hits

Slik lurer du deg rundt tollgrensa på 200 kroner!

 • 28.01.2012, 16:09

Her skal jeg spre ut i det vide og det brede hvordan man kan snyte staten norge for penger helt lovlig!

POSTE RESTANTE!!

Poste restante er ett system sverige satte i sving for å hjelpe bostedsløse så de også kunne få post. Det poste restante systemet gjør for den som bruker det er at man kan hente pakka si på ett postcenter uten å ha en hjemmeadresse. Man må riktignok hente den i sverige, men tollgrensen der er på 1400 svenske kroner og da kan man straks bestille litt mer enn her hjemme. Det du gjør er å gå inn på Posten.se og finne adressen til postcenteret som ligger nærmest mulig deg (men fortsatt i sverige). Deretter bestiller du varen din til dette postcenteret som en poste restante pakke.

Grensen for import der er på 1400.- så dette er fullt lovlig å gjøre så lenge varene du henter er ett godkjent produkt i norge. Satt på spissen kan du bestille varer for 3000 så lenge du handler fra forskjellige leverandører slik at ingen av kjøpene overstiger 1400.-

 

Jeg sendte en mail til posten i sverige for å finne ut nøyaktig hvordan det fungerer og her er svaret jeg fikk:

Hej, tack för din e-post.
Tjänsten Poste restante fungerar endast till utvalda Företagscenter.
För att se vilka orter det fungerar till kan man kolla på posten.se,
gå in på "Sök postnummer och adress".
Under Adress fyller man i Poste restante och
under Postort den ort ni är intresserade av.
Ni kommer då kunna se om Poste restante fungerar
till vald ort eller inte.

Jeg gikk til søk adresse og postnummer på posten.se og skrev kun inn Poste restante i søkefeltet. Da kommer det opp en liste med postcenter som har poste restante service og da velger man det som er nærmest grensen der man bor.

 

Kos deg med shoppinga!

Hvordan lage regnbuekake:)

 • 26.01.2012, 21:51

Lag sukkerbrødrøre etter din favoritt oppskrift, eller så har jeg en god oppskrift HER. Del opp røra i så mange deler som du vil ha farger og rør inn 1 farge i hver del.

 

Deretter heller du fargene i bakeforma i den rekkefølgen du vil at de skal syns når du skjærer i kaka. Prøv å treff ca midt i forma og dunk kakeformen lett noen ganger i bordet etter hver farge så de liksom "legger seg på plass". De nederste fargene vil da bli presset ut slik at du ser de i toppen i riktig rekkefølge. 

Stek kaka som normalt og pynt etter egen fantasi:)


Slik ser den ut på toppen:


I bunnen:

 

Og inni:)Enjoy:)

Lightning Mcqueen kake.

 • 25.01.2012, 21:18

Denne typen utfordringer liker jeg;)

Arrangement: 6 årsfeiring

Tema: Cars

Oppdrag: Lag ei kake som passertemaet

 

 

Dette er to langpanner med sjokoladekake;)


 

750 gram marshmallowfondant
Jeg har ikke kakeprinter, så her i gården går det i "mal det for hånd og gjør så godt du kan"...

Ser ganske uferdig ut uten outlines...

 

And we have Lightning Mcqueen:


 

Byttet ut racenummeret med alderen til bursdagsbarnet og Rust-eze logoen på panseret med navnet hans:) Stas å ha navnet sitt på kaka;)

 

 

Det var sånn grett mye jobb, men etter beskjeden som kom sivende inn på tlf i stad falt det totalt i smak hos småguttene.

By the way.... kaka veide 4 kg, jeg MÅTTE bare sjekke for den ble ganske stor. 4 kg med kake er MYE kake:D Screw Janteloven! Jeg ble veldig fornøyd og det ble visst bursdagsbarnet, moren hans og de andre i selskapet også:)

 

Tycks?

Ny kjøkkenblooper...

 • 24.01.2012, 01:13

Og så ufattelig teit at det nesten er for dumt til å legge ut...Jeg skulle lage to langpannesized sjokoladekaker og var (slik jeg gjerne er når det blir bloopers) litt stressa. Jeg snudde meg vekk for å se at jeg hadde huska alt i oppskrifta samtidig som jeg helte røre, og vips ble det en tiny liten rund sjokoladekake til hjemmebruk istedenfor en langpanne... Helte omtrent halvparten på posen med nyinnkjøpte ingredienser... Fikk det med meg først da det rant videre ned på gulvet og dermed på føttene mine... Joa! På tide å ta kvelden!

 Blir mye vasking av sånt!

 

Natta!

Mac mini-kake:)

 • 23.01.2012, 16:45

Dette var en bursdagspresang til en venn:) En helt vanlig marsipankake sveipet sammen i ett visst tempo siden han skulle reise til Oslo å feire bursdagen sin der:)

 Ja, cden er ett ekte playstationspill. Jeg hadde rett og slett ikke tid til å lage en!

Dåpskake m/ bamse av sugarpaste:)

 • 22.01.2012, 17:46

Bestillingen lød på en dåpskake i hvitt med rosa og lilla dekor. Den skulle også ha rosa sukkerbrød. Jeg lagde bamsen litt større enn normalt denne gangen og syns selv det fungerte bra på kaka.

 

 

Ble veldig fornøyd med bamsen og rosene. Hadde vært gøy å vite hva kunden syntes så jeg håper jeg hører noe om det, men hva syns du?

Transformerskake.

 • 21.01.2012, 22:20

Bestillingen lød på langpannesjokoladekake med Autobotslogoen på.  Jeg lagde ganasj og trekk av marshmallowfondant.

 

 

Enkelt og greit:)

Bamse av sugarpaste:)

 • 20.01.2012, 20:16

I god gang med pynten som skal være på dåpskaka. Bestemte meg for å lage liggende bamse istedenfor sittende denne gangen og det blir ett annet design på selve kaka enn på de andre dåpskakene jeg har laget.

 

 


 

Bamsen er nesten like lang som håndflaten min:)

Oppskrift på marshmallowfondant

 • 20.01.2012, 17:27

 • 200 gram marshmallows
 • 500 gram melis
 • 2-3 ss vann
 • 2-3 ss med Flott matfett
 • 1 romslig ss med glukose (lys sirup funker også fint)

Smør innsiden av en bolle med matfett. Ha i vann og marshmallows og putt i microbølgeovnen i 1-1.5 minutt litt avhengig av effekten på microen din.

 

 

Marshmallowene skal puffe opp skikkelig, men selv om de kan fortsette med det til de tyter ut av microen er makstiden du kan ha dem inni der 2 min. Kjører du dem lenger enn det kan de få harde skorper her og der som blir til klumper i fondanten din og det ser ikke bra ut. 

Når de er ferdig puffa opp har du i 2 ss av matfettet og en del melis og rører en liten stund før du kliner inn benken med matfett og heller fondanten ut på benken for å kna inn glukosen og resten av melisen.


Kna....kna...............og kna til du ser mannen med ljåen! Ta en kort pause mens du byr han på kaffe før du fortsetter å kna........og kna........................og kna.... Når han ligger i sofaen din og sover fordi det har tatt så lang tid er du antagelig ferdig og har fått inn all melisen. Deigen skal da se sånn ut:Den kan brukes med en gang, men blir forsåvidt enklere å jobbe med etter noen timer i kjøleskapet. Om den blir litt hard etter nedkjølingen kan du kjøre den 5-10 sekunder i microen før du starter.

Om du underveis syns deigen blir sticky gnur du matfett på fingrene og benken før du fortsetter, blir den for tørr har du i mer vann. Jeg har ikke sett noen oppskrift på mmf som inneholder glukose, men etter mange forsøk av forskjellige oppskrifter har jeg funnet ut at den bare blir så mye smidigere og bedre å jobbe med om man tilsetter litt av det, så det er min anbefaling ihvertfall;) Nå kan du jage ut mannen med ljåen og trekke kaka di. Oppskrifta er nok til ei normal rund kake og endel pynt:)

Verdens kuleste hund?!

 • 17.01.2012, 19:00

Jeg har ei venninde som i grunn har endel smart å komme med. Jeg tillater meg å sitere på en ting hun sa engang som jeg er så ufattelig enig i. Hun sa: "Jeg savner folk som lar seg begeistre." Jeg er så enig. Folk er ganske blaserte. Unger lar seg begeistre, ungdommer som er kommet over den helt usikre perioden kan av og til la seg begeistre, men voksne?? Hvor ofte ser du godt voksne mennesker hoppe opp og ned eller vifte med begge hender av pur begeistring? Det er ikke ofte. Det er ikke mange som gjør det heller, men jeg må si at når jeg møter ett annet menneske som også lar seg ta med storm av enkle småting blir jeg ganske så happy:)

Kanskje det er derfor jeg elsker bikkjer så mye som jeg gjør. Har du noen gang møtt ett menneske som lar seg begeistre slik en hund gjør? Se på dette her og fortell meg om du har sett mange mennesker reagere slik på noe enkelt og hverdagslig!

 

Gørrecupcakes;)

 • 15.01.2012, 19:40

Til disse brukte jeg en oppskrift på vaniljecupcakes siden fargen da syns bedre enn med andre oppskrifter. Du finner en god grunnoppskrift på vaniljecupcakes HER :)

 

Toppingen er en enkel lys smørkrem. 

 

60 gram smør

150 gram melis

2 ss vaniljesukker

1-2 ss melk

 

Pisk sammen smør, melis og vaniljesukker til det ser ut som kuler. Ha deretter i 1 ss melk og juster med litt mer om det trengs:)

 

Bruk wilton gel colors:) Du får kjøpt de på f.eks jernia:) Det skal stort sett veldig lite farge til for å få skarp farge, så ha i bare litt og litt:)

 

Helt knall til barn i alle fall:)

 

Ka du trur?

 

#cupcakes #cupcake #småkake #wiltonfarger #oppskrift #diy #howto

Oppskrift på Charlotte Russe dessert.

 • 14.01.2012, 20:23

Kjeksen rundt:

 • 20-25 Savoiardikjeks (oppskriften finner du HER)

 

Til vaniljefromasjen:

 • 9 eggeplommer
 • 180 gram sukker
 • 1 vaniljestang
 • 1/2 liter helmelk
 • 10 gelatinplater
 • 1.5 dl fløte
 • 125 gram rømme

 

Til eple og pæregeleen:

 • 1/2 liter vann
 • Lerums eple og pære saft etter smak
 • 6 plater gelatin

 

Du trenger en bolle som tar 2 liter med ca slik form (flat i bunnen med rette sider som skrår svakt utover mot toppen):

 Alternativt kan du bruke en springform som tar samme mengde væske, men da må du ha det i bakhodet når du lager savoiardikjeks at du lager flere enn angitt, men i en kortere lengde som er tilpasset høyden på formen du skal bruke. Det kan alltids skjæres til;)

 

Du gjør som følger:


Først lager du kjeksen og så skal du dandere den i bollen (eller springfomen). Jeg har satt 20-25 stk og det er rett og slett fordi noen kan gå istykker. Det går ca 14-15 i bollen, men bruker du springform trenger du som nevnt flere men kortere kjeks.

Det syns ikke så godt på bildet under, men om du bruker en bolle må du skjære til kjeksen litt slik at den er smalere i bunnen enn toppen. Målet er å få det så tett som mulig mellom hver kjeks.

 

Når du er ferdig med å putte kjeks i fomen skal det se ca. slik ut:

 

 

Da er du klar til neste skritt.

Skill eggene og ha eggeplommene i en bolle.

 

Visp dem til de ser ut som eggedosis før du har i sukkeret og pisker til blandinga er skikkelig tykk og sukkeret nesten er helt oppløst. 

Skjær ett snitt langs vaniljestangen og ha den i en kjele sammen med melken. 

Sett plata på litt over middels varme og varm opp. Blandingen skal ikke koke, men varmes til du ser de første små boblene. Dra så kjelen av platen, fisk ut vaniljestanga og under kraftig visping heller du blandingen litt og litt over eggeplommene. Når det er gjort heller du blandingen tilbake i kjelen og varmer opp til blandinga til den tykner. Den skal fortsatt ikke koke. Varm melk er godt det, men kokt melk er ikke det;) (Just for the record brukte jeg den elektriske vispa mi og selvfølgelig rakk det å begynne å koke. Det smakte veldig godt for det, så noen krise er det ikke om du skulle glemme deg litt:) Trekk kjelen av plata.
Legg gelatinen i kaldt vann i 5 minutter.

Klem ut mesteparten av vannet. 

Legg gelatinen i kjelen og rør til du er sikker på at alt har løst seg opp. Sett kjelen i kjøleskapet. 

Hell fløten i en bolle, tilsett 1 ss sukker og visp til krem. 

Pisk rømmen inn i kremen før du heller det i kjelen og blander godt.


 

Sett kjelen tilbake i kjøleskapet og la den stå i en time. Ta den ut og dra en slikkepott langs bunnen og kantene for å løsne det som har tyknet og visp til blandingen er jevn igjen. Ta ei øse og hell litt av blandingen i bollen du har dandert kjeksen i. Ikke mer enn at det blir ca 1 cm i bunnen. Dette vil stivne raskt og forhindre evnt oppflyting av kjeks. Sett kjelen og bollen med kjeks i kjøleskapet og i 15-20 minutter. Ta tiden, for 30 minutter blir litt for lenge;) 

Etter 15-20 minutter er blandingen blitt veldig tykk. Visp en gang til og hell resten over i bollen. Glatt til med slikkepotten til slutt. Du vil legge merke til at det mangler en god del masse før du når kanten av kjeksen, det er der geleen kommer inn i bildet. 

Gele er ikke standard i en Charlotte Russe, men etter mitt tapre redningsforsøk på Charlotte Russe nr. 1 fant vi ut at det gjorde seg veldig godt til, så da legger jeg det inn i oppskriften.

Om du ønsker å kutte ut gele kan du øke oppskriften med:

 • 3 eggeplommer
 • 60 gram sukker
 • 1.7 dl helmelk
 • 3.5 plate gelatin
 • 0.5 dl fløte
 • 40 gram rømme

Om du har mer vaniljestang kan du kneppe i en liten bit til, men 1 stang holder nok helt fint om du senker varmen litt så det får bittelitt lenger oppvarmingstid:)

Så over til gelèen;)

Hell 5 dl vann i en kjele og smak til med saft etter eget ønske og kok opp. Følg instruksjonene over for bløtlegging av nå 6 plater gelatin og tilsett disse i den varme safta når du trekker den av plata. Sett gelèen til avkjøling. Jeg har ingen eksakt tid på hvor lenge gelèen bør stå før du heller den over, men den bør være såpass tykk at den ikke renner ut imellom sprekkene i kjeksen. Gjør ingenting om det ikke ser helt jevnt ut. Siden som nå er opp skal til slutt ned... 

Det lurt å la den stå kjørlig over natta eller i det minste en 3-4 timer. Vent med å hvelv den på ett fat til rett før servering. Pisk litt krem som du legger på toppen og skjær opp frukt etter eget ønske som du setter ned i kremen.

 

Ett lite tips angående kjeksen er at dersom den stikker bittelitt over geleen er det lurt å skjære vekk det før du hvelver desserten. Da slipper du at det spriker ut nederst slik som du ser på bildene under at min gjorde;)

  

Denne desserten er supergod, så Enjoy;)

DJ kake:)

 • 13.01.2012, 23:05

Bestilling. Marsipankake med vanlig fløtekrem, jordbærsyltetøy og vaniljekrem i sukkerbrød. En langpanne med sukkerbrød pluss en liten rund springform med sukkerbrød til å bugge opp under LPplatene. Ut over det er alle detaljer av marsipan unntatt pick-up pinnene som er to sugerør og de hvite detaljene som er av royal icing. LPene har jeg smurt med matolje for å få "vinylglans" ;)

  

Med smørkrem og Marshmallowfondant er det enklere å få "skarpe kanter" slik det gjerne er på ett mixebord og det hadde vært gøy å prøve det engang, men hva syns du om denne?

God snøfresehjelp:)

 • 11.01.2012, 21:59

Jeg tok noen bilder av Nora som var med og hjalp ivrig til under snøfresinga. Jeg ble stående å le og stirre, for hun så helt snål ut.Det slår meg igjen og igjen at mennesker har fått en enorm rikdom i gave når det gjelder dyrs (stort sett ufortjente) hengivenhet ovenfor oss. Uansett åssen dagen min er så er hundene superglade i meg og kjempeglade for å se meg. Det er virkelig noe jeg prøver å ha i bakhodet hele tiden slik at mitt evnt dårlige humør ikke skal gå ut over dem. De fortjener all verdens kjærlighet og hengivenhet tilbake.

 

Har du noen firebeinte familiemedlemmer?

Charlotte Russeblooper...

 • 11.01.2012, 20:28

Som tidligere nevnt ville jeg legge ut ett innlegg om den mislykkede charlotte russekaken jeg lagde og hva jeg IKKE GJØR neste gang...

Først og fremst må jeg nevne at en god oppskrift er en god start å begynne når man skal lage ei kake. Når man så aldri har testa oppskriften før, hvordan vet man om den er bra eller ikke?? Noen triks har jeg da lært meg etter denne her:

1. Har du prøvd andre oposkrifter fra samme bok og de har vært mangelfulle (kan nevnes at ei anna oppskrift på KAKE mangler søtning.... det er ingen form for sukker eller annen søtning i det hele tatt i oppskrifta selv om det står at den skal være søt og god...) kan dette være ett clue...

2. Samsvar mellom bilde og oppskrift. Når det står at du trenger 35-40 fingerkjeks og kaka på bildet har 18??! Da bør det gå opp ett lite stearinlys for deg (jeg lagde 20 på grunn av denne observasjonen og fikk 2 til overs...)...

3. Beskrivelse av fremgangsmåte bør være forståelig og forfatter bør heller spe på med noen teskjeer ekstra info enn å klaske det i hode på deg med digre sleiver. Selges kokeboka som en hobbykokebok og ikke læringsstoff for elever bør forfatteren gå ut ifra at den som skal lage kaka aldri har gjort det før og legge opp infoen deretter... Merkelig nok er det mange beskrivelser som ser ok ut helt til begynner å lage istand det du skal lage... da mangler plutselig temperaturer, antall minutter for ditten og datten, nøyaktig beskrivelse av konsistenser og gudene vet ikke hva...

 

Her er den berømmelige kaken:

  

Feil nr 1: I bokji står det at man skal sette fromasjen til kjøling i en time før man heller den i bollen der man har satt fingerkjeksene. Dette for at fromasjen skal ha riktig konsistens til at kjeksen ikke skal flyte opp. Jeg syns den så ganske så flytende ut og venta i 20 minutter ekstra. Lyst til å gjette hva som skjedde??! Jepp...kjeksen fløt opp alikevel! Ergo var all kjeksen ødelagt og jeg hadde ikke flere kjeks, ikke flere egg å lage kjeks av og det var midt på natta... Yes da... da var ho mor blid her....

Løsning nr 1: Jeg fisket ut all kjeksen mens jeg bannet og svertet (og den delen med banning og sverting var viktig for sluttresultatet tror jeg), og så tørket jeg av den nå ikke fullt så sprøde kjeksen med tørkepapir. Deretter satte jeg fromasjen tilbake i kjøleskapet, danderte den gugne kjeksen i bollen på nytt og venta i en time... Da var fromasjen stiv nok til at jeg kunne spa den i med skje, så jeg gjorde det og glattet den til etter beste evne (ingen krise, for den synlige delen på dette tidspunktet ender opp i bunn til slutt.

Feil nr 2: I boka står det at man skal bruke en charlotte russe form eller en kakeform som tar 2 liter. Jeg har en tupperwarebolle med helt riktig fasong som det står 2 liter under. Jeg dobbeltsjekka til og med før jeg starta at den tok nøyaktig 2 liter.... Den gang ei... Oppskrifta dekker kanskje en form på 1.5 liter, så der sto jeg altså med kjeks opp til kanten og fromasj til litt over midten av bollen.... Hadde lyst til å tenne opp med den j.... boka for å si det sånn...

MIn løsning nr 2: Jeg gikk og la meg og vel i seng tenkte jeg at jeg har sett så mange forskjellige utgaver av Charlotte Russe, så ingen kan si det er feil om jeg fikser ett lag med hjemmelaget gele (ingen kan egentlig si noe på den vasne kjeksen heller uten å få kakespaden smekka hardt i bakhodet for den saks skyld...hrmf). Og jeg så gjorde. Morgenen etter lagde en eple og pæregele og helte dette over fromasjen. Jeg satte i pakepapir for å holde geleen innenfor kjeksen, men når ting først har gått galt skal det visst gjøre det til gangs, så jeg sto og faktisk fysisk rev meg i håret mens jeg så på at geleen sev ut og la seg utenfor den siste pene delen av kjeksen og gjorde også denne til noe med potetmoskonsistens...akk ja...

Da geleen var stivnet og jeg fikk hvelvet den på ett fat viste det seg at det med å lage gele nederst redda hele kaka, for den trakk seg godt inn i kjeksen og bandt den sammen. Kaka så feil ut, men den ble tålelig grei alikevel, så Modern fikk bursdagskaka si og noen digre american size oreocupcakes to go...

 

Alle kaker kan reddes med unntak av de som er svidd tvers igjennom. Det handler bare om å tenke alternativt...

Nå skal jeg planlegge ei DJ kake som skal leveres i overimorgen og som ble bestilt i stad:O Blir nødvendigvis noen hurtigløsninger på knapper og fjas, men damen skal få ett mixebord som bestilt;)

Kakedamen

Det var baking denne bloggen skulle handle om da jeg startet den, men som med så mange ting blir det ikke så mye tid til det at jeg får blogget så mye jeg vil om jeg kun skal blogge om det;) Jeg er også opptatt av familien min, dyrevelferd, økologi, gjenbruk og miljø. Det som startet som en bakeblogg er altså blitt en familie-hverdags-aktuelt-økologi-livsstils-bakeblogg....eller noe sånt.... Litt av hvert med andre ord:) Legg meg gjerne til som venn:)

Norske blogger Matbloggtoppen Follow on Bloglovin
Gratis blogg

Søk i bloggen

KategorierArkiv
Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no