være på ebay. 134 kroner eller noe sånt...

Jeg fant ut at det nok lønner seg å tørke av plommen litt forsiktig, men det ble jo kult uansett da. Aldri vært så morsomt å spise stekt egg før, hehe :P

 

 

Kul?? :D

 

 

 

#funnysideup #hodeskalle #skull #frokost #stektegg

En fantastisk liten roadtrip:)

 • 17.04.2014, 21:00

I dag morges la jeg ut et innlegg hvor jeg fortalte at jeg skulle på skafferiet sammen med verdens beste Lena fra Opstad Gjestegård (bloggen hennes med masse fine interiørbilder og oppussingsbilder kan dere se HER). Det ble en kjempefin tur:)

 

Vi møttes hos henne på Opstad og kjørte en bil videre til Skafferiet på helgøya:) Jag hadde aldri vært der før og gledet meg til å se:)Skafferiet viste seg å ha en nydelig beliggenhet:) Selv i gråværet var det virkelig flott der.

 

Egen andedam og greier :D 

Så min favoritt: KAKEFATET :D De hadde dagens kaker utstilt på en veldig stilig måte syns jeg. Det så virkelig delikat ut. Jeg spurte hva den kaka i fronten var for noe, og med en gang hun sa nøttemarengsbunn visste jeg at det var den jeg skulle prøve. NAMMMMMMMM!!!!! Og WOOOW!!! Den var helt hinsides god! Jeg skal såååå prøve å lage marengsnøttebunn:) Veldig snart! Til helgen kaskje:) Da må naboene prøvesmake, hehe:) Kan ikke trøkke innpå alle sånne ting helt alene jeg, for da må jeg melde meg på fatcamp etter ganske kort tid :P ......

Vi tok også en tur for å kikke i den nye butikken de har åpnet i stallen. Oh maaan, de hadde masse fint:) Jeg savnet kanskje utvalg for enhver lommebok, det var virkelig stive priser der. Masse man kan ha lyst på, men som man selv forstår at det vil være galskap å brenne så mye penger på... Falt veldig for sirkusteltet på bildet under her, men jeg tror sambo ville gitt meg et mentalt klask i bakhodet om jeg blåste 900 spenn på det for å si det sånn. Kan jo få et vanlig telt for voksne mennesker for den prisen....

 

Jeg syns måten de hadde plassert ut varene og valget de hadde gjort av varer var veldig estetisk fint å se på, men som sagt, så syns jeg det var en overvekt av fryktelig høyt prisede varer.

 

Jeg falt forøvrig pladask for dette fatet som er laget av kongler:) Syns det er superfint og 999.- for dette er strengt tatt ikke galt med tanke på all jobben som ligger bak:) Jeg kommer aldri til å ha bruk for et fat til 1000 spenn, så jeg kjøpte det ikke, men utrolig fint var det i alle fall:) 

Etter turen vår reiste jeg hjem og tok med ungene på lekeplassen. Vi bråbestemte oss for å låne med oss hunden til venninda mi hjem slik at hun skulle få leke med hundene våre. De har herjet rundt ute vel og lenge, og nå ligger alle tre som slakt rundt meg i sofaen og sover (Alfa (gjestehunden) snorker, hehehehe :P ).

 

Det har vært en utrolig fin dag for oss i dag:) HVordan har din vært? 

 

 

 

#skafferiet #roadtrip #utflukt #opstad #opstadgjestegård #kjøretur #café #cafébesøk #hund #hunder #nøttemarengs #kake #findag

Kakedamen

Det var baking denne bloggen skulle handle om da jeg startet den, men som med så mange ting blir det ikke så mye tid til det at jeg får blogget så mye jeg vil om jeg kun skal blogge om det;) Jeg er også opptatt av familien min, dyrevelferd, økologi, gjenbruk og miljø. Det som startet som en bakeblogg er altså blitt en familie-hverdags-aktuelt-økologi-livsstils-bakeblogg....eller noe sånt.... Litt av hvert med andre ord:) Legg meg gjerne til som venn:)

Norske blogger Matbloggtoppen Follow on Bloglovin
Gratis blogg

Søk i bloggen

KategorierArkiv
Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no