hits

Spring roses in progress...

  • 03.04.2014, 15:09

Øvelse gjør mester er det noe som heter.... Etterhvert håper jeg å få kommet meg på blomsterkurs for å lære flere forskjellige typer, men jeg er veldig glad i å lage roser og krysathimum:)Om dere har lyst til å lære dere å lage roser slik jeg gjør det har jeg samlet alt dere trenger i et innlegg HER.

 

 

Myke vårlige farger til babydåp :)Har dere hatt en fin dag så langt da?

 

 

#rose #roser #håndlaget #spiselig #sukkerpasta #sugarpaste

Fryser på fødestua!

  • 15.02.2014, 22:27

Jeg satt og lagde babyer til dåpskaker og det slo meg hvor kaldt det så ut for de små sukkerpastababyene på glassfatet. Nesten så jeg syns litt synd på dem, hehe :) Uansett så tenkte jeg å vise dere skritt for skritt forskjellen mellom en som nettopp er kommet ut av støpeforma og en som er ferdig malt med spiselig pulverfarge:)

 

 

Den bakerst har ingen annen farge enn hudfargen jeg blandet før jeg stappet sukkerpasta i formen:) Den neste har fått den lyseste skyggeleggingen for å forsterke trekk. Den tredje på rekka har fått den mørkeste skyggen og den siste på rekka har fått litt rosa på leppene og i kinnene:) Unektelig litt forskjell i livaktigheten på disse med og uten farge:)

 
Jeg ville bare vise dere at det ikke er så mye som skal til:) Det er hverken vanskelig eller spesielt tidkrevende å få til disse her. Du må ha babystøpeformen (fåes kjøpt hos Linneeas.no HER ), sukkerpasta, pulverfarger og pensler. Det tar ca 1 time å farge 3-4 stk :)

 

Kakedekorering er ikke så vanskelig som mange tror ;)

 

#kakepynt #sukkerpasta #pulverfarger

Nå er det Timmi tid:D (sukkerpastafigurer)

  • 06.02.2014, 14:21

Spiselige figurer til en 2 årskake:) Alt er laget av sukkerpasta. Pelsen til Timmi lager jeg ved å klippe masse ørsmå klipp med en spiss brodersaks:)

 

Jeg syns nesa på hunden var helt urimelig vanskelig å lage. Knota leeeenge før jeg fant ut at bikkja så gjenkjennelig ut...

 

Dere ser det er rester av maizenna på figurene. Det bruker jeg en pensel for å børste vekk før jeg setter figurene på kaken.

 

Hva syns du?

 

 

#timmitid #timmytime #sukkerpasta #spiselig #spiseligefigurer #kakepynt

Baby med og uten pulverfarge ;)

  • 25.11.2013, 16:23

Jeg lagde to stykker for å vise forskjellen med og uten pulverfarge. Klarte å slette bildet hvor den uten farge var nærmest kameraet, men man ser godt at den uten er relativt kjedelig i forhold. Ser nesten syk ut stakkars, hehe ;)

 

Gult eller brunt til håret, hudfarget pastagele i selve sukkerpastaen, hudfarget spiselig pulverfarge litt romslig i alle kriker og kroker og så en litt mørkere farge helt innerst i de samme krikene og krokene. Da ser babyen plutselig litt mer levende ut:)

 

Pleier du å bruke pulverfarger?

Pynt til dåpskake:)

  • 22.11.2013, 08:30

God morgen:)

 

For første gang har jeg laget pynt på bestilling:) Damen skal lage kakene selv, men ville at jeg skulle lage pynten:) Noen koselige timer vel anvendt:)

  

Måtte pakke inn teppet godt for det skal fraktes ett stykke før det legges på en kake. Krysser fingrene for at det holder seg mykt til hun får dandert det:) 

Mye bruk av støpeformer denne gangen, men jeg syns det blir dekorativt når man blander det med litt godt gammeldags håndtverk. Sko, pledd og roser er laget uten juks og fanteri ;)

 

Håper dere får en fin dag:) Er du glad i å sitte å pusle med ting?

 

#kakepynt

Spiselig barnesete med baby :)

  • 18.10.2013, 15:26

 

 

Hva syns du? .... Innlegget om selve kaken(pickup truck) finner du HER ! Jeg har laget en facebookside for bloggen. Jeg blir superlykkelig om du liker den:) Om du har en du vil ha flere følgere på så si bare ifra:) Du finner min HER.

 

#facebook #facebookside #baby #babysete #fondant #sukkerpasta #kakepynt

Orkidéene er ferdige, puh!

  • 15.06.2013, 01:01

Ja...Da er jeg ferdig med de "store" orkidéene. Tenker å lage en stilk og noen knopper også, men det blir i morgen;) Er også ferdig med sukkerbrødene. De står nå til kjøling:)

 

 
 


 

Kanskje jeg bare skal gyve på å gjøre litt mer nå:)

Sukkerblomster:)

  • 19.04.2013, 00:20

Dette er hva jeg har brukt kvelden på:

  

Er til en kake jeg skal levere på lørdag:)

 

Hva har du brukt kvelden på?

 

 

 

Vanskelig å lage ponny av sugarpaste:O

  • 15.02.2012, 23:23

Ferdig med deler av pynten til kaka som skal leveres på fredag. Gleder meg vilt til å sette den sammen. Det er det kuleste med hele bakeprossessen:)

  

Ponnien har fått man og hale også, men jeg somla bort minnekortet mitt på vei tilbake til tlf min. AAAAaaarg I'm stuck with sony erikson ringelyden til jeg finner det igjen!!

 

Den ser hakket finere ut nå, men jammen var det vanskelig å lage en ponni av sugarpaste. Den er så myk at delene nesten må herde hver for seg, men da blir det vanskeligere å montere den etterpå...

Bamse av sugarpaste:)

  • 20.01.2012, 20:16

I god gang med pynten som skal være på dåpskaka. Bestemte meg for å lage liggende bamse istedenfor sittende denne gangen og det blir ett annet design på selve kaka enn på de andre dåpskakene jeg har laget.

 

 


 

Bamsen er nesten like lang som håndflaten min:)

Kakedamen

Det var baking denne bloggen skulle handle om da jeg startet den, men som med så mange ting blir det ikke så mye tid til det at jeg får blogget så mye jeg vil om jeg kun skal blogge om det;) Jeg er også opptatt av familien min, dyrevelferd, økologi, gjenbruk og miljø. Det som startet som en bakeblogg er altså blitt en familie-hverdags-aktuelt-økologi-livsstils-bakeblogg....eller noe sånt.... Litt av hvert med andre ord:) Legg meg gjerne til som venn:)

Norske blogger Matbloggtoppen Follow on Bloglovin
Gratis blogg

Søk i bloggen

KategorierArkiv
Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no