hits

Dåpskaker til gårdsbaby

 • 06.07.2015, 11:01

I oktober i fjor leverte jeg 2 dåpskaker og 40 cupcakes til ei jeg kjenner. Glemte helt av å legge det ut, men bedre sent enn aldri :)

 

Den første er en to etg. marsipankake med jordbær og vaniljefyll. Hadde et senilt øyeblikk da jeg skulle lage navneskiltet. Jeg pleier å la det herde litt slik at det ikke blir bulkete med underlaget, men av en eller annen grunn så glemte jeg det til akkurat denne kaken. Heldigvis ble hun fornøyd alikevel :)

 

Kake nummer to var en sjokoladekake med hvit sjokoladekrem :)

 

Så var det 40 sjokoladecupcakes. Disse ble bestilt som enkle, men jeg hadde lyst til å gjøre en greie ut av at de har så mye sauer, så da begynte jeg med å lage bittesmå sauer som skulle stå på toppen av cupcakene. For å få det til å bli litt variasjon bestemte jeg meg for å lage minitraktorer til halvparten av de. Det var litt pirkete, men kjempegøy :) Jeg fikk litt sansen for serieproduksjon av pynt, men desverre er det sjeldent jeg har en anledning til å lage noe slikt :)

 

Jeg har virkelig sansen for at folk vil ha dekor tilpasset livsstil, hobbyer e.l så dette var kjempegøy :)

 

Hva syns du?

 

#dåpskake #kake #cupcakes #traktor #sau #gårdsdyr #muffins #sjokoladekake #dåp

 

 

 

Gratulerer med dåpsdagen, Mille :)

 • 09.03.2015, 23:42

En prinsessekake til ei lita prinsesse

Saftig og mørk sjokoladekake med bringebærmousse, hvit sjokoladekrem og friske bringebær. Under sukkerpastaen er det smørkrem med melkesjokolade og kokesjokolade.

Hva syns dere? :)

#kake #dåpskake #dåp #sukkerpasta #sukkerpynt #hjemmelaget #sjokoladekake #bringebær #bringebærmousse #hvitsjokolade #melkesjokolade

Dåpskake med måne og stjerner.

 • 21.10.2014, 23:23

Jeg har nylig avsluttet en veldig lang bloggpause, og i mellomtiden har jeg laget noen få kaker som dermed ikke har blitt delt:)

 

Her er en av dem:

  

Hva syns du? :)

 

 

#dåpskake #kake #dåp #måne #stjerner #skyer #baby #sukkerpasta

Dyrene ligger strødd!!

 • 19.10.2014, 22:10

Dette var en fantastisk kake å lage:) Dyrene skulle ligne på husdyrene til dåpsfamilien og det er en utfordring jeg ikke hadde vært borti før, ergo KJEMPEGØY!

 

Tilbakemeldingen fra Mamma´n i huset var strålende, så de ble veldig fornøyde:)

 

Hva syns du om den?

 

#dåpskake #dåp #husdyr #kjæledyr #hund #hest #kanin #katt #sukkerpasta #sugarpaste #kake #marsipankake

Dåpskake med elefant:)

 • 11.10.2014, 23:50

Dåpskaken til lille Julian:) Sjokoladekake nederst og marsipankake øverst. Jeg prøvde å få til en litt scrapbookaktig look på toget og karvet inn et spor som toget kunne kjøre oppover kaken på:)

 

Det var gøy å modellere flatt istedenfor 3D, for det er noe jeg sjeldent gjør. Tror jeg skal prøve å gjøre mer av det:) Bursdagen til lillemann er rett rundt hjørnet, så da har jeg en gylden mulighet igjen ;)

 

Jeg er ikke videre fan av å bruke ståltråd på eller i kakepynt, men jeg ville at elefanten skulle holde i en ballong, og ståltråd var eneste måten å få det til på en fin måte, så akkurat denne gangen gjorde jeg et unntak:)

 

Hva syns du?

 

#scrapbooking #2D #tog #elefant #kake #dåp #dåpskake #sjokoladekake #marsipankake

Dåpskaken til Davin :)

 • 12.04.2014, 23:39

Dette er altså den nyeste dåpskaken jeg har laget:) Jeg fikk lov av Tove-Mette å vise den frem i dag, selv om dåpen ikke er før i morgen.

 

 

Hva syns du?

 

 

Det kommer ett innlegg til om denne i morgen hvor jeg vil gå igjennom noe av utstyret jeg har brukt for å lage denne:) Saker og ting som gjør det ENKELT å få et fint resultat:)Stay tuned:)

 

 

 

#dåpskake #dåp #marsipankake #dåpsfest #kake #sukkerpasta #fondant #traktor #baby #bokstavklosser

Dåpskaken til Ida:)

 • 07.04.2014, 20:58

Marsipankake med bringebær, vaniljekrem og fløtekrem. All pynten er laget av sukkerpasta. Babyen er farget med pulverfarger for å gi litt mer liv:) Fikk tilbakemelding på at de ble veldig fornøyde med denne både på smak og utseende:)

  

Gratulerer med dagen som var, til hele Ida´s familie:)

 

 

HVa syns du om kaka?

 

#dåpskake #dåp #marsipankake #kake #feire #feiring

 

 

Putekake til navnedag:)

 • 01.03.2014, 17:18

Denne leverte jeg i går:) Jeg fikk tilsendt et bilde av en kake fra dinkake.no og ønsket var at kaken skulle ligne på den. Dette er sukkerbrød fylt med vaniljekrem og bringebærkrem. Under marsipanen er det vanlig fløtekrem:)

All pynten er laget av sukkerpasta.

 

 
 

 

Tycks ?

 

#pute #putekake #dåpskake #dåp #navnedag #navnedagskake #kake #marsipankake

Dåpskake på gang :)

 • 28.02.2014, 23:30

Kvelden min i dag har jeg brukt på en navnefestkake:)

 

 

 

Dere hatt en fin kveld? :)

 

 

 

Dåpskake med krone, baby og blomster :)

 • 16.02.2014, 18:23

Her er altså den nyeste dåpskaka:) Nå har mottager selv postet bilde på fb og da er det greit at jeg viser den frem :) Dette er 1 og 1/2 sukkerbrød fylt med bringebærkrem og vaniljekrem. Rundt er det smurt med vanlig fløtekrem og trukket med marsipan:) Babyen og all den andre pynten er laget av sukkerpasta:)

 

 

 

 

 

 

De kakene som blir for høye for kakeeskene pakker jeg i cellofan:) Det både ser fint ut og beskytter kaka mot kondens:)


Jeg har tatt bilder og kommer til å lage en tutorial på hvordan dere kan lage slik krone:)

 

Hva syns du?

 

 

#dåpskake #marsipankake #kake #kakedekor #kakepynt

Dåpskake med rosa traktor :D

 • 12.01.2014, 15:03

Standard marsipankake med jordbær og vaniljekrem inni:) For første gang er alle blomster, sløyfa, traktoren og bokstavene laget av marsipan. Babyen er laget av sukkerpasta fordi den "svetter" mindre etter frysing og forma med deig i må en liten tur innom fryseren for at man skal få figuren pen ut av formen:)

 

 

Brukte et ruteark fra kakeboksen (bless you, Sharon!!) som kom frem på 1 døgn etter at jeg bestilte. De er så raske der altså! Jeg valgte å forsterke mønsteret litt med et quiltetool:)

 

Teppet lagde jeg som normalt og lysrørene ødela bildene....

 

Traktor av marsipan.

 

Som dere ser er brettet også trukket med marsipan og det er faktisk lagt på i en smell.

 

Sukkerperler fra kakeboksen hele veien rundt:) 

 

 

Hva syns du?

 

 

#Dåpskake #dåpskake #kake

 

 

Helgens navnefestkake:)

 • 19.11.2013, 08:23

Monika (Ingulfs mamma og en av mine beste venninder) og jeg satt i ukesvis og lette etter inspirasjon til helgens kaker. Vi skulle lage en lyseblå og hvit kake med en bamse som holdt en baby som kaketopper. Vi endte opp med å bytte plan i siste liten da vi snublet over en superfin kake på pinterest. Den var i rosa og grønt og helt utsøkt. Her er vår utgave av den:
Marsipankake med fløtekrem, vaniljekrem, jordbær og banan. Slo godt an for helt tomt ble det faktisk, hehe ;)

 

Hva syns du?

 

 

#dåpskake #dåp #navnefest #baby #kake

Marsipankake til dåp:)

 • 21.10.2013, 10:27

En marsipankake til en dåp som var på søndag:)

 

 

Krona var morsom å lage. Hadde ikke mønster til en og hadde heller aldri laget en før, så det var jo litt spennende å åpne esken som sto i skapet for å kikke på den dagen etter at jeg satte den til herding!

Koser meg alltid med disse små babyene:) Selv om selve babyen lages i en silikonform så må man farge og kle på de selv og det syns jeg er skikkelig hyggearbeid:)

 

Hva syns dere?

 

 

Kake med traktor og dyr:)

 • 26.07.2013, 19:09

Vært litt sløv til å legge ut kaker i det siste:) Alle dyrene er laget av sukkerpasta. Jeg ville øve på noe nytt og valgte å lage dyrehoder i 3D men kroppene lagde jeg i 2D. Syns selv at det fungerte ganske greit, men hva syns dere? Greit med litt synsing når man gjør noe nytt:) Gresset er av smørkrem og sprøytet på med blomsterbladtip:)

 

 

 

Tycks?

 

 

Dåpskake med fuglerede;)

 • 09.06.2013, 00:23

Leverte denne i dag. Sjokoladekake med glasur inni, smørkrem utenpå og sukkerpasta og marsipan som lokk. Mammaen ønsket seg en kake som passet til barnedåp OG som skulle fenge ungene. Syntes det var litt vrient, så etter å ha tenkt alt for mye og alt for lenge bestemte jeg meg for å hugge tak i den første idéen som falt ned i hodet på meg og det var at barn kommer med storken. Derav babyen i fuglereiret. Skulle hatt en stork også, men jeg hadde ikke tid denne helgen til å gå helt over bord på detaljene. 

 

 

Hva syns du? Søtt eller bare rart? Jeg faller veldig for sånt som er litt utenom det vanlige, men spennende å høre hva andre syns alikevel. 

 

:)

Kakedamen

Det var baking denne bloggen skulle handle om da jeg startet den, men som med så mange ting blir det ikke så mye tid til det at jeg får blogget så mye jeg vil om jeg kun skal blogge om det;) Jeg er også opptatt av familien min, dyrevelferd, økologi, gjenbruk og miljø. Det som startet som en bakeblogg er altså blitt en familie-hverdags-aktuelt-økologi-livsstils-bakeblogg....eller noe sånt.... Litt av hvert med andre ord:) Legg meg gjerne til som venn:)

Norske blogger Matbloggtoppen Follow on Bloglovin
Gratis blogg

Søk i bloggen

KategorierArkiv
Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no