hits

Kake med spiselig sko :)

 • 30.04.2016, 14:55

Har bladd igjennom bildene mine og funnet ut at jeg har en del kakebilder fra de siste to årene som jeg ikke har lagt ut. Å ha bildene på bloggen er en super måte for meg å vite at jeg har de selv om tlf og PC mot all formodning skulle ta kvelden, så nå blir det noen innlegg fremover :)

Denne husker jeg ikke innholdet i, men fra utseendet å dømme er det sjokoladekake og da er fyllet som regel fløyelsmyk hvit sjokoladekrem med friske bringebær, for det er så digg at det ikke er noen vits i å lage noe annet, haha :P

Trekket er sukkerpasta, all pynten er spiselig og rundt kaken er et bånd av spiselige blonder som jeg har pudret med spiselig gullskimmer :)

Hva syns du?

#kake #pynt #sukkerpasta #designkake #blonder #sjokoladekake #bringebær #hvitsjokolade #sko #pumps #Rosa

Spiselige høye hæler

 • 25.07.2015, 14:09

Har hatt lyst til å prøve å lage spiselige høye hæler så lenge, men har aldri tatt meg råd til å kjøpe utstyret som gjør jobben litt enklere. Nå fikk jeg låne utstyr av Mariannes sweet cakes så jeg fikk prøvd meg. Det var utrolig gøy :D

 

Settet jeg fikk låne er dette fra kakeboksen:Hælforma og plastforma til å sette såla på under herding fungerer kjempebra, men såledelen er litt rar i fasongen, så den må du beregne å fikse litt på og det samme med malene som følger med for å lage tådel og hælkappe. Jeg tegnet rett og slett bare nye maler til de delene :) Man kan nok fint bruke de som følger med, men da ser ikke skoen ut som noe man faktisk kan bruke siden de delene da blir litt for små. Prisen på settet er dog så billig i forhold til alle andre som finnes på markedet at det er vedrt det bare for hælen og plastmalen sin del ;) Link til settet finner du HER

Er veldig spent på hvordan den funker når den er ferdig herdet :D Har du prøvd noe lignende?

#sko #pumps #høyhelet #spiselig #sukkerpasta #sugarpaste #pynt #kakepynt #rosa #rosasko

Fantorangenkake til 1årsdag

 • 23.07.2015, 18:19

Ei jeg kjenner skulle feire ettårsdagen til datteren sin, og ønsket seg fantorangenkake til feiringen. Det var helt ekstremt varmt den dagen jeg lagde kaka og jeg slet nesten med å få den til å henge sammen, men slik ble den:

Kaka var av sjokoladekake med sjokoladekrem og både mammaen og barnet ble veldig fornøyde :) Hva syns du?

#kake #bursdagskake #fantorangen #ettårsdag #feire #feiring #sjokoladekake

Frostkake med Sven og Olaf

 • 03.07.2015, 13:32

Gratulerer så mye med dagen til Malin. Hun feirer bursdagen sin med denne Frostkaken. Sjokoladekake med melkesjokoladekrem og hakkede stratosbiter :)

Hva syns du?

 

 

#kake #sjokoladekake #bursdagskake #frostkake #frost #frozen

Minionkake :)

 • 24.05.2015, 13:36

En kompis av meg bestilte en bursdagskake og den skulle se ut som en Minion fra Grusomme meg:) Slik ble den:

Inni er det sjokoladekake med sjokoladekrem og utenpå er det sukkerpasta:) Inni vestrearmen er det 1 grillpinne for å holde den stiv, men utover det er alt spiselig.

Jeg har to kakeformer som er 10 cm i diameter og en liten metallbolle som er ca like stor og veldig rund i formen. Kaka består av 3 stk bunner fra 10 cm rund form og en bunn bakt i den runde bollen.

1. Jeg lagde øyet som skulle sitte på kaka (med brilleinnfatning og det hele), hår, sko og hansker (av sukkerpasta). Dette trenger litt herding, så det er lurt å lage det dagen i forveien. Sølvfargen har jeg laget ved å blande noen dråper sprit i spiselig sølvpulver. Spriten fordunster, mens fargen blir igjen :)

2. Jeg fylte med sjokoladekrem og smurte den opp med et på utsiden også. Deretter fikk den stå kaldt en stund mens jeg farget sukkerpasta. 

3. Jeg trakk kaka med gul sukkerpasta og plasserte øyet og skoene. 

4. Fortsatte så med buksa. Jeg målte med et målebånd hvor bred buksa skulle være foran og bak og tok det litt på sparket. "Sømmen" på buksa er laget med en litt tykk nål... ett stikk av gangen.

5. Rullet ut to gule pølser til armer og stakk en grillpinne igjennom den ene for at den skulle vinke. Limte på hendene på armene og armene på kroppen (med spiselig lim)

6. Satte på knapper på bukseselene, brillereima og stakk hår ned i toppen på hodet. Til slutt pakket jeg kaken i celofan og satte den på kjøla :)

 

Hva syns du?

#minion #minions #despecableme #grusommemeg #kake #sjokoladekake #bursdag #bursdagskake

Avskyelige meg!

 • 14.10.2014, 21:38

I dag har vi feiret at minstemann er blitt hele 2 år:) Det var stor stas! Han hadde en kjempefin dag i barnehagen og kom hjem så stolt som bare det med kjempefin krone og en bitteliten seilbåt av tre som de hadde laget til han. Syns de lager så fine kroner til bursdagsbarna der:)

Kakemessig sett endret planen min seg helt på tampen, så jeg stresslagde kaken under her. Jeg må humre litt:) Det er noe med det "skomakerens barn"utrykket... Til ungene, sambo eller meg selv så slurver jeg litt med ting jeg ellers aldri ville slurvet med. Det blir litt flere ujevnheter, bumper og feil og jeg gidder aldri å bruke tid på å fikse det når det er kun til oss.

Gutta la ikke merke til noe av det uansett da. De løp rundt her, pekte og lo og syntes kaka var superfestlig, hehe:) Gikk ned på høykant gjorde den hos begge også, så jeg traff da mål uansett:) De er kjempefans av filmen Despicable me 1 og 2 og 2 åringen durer rundt her og kopierer minionsene hele tiden:)Minionen er laget av sjokoladekake med hvit sjokoladekrem og friske bringebær. Kaken han spretter ut fra er marsipankake med boysenbær, vaniljekrem og valnøttkrem.

 

Denne gangen kjøpte jeg en firepakning med sukkerpasta fra panduro. De har lansert en sukkerpasta som er farget og smaksatt med naturlige ingredienser og da er det klart jeg måtte prøve:) Jeg syns smaken på de ble litt voldsom, men jeg liker at de er mer helsevennlige enn de andre alternativene. Imponerende smak på de forøvrig selv om de smaker litt i overkant mye. Jeg hadde ca 50 gram av den grønne med eplesmak i 750 gram marsipan og alikevel endte marsipanen opp med eplesmak... Ungene syntes forøvrig det var helt knall. De gikk rundt her med hver sin minionarm som kjærlighet på pinne. Den gule smaker jo sitron og er skikkelig frisk i smaken, så jeg skjønner det jo, men sammen med kake ble det snodig etter min mening.

 

Hva syns du om utseendet på kaken?

 

#minion #grusommemeg #despicableme #bursdag #2årsdag #bursdagsfeiring #kake #sjokoladekake #marsipankake #hvitsjokolade

Timmytidkaken til vår eldste sønn:)

 • 17.03.2014, 21:29

Her er altså bursdagskaka til Serafin:) Han ble veldig ivrig da han så den:) Det er en sjokoladekake med to lag skogsbærkrem og mørkt konfektkakefyll med kaffe og knust kake som vi prøvde å lage for første gang til denne kaka. Figurene er laget av hjemmelaget sukkerpasta. Alt annet er laget av marsipan.

 

Hva syns du?Jeg har nok bilder til å lage en tutorial på denne kaken. Er det interressant?

 

 

#timmytid #timmykake #kake #sjokoladekake #figur #figurer #bursdagskake #fødselsdagskake #3år #timmytime #barnebursdag

Vårt første forsøk på ruffle cake:)

 • 03.03.2014, 19:04

Gårsdagens kakeprosjekt gikk ut på to ting: Teste ut en ny glasur og øve på å pynte.

 

 

 

Akkurat den biten med stensil syns jeg var langt vanskeligere enn jeg trodde det skulle være. Vi hadde mest lyst på svart glasur til stensilen, men jeg er tom for svart :P

 

Vi lagde noen ruffles som skulle forestille roser innimellom. Mer øvelse (og litt annen farge) så kanskje det ser litt mindre ut som kål :P

 

Kål ruffle kake ;)

 

Litt overkill å lage en toetasjer bare for å øve, men det blir jo mest realistisk utprøving når man skal gjøre alt fra innerst til ytterst. :) Ble mye kake på arbeidskollegaene til sambo og så fikk vi heldigvis ikke bare ett, men to beøk i dag, så da gikk det unna en del kake også:) Det var virkelig gøy å teste ut ruffleteknikken, men det trengs mer øvelse:) Blir ikke lenge til neste gang:)

 

 

Hva syns du?

 

 

#kake #kakepynt #marsipan #festkake #stensil #ruffle #dekorere

Farsdagskaken til Pappa:)

 • 12.11.2013, 13:27

Pappa har helt egne meninger om hvordan en kake skal være sammensatt. Sukkerbrød, jordbærsyltetøy rørt sammen med krem (viktig viktig), bananskiver er bra og vanlig (veldig søt) fløtekrem er bra. Kaka skal ikke ha vaniljekrem og ingen form for lokk eller pynt av smørkrem o.s.v....

 

Ergo blir det slik... Striper av jordbærsyltetøy i kremen som jeg har dratt den spisse enden av en grillpinne igjennom.

 

Bananskiver glasert med gelé til å sette på siden av kaka.

 

Kremtopper med sjokolade ( var litt vågal da jeg hadde på sjokolade, men det gikk igjennom nåløyet under tvil :P), og til slutt ett lite skilt av marsipan som lett kunne fjernes og som selvsagt endte med å dekke over hele mønsteret på toppen...

 

Han ble godt fornøyd og det er det viktigste...

 

 

JAAAA! Det var en bil:)

 • 20.10.2013, 11:42

En litt uvanlig dåpskake:) Jeg elsker det når jeg får slike oppgaver som å dette! Kaka er til 40 personer og er laget av 4 langpanner med sjokoladekake med sjokoladesmørkrem:)

  

Hva syns du?

One down, two to go!!

 • 19.10.2013, 13:16

En tradisjonell utgave til ett 70 årslag:)

Jeg la målebåndet ved siden av for å vise størrelsen. Thats a huge b*tch!! Blir alltid overraska når jeg ser en 35 cm ferdig pyntet :O

 

 

Ellers er Vilde på besøk denne helgen og jeg må bare dele ett bilde fra i går kveld. Husets dyr benytter seg skamløst av "klømaskina" :P

 

Ellers er det nydelig vær i dag. Jeg håper flere av dere har muligheten til å nyte dagen slik dere aller helst vil :)

 

Sanke sammen stæsj å dra å bake :)

Spidermankake til fireårsdag:)

 • 12.10.2013, 22:18

Hun som skulle ha denne sendte meg ett bilde av hva hun ville ha. Enkelt og greit. 

 

Kaken er laget av 2 bunner i 22 cm diameter. Jeg delte hver bunn i to deler slik at det ble 3 lag med sjokoladsmørkrem inni.  Jeg farget 750 gram med marsipan til det blå lokket. 


 

Her er tegningen jeg gikk ut ifra til bildet på toppen av kaken. 

 

Smurte hele kaken med en mild og god sjokoladesmørkrem. 

Her kan dere se litt hvordan jeg legger på marsipanlokket pent. Jeg legger det bare over og så jobber jeg meg stykke for stykke nedover hele veien rundt. 


 

Så gjorde jeg en del ting uten å huske å ta bilde (som vanlig)... og her er resultatet:

  

Hva syns du? 

 

 

Du kan forresten like facebooksiden min her:

Kake til ettårsdag :)

 • 07.10.2013, 17:09

Vi har snart en ettårsdag her i huset:) Han lille fyren her har bodd med oss i ett år den 14.oktober. Sprøtt hvor fort tiden går:)

 

I anledning bursdagen så må jo jeg lage en kake eller to, men jeg sliter litt med hvordan den skal se ut. Har googlet litt i dag og funnet noen jeg syns er fine. Det hjelper alltid med litt inspirasjon:) Se her:

 De fleste bildene her har kakebakers navn vannmerket på bildet. Bildet over her har ikke det. Jeg fant det på pinterest, men jeg har ikke klart å finne ut hvem som har laget dette kakebordet. Om noen av dere vet så si gjerne ifra så jeg kan merke bildet korrekt:)
 

Bildet over her mangler vannmerking, men den er det altså jeg som har laget så det gjør ingenting ;) Jeg syns alle disse kakene er kjempefine.

Vet du om noen andre som kunne passe til en 1 årsdag? Hvilken syns du er finest? 

 

Lik gjerne facebooksiden min HER :)

 

#kake #bursdag #1år

Konfirmasjonskaker :)

 • 03.10.2013, 23:49

Satt og bladde igjennom gamle bilder og plutselig fant jeg konfirmasjonskakene til nevøen min og de har jeg ikke delt her tror jeg. Disse er fra i fjor og det er morsomt for meg  å se hvor mye jeg har utviklet teknikken min siden da:)

 

 

Marsipankake. Ikke den beste skjortekaka akkurat, men min første og kastet sammen på en snau time.

 

 

Gulrotkake :D :D

 

 

Var litt morsomt å finne igjen disse:) Hva syns du?  

 

Lik gjerne facebooksiden min HER :)

Svømmekake :D

 • 04.09.2013, 15:08

Jadda:) Jeg fikk en e-post med spørsmål om jeg kunne lage en sånn og det kunne jeg jo:) En svømmer i butterflystil på marsipankake. Denne kaka er fylt med ripsmousse og vaniljekrem:) 

 

 

  

Var morsom å lage på tross av litt stress akkurat i innspurten pga en lite velkommen motorstopp på vei fra butikken. Hun som skulle ha den var heldigvis veldig forståelsesfull, så det gikk bra:)

 

Hva syns du? 

Kakedamen

Det var baking denne bloggen skulle handle om da jeg startet den, men som med så mange ting blir det ikke så mye tid til det at jeg får blogget så mye jeg vil om jeg kun skal blogge om det;) Jeg er også opptatt av familien min, dyrevelferd, økologi, gjenbruk og miljø. Det som startet som en bakeblogg er altså blitt en familie-hverdags-aktuelt-økologi-livsstils-bakeblogg....eller noe sånt.... Litt av hvert med andre ord:) Legg meg gjerne til som venn:)

Norske blogger Matbloggtoppen Follow on Bloglovin
Gratis blogg

Søk i bloggen

KategorierArkiv
Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no