hits

Hjemmebakt brød med havregryn og solsikkekjerner

  • 14.01.2013, 14:48

Oppskriften gir 3 brød

 


 

1.3 kg hvetemel (spe i mer på slutten om deigen er klissete)

300 gram sammalt hvete fin

100 gram sammalt hvete grov

100 gram sammalt rugmel fint

100 gram fibramel

1 dl havregryn

1 dl solsikkekjerner

1 vørterøl (o.33l) og 1 liter vann (ha i litt mer om deigen blir tørr)

1pk tørrgjær

 

Bland sammen alt det tørre inkludert gjæren. Hell i vørterølen. Jeg liker å bruke ganske varmt vann når jeg bruker tørrgjær for å kickstarte den, men ikke varmere enn at jeg klarer å håndtere deigen. Ha i nesten alt vannet og elt deigen lenge og vel. Ha i mer vann om den blir for tørr, mer hvetemel om den blir for bløt.

 

Sett til heving på en lun plass i 45 min.

 

Kna deigen littegrann før du deler den i 3 deler som du putter i hver sin 2 liters brødform. Skjær gjerne noen snitt i toppen av brødet så du unngår sprekker. Etterhev i 1 time og stek deretter på 200 grader i 1 time.

 

NAMMMM!

Hjemmelaget banos.

  • 13.01.2013, 22:54

Banos er jo sikkert ett copyrightet navn og det er stabburet som har produksjonen, men jeg har dristet meg til å kalle pålegget mitt det alikevel:) Kjørte ett eksperiment her i kveld, for jeg har vært så nysgjerrig på om jeg kunne klare å lage banos selv og da i en økologisk variant. Resultatet er rett og slett så dritbra at jeg må bryte ut av eksil og dele med dere:D Det er litt mindre gult enn det originale pålegget, noe som tyder på at stabburet har i fargestoff i sitt, men det smaker original banos:D

 


 

Jeg leste altså innholdsfortegnelsen på banosboksen og regnet meg frem til en ca oppskrift. Litt gjettverk blir det jo, but here it comes:

 

1 pose økologiske bananer (fåes på coop mega over alt tror jeg)

50 gram meierismør

120 gram sukker

1/2 pose certo syltepulver

 

Bananene og sukkeret var økologiske her i heimen, men det gjør du som du vil med:)

 

Skrell og mos bananene og putt de i en kjele sammen med smør.

Mos det ekstra med en stavmikser om du har, eller hva som helst annet som vil finmose det.

Kok opp og la fosskoke i ett minutt før du drar kjelen av platen. Bland sukker og certopulver godt sammen og hell det i bananmosen. 

Rør sukkeret godt inn og ha det hele på varme steriliserte glass.

 

 

Hva tycks? ;)

 

Kakedamen

Det var baking denne bloggen skulle handle om da jeg startet den, men som med så mange ting blir det ikke så mye tid til det at jeg får blogget så mye jeg vil om jeg kun skal blogge om det;) Jeg er også opptatt av familien min, dyrevelferd, økologi, gjenbruk og miljø. Det som startet som en bakeblogg er altså blitt en familie-hverdags-aktuelt-økologi-livsstils-bakeblogg....eller noe sånt.... Litt av hvert med andre ord:) Legg meg gjerne til som venn:)

Norske blogger Matbloggtoppen Follow on Bloglovin
Gratis blogg

Søk i bloggen

KategorierArkiv
Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no