Nora til dyrlegen

 • 31.01.2014, 15:55

I dag skulle Nora til kontrolltime for å sjekke både ditten og datten. Veterinæren hadde satt opp til narkose siden hun måtte barberes på magen og ta en ultralydundersøkelse. Jeg ville ikke det, og siden Nora er relativt veloppdratt sa jeg at jeg trodde det ville gå greit uten.

Veterinæren var langt fra overbevist, men gikk med på å prøve. Jeg fikk Nora til å hoppe opp på bordet å legge seg ned. Var bare å snu henne på ryggen, og der ble hun liggende:)

Ble grundig barbert og var litt kilen, men både barberingen og ultralydundersøkelsen gikk helt supert. Nora lå på ryggen med halvåpne øyne og bare slappet av. Brydde seg minimalt om alt styret:) Flinke Nora:)

Tok forresten bilde av 2 infoplakater som hang hos dyrlegen:) Det viser hvor mye ekstra kalorier snopet du gir dyret ditt faktisk utgjør i tillegg til det normale kostholdet:)

Ble litt overrasket over hvor lite som skal! Nora ( lille fleskepølsa) hadde forøvrig gått ned enda en kilo, så vi er på rett spor:) Stakkar frøkna har fungert som støvsuger siden vi fikk barn, så det er jo ikke rart hun har blitt litt...øh....rund.... ;)

 

Gir du dyrene mye godbiter?

 

#kjæledyr #hund #dyrlege #veterinær #overvekt

Bursdagskakene min i dag:)

 • 30.01.2014, 22:35

Jeg skulle jo selvsagt lage kake. Tenkte å lage en clafoutis, men da det viste seg at jeg ikke hadde egg og ikke kom meg av gårdsplassen så ble det vanskelig å få laget noe som helst. Kakeløs ble jeg imidlertid ikke:)

 

Først kom Mamma på besøk og hadde med seg napoleonskake. Hadde ikke spist det på noen år men det er da jammen godt:)

 

 

Så kom eldstegutten hjem med en ostekake og på kvelden kom storesøster, Vilde og Pappa med vaniljefylte vannbakkels:)Det ble jo den knekken i dietten, men shit samma, det er bursdagen min i dag ;)

 

Dagen begynte igrunn med at Mamma kom for å hjelpe meg med litt husarbeid siden jeg var fryktelig sliten. Hun endte med å tette vasken isteden, så da brukte vi en god time på å åpne den igjen før hun måtte dra hjem igjen...

 

Til middag lagde jeg spinatpai med sjampinjong, bittesmå kryddermarinerte mandelpoteter og en supergod salat:)

 

Etter middagen fikk vi besøk av Pappa, storesøster og Vilde. Jeg fikk kurs i sjokoladepreparering i bursdagsgave av dem <3 <3 <3 Jeg og Vilde skal dra sammen :DAv Mamma fikk jeg en grønn plante og noen hårprodukter hun sa er veldig gode: 

Gaven fra sambo kan dere lese mer om HER.

 

Sambo måtte jo smake på en av de små rare appelsinene som lå på toppen av ostekaka. Det var ca så godt: 

Bikkjene er på slankekur, så de ble litt i overkant interresserte da vi satt og spiste...


Har hatt en superfin dag:) Alle dager er jo fine, men jeg syns det er ekstra koselig å se store deler av familien min på en gang:)

 

Har dere hatt en fin dag da?

 

#bursdag #kake

 

Verdens beste bursdagsgave <3

 • 30.01.2014, 16:32

De siste årene når jeg har hatt bursdag har sambo i forkant spurt hva jeg ønsker meg. Hver gang har jeg svart "at dere skal komme være blide, ha det bra og være friske. Ut over det så ønsker jeg meg at du ikke kjøper noe, for det har vi ikke råd til i januar". I begynnelsen av desember betalte vi siste avdrag på et brutat lån, så i år var svaret bare neeeesten likt :D Jeg ønsket det samme for min familie, men i tillegg sa jeg halvveis på fleip at jeg ønsket meg at vi kunne dra bort en helg:D

Jeg har bursdag i dag og da kom han med en konvolutt til meg og oppi der fant jeg dette:

 

 

I tillegg hadde han laget dette heftet:

<3 <3 <3 Jeg kjente jeg fikk litt klump i halsen da jeg kom til siste siden der. Er jo ikke til stikke under en stol at det må være vanskelig å bo sammen med noen som har en kronisk sykdom som gjør at de blir utmattet av det aller meste. Jeg ble veldig veldig glad for denne gaven og da spesielt for den siste siden i destinasjonsheftet :) Jeg har uten tvil den beste samboeren i verden (syns jeg da):) Typisk meg har jeg selvfølgelig valgt destinasjonen på nest siste side :D SÅ SPENNENDE :D :D :D

 

Jeg lurer på hvor turen går!

Spennende??

 

 

 

#bursdag #gave #reise #fødselsdag #presang

Ny Bailinetime i dag:)

 • 29.01.2014, 22:04

I dag hadde jeg en ny time hos Bailine:) En hyggelig dame (som også heter Mette), som driver Bailine på Hamar. I dag var det skikkelig vanskelig å komme seg dit. Sånn rent teknisk sett altså. De driver og bygger i alle retninger der, så det er den labyrinten å finne fren nå. Til min store glede fant jeg ut at skomakeren ikke har lagt ned, men flyttet. All rotinga rundt for å finne riktig vei frem førte altså med seg en bonus :D

 

Måtte avslutte den harde treningsøkta (ligger på en benk og blir zappet med elektropads :P ) med en Noka choko crisp bar:) De er veldig gode og det smaker igrunn ikke akkurat slankemat.... De har flere forskjellige og jeg syns alle sammen er ganske gode:) Bildet er lånt fra nokadietten.no
Etter det var det å dure hjem for å lage middag, noe jeg gjorde i halvkoma siden jeg har vært veldig sliten i dag. Fullkornspastaskruer med kjøttsaus i dag:) Enkelt og greit:)

 

Den obligatoriske salaten måtte med :)

 

Eldstemann hadde ikke tid til å spise middag, for han måtte stå å se på skogsmaskinene som har slaktet hele det idylliske landskapet rundt huset på kun 2 dager... :/

 

Etter middag fikk jeg med meg at far i huset har litt trøbbel med å stappe klærne på riktig plass, så da skrev jeg ut små lapper og satte på skuffene. Jeg elsker lister og jeg elsker faste plasser på ting i skap... Sånn er det. Nå har begge ungene OG sambo fått sånne små sorteringslapper på skuffer og skap.... Sambo ble ganske glad for det til og med :D Kanskje jeg må gjøre det samme i kjøkkenskap og skuffer også, så alt havner tilbake dit det skal der og :D :D :D Det hadde vært noe! 

Skjønner ikke hvorfor bildene mine ble så dårlige i dag, men sånn ble de da ihvertfall:) LITT fornøyd med den merkinga altså!

 

Er du glad i å ha orden i skuffer og skap?

 

#hverdag #noka #bailine #middag

Dagens nordnorske feskarhoroskop og frokost fra Noka:)

 • 29.01.2014, 07:24

Dagens frokost er som vanlig sjokoladeshake fra noka. Den beste diettshaken jeg har smakt (vel... nest etter blåbærutgaven, men den er jeg tom for nå ;). Den er tyktflytende, mettende, lettvind og god på smak:) Ikke lei den ennå ihvertfall:)

 

 

Så til dagens nordnorske feskarhoroskop for vatnkarn :D

 

Motgangen fortsætt. Ikkje en småsei å oppdriv og kortbølgen e ute av dreft. Slit lina , førr no lægg han vrangsia tell. Kav dæ ikkje opp om rammevilkåran generelt i feskeinsdustrien vil tellstrammes kraftig som følge av eksportnedgangen tell EU. Lægg govilja tell! Dagens motto: Det dræges smått me skrei gjønna kjøkkenvindue.

 

Aiaiai! Får prøve å holde meg positiv i dag jeg da, hehe ;) Det byr ikke på rare problemet når man er blid allerede når man våkner....øh... sa jeg våkner?? Ække våken midt på natta vøtt, men blid da i alle fall :) Har sovet veldig godt i natt, for første gangen på en uke eller noe sånt:)

 

Har du sovet godt i natt? :)

 

 

#horoskop #noka #søvn

Piercingsmykker fra crazy-factory.com

 • 28.01.2014, 22:15

Fikk to pakker fra crazy-factory.com denne uka:) Jeg har utvidelser i begge ørene. Hadde 10 mm i begge, men har slitt litt med infeksjoner i ene, så nå må jeg vide det ut på nytt.

 

Litt av det som har laget problemer før er at jeg har videt ut for fort, så må har jeg bestilt spiraler fra 2 mm og opp til 10 med 2 mm hopp mellom hver.

Så bestilte jeg diamantøredobber i 10 mm til jeg er ferdig med å vide ut igjen:D Jeg syns de er superfine!

Bestilte to par i akryl og et par til i metall med ugler:) Skjønneste

Jeg anbefaler crazy-factory.com til alle som har piercinger. Super kvalitet og prisene er helt surrealistiske. Jeg fikk alle disse smykkene, pluss et jeg ikke fikk tatt bilde av, for 360.- Sinnsykt billig!

 

Har du handlet hos crazy-factory.com?

 

#piercing #piercingsmykker #piercinger #crazyfactory.com

Veiedag og liten oppsummering...

 • 28.01.2014, 08:05

Jepp... Jeg har sett andre bloggere ha veiedag, så da får jeg vel ha det jeg også :P
Jeg hadde 19 kilo som jeg gjerne vil ha av. Jeg syns store kropper kan være vel så fint som små kropper, men det er ikke til å stikke under en stol at overvekt faktisk er helseskadelig. Når det da er snakk om meg, som er en liten pygmé på 154cm, så er 19 kilo for mye, ganske mye...

Jeg trente tung styrke til jeg var i uke 30 med andremann, da sa bekkenet stopp... 6 uker etter fødsel nådde stoffskiftet mitt et lavpunkt som kun er slått en gang tidligere for meg. Jeg har ennå ikke kommet tilbake på normalen og det tar så lang tid. Det som nå skjer om jeg gjør noe ekstra (altså, ikke trener, men f.eks herjer med ungene i 20 minutter) er at jeg mer eller mindre bli sengeliggende dagen etter.... så trening er med andre ord noe som ligger langt frem i tid for meg slik det ser ut nå...
Jeg fant ut for noen uker siden at selv om jeg ikke kan trene, så ville jeg prøve å ta av noen kilo. Det vil gjøre hverdagen min lettere om jeg istedenfor å løfte 31 kilo når jeg plukker opp eldstesønnen min, kun må plukke opp de 12 han veier og ikke må drasse med de 19 jeg har for mye i tillegg. Det er tilnærmet umulig å miste vekt når man er for lavt regulert på stoffskiftemedisiner, så derfor visste jeg at jeg måtte prøve en tilnærming jeg ikke har forsøkt før.

Mandag for 2 uker siden startet jeg på Nokadietten. Etter noen dager fant jeg ut at jeg måtte litt opp på kalori-inntaket for å få med meg kroppen min. Det jeg da gjorde var at jeg la til litt lavkarbomat. Jeg skulle egentlig ha veiedagen min i går, men kom ikke på det før etter frokostshaken var inntatt og da ble jo vekta feil i forhold til slik jeg veide første gangen, for det var på morran før frokost. I dag hadde jeg en huskelapp for å få det til og for å være ærlig, så hadde jeg ikke rare troen..... 

Jeg tok feil...

 

På 2 uker har jeg tatt av 2.3 kilo. Det er mer enn en tiendedel av det jeg skal ha av:D  Jeg trodde ikke det gikk an jeg:)

Om jeg er fornøyd med Noka?Det både smaker godt og funker. Så langt kan jeg med andre ord rope et stort rungende JA:)

(vakkert bilde?? Hvah??! Ikke??!)

 

Liten boost på motivasjonen dette:) Når litt av overvekta blir borte og det blir mindre tyngde for meg å flytte, så kanskje det blir lettere å komme seg i litt bedre form? :)

 

Gjør du noe for å holde kroppen i form?

 

#Diett #vektnedgang #noka #veiedag

Tacogryte fra Noka:)

 • 27.01.2014, 15:22

Denne smaker helt vanlig taco syns jeg:)

 

Man blander innholdet i posen med 2 dl kokende vann, rører godt og lar stå under lokk i 7 minutter. Deretter er det bare å spise:)

Denne syns jeg er veldig god:)

Har du smakt den?

 

#noka #tacogryte #taco #diett #iform

Katten min er for dum...

 • 26.01.2014, 21:34

Hunkatten vår, Lilja, er som en hund når det kommer til mat. HUn snoker over alt og finnes det noe spiselig så eter hun det. Hun er med andre ord blitt relativt rundt etterhvert... Vi har en gammel hannkatt på 13 år som får mat tilpasset alderen sin. Den maten er LIlja helt tullete etter, så nå er det blitt slik at jeg må se på at han spiser så hun ikke tar all maten hans.

 

Her om dagen snublet jeg over en kul dings på dyrebutikken som skal aktivisere kattene mens de spiser og også gjøre så spisingen går saktere... Jeg måtte jo bare kjøpe den og en sekk med slankefór til henne. 

 

 

Hannkatten vår, Troll, løp rett bort og begynte å pelle ut slankematen hennes.... Hun derimot satt ved siden av og så lettere deprimert ut... Jeg har nå prøvd det meste. Har lagt inn godbiter for å se om det er smaken det var noe galt med. Har vist henne det flere ganger. Holdt labben hennes og viftet ned mat for å få henne til å skjønne det. Jeg puttet til og med inn seniormaten til Troll.... Resultatet?? Lilja satt og rautet som en ku ved siden av fórlabyrinten mens hun stanget på den med hodet sitt..... Konklusjonen må være at Lilja er for dum til å forstå denne...

 

Noen som har en god idé til noe jeg kan prøve for å få henne til å skjønne denne?

 

#katt #kjæledyr #kattemat

Dagens Nokamåltider:)

 • 24.01.2014, 19:58

Den siste Noka Shaken med blåbærsmak gikk på morningen i dag:) Den er supergod! Hadde egentlig tenkt å teste den med vanilje, men så falt jeg for fristelsen og byttet ut med blåbær:)

 

Til lunsj spiste jeg pasta bolognes med salat:) Ble overrasket igjen over hvor lite "slankete" den egentlig smaker:) Anbefaler :)
 

Middagen blir sen i dag. Det blir en eller annen slags pai:) Vilde er her og da skal vi lage noe ekstra godt:)

 

Hva ble/blir middagen hos dere i dag? :)

 

Jeg har forresten en ny giveaway nå:) Du finner den HER :)

 

#noka #diett

Oslo...

 • 22.01.2014, 18:00

:) Lar meg alltid begeistre av de flotte fasadene:)

Vi datt innom moods of norway og jeg følte meg som verdens største idiot da jeg sto og tok bilder av vaffeljernet de selger, men SE DA! Traktorvaffeljern!!! Hæ?! DET skal jeg ha når jeg blir stor:D

Se hadde en traktor stående i andreetasjen oppå en glassplate! Så litt freaky ut da vi stod under den i første :P

Det ble en noe usunn tur innom deli de Luca.....

Kommer med oppdatering om besøket på Balderklinikken når jeg kan taste på pc istedenfor telefon.

Wish me luck!

 • 22.01.2014, 10:20

Nå sitter vi i bilen på veg til Oslo:D Har litt nerver, men aller mest gleder jeg meg! Balderklinikken, here I come!

Wish me luck:)

Endelig! ENDELIG!!

 • 21.01.2014, 20:51

Nå får jeg endelig den beste muligheten på flere år til å faktisk bli så frisk jeg kan bli med tanke på hypotyreosen. Muligens den beste plassen i Norge for å få hjelp med hypotyreose er Balderklinikken i Oslo. Jeg hadde opprinnelig time der den 13. mars, men siden jeg begynner å bli så dårlig så ringte jeg i går for å spørre om de kunne ringe om de fikk noen avbestillinger. I dag ringte de og jeg har time i morgen klokken 13.00! Jeg hoppet av glede, noe som deffo kommer til å straffe seg i morgen, men det er helt greit!

 
De aller fleste som får hypotyreose blir veldig bra med levaxinbehandling (som er syntetisk thyroxin)... Noen få prosent, blir ikke det...

Før jeg fikk mitt barn nummer 2 hadde jeg god effekt av levaxin. Gikk på samme dose i mange år og var stabil. Greit... Jeg tålte ikke masse ekstrabelastning over tid, men jeg kunne trene f.eks... Kunne leke med ungene mine, å gå en tur om jeg ville. Etter svangerskapet skjedde det en endring. I løpet av 6 uker ble jeg fryktelig dårlig. Klarte nesten ingenting fysisk. Vi fant ut at stoffskiftet mitt hadde stupt til et bunnivå...

Nå, 14 mnd senere, er blodverdiene mine mye bedre, men jeg er like dårlig. Leker jeg med ungene?! Utslitt i 2 dager. Trener jeg...eller... om jeg hadde klart å trene da... Jeg tråkket 15 minutter på en ergometersykkel med minste mulige belastning for 2 uker siden. Sengeliggende i 2 dager...

Antagelig har jeg fått en type thyroiditt etter svangerskapet, men det er det de skal finne ut av på Balderklinikken. Hvorfor jeg ikke blir bra av levaxin lenger. Jeg har snakket med mange de siste ukene, gjennom en facebookgruppe for "vanskelige" stoffskiftesyke. De aller fleste har fått de samme beskjedene fra fastlege som meg (uten at jeg vil gå inn på de her), og de aller fleste av dem har opplevd å bli vesentlig bedre etter å ha fått hjelp på Balderklinikken. Jeg vet jeg ikke bør ha kjempehøye forhåpninger, for det finnes de som ikke blir bra, men jeg klarer ikke helt å la være å juble inni meg nå. Det føles som et gigaskritt i riktig retning!

 

For de av dere som lurer på hva dette egentlig er, så limer jeg inn et lite sammendrag fra NHI.no:

 

Hva er #hypotyreose?

Hypotyreose er en tilstand med nedsatt stoffskifte som følge av nedsatt utskillelse og nedsatt mengde i blodet av stoffskiftehormonene fra skjoldkjertelen.

I tidlig fase kan hypotyreose være uten symptomer, og utviklingen kan være langsom og nesten umerkelig. Etter hvert blir imidlertid symptomene tydeligere. Symptomer kommer fra ulike organer i kroppen, og sykdommen presenterer seg derfor med betydelig mangfold av ulike symptomer.

Påvirkning av de mentale funksjoner kan gi #depresjon, #tiltaksløshet, #hukommelsessvikt, #demens, #treghet, #økt søvnbehov. Symptomer fra muskler og skjelett kan være #muskelsmerter, #leddsmerter, hovne ledd. Huden kan bli tørr og kjølig, neglene sprø og tynne. Forandringer av hormonbalansen kan gi uregelmessige og kraftige menstruasjoner, sjeldnere sparsom blødning. Fra nervesystemet kan forandringene føre til sykdom i nerver, trykk på nerver, prikkinger i huden, svimmelhet. I øre- og halsområdet kan det oppstå stemmeforandringer, heshet, svimmelhet, øresus. Nedsatt stoffskifte i fordøyelseskanalen kan gi appetittløshet og forstoppelse. I blodet kan det oppstå lav blodprosent og endret blodplatefunksjon med tregere blodlevring.

 

Om du har flere av symptomene over er det lett å sjekke om du har lavt stoffskifte. En enekel blodprøve. Om man befinner seg nederst i normalområdet vil det være naturlig å føle seg litt dårlig, men dette er alikevel noe mange fastleger ikke vil behandle fordi man er innenfor "normalen". Da kan det jo være greit å skifte fastlege, spør du meg....

 

Fant en nyttig kommentar fra ei under artikkelen til nhi.no som jeg vil lime inn her også. Hun drar inn den prosentandelen som ikke blir friske av kun levaxin (som er det de aller fleste fastleger mener er eneste og beste behandling av hypo og som dermed ødelegger livet for de pasientene som kunne hatt det så mye bedre med andre alternativer... )

Hun heter Jane, og hun skriver:

 

"Hva er skadene på en person som har hypotyreose, men ikke får behandling? Du skal være rimelig syk før du i det hele tatt får diagnosen. Hva skjer når en person blir gående i årevis etter diagnose uten behandling?
I artikkelen står det: "Målet med behandlingen er å normalisere stoffskiftet, fjerne symptomer og forhindre komplikasjoner av sykdommen."
Den sier ingenting om at selv om flertallet har nytte av behandlingen, er det fortsatt en stor gruppe som ikke får annen nytte av behandlingen enn at de ikke risikerer livet. Alle symptomene er der og pasienten får et liv i smerter, fullstendig kraftløs, mister all sosial omgang fordi de ikke klarer å følge med i samtaler, ikke klarer å føre samtaler da hjernen rett og slett ikke fungerer. Sosialt samvær er så utmattende at de fleste ikke klarer dette. At om disse pasientene er i arbeide er de ikke i stand til å ha et liv ved siden av, for alle kreftene er brukt opp på jobb. Familieliv kan bare glemmes.
Men de får jo sin pille hver dag, så de er ikke syke.

Nå må norske leger og endokrinologer begynne å ta pasientene sine på alvor. Og de må begynne å følge litt med på den forskning som foregår ute i verden. Det er rundt 7000 personers liv dere leker med, at det er i all hovedsak kvinner som får denne sykdommen gir ikke grunn til å tro at hver gang dere ikke kan komme med et lettvint svar, så er pasienten dum, lat eller psykisk syk. "

 

Det er utrolig mange flinke fastleger der ute, men i det øyeblikket de mener at dette er de ekspert på og de har ikke mer å lære (samme hva det gjelder egentlig), så syns jeg faktisk de bør søke seg jobb på kiwi isteden... Er de ikke istand til å høre på pasienten og så forske litt for å se om det kan være noe i det som blir sagt, så har de beveget seg over fra å være dyktige fastleger til å bli arrogante bedrevitere. Ingen (ikke engang den mest irriterende hypokonder) fortjener å bli behandlet nedlatende eller med arroganse...

 

Vel... det ble jo verdens lengste innlegg :P

 

#kronisk #lavtstoffskifte

Noka blåbærshake...Dæven!

 • 21.01.2014, 07:40

Før frokost i dag....   noe skeptisk slik jeg alltid er når noe annet enn den naturlige utgaven påstår at det smaker slik...

 

Vel... Men friskt mot (og spaghettiarmer) gikk jeg på. Jeg blander nå 1.5 dl lettmelk og 1.5 dl iskaldt vann (man skal helst bruke skummet, derfor blander jeg) i nokashakene jeg drikker. Dette er 1/2 dl mer væske enn det som egentlig skal i, men jeg syns de er bedre når de blir litt mer flytende. Må si jeg gleder meg til hypotyreosen løftes litt igjen, for det blir klumper når jeg ikke orker å riste shaken skikkelig :P

 

Og resultatet (SEEEE SÅ BLID, hehe :P ) :Denne her var helt sinnsykt god! Den smaker blåbær. Rett og slett bare blåbær. Mild, god og lett å få ned!

 

Jeg gir denne her terningkast:

 

 

Anbefaler virkelig!

 

Smakt den?

 

#Noka #Diett #Frokost #hypo

Grønnsaksgryte fra Noka

 • 20.01.2014, 22:05

I dag til middag spiste jeg en stor porsjon salat og hadde #Nokas #grønnsaksgryte til. DEN var god den:) Dessuten fyldig og mettende:)

Man koker opp vann og heller 2.2 dl i en bolle. Deretter blander man inn grytepulveret og lar det stå under lokk i 5 minutter.

Passer meg så godt nå som formen er dårlig (og dalende) å ha enkel mat som ikke er dårlig for kroppen min. Det at den i tillegg er god er jo den største bonusen :D Ligger på sofaen og er i godt humør selv om det er alt jeg orker:) Dette vil jo snu en gang:) Da skal jeg trene, herje og base! Bare tanken gjør meg glad:) Blir fint å komme til #Balderklinikken. De har visst hjulpet mange med #hypotyreose som fastlegen ikke klarte å hjelpe.

Har du prøvd #Nokadietten? Hvordan virket den for deg?

 

 

 

#noka #diett

Kakedamen

Det var baking denne bloggen skulle handle om da jeg startet den, men som med så mange ting blir det ikke så mye tid til det at jeg får blogget så mye jeg vil om jeg kun skal blogge om det;) Jeg er også opptatt av familien min, dyrevelferd, økologi, gjenbruk og miljø. Det som startet som en bakeblogg er altså blitt en familie-hverdags-aktuelt-økologi-livsstils-bakeblogg....eller noe sånt.... Litt av hvert med andre ord:) Legg meg gjerne til som venn:) Jeg kan kontaktes på nibinuriel@msn.com

Norske blogger Matbloggtoppen Follow on Bloglovin
Gratis blogg

Søk i bloggen

KategorierArkiv
Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no