Deilig lavkarbodessert på 5 minutter:)

  • 12.04.2014, 21:00

Hadde så utrolig lyst på noe godt i stad, men orket ikke masse styr. Siden jeg hadde litt fløte ble det en lavkarboutgave av tilslørte bondepiker:)

 

 

Hold deg fast for den enkleste dessertoppskriften du har sett på en stund:)

 

Til 2 porsjoner trenger du:

ca 1 dl fløte

litt søtning

1 neve hakkede mandler

4-6 ss sukkerfritt pære og eplesyltetøy fra Lerum

 

1. Pisk fløten til krem med littegrann søtning i.

2. Hakk mandlene

3. Finn frem to glass

4. Begynn med å strø litt mandler i glassene, deretter ett lag med krem, så et lag med syltetøy. Gjenta til glasset er fullt og strø litt mandler på toppen for pynt:)

5. SPIS :D

 

 

 

 











Nammmmm!

 

 

Har du laget dette før?

 

 

#lavkarbo #lavkarbodessert #dessert #sukkerfritt #sukkerfri #oppskrift #fremgangsmåte #diy #tilslørtebondepiker

Sjokoladerisboller:)

  • 20.12.2013, 23:22

Vilde er på besøk og vi lager godsaker til en juletrefest i morgen pluss at hun har fått sin første bestilling på cupcakes:D

 

Først ut er sjokoladerisboller (eller hva det nå heter). Jeg bruker familiens superhemmelige sjokoladeglasur, men DU må nesten finne den du liker best ;) Min er basert på meierismør med melis, kakao og litt andre saker, men jeg kan si såpass som at 150 gram smør gir nok glasur til 20-24 sjokoladerisboller :)

 

Se hva jeg fant på butikken:) Syns det var litt ekstra stas å finne puffet ris med tau mølle sin originalinnpakning:) Vi brukte ca halve posen (kanskje litt mindre) :)

 

 

Vi lagde den berømmelige familieoppskriften som får alle klanens medlemmer til å nikke gjenkjennende å smile bredt :)

 

Ballongvisp var kanskje ikke det aller beste valget :P

 

Vi puttet bollene i cupcakepapir:)

 

Og så smugspiste vi 2 stykker :D

 

 

 

Har du laget sjokoladerisboller til jul? :)

 

 

Mmmmmm! Hjemmelaget Konfekt!!

  • 11.12.2013, 19:11

I dag har jeg vært på besøk hos Lena på Opstad gård og vi har laget hjemmelaget konfekt:) Vi har igrunn funnet at vi er litt av et superteam når det gjelder improvisasjon på dessertfronten for vi jobber uten oppskrift og det vi lager blir veldig veldig godt:)

Vi lagde en type på søndag som jeg ikke har skrevet om ennå. Lena hadde bakt kokoshavreflarn som var litt for myke, så da knuste vi dem og blandet dem med marsipan og revet sitronskall. Deretter dyppet vi dem i sjokolade og strødde på hakket mandel. De ble sinnsykt gode!

I dag lagde vi en helt basic type som bestod av marsipan som vi knadde sammen med bailys og duppet i sjokolade.

Vi lagde en type med peanøttfudge i bunnen og sjokoladetrøffel med pistasjenøtt på toppen.

Vi lagde en tredje utgave også, men den ble vi ikke ferdige med mens jeg bar der, så jeg mangler bilder:) Har du forsøkt å lage konfekt før?

Hjemmelaget sjokoladepudding:)

  • 08.12.2013, 21:10

I går hadde vi så lyst på noe godt, men hadde ingenting i huset. Siden det var Lørdag og lørdag er godisdagen, så fant jeg ut at jeg skulle lage sjokoladepudding og vaniljesaus, men selvsagt hadde vi ikke kokesjokolade (eller annen sjokolade for den saks skyld) så da ble det til at jeg lagde sjokoladepudding med bakekakao isteden. Den ble veldig god, så da vil jeg selvsagt dele den med dere. Det er jo ikke alltid man har det som trengs for å lage ditten eller datten og da er det greit å vite at det kan fungere fint med erstatninger også:) Oppskriften på vaniljesaus ligger i et eget innlegg som du finner HER :)

 

Mettes sjokoladepudding med bakekakao (nok til 3-4 personer) :

4.5 dl melk
7 ss bakekakao (jeg brukte måleskjeer og de er på 15 ml). Denne mengden gir en sterk sjokoladesmak på linje med kokesjokolade. Vil du ha den mildere bruker du litt mindre kakao:)
160 gram sukker
1 dl vann
3 ts gelatinpulver
1 ts vaniljesukker (jeg bruker det fra Dr. Oetker som har ekte vanilje)

Hell vannet (som skal være varmt) i en kopp og ha i gelatinen. Bland de andre ingrediensene i en kjele og varm de opp. De skal ikke koke for kokt melk er ikke spesielt godt:) Hell gelatinen oppi og rør til du er sikker på at all gelatinen har løst seg opp. Hell blandingen i en bolle som du setter til avkjøling. Det tar ca 1 1/2 time før puddingen er ferdig, litt avhengig av formen du kjøler i selvsagt. Vil du ha den ferdig i en fei heller du den i en stor ildfast form istedenfor en bolle, for da kjøles det mye fortere enn i en bolle; )





Blir det sjokoladepudding i dag eller? ;)

 

#sjokoladepudding  #oppskrift  #dessert 

Hjemmelaget vaniljesaus:)

  • 08.12.2013, 19:06

Det begynner å bli slik at mange ikke vet hva ordentlig vanilje egentlig smaker. Det du får kjøpt fra Tine som heter vaniljesaus ER IKKE vaniljesaus. Hverken boksen eller innholdet har noensinne vært i nærheten av vanilje. Det er en saus med en smakstilsetning som heter vanillin. Vanillin kommer hovesaklig fra bartrær og har altså ikke det fjerneste med vanilje å gjøre. Du kan lese mer om kunstig vaniljesmak HER.

 

I dag skal jeg dele en oppskrift på ordentlig vaniljesaus med dere. Om du skulle få lyst til å kjenne hvordan vaniljesaus egentlig skal smake så kan du prøve å lage denne her:) Cluet er å være tålmodig og ikke varme opp for fort og for mye. Sausen skal ikke på noe tidspunkt koke. Husk på det underveis;)

 

Denne oppskriften gir nok til 2-3 personer:)

 

Det du trenger er:

5 dl melk 

5  eggeplommer

1  vaniljestang

½ dl  sukker 

1 strøken ss maisennamel

 

Skjær et snitt på langs av vaniljestangen og skrap ut vaniljefrøene med en teskje.





Ha sukkeret og maisennamelet i en kjele og bland det godt sammen. Ha i melk, eggeplommer, vaniljefrø og hele vaniljestangen i den samme kjelen. Sett varmen på middels eller rett under og rør alt godt sammen. Hold deg i nærheten av kjelen hele tiden så du hører det om det begynner å koke. Du bør også røre ofte så det ikke svir seg i bunnen. Varm opp til konsistensen begynner å tykne. Syns du den er for tynn når den har tyknet kan du ha i litt mer maisenna:)

 

Når du er fornøyd med konsistensen siler du sausen og setter den til avkjøling. Rør av og til for å unngå snerk:)

 

 

Min vane tro så glemte jeg å ta bilde av den ferdige sausen, så bildet over her (det med silen) er lånt fra Zoebakes.com.



Har du smakt vaniljesaus med ordentlig vaniljestang før?

 

#oppskrift  #vaniljesaus  #vaniljestang  #vanilje  #dessert

Kokosboller med bringebær.

  • 17.11.2013, 21:07

Vilde og jeg lagde disse fantastisk gode kokosbollene og vil selvsagt dele oppskrift og fremgangsmåte med dere:)





Det du trenger:
3 romtempererte eggehviter
90 gram sukker
5 gelatinplater
1 pakke gjendekjeks
2 bokser/1 kurv bringebær
Trekk:
200 gram dronning kokesjokolade
30 gram defiafett
Kokos
Det er svært viktig at alle ingrediensene har romtemperatur før du begynner, for kjøleskapskalde eggehviter som du så skal blande med smeltet gelatin er en oppskrift på små gummiaktige klumper i kokosbollene. DET er det ingen som vil ha ;)
Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca 5 minutter. Klem ut mesteparten av vannet og legg platene tilbake i bollen. Varm opp vann i en kjele og sett bollen i vannet for å smelte gelatinen. Du trenger veldig lite varme for å smelte gelatin.
Pisk eggehvitene stive, ha i sukkeret og pisk videre til sukkeret stort sett er oppløst.
Kjøl ned gelatinen. Den skal bli så nær romtemperatur som mulig uten at den skal begynne å stivne. Hell gelatinen sakte i eggehvitene mens maskinen pisker på ganske høy hastighet (medium+). En tynn tynn stråle er så kjapt du skal helle. Det tar litt tid, men reduserer risikoen for gelatinklumper.
Når dette er gjort har du massen i en sprøytepose. Legg opp gjendekjeks på ett bakepapir og plasser en bringebær på hver kjeks.
Sprøyt massen i en minskende spiral rundt bringebæren. Fortsett til du har fylt alle kjeksene og sett de kjølig i 1-1.5 time.

...
Så kommer punktet der jeg bloopet. Jeg kommer til å lage ett eget innlegg om det;)
Jeg skriver her hvordan jeg innbiller meg at jeg burde gjort det for at det skulle fungert, men ikke klask til meg om det ikke funker for deg. Temperering av sjokolade er vanskelig så her går vi for den enkle løsningen! :P
Smelt sjokoladen i microen, ikke over vannbad (slik jeg gjorde! Får du vanndamp i sjokoladen så blir den ødelagt (det ble den for meg :P ). Smelt i korte intervaller hvor du kjører i noen sekunder, tar ut, rører, kjører i noen sekunder, tar ut, rører og så videre. Når sjokoladen er smeltet har du i delfiafettet og rører til det smelter.
Det enkleste er om man har nok sjokolade til å fylle opp en vid kopp slik at man kan dyppe kokosbollene oppi. De sitter faktisk godt nok fast på kjeksen til at det bør funke. 200 gram sjokolade er ikke nok til denne metoden, så da setter du kokosbollene over på en rist og legger ett bakebabir under risten. Deretter heller du sjokolade over med en liten øse eller skje til kokosbollene er helt dekket. Det kan hende du må flytte brettet underveis for å skrape sjokolade opp i koppen igjen for å varme den så den blir flytende, men på denne måten får du dekket kokosbollene til en litt rimeligere penge enn om du fyller opp nok til å dyppe alle kokosbollene. Vil anslå du trenger det dobbelte ca da.
Nammmm:)
Har du prøvd å lage kokosboller før? :)

Sugar cookies :)

  • 08.11.2013, 23:57

Måtte jobbe litt for å komme frem til en oppskrift jeg ble fornøyd med, men det gikk da til slutt:)

 

400 gram hvetemel

1 ts bakepulver

225 g mykt smør

225 g sukker

1 eggeplomme

1 ts vaniljeekstrakt

 

Rør smør og sukker hvitt.




Tilsett eggeplommene og bland godt.

 

Bland mel, bakepulver og salt og ha dette oppi bollen med det andre. Kan hende du blir nødt til å kna litt for hånd etterhvert ;)


Deigen minner mye om den man bruker til tyske skiver så jeg pakket deigen i gladpack og la den i kjøleskapet over natten:) 

 

Kjevle deigen så den er 4-5 mm tykk og trykk ut cookies i den formen du vil ha:) Jeg brukte disse som jeg har kjøpt hos Linneeas.no :)

De er veldig kjekke. Du bare trykker ned hele formen slik du gjør med pepperkakeformer, deretter trykker du ned "knappen" littegrann for å sette mønster på kjeksen og til slutt løfter du formen litt av underlaget og trykker "knappen" helt ned for å trykke cookien ut av formen helt uten problemer:) Jeg digger disse:)

Se så fine cookies det blir:

 

Om du ønsker å kjøpe disse formene eller andre lignende former så finner du de HER :) Anbefales virkelig:)




Vel, tilbake til poenget! Når du har laget så mange kaker som du får ut av deigen (jeg lagde dobbel og fikk 130 stk, men disse er litt små, så en enkel deig gir vel kanskje 60 i "vanlig" størrelse) setter du brettet midt i ovnen og steker i 6-10 minutter på 180 grader. Hold godt øye med dem etter 6 minutter for de skal ikke bli brune:)




Her er bodyene etter steking:) Holdt fint på formen:)

Hadde igjen en del deig, så jeg lagde noen med skrift på også:) Disse formene kommer fra Claes Ohlson:)

 

Syns de formene lager veldig fine cookies:)

 

Ønsker dere en fin helg:)

 

#oppskrift #sugacookies #cookies

 

Vaniljefudge.... :)

  • 02.11.2013, 20:46

I dag har jeg vært på hyggelig besøk hos Lena på nydelige Opstad Gjestegård:) Sist vi gikk tur bestemte vi oss for å møtes og prøve å lage fudge og i dag har vi altså gjort det. Vi fulgte i utgangspunktet oppskriften til Manuela som har bloggen passion 4 baking. Innlegget hennes hvor vi fant oppskriften kan du finne HER.

 

Som jeg sa så fulgte vi oppskriften til Manuela, men vi doblet den siden vi skulle eksperimentere litt med forskjellige smaker. Det første jeg reagerte på var at den ikke tyknet. Vi kokte og vi kokte, men røren tyknet ikke slik det står i oppskriften at den skal. Vi endte med å stå å røre i kokende fudgerøre i godt over 1 time før det begynte å blir tykkere.

 



Røre, røre, røre og røre.... Etterhvert bestemte vi oss bare for å gå videre til neste skritt som var å helle røra over i kjøkkenmaskin og.....gjett da....... JEPP! Røre mer! Riktignok ikke fryktelig slitsomt når kjøkkenmaskinen rører for en da;)

Det er her man skulle ha i smakstilsetning. Vi lagde 2 omganger med baileys og hvit sjokolade og en omgang med stratos. I tillegg lagde Lena en form med vanlige fløtekarameller. Hun bare konverterte røra ved å putte i litt andre saker mens den fortsatt sto på komfyren. Evnen til å slumpe og improvisere skal jeg ønske meg til jul :D Imponert!! :)


Hvit sjokolade og baileys til venstre, vanlige fløtekarameller til høyre :)



Den eneste røren som på noe tidspunkt fikk konsistensen som er beskrevet i Manuelas oppskrift var den siste som v hadde stratos i. Den ble kjemperar etter all kokingen. Skikkelig kornete. Fudgen er også fryktelig søt, sånn helt på kanten til for søt egentlig.

 




 

Sambo syns den var helt knall mens jeg gjerne skulle hatt litt mindre søtsmak, men det er jo alltid smak og behag:) Skal prøve igjen litt senere, men da en oppskrift med litt mindre sukker i forhold til alt det andre. Alt i alt??

 

Gir oppskriften terningkast 4.

 

 

Har du en god oppskrift på fudge du kunne tenke deg å dele?

 

 

Jeg har bare for gøy regnet ut næringsinnholdet i disse;)                             




 

 

 

#oppskrift #fudge #bake #snacks

Oppskrift på rice krispie treats:)

  • 02.11.2013, 18:43

Etter å ha sett det brukt så mye på diverse kakeprogrammer tenkte jeg at jeg skulle prøve å lage det. Var nysgjerrig på om det smakte godt eller var så tørt og kjedelig som det ser ut. Jeg ble positivt overrasket så da deler jeg selvsagt oppskriften med dere:)

 

200 gram marshmallows

250 gram rice krispies (noen som mente man kan bruke sin favorittfrokostblanding så neste gang tester jeg med honnikorn:)

2 ss smør

3 ss  O'boy (liker den touchen du la til der Anita @ Sweet&sweet;)

 

Smelt smøret i en kjele, ha i marshmallows og O'boy og rør til disse er helt flytende. Dra kjelen av platen og rør inn rice krispies (eller hva du nå velger å bruke). Når massen er godt blandet har du det over i en godt smurt ildfast form e.l og trykker det ned med en slikkepott f.eks. Form det til det er ganske jevnt og glatt:) Tar ikke lang tid før massen er kald og du kan kutte den i firkanter til snacks eller skulpturere kakepynt av det:)



 

Jeg puttet det i en smurt muffinsform og brukte som innsiden på hjul :D Worked like a charm!



Resten ble mumset opp i løpet av få timer! Ingen usmak her, nei:)

 

Har du prøvd å lage rice krispie treats?

 

#kakepynt #oppskrift #snacks

Jordbærterte med vaniljekrem :)

  • 23.10.2013, 12:28

Jeg skrev ett innlegg om søt paideig for en stund siden:) Det finner du HER. Du trenger ca en fjerdedel til en sånn terte som jeg skal vise deg her:) Jeg har brukt engangspaiformer fra Claes Ohlson og de er helt supre. Jeg styrer som regel unna alt som er engangs, men prøve måtte jeg jo ;) 20 kroner for 4 stk.

 

 

Det du trenger er 1/2 kurv jordbær, vaniljekrem (hjemmelaget om du har lyst fra oppskrift HER), og litt jordbærgele.

 

Kutt jordbærene i 2 eller 4 biter og om de er fryktelig sure så strør du over sukker og lar det stå litt:)

Lag halve gelepakken etter oppskriften på boksen og sett denne kjølig. Om du har den i en dyp tallerken f.eks blir den fort kald:)

 

Ha den avkjølte vaniljekremen i den ferdigstekte paideigen og legg over jordbærbiter tett i tett :)

 

Mine var så sure at jeg sukret en ekstra gang:)

 

Ta den nå kalde, men fortsatt flytende geléen og pensle på ett tynt lag på bærene. Da får de en fin glans:)

 

Sett den kjølig littegrann og den er klar til å spises :) NAM!!

 

Ett lite spørsmål bare. Vil dere helst at jeg legger inn den full oppskriften i hvert innlegg, eller fungerer det greit at jeg linker tilbake til de delene som ligger i egne innlegg? Jeg tenker at oppskriftene blir fryktelig lange om jeg legger alt i en, men dere kan velge:)

Blåbærpai med vaniljekrem.

  • 12.10.2013, 19:40

Ettersom niesen min og jeg var helt på bærtur opp til flere ganger i høst ble det ganske bra med blåbær i fryseren og hvilken bedre ting å bruke bæra til enn blåbærpai? :) 

 

Ser du??! HELT på bærtur!

 

Her kommer det en oppskrift på blåbærpaien vi lagde:)

 

Oppskrift på søt paideig finner du HER.

 Ha i vaniljekrem. Oppskrift på hjemmelaget vaniljekrem finner du HER, og en veldig god grunn til å lage din egen vaniljekrem finner du HER... ;)

 

Du trenger ca 1/2 kilo blåbær og endel sukker. Grunnen til at jeg er så lite spesifikk når det gjelder mengden sukker er vi i min familie ikke er glad i at syltetøy, saft o.s.v er alt for søtt og det er jo en smaksak. Jeg anbefaler heller at du smaker til underveis slik at du får fyllet så søtt som du vil ha det. Ha bærene i en kjele og skru på varmen. Etterhvert som bærene blir varme vil de sprekke og slippe ut saften så du har noe som ser ut som syltetøy:) Nå kan du begynne å ha i sukker. Rør ut godt mellom hver gang du har i sukkeret så du vet hvor søtt det er før du evnt har i mer. Det har lett for å være litt vel flytende og det du kan gjøre da er å spe med litt maizennamel. Når du er fornøyd med konsistensen, trekker du kjelen av plata.

 

Smør i ett lag med vaniljekrem i bunnen av hver paiform. Her ble det nok til 2 blåbærpaier i engangsformene fra Claes Ohlson. 

 

 

Hell deretter over blåbærguffa og lag striper av paideig over toppen for å pynte opp litt om du har lyst. Jeg gjorde det, for det ser så bestemorete og koselig ut:)

 

Du har altså forstekt paideigen etter anvisningen i oppskriften jeg linket til på toppen her. Nå ettersteker du i 10-15 minutter til paideigen er gylden og fin:)

 

 

 

Enjoy ;)

Søt paideig:)

  • 12.10.2013, 18:08

 

Med en god grunnoppskrift på paideig kan du lage mange gode dessertpaier:) Tenkte jeg ville dele den jeg bruker:)

 

Vi testet samtidig små porsjonsformer fra Claes Ohlson som koster 20 kroner for en 6pakning:


Du finner dem HER

 

De var veldig ålreite å bruke:)

 

 

 

Oppskrift på søt paideig:)

250 gram hvetemel

100 gram smør 

125 gram melis 

2 egg

 

Ha melet i en bolle og kutt smøret i små biter (eventuelt la bakeassistenten gjøre det med en kniv som passer assistentens motoriske ferdigheter;) Putt smøret i bollen sammen med melet. 

 

 

Hell i melisen. 

 

Kna det hele litt sammen.

 

Tilsett eggene:

 

 

 

Bland godt:

 

Den lille bakeassistenten min blir veldig engasjert:)


Til slutt klemmer du deigen godt sammen, pakker den i plastfolie og legger den i kjøleskapet i ett par timer før bruk:)

 

 

Når den så er klar til kjevling må du være flink til å strø på mel så den ikke fester seg og revner. Kan være relativt frustrerende å jobbe med denne deigen, men strø på mel mel mel, så går det bra. Jeg liker å ha ddeigen en 4-5 mm tykk for den smaker fantastisk!


 

For å få den over pai eller terteforma liker jeg å rulle den opprundt kjevle. Vær litt rask når du s åløfter den opp og ruller den av igjen så det ikke fester seg sammen for deg, for da igjen: problemer med at deigen revner... På en paiform av metall vil du kunne bruke kjevlen til å kutte deigen med. Du bare ruller den over og så er det på utsiden av formen veldig lett å fjerne. Det eneste minuset med disse formene var at jeg måtte skjære med kniv rundt toppen av formen, men det gikk det også :) Trykk deigen skikkelig på plass og sørg for at deigen stikker bittelitt over kanten på formen før du setter hele greia tilbake i kjøleskapet i 20-30 minutter. 

 

Vel ute av kjøleskapet tar du en gaffel og prikker noen ganger i bunnen av paideigen. Og så: lær av det jeg sier og ikke det jeg gjør :P I iveren glemte jeg altså å ha bakepapir i formen før jeg helte i ertene. IKKE GJØR DET!! Med mindre du syns der er skrekkelig festlig å stå å pelle erter og erteskall lenge lenge, så har du i bakepapir før du heller i ertene. Simple as that ;) Når det er gjort setter du paiformene i ovnen og steker de på 200 grader i ca 20 minutter. Fjern ertene og bakepapiret jeg vet du var flink nok til å huske å putte i:) Om du skal lage f.eks blåbærpai så har du i blåbærguffa nå før du steker videre. Om du skal lage bare paibunner som du fyller med andre gode ting (som ikke trenger steking) setter du de inn igjen uten erter, papir og fyll og steker videre til de er gyldne og fine:) I min ovn ca 10 minutter, men det kan variere noe:)

 






Enjoy:)

 


Er du glad i pai?



Lavkarbo kokosmakroner:)

  • 06.10.2013, 22:03

Jeg lagde disse i går etter storesøster sin oppskrift og de er så gode at jeg bare må dele oppskrifta med dere:)

 




 

4 eggehviter

100 g tagatesse (søtning fra helsekosten)

200 g kokosmasse.

1 plate cloetta lavkarbosjokolade fra Rema 1000.

 

 

Bland tagatessen og kokosmassen godt før du rører det sammen med eggehvitene. Varm det opp i en kjele til det er lunkent (ikke for hard varme, for da vil det svi seg kjapt). Sett det i små topper på en stekeplate og stek det i ca 12 minutter på 180 grader. Smelt sjokoladeplaten og dypp kokosmakronene i sjokoladen så snart makronene er kalde nok:) Supergodt:)

Ripsmoussekake med marengs:)

  • 19.08.2013, 01:07

Denne lagde jeg i dag til en nabo:)

 



Jeg prøvde noe nytt siden det er masse moden rips i hagen vår nå og den falt i smak så jeg vil dele fremgangsmåten med dere:)

 

Jeg har ingen eksakt oppskrift på alt, men dette er det jeg gjorde:

 

Lag ett sukkerbrød og la det kjøle seg ned. Lag vaniljekrem (Oppskrift HER ) eller bruk en ferdig fra butikken:) Så til den delen jeg eksperimenterte meg frem til i dag :D

 

Ripsmousse:

 

Jeg gikk ut i hage og plukket litt i en bolle. Fant ut etter koking at det var 3 dl ca, så oppskriften min baserer seg på det:) 

Putt bærene i en kjele og knus dem litt. Varm opp til koketemperatur og smak til med sukker. Det varierer veldig hvor søt rips er og hvor søtt folk vil ha det, derfor gir jeg ikke noe eksakt mål på sukkeret. Jeg var litt usikker på mengden, men la i bløt 3 plater gelatin som jeg etter 10 minutter klemte vannet ut av og smeltet sammen med ripsen. Da gelatinen var løst opp satte jeg kjelen til nedkjøling. Jeg pisket ca en halv liter fløte fordi jeg lagde nok til å blande litt i vaniljekremen og til å sprøyte utenpå kaken, men da jeg blandet krem i ripsen ble det en 50/50 blanding ca. Sett det kjølig:) 

 

Lag en pavlovabunnmasse. Jeg lagde en halv oppskrift og det var mer enn nok. Jeg tegnet av omkretsen av sukkerbrødet på ett ark som jeg la under bakepapir og så sprøytet jeg på nok til å dekke toppen av kaka. Fikk nok til 4 minipavlovabunner og en liten drøss med marengs i tillegg:)

 

Del sukkerbrødet i 3 deler. Dynk hvert lag godt med melk etterhvert som du bygger opp kaken. Fyll ene laget med vaniljekrem, det andre med ripsmousse. Smør på krem utenpå kaken, eller sprøyt på med sprøytepose og mønstertip om du har:) Jeg har laget rosemønster med en Wilton M1 tip:)

Etter at hele kaken er dekket med krem, legger du marengbunnen på toppen. Legg på litt ripsmousse, pynt med en liten remse bær og strø over litt melis og så er du ferdig:)

 

Neste gang skal jeg smake på kaka selv også. Ifølge damen var den veldig god:) Spesielt ripsmoussen fikk veldig skryt og det er den eneste delen jeg selv smakte på, for jeg sørget for at det ble litt til overs:)

 

Hva er ditt favorittfyll i sukkerbrød? 

Oppskrift på porsjonspavlova:)

  • 23.05.2013, 23:05

Her om kvelden skulle jeg hjelpe ei venninde med å lage porsjonspavlovabunner. Det var så sinnsykt enkelt og så igrunn ganske ok ut, så da deler je oppskrift og fremgangsmåte med dere:)

 

Du trenger:

3 eggehviter

1ts hvitvinseddik

225 gram sukker

1ss maisennamel

 

Dette blir nok til ca 10 stk. 

 

1 sprøytepose og en stjerneformet sprøytetip. Jeg brukte den store cupcaketuppen som heter 1 m, men fant ut at den blir litt vel diger, så jeg anbefaler en som er hakket mindre. Jeg merket bakepapiret med en liten porsjonsform jeg har som er ca 5 cm i diameter. Det ble nesten for mye siden pavlovaene eser så mye under steking;) Om du ikke har sprøytepose og tip går det fint å legge litt røre på bakepapiret med skje. Grav ut litt i midten slik at det blir en liten grop der til fyll:)

 

Stivpisk eggehvitene og ha i eddiken mens du pisker. Eggehvitene skal virkelig være skikkelig stive og når de er det så blander du maisennamelet sammen med sukkeret og heller i dette litt etter litt.

 





Ha massen i en sprøytepose med en litt mindre tip enn M1 og lag først ett "gulv"  diameter 4-5 cm før du bygger opp ett par sirkler oppover på siden så det får form som ett rede. Som sagt var M1 litt stor og siden assen eser så innmari ble det nesten ikke noen plass i midten til fyll, men det skal se ca slik ut bare at med litt mindre omkrets på det du tyter ut, hehe ;) God til å snakke i dag??! Nope! :

 

Stek dem i varmluft på 150 grader i ca 1 time:) Kan senke varmen litt helt mot slutten og steke enda litt lenger. Det gjør ingenting og da er du sikker på at de blir gjennomstekte:) Sett ovnsdøren på gløtt og la de avkjøles mens de står i ovnen. Fyll med din favorittkrem og favorittbær/frukt og så er du ferdig:)

 

Her er resultatet:  

 

Hva er din favorittdessert?

Kakedamen

Det var baking denne bloggen skulle handle om da jeg startet den, men som med så mange ting blir det ikke så mye tid til det at jeg får blogget så mye jeg vil om jeg kun skal blogge om det;) Jeg er også opptatt av familien min, dyrevelferd, økologi, gjenbruk og miljø. Det som startet som en bakeblogg er altså blitt en familie-hverdags-aktuelt-økologi-livsstils-bakeblogg....eller noe sånt.... Litt av hvert med andre ord:) Legg meg gjerne til som venn:) Jeg kan kontaktes på nibinuriel@msn.com

Norske blogger Matbloggtoppen Follow on Bloglovin
Gratis blogg

Søk i bloggen

Kategorier



Arkiv




Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no