Blooopeeeeer!!

  • 13.04.2014, 23:42

Jah.... Hva kan jeg si???! Natta, kanskje?! Jeg skulle bare lage en pai, og bortskjemt som jeg er med en komfyr som sier ifra OG slår av varmen når programmet er slutt, så glemte jeg hele paibunnen......til det begynte å lukte........

Tydeligvis da, så klarer ikke ovnen å gjette hvor lang steketid jeg vil ha om jeg ikke skrur på et sensorstyrt program ( og det glemte jeg). Null paibunn i paien til sambo med andre ord :P

 

 

Nattaaaaaa.....

 

#blooper #klønings #klønete #tabbe #brent #paibunn #ødelagt

Ny blooper! Sjokoladekake uten egg og melk, take one!

  • 04.04.2014, 15:38

Seeeeee!!!! Mitt aller første forsøk på sjokoladekake uten egg og melk. Den hevet jo skikkelig kjempe ikkeidetheletatt!

Åååååååkei.... Det er kanskje ingen blooper når man følger en oppskrift som viste seg å være en smule ufunksjonell, men jeg legger den i bloopers allikevel jeg :P

 

Over til take two. Går for normal oppskrift, men bytter egg med ogran no-egg, smør med melkefritt smør og melk med havremelk... Dette kan bare gå en veg, for første forsøk SUGER!

 

Har du en BRA oppskrift på lager uten egg og melkeprotein, please do share :P

 

#blooper #prøvepånytt #førsteforsøk #dårligoppakrift

En ny blooper på kjøkkenet :D :D :D

  • 10.11.2013, 00:12

Haha! Vi skulle lage sukkerbrød og det gikk ikke opp for meg før det var litt sent at jeg aldri har forklart niesen min HVORFOR vi vender inn melet istedenfor å mikse det inn med kjøkkenmaskinen. Jeg skravler i veg i telefonen og hun, flink og flittig, gjør ferdig sukkerbrødrøra... Eneste problemet var at det var igjen noen små klumper i røra og de ville hun gjerne røre ut. Maskina rakk ikke å gå i mer enn 15 sekunder, men nå vet vi hva som skjer når man pisker sukkerbrødrøre.

Først og fremst mistet den umiddelbart ca 5 cm med høyde i bollen, den hevet ikke ormalt og så kom den ut av formen seende slik ut:

 

Haha! Som en ost!

 

Inni er den som en formkake så og si....

 

Da fikk jeg endelig fortalt, og praktisk demonstrert hvorfor vi ikke pisker inn melet, men vender det inn. Det var dessuten en utmerket måte å lage en fastere kake med sukkerbrødsmak om det noengang skulle behøves :D Ikke alle bloopers er like dumme :D

 

 

 

 #blooper #oppskrifter

Ny blooper! Cake Pops!!

  • 15.04.2013, 13:07

Det skulle vi prøve oss på i dag da. Alt gikk kjempefint til å begynne med. 

 

 

 

 

Vi puttet sjokoladekake i bakebollen som vi så moste med mikseren:

 

Jeg lagde glasur etter familieoppskrift;)

 

Puttet det også i bollen og rørte det inn. Konsistensen ble kjempefin:)

 

 

I mangel på noe annet lagde vi melisglasur....ikke gjør det............skaff noe annet!











 

Fine små og VELDIG gode:)









 

Melisen ble enten for tynn eller for tykk. Da den var tykk nok til å dekke bra hang cakepoppene igjen oppi koppen, da den var tynn nok til å følge med opp bare rant den av. Vi måtte ha 3 lag. Vi gadd ikkemer enn 2.

 

Slik ble de til slutt:


Opp-ned og prikkete. Smakte godt da;)

 

Gidder du å stemme på meg i hele norge bakerkonkurransen? Finner den her:

http://www.tv3.no/helenorgebaker/konkurranse/?fanbooster=1&app_data=2186952

Har også min aller første give away. Du finner den HER

Ny blooper på kjøkkenet:D

  • 29.03.2013, 13:51

Jo, altså! Jeg har tidligere nevnt Årets kakeutstilling hvor jeg kjøpte masse greier fra Linneas.no. Jeg ble sponset med noen søte små kjeksutstikkere og gledet meg veldig til å prøve dem:) Kjempeheldig:) Tidligere i påsken var tanteungen min på besøk og da benyttet vi anledningen til å teste disse her.

 

Jeg fikk 3 forskjellige pakker. I hver pakke er det en "trykkedings" som man fester en mønsterplate i og fra 3 til 6 mønsterplater. Man stikker først ut selve kjeksen med trykkedingsen. Så trykker man ned mønsterplaten for å sette avtrykk og til slutt løfter man det hele opp fra benken og trykker ut kaka. Så enkelt høres det ut, men det er her kommer blooperen inn i bildet.

 

Jeg hadde ingen anelse om hva slags kjeksdeig man skal bruke og det fulgte ikke med en oppskrift. Jeg tenkte at en slags sugarcookiedeig skulle gjøre trikset, så det er det vi prøvde....

Her ser dere dingsen med Hello Kitty mønsterplater. Er en sucker for Hello KItty *rødmer litt*...

Lagde kjeksdeigen (med en oppskrift jeg såvisst ikke deler siden jeg bare deler BRA oppskrifter).

Kjevlet deigen ca 5 mm tykk, men det viste seg å bli for tynt, så vi nærmet oss ca 1 cm før vi var ferdige. HUSK at dette ikke er en tutorial. Det er en blooper! Det er slik du IKKE vil gjøre det om du skal prøve:P

 

Se her! Så fint det ser ut:)

Niesen min lagde Garfieldkaker:

Vi fant fort ut at det lønte seg å dyppe i melis slik at deigen ikke skulle sitte fast.



Midtveis ut i kaketrykkinga fant vi ut at den den ene pakken inneholdt feil trykkedings. Skivene har 2 forskjellige størrelser. Jeg fikk 3 pakker totalt. 2 av pakkene hadde små mønsterskiver, men en av disse hadde en stor trykkedings istedenfor en liten, noe som i praksis vil si at om jeg hadde bestile 1 pakke og hadde fått den pakke ville jeg ikke fått brukt den siden jeg da ikke ville fått festet mønsterskivene i trykkerten. Det er jo ikke Linneas.no sin feil, men jeg skal gjøre dem obs på det slik at de kan se over pakkene før de sender ut. 

 

Anyways.... tiden kom for steking og alt så veldig fint og flott ut. Vi så jo fort at det ikke var det. Deigen fløt ut og mønsteret ble mer eller mindre borte på mange av kakene. Utstikkerne i seg selv er helt supre, men deigen vi brukte var absolutt ikke det. Må nok lese meg opp litt på mønsterkjeksdeig, hehe:P Sambo mente kakene var sinnsykt gode da og det er da noe. Nå mangler vi bare å finne en oppskrift som er både god OG ser bra ut etter steking;)

 

Har du prøvd å lage kjeks før og har du en bra oppskrift å dele med meg?? :D

Ok, ok.... bursdagskaka mi (skrekk og gru)!

  • 03.02.2012, 20:02

Jadda...her kommer den beryktede bursdagskaken i all sin prakt *krampeler*... Det er sånn ca 1 gang i året jeg kan eksperimentere skikkelig med ei kake og det er til min egen bursdag.

 

Jeg ville lage en topsy turvy kake og utskjæringen gikk greit.

 

Blir en del kapp;)

 

Så kom den biten som ikke gikk så bra. Jeg ville unngå smørkrem så da lagde jeg ganasj og tenkte at dersom jeg har i kakekapp som jeg knuser skikkelig så kan jeg bruke det å tette sprekker, jevne flater o.s.v  Det funka forsåvidt greit nok. Ble ikke så glatt som det burde ha blitt.

 

Så fant jeg ut at jeg skulle sjekke åssen det funker med ganasj på en formskjært kake.... Om man ser på denne kaka og vet at ganasj er flytende sier svaret seg litt selv, men joda, jeg måtte jo prøve! Det gikk ca så dårlig som jeg trodde det skulle...

Ujevnt og stygt. Hjalp heller ikke at jeg var så sliten at jeg ikke orket å dekke kaka med fondant, men fondant krever uansett en god del av underlaget, så fint ville det ikke blitt uansett:O

 

I siste liten, ca 15 minutter før flkoet kom fant jeg ut at den bare var FOR stusselig. så da lagde jeg bittelitt smøkrem som jeg klæsja på i vill fart;)

 

Ikke den kaka jeg er stoltest av, men her er den da ihvertfall...

Ny kjøkkenblooper...

  • 24.01.2012, 01:13

Og så ufattelig teit at det nesten er for dumt til å legge ut...Jeg skulle lage to langpannesized sjokoladekaker og var (slik jeg gjerne er når det blir bloopers) litt stressa. Jeg snudde meg vekk for å se at jeg hadde huska alt i oppskrifta samtidig som jeg helte røre, og vips ble det en tiny liten rund sjokoladekake til hjemmebruk istedenfor en langpanne... Helte omtrent halvparten på posen med nyinnkjøpte ingredienser... Fikk det med meg først da det rant videre ned på gulvet og dermed på føttene mine... Joa! På tide å ta kvelden!

 



Blir mye vasking av sånt!

 

Natta!

Charlotte Russeblooper...

  • 11.01.2012, 20:28

Som tidligere nevnt ville jeg legge ut ett innlegg om den mislykkede charlotte russekaken jeg lagde og hva jeg IKKE GJØR neste gang...

Først og fremst må jeg nevne at en god oppskrift er en god start å begynne når man skal lage ei kake. Når man så aldri har testa oppskriften før, hvordan vet man om den er bra eller ikke?? Noen triks har jeg da lært meg etter denne her:

1. Har du prøvd andre oposkrifter fra samme bok og de har vært mangelfulle (kan nevnes at ei anna oppskrift på KAKE mangler søtning.... det er ingen form for sukker eller annen søtning i det hele tatt i oppskrifta selv om det står at den skal være søt og god...) kan dette være ett clue...

2. Samsvar mellom bilde og oppskrift. Når det står at du trenger 35-40 fingerkjeks og kaka på bildet har 18??! Da bør det gå opp ett lite stearinlys for deg (jeg lagde 20 på grunn av denne observasjonen og fikk 2 til overs...)...

3. Beskrivelse av fremgangsmåte bør være forståelig og forfatter bør heller spe på med noen teskjeer ekstra info enn å klaske det i hode på deg med digre sleiver. Selges kokeboka som en hobbykokebok og ikke læringsstoff for elever bør forfatteren gå ut ifra at den som skal lage kaka aldri har gjort det før og legge opp infoen deretter... Merkelig nok er det mange beskrivelser som ser ok ut helt til begynner å lage istand det du skal lage... da mangler plutselig temperaturer, antall minutter for ditten og datten, nøyaktig beskrivelse av konsistenser og gudene vet ikke hva...

 

Her er den berømmelige kaken:

 



 

Feil nr 1: I bokji står det at man skal sette fromasjen til kjøling i en time før man heller den i bollen der man har satt fingerkjeksene. Dette for at fromasjen skal ha riktig konsistens til at kjeksen ikke skal flyte opp. Jeg syns den så ganske så flytende ut og venta i 20 minutter ekstra. Lyst til å gjette hva som skjedde??! Jepp...kjeksen fløt opp alikevel! Ergo var all kjeksen ødelagt og jeg hadde ikke flere kjeks, ikke flere egg å lage kjeks av og det var midt på natta... Yes da... da var ho mor blid her....

Løsning nr 1: Jeg fisket ut all kjeksen mens jeg bannet og svertet (og den delen med banning og sverting var viktig for sluttresultatet tror jeg), og så tørket jeg av den nå ikke fullt så sprøde kjeksen med tørkepapir. Deretter satte jeg fromasjen tilbake i kjøleskapet, danderte den gugne kjeksen i bollen på nytt og venta i en time... Da var fromasjen stiv nok til at jeg kunne spa den i med skje, så jeg gjorde det og glattet den til etter beste evne (ingen krise, for den synlige delen på dette tidspunktet ender opp i bunn til slutt.

Feil nr 2: I boka står det at man skal bruke en charlotte russe form eller en kakeform som tar 2 liter. Jeg har en tupperwarebolle med helt riktig fasong som det står 2 liter under. Jeg dobbeltsjekka til og med før jeg starta at den tok nøyaktig 2 liter.... Den gang ei... Oppskrifta dekker kanskje en form på 1.5 liter, så der sto jeg altså med kjeks opp til kanten og fromasj til litt over midten av bollen.... Hadde lyst til å tenne opp med den j.... boka for å si det sånn...

MIn løsning nr 2: Jeg gikk og la meg og vel i seng tenkte jeg at jeg har sett så mange forskjellige utgaver av Charlotte Russe, så ingen kan si det er feil om jeg fikser ett lag med hjemmelaget gele (ingen kan egentlig si noe på den vasne kjeksen heller uten å få kakespaden smekka hardt i bakhodet for den saks skyld...hrmf). Og jeg så gjorde. Morgenen etter lagde en eple og pæregele og helte dette over fromasjen. Jeg satte i pakepapir for å holde geleen innenfor kjeksen, men når ting først har gått galt skal det visst gjøre det til gangs, så jeg sto og faktisk fysisk rev meg i håret mens jeg så på at geleen sev ut og la seg utenfor den siste pene delen av kjeksen og gjorde også denne til noe med potetmoskonsistens...akk ja...

Da geleen var stivnet og jeg fikk hvelvet den på ett fat viste det seg at det med å lage gele nederst redda hele kaka, for den trakk seg godt inn i kjeksen og bandt den sammen. Kaka så feil ut, men den ble tålelig grei alikevel, så Modern fikk bursdagskaka si og noen digre american size oreocupcakes to go...

 

Alle kaker kan reddes med unntak av de som er svidd tvers igjennom. Det handler bare om å tenke alternativt...

Nå skal jeg planlegge ei DJ kake som skal leveres i overimorgen og som ble bestilt i stad:O Blir nødvendigvis noen hurtigløsninger på knapper og fjas, men damen skal få ett mixebord som bestilt;)

Og slik blir mine oppskrifter til...

  • 10.01.2012, 01:06

Jeg burde hatt en egen blooperkategori, og en egen fotograf som tok bildene til denne kategorien siden jeg stort sett står på hodet og vifter med armene når ting går så galt. Seriøst... Jeg er så sur nå at jeg ikke helt klarer å være lattermild selv om det er den eneste fornuftige reaksjonen (merk fornuftig...ikke logisk)...

Jeg har brukt flere timer på å lage en Charlotte russekake... Jeg reagerer underveis på at oppskriften er svært mangelfull, men ettersom den er trykket i en bok regner jeg jo med (som alltid når jeg tryner på dårlige oppskrifter) at den er gjennomprøvd og funker. Det står jo det!! Det er bilder til og med (som ikke stemmer med oppskrifta og det burde jo være ett tegn...). Men altså, etter å ha halta meg igjennom denne oppskriften og prøvd å fylle igjen "hullene" i how toen som står under ingredienslista står jeg altså ved siste trinn: Hell røra over kjeksen! Det er det jeg gjør og det jeg får er ikke en charlotte russekake, men en hel haug med fingerkjeks som flyter opp og svømmer rundt omkring i fromasjen som selvfølgelig ikke er stiv ennå, men liksom skal stivne inni kjekskrona....

 


bilde tatt fra http://cheezburger.com/View/2284007168

AAAAAAAaaaaaaaaaarghh! Jeg står altså på kjøkkenet, helt panisk i blikket og dytter kjeks etter kjeks tilbake på plass med den ene hånda mens jeg vifter febrilsk med den andre for å få tak i noe, ett eller annet, HVA SOM HELST som kan legges på toppen av kjeksen for at den skal holde seg på plass... Jeg tror det må ha sett dumt ut...

Enden på visa er at jeg plukker ut alle kjeksene, tørker dem (ja du leste riktig) med kjøkkenpapir, stapper fromasjen tilbake i kjøleskapet og forbanner den helvetes oppskrifboka som for andre gang på 1 uke gir meg en oppskrift som ikke er riktig (i den forrige manglet det sukker).

Javel, så er jeg sur... men det er faktisk slik mine oppskrifter blir til. Jeg prøver å følge andres og om oppskriften er bra holder jeg meg til den (og refererer selvfølgelig til kilden i evnt innlegg). Om den suger derimot (FUCK DEN STORE DESSERTBOKEN FRA SPEKTRUM FORLAG! AAAARRRRGH!!) så modifiserer jeg den ganske enkelt til den virker. Når jeg har endret mengder og/eller ingredienser?! Ja, da er jeg så frekk at jeg kaller oppskriften MIN oppskrift!

Kakedamen

Det var baking denne bloggen skulle handle om da jeg startet den, men som med så mange ting blir det ikke så mye tid til det at jeg får blogget så mye jeg vil om jeg kun skal blogge om det;) Jeg er også opptatt av familien min, dyrevelferd, økologi, gjenbruk og miljø. Det som startet som en bakeblogg er altså blitt en familie-hverdags-aktuelt-økologi-livsstils-bakeblogg....eller noe sånt.... Litt av hvert med andre ord:) Legg meg gjerne til som venn:) Jeg kan kontaktes på nibinuriel@msn.com

Norske blogger Matbloggtoppen Follow on Bloglovin
Gratis blogg

Søk i bloggen

Kategorier



Arkiv




Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no