hits

Bryllupskake med håndlagde sukkulenter :)

  • 01.05.2016, 14:25

Bilder fra arkivet som jeg ikke har delt før av en eller annen grunn. Syns det er greit at de ligger på bloggen for da har jeg de selv om noe skulle skje med tlf og Mac:) Brudeparet ønsket toblerone og banankrem til fyll (om jeg ikke husker helt feil) og jeg lagde en liten testkake som vi kunne spise hjemme med samme fyllet. Til vår store overraskelse var det sinnsykt godt faktisk:) Ble helt tomt :)

Koste meg masse med å lage sukkulenter og dro til blåbærfeltet vårt og plukket lyng med blåbær dagen før bryllupet :) Brudgommen hadde dress i blåbærfarge og bruden hadde kjole i samme farge som rosene. Lagde en del ekstra roser for sikkerhets skyld, og de satte vi sammen med restelyng i små blomstervaser, hehe! Litt morsomt ;) Denne kaka var veldig skreddersydd etter deres ønsker og jeg følte meg privilegert som fikk lage den. Var en kjempemorsom prosess fra start til slutt :) Smiler hver gang jeg ser bildene, for det var virkelig spesielt. Niesen min var med og hun også har snakket mye om hvor koselig og gøy det var :) Sånt liker vi :D

Hva syns du?

#bryllupskake #bryllup #kake #sukkulent #succulent #håndlaget #personlig #skreddersydd #kakedamen #toblerone #banan #kakefyll #bryllup

Red velvet bryllupskake :)

  • 18.07.2015, 21:53

I dag leverte jeg bryllupskake til lillesøsteren til ei barndomsvenninde av meg :) Gratulerer så mye med dagen deres, Malene:) 

 Kaken skulle være red velvet i 3 etg. Jeg lagde hvite roser som jeg støvet med lavendelfarge (tuuuuuusen hjertelig takk for hjelp med fargene jeg manglet Marianne ved Mariannes Sweet cakes ), hvite småblomster og lilla sommerfugler. 

 

Jeg dro til Munthegården der bryllupet skulle stå og monterte det hele. Tok et skritt tilbake for å se at jeg var på rett veg og fikk følelsen av at jeg stod og monterte sammen en eventyrkake. Det var noe med stabbursfølelsen i rommet jeg stod og det vakre tunet utenfor blandet med de sarte rosene på kaka. Var nesten så jeg ventet å se små alver fly forbi, hehe :)

 

Det var så vakkert der. En perfekt plass for en så flott dag <3 Det er mange slike perler rundt mjøsa, men jeg må jo si at jeg etter å ha sett Munthegården syns den sammen med Opstad gjestegård ligger helt i toppskiktet av idylliske plasser man kan feire bryllup :)

Bildet er lånt HER

 

Føler meg heldig som har vært der i dag. Fikk drive med mitt helt i fred. Det var svalende for sjelen om man kan si noe slikt, hehe :)

 

 Oppskriftene jeg brukte til denne kaken (altså... jeg ganget opp mange mange ganger, men for å få EN enkel kake da, haha :P ):

 

Red velvet kake:

 

150 gram smør

400 gram sukker

3  egg

400 gram hvetemel

25 gram bakekakao

1.5 ts bakepulver

1 ts natron

2 ts vaniljesukker

4 dl kulturmelk

1 ts eddik

1.5 ts rød fargegelé (fåes kjøpt hos kakeboksen.no eller hos jernia. Jeg anbefaler DENNE).

 

Miks sammen smør og sukker. Ha i eggene og pisk dette godt sammen. Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle og bland kulturmelk, eddik og rødfarge i desilitermålet. Miks dette inn i med smør/sukkerrøra og ha i en 25 cm form. Stek på 175 grader i ca 1 time. Bruk en grillpinne eller lignende til å stikke i midten av kaken. Dersom det sitter kakedeig på pinnen er ikke kaken ferdig og må stekes litt til. Jeg pleier å forlenge med 10 min. av gangen. For å få helt jevne kakebunner kan du følge det tipset HER.

 

Dagens brudepar ønsket seg smørkrem som fyll i kakene. Jeg foreslo derfor å ha ene etasjen med cream cheese frosting og de to øverste med smørkre. På den måten ville de få smørkrem OG den klassiske red velvetkaken. Noe for enhver smak altså :)

 

Til smørkremen brukte jeg denne oppskriften (bare x 5, hehe ;) ):

200 gram smør

500 gram melis

2 ss vaniljesukker

Melk til konsistensen er myk og fin

 

Ha smør, melis og vaniljesukker i bollen og rør det godt sammen. Spe til slutt med melk til du har en fin konsistens.

 

Til den kassiske cream cheese frostingen brukte jeg denne oppskriften:

250 g filadelfia ost

1 ts vaniljesukker

75 gram melis

1.5 dl fløte

Miks sammen osten, vaniljesukkeret og melisen. Pisk fløten til krem og bland de to godt sammen. Nammmmmm!

 

Jeg håper brudeparet har en fortryllende kveld <3

 

 

Hva syns du om kaka? Liker du red velvet?

 

#bryllup #bryllupskake #redvelvet #redvelvetcake #oppskrift #kakeoppskrift #cremcheesefrosting #smørkrem #brudepar #festkake

 

To bryllupskaker til samme bryllupet :)

  • 16.06.2015, 22:32

Forrige helg hadde jeg æren av å lage bryllupskakene til ei barndomsvenninde. De ønsket to forskjellige smaker, men for at det skulle være enkelt å skjære ville de ha 2 kaker i 2 etg fremfor en veldig høy kake hvor man måtte skjære nederst eller øverst etter hva slags kake man ville ha. Et fornuftig resonnement :)

Kakene skulle matche hverandre, ha roser, peoner og eføy, men utover det hadde jeg frie hender hva utseendet angikk. De lurte også på muligheten for å ha med et brudepar og dermed valgte jeg å lage to kaker som var speilvendt av hverandre. Da kunne brudeparet stå i midten og balansen ville bli bra.

Den ene kaken var sukkerbrød dynket med appelsinjuice og fylt med et tykt lag hvit sjokolademousse med revet sitronskall (oppskriften har jeg delt HER ), bringebærmousse, bringebærkrem med hakket melkesjokolade og et lag hvit sjokoladekrem.

 

 

Den andre kaken var sjokoladekake med et tykt lag bringebærmousse og melkesjokoladekrem med friske bringebær.

Begge kakene ble smurt opp med hvit sjokoladekrem og det øverste laget ble trukket med hvit sukkerpasta. Blomstene har jeg laget av sukkerpasta og hver blomst har en grillpinne i midten som jeg bruker til å feste blomstene i kaken. Blomst på pinne ;)

Denne gangen måtte jeg montere kakene i rommet der de skulle spises. Jeg syns det var rimelig nervepirrende og jeg var så redd for å søle til den fine hvite duken, eller å være i veien for serveringsjentene som drev og gjorde istand til gjestene skulle komme, men det gikk fint:) Kakene var som nevnt til ei barndomsvenninde som jeg ikke har hatt kontakt med på flere år og hennes ektemann. Jeg syns det var utrolig koselig å få være den som lagde bryllupskakene deres <3 Det beste med det hele var dog tilbakemeldingen jeg fikk etterpå.

Deler med tillatelse fra bruden:Jeg smilte fra øre til øre hele søndagen da tilbakemeldingen kom:)

Og noen bilder tatt av dem: 

Og så sparer jeg det beste til slutt <3 :

 

Åh...... jeg får helt dånedimpen! Nydelige dere er <3
 

Måtte dere få mange gode år sammen <3

 

Hva syns dere om kakene?

 

#bryllup #bryllupskake #bryllupskaker #sjokoladekake #sukkerbrød #sjokolade #sjokoladekrem #sjokolademousse #bringebær #bringebærmousse #festkaker

Sommerens siste bryllupskake :)

  • 10.08.2014, 17:46

Fikk spørsmål av søskenbarnet mitt om jeg kunne lage laktosefri og glutenfri kake. Til det sa jeg at jeg desverre ikke har tilgang på et kjøkken hvor det aldri blir brukt hvetemel og div, så da kunne jeg bare lage laktosefri og glutenredusert kake. Det fungerte helt fint fikk jeg beskjed om og dermed begynte planlegging av kake:)

Kaka bygget vi opp av sjokoladekake med vaniljebunn nederst og øverst. Hvit sjokoladekrem med friske bringebær og en mørk sjokoladekrem som fyll. Lokket og pynten  var av sukkerpasta:)

 

Jeg fikk mer eller mindre frie hender på pynten, men fargene som skulle være ca slik:

 


 

 

Peoner i både knoppstadiet og fullt utsprugne, pluss noen fantasiblomster og blader som vi malte med ltt matolje for å få de blanke og fine:)
Ser så vidt snurten av Vilde til høyre der:


Jeg var så spent på hvordan denne skulle bli mottatt:) Tross alt litt skummelt når man har frie hender på alt fra innhold til utseende, men veldig veldig morsomt også :)

 

Dette er tilbakemeldingen jeg fikk dagen etter:

"Hei!

Tusen takk for fantastisk flott kake i går! Den var helt nydelig og utrolig god, en skikkelig hit blant gjestene. Min far trodde ikke på at det var en kake før vi skar den opp, han trodde det var en utstilling-plast-greie :-P Så han hadde haken langt nedpå gulvet da han hørte den var hjemmebakt!"

 

Storkoste meg med å lage den og er så glad de ble fornøyde :)

 

Hva syns du?

 

 

#bryllup #bryllupskake #brud #brudgom #blomster #sukkerpasta #hvitsjokolade #kakefyll #bringebær #sommerbryllup

 

Sommerens største bryllupskake:)

  • 09.08.2014, 11:18

Hei:)

 

Det er stille fra meg i sommer. Har falt litt av blogglasset, men har laget noen kaker jeg har lyst til å dele med dere alikevel:)

Den nederste etasjen var en fyldig mørk sjokoladekake med hvit sjokolademousse, sjokoladekrem og friske bringebær. Den nest nederste hadde en tynn nøttebunn nederst og et sukkerbrød over fylt med bringebærfromasj og sjokoladekrem. De to øverste var saftige red velvetkaker med ostekrem.

Rosene og lokk var av hjemmelaget sukkerpasta og blondene var spiselig sugarlace:) Den nydelige kaketopperen hadde brudeparet bestilt fra etsy. Personlig og kjempeflott syns jeg:)


(tatt av Vilde)


(tatt av Vilde)

 (Fra bruden)(Fra bruden)

Et utrolig nydelig bilde av et stort og tradisjonsrikt øyeblikk og hell over alt hell så fikk jeg lov å vise det frem til dere også:)Jeg føler meg beæret over at jeg fikk lov å lage bryllupskaken og dette er tilbakemeldingen jeg fikk: "Tusen takk for en fantastisk kake! Den var helt nydelig og passet perfekt. Også smakte den utrolig god:)".


Hva syns dere om kaken?

 

#bryllup #bryllupskake #brud #brudgom #kake #hjemmelaget #sjokolademousse #sjokoladekrem #sommerbryllup

Sommerlig bryllupskake:)

  • 07.07.2014, 10:00

Marsipankake i bunn med vaniljekrem, fløtekrem og friske jordbær. De to øverste etasjene er sjokoladekake med hvit sjokoladekrem, stratoskrem og friske bringebær. Alle etasjene er trukket med hvit marsipan og blomstene er laget av sukkerpasta. Den rosa peonen er den første jeg noen gang har laget. Det tatt i betraktning ble jeg veldig fornøyd med den. Brudeparet ble kjempefornøyde da de fikk se kaka og det var så gøy (og litt skummelt) da de skulle skjære i den.

 

Lagde en matchende kransekake:)Den flotte brudebuketten ble satt på bordet som pynt etter vielsen:)

 

Fyllet i denne sjokoladekaka ble helt nydelig:) Spiste oss så og si mette på kake, hehe:) 

 

Hva syns du?

 

#bryllupskake #bryllupp #sommer #blomster #peon #roser #bringebær #jordbær #kakefyll

 

Helgens bryllupskake:)

  • 20.11.2013, 18:58

Denne var til en av mine beste venninders bryllup og har en litt morsom historie bak seg:)

 

Som tidligere nevnt er det ingen andre enn forloverne (og brudeparet selvfølgelig, hehe) som visste at det skulle være bryllup i helgen som var. De ønsket seg jo bryllupskake uansett, så det å få den på plass og montert på stedet ble jo en morsom historie. Vi MÅTTE jo ha en dekkhistorie for å forklare kaka. Det ble altså masse himling med øynene om hvor dårlig det egentlig passet, men 3 dager før vi fikk vite datoen for navnefesten hadde jo et brudepar ringt og bestilt seg kake. Når da navnefesten skulle stå samme dagen så kunne jeg jo ikke avlyse bryllupskaka ;) Ble litt flakking med blikket og halvstamming (ihvertfall kjentes det slik ut), men det så da ut til at folk trodde på dekkhistorien vår. Kaka skulle selvsagt hentes klokken 16.00 på selve dagen, altså 1 time etter seremonien ;)

 

 Jeg skar ut formen kakene skulle ha og fylte med sjokoladeganash inni:)

 

Utenpå hadde vi sjokoladesmørkrem:)

 

Lillegutt var med å lagde pynt. Vel... sin egen lille pynt ihvertfall ;)

Vi lagde våre egne støpeformer av sukkerpastarester vi hadde i kjøleskapet:) Litt mer om det kommer i ett annet innlegg;)

 

Fungerte veldig bra:

 

Vi malte i fellesskap hele kaken med spiselig perlepudder:)

Brudeparet ble veldig fornøyde og kaka var veldig god :D Fikk smake på den selv denne gangen, så da vet jeg det:)

 

Hva syns du?

 

 #bryllup #kake #fest #bryllupskake

Bryllupskake med blonder, perler og roser:)

  • 24.08.2013, 22:00

Denne leverte jeg i dag:

 

 

Dro til Deset, der bryllupet skulle feires, for å sette den sammen. 3 stk sjokoladekaker. Den nederste har sjokoladesmørkrem med kaffe, den mellomste har sjokoladeganasj med rom og den øverste har sjokoladeganasj og ripsmousse. Kakene er smurt opp med vanilla icing tilsatt hvit sjokolade og deretter trukket med sukkerpasta:) Rosene er også laget av sukkerpasta. 

 

Hva syns du?

3 etasjes bryllupskake med perler og håndlagde roser:)

  • 28.07.2013, 20:12

Denne leverte jeg forrige helg. Du verden som jeg slet med temperaturen. Et godt eksempel på at kremkaker og sommervarme ikke nødvendigvis fungerer kjempegodt.

 

Den nederste kaken var sjokoladekake, de to øverste var marsipankaker med vanlig fløtekrem. Marsipanen og kremen begynte å smelte under frakt for det var så innmari varmt. Rutemønsteret på de to øverste kakene måtte jeg trykke igjen og igjen, for marsipanen ville ikke holde formen i det hele tatt. Det var så innmari varmt den dagen. Lånte meg bil med air condition og pakket kaken i en pappeske som jeg fylte med isposer, men det var alikevel ikke nok. Kakebaking er enklere om vinteren;)

 

 

Hva syns du?

Thaiputekake til bryllup:)

  • 15.06.2013, 22:32

Marsipankake formet som en Thaipute med friske jordbær, krem og vaniljekrem:) Orkidéene er laget av sukkerpasta og det var nå første gangen jeg lagde orkidéer. Bruden hadde helt like orkidéer i håret da jeg leverte kaka. Det var kjempekult:) Når jeg ser på denne kaken er det nesten så jeg ikke klarer å forholde meg til at det er jeg og Vilde som har laget den. Syns selv at den ble så sinnsykt fin at det nesten ikke går an at det kan være jeg som har laget  den, men det er det altså, så jeg får vel bare slå meg til ro med det:)

Det virket som om de ble veldig fornøyde:)

 

Hva syns du?

Kakedamen

Det var baking denne bloggen skulle handle om da jeg startet den, men som med så mange ting blir det ikke så mye tid til det at jeg får blogget så mye jeg vil om jeg kun skal blogge om det;) Jeg er også opptatt av familien min, dyrevelferd, økologi, gjenbruk og miljø. Det som startet som en bakeblogg er altså blitt en familie-hverdags-aktuelt-økologi-livsstils-bakeblogg....eller noe sånt.... Litt av hvert med andre ord:) Legg meg gjerne til som venn:)

Norske blogger Matbloggtoppen Follow on Bloglovin
Gratis blogg

Søk i bloggen

KategorierArkiv
Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no