hits

17. Maicupcakes.

 • 17.05.2014, 08:15

Ønsker alle en superfin feiring:)

De fleste har vel en rimelig smekkfull dag på tapeten. Vi har store planer om å ta det mest mulig med ro vi da. Kanskje ungene blir fortere friske:)

Skal dere feire dagen eller ?

#17mai #feire #feiring

Resirkuleringscupcakes :)

 • 14.04.2014, 21:30

Jaaaa... Som noen har fått med seg, så krasjet paiprosjektet mitt i går noe aldeles sørgelig.... Det gjorde absolutt INGENTING :D I dag fikk jeg besøk av Vilde og Jasmin (Vilde sin venninde), som skal være på hyttetur hos oss:). Vi kastet oss dermed ut i prosjekt "resirkulere paien"! Det gikk aldeles fantastisk bra :D

 

Har desverre ingen oppskrift, men fremgangsmåten er jo enkel nok:) Vi lagde en grunnoppskrift på vaniljecupcakes, og så blandet vi i paifyllet:) Vi måtte steke de litt lenger enn vanlig, men de ble supergode:)

 

 

 

Du kan oppnå samme cupcaken om du koker et litt tykt blåbærsyltetøy og lager en litt tykk vaniljekrem:) Vi lagde nok grunnrøre til 12 cupcakes og fikk 24 etter at vi blandet i paifyllet:)

Yummy:)

 

 

 

Pleier du å prøve å "redde" prosjekter som har gått litt skeis?

 

 

#cupcakes #blåbær #vanilje #diy #prosjekt #fremgangsmåte

Sjokoladecupcakes med skogsbærkrem *oppskrift

 • 09.03.2014, 21:51

Hei:) 

 

I dag morges hadde eldstemann og jeg litt lite å finne på mens Pappa og lillebror sov, så da bestemte vi oss for å lage cupcakes til noen av naboene som takk for hjelpen.  Vi døpte dem for nabocupcakes, hehe ;) Vi beholdt 3 på deling til oss selv som vi smakte på, og så tok vi med resten til et vennepar vi dro på besøk til.  De ble veldig gode, så her kommer oppskriften:)

 

 

Nok til 14-15 stk

 

220 gram sukker

125 gram meierismør

2 egg

1,5 dl kaffe

0.5 dl melk

200 gram hvetemel

50-60 gram bakekakao

1 ts natron

1/2 ts bakepulver

 

Ha sukker og smør i en bolle og bland det sammen (mixmaster/kjøkkenaskin er knall). Pisk inn eggene og bland inn kald kaffe og melk. Bland alt det tørre og rør dette inn i det flytende. Bland godt :) Sett muffinspapir i en cupcakeform og fyll de 2/3 fulle. Stek midt i ovenen i ca 20 minutter på 170 grader. Sjekk med en grillpinne/kakenål at de er ferdige før du tar de ut av ovnene. Det skal ikke sitte igjen deig på pinnen når du drar den ut igjen:) 

 

Skogsbærkrem:

 

150 gram meierismør

400 gram melis

2 ss vaniljesukker

1 ss melk

1 dl silet skogsbærsyltetøy (laget av skogsbærmiksen du finner i frysedisken på de fleste matbutikker) Oppskrift HER

 

Ha smør, melis og vaniljesukker i en bolle og miks det sammen til det ser ut som smørkrem. Ha i melken og bland godt. Hell over skogsbærsyltetøyet og bland den grovt inn med en skje. Bare fint om den ikke er skikkelig blandet inn, for det gir en fin effekt utseendemessig: ) Ha glasuren i en sprøytepose med en cupcaketip (jeg liker å bruke M1 fra wilton og den får du kjøpt på de fleste jerniabutikker). Disse cupcakene får en fin topp og da egner de seg best til ett spiralmønster og det har jeg et eget innlegg om hvordan du gjør HER. Scroll ned til midt i innlegget så har jeg lagt inn en video:) Har du ikke utstyret kan du legge på kremen med en skje. Godt smaker den uansett :) 

 
 

2 åringen fikk lov å pynte de vi skulle ha med til besøket:)


 

Måtte teste ute et cupcakehus. Syns de er så fine <3


Ka du trur? 

 

 

#cupcakes #muffins #oppskrift #skogsbærkrem #skogsbær #sjokolade #nabocupcakes

 

Pærecupcakes med kanel og kremtopping:)

 • 17.01.2014, 18:00

Jeg syns eplekake er så mye bedre med pære og fruktcupcakes er bedre med pisket fløtekrem enn med smørkremtopping, så derfor har jeg gjort om oppskriften min littegrann:)

 

Her kommer oppskriften på en veldig veldig god pærecupcake! NAMMMMM! :D

 

 

 

Oppskrift:

250 gram sukker

100 gram smør

2 store egg

1/2 dl melk

1 ts natron

1 ts bakepulver

250 gram hvetemel

300 gram hermetiserte pærer

 

Sett stekeovnen på 170grader.

Rør sukker og smør hvitt. Visp inn egg og melk. Deretter har du i pærene. Jeg hadde dem i hele for de er så myke at miksmasteren helt fint klarte å dele dem opp:) 

Så blander du sammen alt det tørre FØR du visper det inn i røra.  NÅr du skal ha røra over i formene kan du bare bruke ei spiseskje, men jeg har funnet ut at det er bedre å bruke en sprøytepose som du bruker en stor rund sprøytetip i. For å prøve noe nytt i  dag helte jeg røra i en vanlig brødpose som jeg klippet ett hull i. Det fungerte, men ble hakket mer grisete enn med sprøytetip i ordentlig sprøytepose.

 

 Til slutt strør du over kanel og så tar du f.eks en grillpinne og rører rundt for å blande inn kanelen litt før du putter cupcakene midt i ovnen til steking. Jeg tok faktisk ikke tiden, men de kan ha stått i ovnen i ca 15 min. Sjekk med en grillpinne for å se om de er ferdige. Stikk inn mot midten på cupcaken og trekk pinnen ut igjen. Pinnen skal ikke ha rester av røre/deig når du trekker den ut igjen.
 

 

Jeg liker å putte en form utenpå den papirformen cupcaken faktisk er stekt i. Ofte blir det fett og litt "gjennomsiktig" etter steking og det gjelder uansett om det er mønster eller ikke på papiret. Jeg syns det er bortkastede penger å kjøpe flott cupcakeformer og så ødelegge dem med steking i ovnen. Da er det bedre å bruke de billigste formene fra vanlige matbutikker innerst (ca 10kr for 100 former) og så sette en dekorativ papirform utenpå.

 

Du kan bruke en av to toppinger.

Jeg har funnet ut at jeg syns vanlig fløtekrem er det beste på toppen av disse:) Ha fløte og din foretrukne mengde sukker i en bolle og visp det til krem:) Dryss deretter over kanel:)

 

Alternativt (om du f.eks trenger lenger holdbarhet) kan du bruke denne:

Smørkrem m/mandelsmak:

125 gram smør

500 gram melis

1/2 dl melk

6-8 dråper mandelessens

2 strøkne ts vaniljesukker (kan skippes)

 

Rør sammen smør, melis og vaniljesukker. Ha mandeldråpene i melken før du blander melken sammen med smøret og melisen.  

 

 

Jeg brukte wilton tip 1m. Det er så enkelt å få ett fint resultat med den:) 

Du kan lage en helt enkel spiral hvor du begynner ytterst og jobber deg innover mot midten, eller som jeg gjorde under her, snu når du har gjort en hel sirkel og lage toppen i motsatt retning. Er mange fler teknikker enn det, men det var de jeg brukte i dag:)

 

Til garnityr brukte jeg hakkede mandler og tynne pæreskiver som jeg skar i trekantbiter. Ikke noe superfancy, men kjapt og greit:) Ta deg gjerne tid til å kikke på de andre kakene og cupcakene jeg har lagt ut så langt:) 

Hvilken cupcakesmak liker du aller best?

 

 

#cupcake #muffins #pære #oppskrift #bake #lage

Slik lager du regnbuetopping på cupcakes:)

 • 14.01.2014, 21:46

Ta frem ett stort kjøkkenglass (halvliter eller mer) og træ sprøyteposen med tip M1  ned i glasset:

 

Lag smørkrem i alle de fargene du har lyst til å ha i "regnbuetoppingen" og ha fargene i hver sin sprøytepose (kan generelt si at særlig mer enn 3-4 farger kan bli litt rotete). Oppskrift på topping og cupcakes finner du HER.


 

Deretter sprøyter du en og en farge i ønsket rekkefølge ned i posen du har satt i glasset. Træ posen med fare nr så langt nedi som du klarer før du begynner å tyte ut krem. Husk at det skal passe flere farger i posen så dra gradvis ut posen med farge nr 1 mens du sprøyter.

 

Slik ser det ut med to farger i: 

Det blir gjerne litt grisete helt på slutten med den siste fargen både når du skal får posen på plass inni sprøyteposen som nå inneholder krem i 3 farger og også etterhvert når du trekker posen med farge 4 mer og mer ut, men det må man bare leve med;) 

Her er alle fargene på plass, men den røde og den oransje er så like at det syns nesten ikke.

 

 

Finn frem cupcakene dine og sprøyt på toppingen med ønsket teknikk. Jeg valgte tradisjonell spiral. Jeg kommer til å legge ut en video etterhvert av åssen man gjør det, men den beste beskrivelsen jeg kan gi skriftlig er at man sprøyter på toppingen i en spiral som begynner ytterst på cupcaken. Begynner du innerst lager du isteden rosemønster;)Og voila:

Enjoy!

 

#cupcakes #muffins #topping #oppskrift

Sitronmuffins med topping.

 • 03.01.2014, 19:16

Søstera mi ringte og sa ifra om juleavslutning på skolen til Vilde rett før jul. Hun hadde det travelt og lurte på om jeg kunne lage cupcakes og da gjør jeg selvsagt det så fremt jeg har tid :) Måtte jo da slenge meg rundt å se hva jeg hadde i skapet, og denne gangen ble det sitroncupcakes med vaniljetopping:)

 

Oppskriften gir ca 24 stk :)

 

4 egg

4dl sukker

250 gram meierismør (evnt margarin om du foretrekker det)

6 dl hvetemel

2.5 ts bakepulver

3 ts vaniljesukker

2 dl melk

Finrevet skall av en sitron

 

 

Jeg hadde ikke romtemperert smør så da brukte jeg et rivjern for å romtemperere det kjapt:) Rør sukker og smør hvitt i mikseren og rør deretter inn ett egg av gangen:)

 

 

Bland mel, vaniljesukker og bakepulver godt sammen før du har det i bakebollen sammen med melken:) Jeg bruker kjøkkenmaskin og har en tendens til å glemme å gå over med slikkepott underveis, men det er veldig lurt å gjøre det ett par-tre ganger så du slipper at det sitter en klump med smør i bunnen av bollen f.eks... ;) 

Til slutt har du i finrevet skall av en sitron:) Bland godt:)

 

Ha papirformer i cupcakebrett og fyll hver papirform ca 3/4 full :)

 

Stek på 170 grader i 18-20 minutter :)

 

Frostingen lager du slik:

120 gram smør

350 gram melis

2 ss vaniljesukker

1-2 ss melk

 

Rør sammen romtemperert smør, melis og vaniljesukker. Det kan være litt tungt for mikseren, men jeg foretrekker å mikse dette skikkelig sammen før jeg har i melka fordi jeg syns sluttresultatet blir bedre da. Jeg mikser det til det ser ut som små kuler og så har jeg i melken. Jeg har først i 1 spiseskje med melk, men ender ofte med å ha i bittelitt mer da jeg liker at frostingen er ganske myk. Den skal holde på formen, men bare såvidt. Det er da slik jeg liker den best i alle fall ;)

 

Jeg pyntet halvparten av cupcakene slik:Om du lurer på hvordan man lager en slik spiral av toppingen så har jeg en video hvor jeg viser det og den kan du se HER :) Den ligger litt ned i innlegget :)

Den andre halvparten pyntet jeg slik og den passer fint for folk som liker litt mindre topping. Da gjør du akkurat det samme som i videoen, men begynner innerst istedenfor ytterst ;)

 

Tycks ? :)

 

 

#Sitronmuffins #cupcakes #vanilje #topping #oppskrift #jul

Slik lager du snømann cupcakes:)

 • 24.11.2013, 09:12

Vi lagde en runde til med snømanncupcakes i går kveld og bestemte oss for å lage en tutorial til dere:) Fin formiddagssyssel med ungene for eksempel:)

 

 

Først og fremst trenger du noen cupcakes. Oppskrift på vaniljecupcakes og frosting finner du HER.

 

Sprøyt på hvit vaniljefrosting. Jeg bruker wiltontip 2A, men om du ikke har går det greit å legge på litt med en skje. Du kan forme frostingen litt etter at du legger på ansiktet til snømannen, så det går jo bra uten sprøyteutstyr også.

Prøv deg litt frem med mengden, for målet er at det skal være nok til at du kan runde av formen litt, men lite nok til at det ikke tyter rundt kanten på ansiktet du skal legge på:)

Hold kopp eller glass over en cupcake for å se at den går helt fra kant til kant. Det er målet du er ute etter. Den kan også være bittelitt større uten at det gjør noe:) Det er veldig enkelt og fint å ha slike utstikkere som på bildet under, men før jeg fikk kjøpt meg det brukte jeg kopper og glass med riktig omkrets og det fungerte kjempebra det også;)

Vi lagde sukkerpasta til dette formålet (oppskrift kommer), men du kan også bruke marsipan som du farger hvit med titandioxyd som du får kjøpt på panduro:) Når du har funnet omkretsen som funker (kan av og til trengs flere størrelser), så stikker du ut så mange "ansikter" av akkurat den størrelsen som du trenger.

 

Farg litt sukkerpasta orange. Jeg bruker her wilton sine farger og de er enkelt tilgjengelig på jernia. Form til gulerotlignende neser av denne og sett på bordet i noen minutter mens du farger litt sort sukkerpasta til øyne og eventuelt munn:)

 

Sett på nesene med spiselig lim. Det lager du enkelt av en bit sukkerpasta som du lar løse seg opp i litt vann, litt cms i vann, eller eventuelt kan du kjøpe det ferdig:) Du kan sette de så og si hvor du vil. Setter du den langt ut på siden så bøyer du den litt ut mot siden du har satt den på og vips har du en snømann som ser i den retningen. Vi satte våre neser både høyt, lavt, midt på og langt ut til sidene for å lage litt forskjellige uttrykk:)

Trill bittesmå "kullbiter" av den sorte sukkerpastaen.

 

Sett de på med spiselig lim:) 

Om du har spiselig tusj kan du jo enkelt tegne på en munn istedenfor å bruke sukkerpasta.

 

Nå har du ansiktene dine og da kan du jo kle på dem litt om du ønsker. Jeg anbefaler til luer og skjerf at du bruker samme utstikker som du brukte da du lagde ansiktsformen. Da treffer kanten på plagget ytterkanten på ansiktet helt nøyaktig og det ser veldig ryddig ut:)

 

Linjen på innsiden kan du lage med en mye større utstikker, eller klippe med en saks f.eks.Jeg glemte som vanlig å ta ett prosessbilde, men dere kan se på de to nederste snømennene hva jeg mener. Velger du en mindre utstikker så vil du jo ikke nå kanten på lua og det blir en flat, pussig avslutning i kanen. Ribbekanten på den nederst til høre lagde jeg enkelt med en kniv. En dusk lager du enkelt ved å trille en rund kule med sukkerpasta og klippe mange mange små klipp ed en spiss liten saks (f.eks en brodersaks).Skjerfet lager du nesten på samme måte som med luen. Bruk utstikker av samme diameter som ansiktet, klipp langs den øverste kanten av skjerfet og dander det så det ser litt ut som stoff før du limer det på med spiselig lim. Skjær så en liten stripe med sukkerpasta og lag rillemønster i kanten f.eks med en kniv:)

 

Brett det som følger: 

Lim det på:)

 

En annen ting du kan gjøre (om du har spiselige pulverfarger i huset), er å lage farget sukker som du dekorerer med. Det ser jo veldig stilig ut om du limer på vanlig hvitt sukker også, men her vil jeg vise hvordan jeg farger sukker selv. Jeg tømmer litt sukker og litt pulverfarge i et plastbeger og rister det forsiktig fra side til side.

 

Når all fargen har blandet seg ut ser det slik ut:

 

Da kan du enkelt pensle på litt spiselig lim der du vil ha sukkerdekor og så er det bare å strø på sukkeret. Prøv å ha i tankene at om du har brukt fryktelig mye lim på nese og øyne så er det greit å være litt forsiktig når du strør på sukkeret for det fester seg i alt limet og ikke bare det du planla at det skulle feste seg i ;) Liker forresten å sette cupcaken i en skål når jeg strør på sukker slike at det ikke kommer utover hele bordet:)

 

Og slik blir resultatet av det:

 

 

Hva syns du? Fikk du lyst til å prøve?
#Oppskrift #cupcakes #howto #snømann

 

Legg meg gjerne til som venn:) <3

Oppskrift på vaniljecupcakes :)

 • 20.10.2013, 21:10

 

Oppskrift til 12 stykker:)

 

2 egg

2dl sukker

125 gram meierismør (evnt margarin om du foretrekker det)

3 dl hvetemel

1.5 ts bakepulver

2.5 ts vaniljesukker

1 dl melk

 

Rør sukker og meierismør hvitt og visp inn eggene:) Bland mel, vaniljesukker og bakepulver godt sammen før du har det i bakebollen. Til slutt har du i melka. Jeg bruker kjøkkenmaskin og har en tendens til å glemme å gå over med slikkepott underveis, men det er veldig lurt å gjøre det ett par-tre ganger så du slipper at det sitter en klump med smør i bunnen av bollen f.eks... ;)

 

Sett 12 papirformer i ett cupcakestekebrett. Fyll formene litt over halvveis med røre og stek midt i ovnen på 170 grader i 15-20 minutter. Sjekk med f.eks en grillpinne at cupcakene er ferdige. Det skal ikke sitte igjen deig på pinnen etter at du har stukket den i kaka:)

 

Frosting:

120 gram smør

350 gram melis

2 ss vaniljesukker

1-2 ss melk

 

Rør sammen romtemperert smør, melis og vaniljesukker. Det kan være litt tungt for mikseren, men jeg foretrekker å mikse dette skikkelig sammen før jeg har i melka fordi jeg syns sluttresultatet blir bedre da. Jeg mikser det til det ser ut som små kuler og så har jeg i melken. Jeg har først i 1 spiseskje med melk, men ender ofte med å ha i bittelitt mer da jeg liker at frostingen er ganske myk. Den skal holde på formen, men bare såvidt. Det er da slik jeg liker den best i alle fall ;)

 

Cupcakes:D

 • 06.05.2012, 11:17

Hey:) Lenge siden:) Har litt lite energi for tiden og da kommer blogging langt bak på listen for meg.

 

En liten oppdatering på kakefronten. Dette brukte jeg gårsdagen på:

 Vaniljecupcakes med bringebær, filadelfiaost, hvitsjokolade og bringebærtopping og sjokoladecupcakes med bringebær og sjokoladesmørkrem:D

 

Håper dere har en fin søndag:)

Cupcakes med kaffe mocca smak:)

 • 06.02.2012, 21:21

Oppskrift på 18 cupcakes:

90 gram smør
300 gram sukker
3 egg
270 g hvetemel
3 romslige ss bakekakao
3 ts bakepulver
1-2 ts vaniljesukker
2.5 dl melk
10 gram pulverkaffe (mengden kan tilpasses etter hvor glad i kaffesmak du er;)

(egg og smør bør være romtempererte)
Sett ovnen på 180 grader og prep muffinsbrett med papirformer.
Visp sammen smør og sukker med håndmikser og så blander du inn ett egg av gangen.
Bland sammen det tørre. Varm opp en del av melken (den må bli varm nok til å løse opp kaffepulveret) og ha så kaffepulveret oppi. Rør til alt er løst opp før du heller det i resten av melken. Rør vekselvis inn melken og melblandingen. Om du heller, bruker sprøytepose eller spiseskje er opp til deg:) Jeg sverger heretter til sprøytepose. Fyll formene 2/3 fulle og sett i ovnen i ca 18 min. For å sjekke om de er ferdige kan du stikke en grillpinne inn i en av cupcakene. Den skal komme ut ren og tørr, altså uten deigrester.
Viktig å sikte inn det tørre for å unngå klumper og for å få en luftigere røre:)
Her bruker jeg en dings fra Tupperware som jeg har arvet, men en vanlig kjøkkensil går fint.
Teit som jeg er tok jeg ikke noe bilde fra siden. Det var skikkelig fin og rund kuppel på cupkakene:)
Topping:
Jeg tenkte det ble nok kaffesmak i selve cupcaken så derfor laget jeg en mild sjokolade/vaniljesmørkrem
225 gram smør (jeg brukte først 200gram, men den ble kornete noe som betyr at det er for mye melis og kakao i forhold til smør)
600 gram melis
4 ss bakekakao
3 ts vaniljesukker
10 ss melk
Rør sammen melis, bakekakao og vaniljesukker og pisk dette sammen med smøret til alt ser ut som pulver. Deretter har du i melken og blander godt. Pynt cupcakene dine:)
Jeg holdt meg til den tradisjonelle swirlen.
Ble fornøyd med tallene, men syns det så litt kjedelig ut, derfor....
...strødde jeg på snøkrystaller og perler, og voila:)
Smaksmessig var disse helt fantastiske. Når man først tar ett bitt smaker det kun sjokolade, men så kommer det en mild kaffesmak snikende etterhvert som man tygger (er man veldig glad i kaffe kan man nok øke kaffemengden noe).

Gørrecupcakes;)

 • 15.01.2012, 19:40

Til disse brukte jeg en oppskrift på vaniljecupcakes siden fargen da syns bedre enn med andre oppskrifter. Du finner en god grunnoppskrift på vaniljecupcakes HER :)

 

Toppingen er en enkel lys smørkrem. 

 

60 gram smør

150 gram melis

2 ss vaniljesukker

1-2 ss melk

 

Pisk sammen smør, melis og vaniljesukker til det ser ut som kuler. Ha deretter i 1 ss melk og juster med litt mer om det trengs:)

 

Bruk wilton gel colors:) Du får kjøpt de på f.eks jernia:) Det skal stort sett veldig lite farge til for å få skarp farge, så ha i bare litt og litt:)

 

Helt knall til barn i alle fall:)

 

Ka du trur?

 

#cupcakes #cupcake #småkake #wiltonfarger #oppskrift #diy #howto

Oppskrift på ostekake i porsjonsform:)

 • 30.12.2011, 20:37

 

Disse tar ca 1 time å tilberede + noen timer med kjøling etterpå.

 

 • 250 gram søte kjeks
 • 125 gram meierismør

 

 • 4 appelsiner
 • 250 gram philadelfiaost naturell (eller den med mandarinsmak)
 • 1 ts revet appelsinskall
 • 1.8 dl kondensert melk
 • 2 ss sitronsaft
 • 1 ss appelsinsaft
 • 2.5 dl melis

 

I tillegg trenger du ideelt sett 8-10 former som er ca 8 cm i diameter for at du skal få normale porsjoner. Jeg har ikke det, så jeg bruker 12 sandkakeformer og så lager jeg en litt større ved siden av (folk klarer å ta flere ganger også;)

 

 

 

Knus kjeksene i kjøkkenmaskin eller med det du har forånden.

 

 

 

Det bør være ganske finmalt.

 

 

Smelt smøret....

 

 

Bland det inn med kjeksen. Henger ikke sammen i det hele tatt og virker veldig tørt. Det er normalt.

 

 

 

Bruk en skje å legg litt kjeksguffe i hver smurte form.

 

 

Klem det inntil kantene så det virker fast og sett det kjølig mens du lager fyllet.

 

 

 

Riv ca 1 ts appelsinskall med den bitte lille delen av ett råkostjern. Del denne appelsinen i 2 og skvis ut safta (spar de tre andre til senere). Visp sammen philadelfiaosten, revet appelsinskall, kondensert melk, sitron og appelsinsaft.

 

 

Miks inn siktet melis. Bruk en spiseskje og putt fyllet i hver form. Jevn det til litt på toppen.

 

 

Sett det i kjøleskapet i noen timer eller gjerne over natta.

 

 

Forslag til pynt:

Det tar noen timer før desserten er ferdig kjølt, men til ære for dere stappet jeg en i fryseren for å vise dere åssen de ser ut når de er ferdige;)

 

Skjær av en skive på ca 2-2.5 cm i hver side av appelsinen.

 

 

Deretter stikker du en liten skarp kniv inn imellom skallet og fruktkjøttet og skjærer hele veien rundt (pass på at det hvite blir igjen på skallet og ikke på fruktkjøttet). Trykk ut appelsinkjøttet.

(jeg glemte å ta bilde av den biten jeg skulle bruke, men slik ser scrapsa ut ihvertfall, så får du en ide om hvordan du skal skjære)

Skjær ut båter innenfor skinnet så slipper du å få med seigt skinn på desserten din:)

Finn deg en bolle og hold appelsinene over om du har lyst på fersk appelsinjuice etterpå;) Blir faktisk ganske mye juice.

 

Pisk litt krem og putt en teskje av det på toppen, Legg på 2-3 appelsinbåter og så er du ferdig


Vi spiste den som jeg pynta for dere og jeg har bare en ting å si: NAM!!!

Oppskrift på Oreo Cupcakes! NAMMM:)

 • 06.12.2011, 22:52

 

Ei som har bestilt 30 oreo cupcakes som skal leveres på fredag, så jeg tenkte jeg skulle "øve" (mest for prøvesmakingen sin skyld, kremt...) For en gangs skyld prøvde jeg en kakemix. Rema 1000 sin langpanne sjokolademix. Jeg har smakt den før og visste derfor at den er kjempegod på smak, men den smuldrer veldig lett så jeg hadde i ca 1/2 dl mel ekstra for å prøve å få muffinsene mer solide. De ble fastere, men fortsatt luftige og veldig gode på smak:) (Oppskrift på toppingen litt lenger ned:)

 

Prøvde å helle fra dl mål og det funket greit, men foretrekker sprøyteposer..

Oreo kremen lagde jeg etter en oppskrift jeg fant i en rosa cupcakekokebok som venninden min har. Den lyder som følger:

 • 150 gram smør
 • 450 gram melis
 • 1/2 dl melk
 • 6 oreokjeks
 • 1 ts vaniljeekstrakt


 

Visp sammen smør og melis og ha i melk og vaniljeekstrakt. 

Deretter knuser du de 6 oreoene. HVis du har en stavmikser med kutteboks som den under er det veldig lettvint. Har du ikke er det greiest å bruke en gaffel.

Når oreoene er blitt ett fint pulver blander du det inn i smørkremen. 

Husk å skrape langs kanten med en slikkepott under veis så kremen blir godt blandet. 

Deretter har du kremen i sprøytepose og sprøyter den på med din favoritt sprøytetip, smører den på med kniv eller hva som helst som du foretrekker:) 

Som pynt på toppen kan du dele oreos i 2 og ha en halv på hver cupcake eller hva som helst annet du syns er fint (litt ekstra oreos gjør jo ingenting da;)

 

Og vips har du cupcakes med oreotopping:)

Cupcakes til 18 års dag:)

 • 24.11.2011, 12:43

Cupcakes til 18 årsdag:)

Ble fornøyd med tallene, men syns det så litt kjedelig ut, derfor....
...strødde jeg på snøkrystaller og perler, og voila:)
Smaksmessig var disse helt fantastiske. Når man først tar ett bitt smaker det kun sjokolade, men så kommer det en mild kaffesmak snikende etterhvert som man tygger (er man veldig glad i kaffe kan man nok øke kaffemengden noe).
Disse cupcakene ble stoooor suksess:D Damen som hadde bestilt de ble veldig veldig fornøyd.

Sjørøver Cupcakes:D

 • 20.11.2011, 19:32

Disse cupcakene ble bestilt til en 4års bursdag. Gutten er glad i pirater, så da ble moren hans og jeg enige om å kjøre sjørøvertema på cupcakene. Selve muffinsen har vaniljesmak og melkesjokoladebiter og toppingen er av smørkrem. Toppingen skulle egentlig være mer stripete i gult og rødt, men det er en teknikk jeg foreløpig jobber litt med å få til, så den ble mer rød enn gul siden det gule irriterende nok ligger inn mot midten.

 

Jeg pyntet på tre forskjellige måter: Jeg hadde sjørøverflagg på alle sammen, men pyntet med litt smågodt og sjokoladegullmynter på 1/3 av dem. 

Lakrishodeskaller (Jeg fant jo ut da at det jeg var sikker på var SØT lakris, faktisk var SALT lakris...ikke helt heldig med den, men man peller jo av sånn diger pynt og spiser den for seg. Note to self: neste gang jeg er stressa og skal pynte cupcakes med smågodt så SMAK på det først. JAAA det var lurt).

 

Melishodeskalle og jellybeans (det ble to på den før levering;). 

Det ble igjen noen som jeg beholdt hjemme og jeg syns de var ganske gode:) 

Litt barnete og søte i smaken, men de var jo til en barnebursdag, så da er jo det greit:)

Kakedamen

Det var baking denne bloggen skulle handle om da jeg startet den, men som med så mange ting blir det ikke så mye tid til det at jeg får blogget så mye jeg vil om jeg kun skal blogge om det;) Jeg er også opptatt av familien min, dyrevelferd, økologi, gjenbruk og miljø. Det som startet som en bakeblogg er altså blitt en familie-hverdags-aktuelt-økologi-livsstils-bakeblogg....eller noe sånt.... Litt av hvert med andre ord:) Legg meg gjerne til som venn:)

Norske blogger Matbloggtoppen Follow on Bloglovin
Gratis blogg

Søk i bloggen

KategorierArkiv
Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no