hits

Ikke pakkis...

 • 24.02.2012, 21:37

Samboeren min var på kurs med jobben. I løpet av dette kurset var det ei dame som hadde vært på sydpolen (eller nordpolen for alt jeg husker) som var innom som gjestetaler. Hun skulle prate om sine opplevelser som polfarer med det hovedpoeng at hvem som helst som har ræve noenlunde smekkfull med penger å kjøpe utstyr for kan dra til foretrukne pol. Jeg foretrekker nok vinmonopolet eller eventuelt Polen da tror jeg. SÅ mye mer behagelig temperatur a gitt!

 
 

Anyways var det en ting hun sa som flere bet seg merke i. Det er altså slik at ett fenomen polfarere kan støte på på polferd nå har måttet døpes om blandt norske polfarere. Politisk korrekt skal det tross alt være. Vi bor nå i ett land hvor man ikke lenger kan bruke termen pakkis om pakkis......nå heter det SKRUIS. Vi snakker om IS som PAKKER seg sammen, ikke om pakkistanere. Tror ikke det finnes en pakistaner i verden som vil ta seg nær av at hans polferdkompiser kommenterer pakkISEN, men etniske nordmenn (altså vi hvite bleikfiser) skal nå virkelig dra på for å bli oppfattes som seriøse, men jeg mener....SERIØST?? Vel...dette har beveget seg langt over grensa for hva jeg vil kalle latterlig!

 

Vel nå skal jeg ta den nysprukne trommehinnen min med tilbake til sofaen og uffe meg litt mer. Hadde vært ok å bli frisk snart nå. Håper dere har en fin helg:)

My little pony kaken...

 • 19.02.2012, 20:11

video:testenxvid


Det var vanskelig å lage en ponny av sugarpaste, men her er da kaken i all sin glory, hehe;)

 

Tycks?

Slik lager du regnbuetopping på cupcakes

 • 18.02.2012, 20:41

Ta frem ett stort kjøkkenglass (halvliter eller mer) og træ sprøyteposen med tip M1  ned i glasset:

 

Lag smørkrem i alle de fargene du har lyst til å ha i "regnbuetoppingen" og ha fargene i hver sin sprøytepose (kan generelt si at særlig mer enn 3-4 farger kan bli litt rotete).


 

Deretter sprøyter du en og en farge i ønsket rekkefølge ned i posen du har satt i glasset. Træ posen med fare nr så langt nedi som du klarer før du begynner å tyte ut krem. Husk at det skal passe flere farger i posen så dra gradvis ut posen med farge nr 1 mens du sprøyter.

 

Slik ser det ut med to farger i: 

Det blir gjerne litt grisete helt på slutten med den siste fargen både når du skal får posen på plass inni sprøyteposen som nå inneholder krem i 3 farger og også etterhvert når du trekker posen med farge 4 mer og mer ut, men det må man bare leve med;) 

Her er alle fargene på plass, men den røde og den oransje er så like at det syns nesten ikke.

 

 

Finn frem cupcakene dine og sprøyt på toppingen med ønsket teknikk. Jeg valgte tradisjonell spiral. Jeg kommer til å legge ut en video etterhvert av åssen man gjør det, men den beste beskrivelsen jeg kan gi skriftlig er at man sprøyter på toppingen i en spiral som begynner ytterst på cupcaken. Begynner du innerst lager du isteden rosemønster;)Og voila:

Enjoy! Ikke glem å stem på meg da;) Stemmer du på meg, legg igjen link til din drøm, så stemmer jeg på deg og eller om du heller vil ha en kommentar kan jeg gi det og;)

Vanskelig å lage ponny av sugarpaste:O

 • 15.02.2012, 23:23

Ferdig med deler av pynten til kaka som skal leveres på fredag. Gleder meg vilt til å sette den sammen. Det er det kuleste med hele bakeprossessen:)

  

Ponnien har fått man og hale også, men jeg somla bort minnekortet mitt på vei tilbake til tlf min. AAAAaaarg I'm stuck with sony erikson ringelyden til jeg finner det igjen!!

 

Den ser hakket finere ut nå, men jammen var det vanskelig å lage en ponni av sugarpaste. Den er så myk at delene nesten må herde hver for seg, men da blir det vanskeligere å montere den etterpå...

Valentinekake

 • 15.02.2012, 21:47

Jeg lagde en valentinekake, men når jeg er misfornøyd med en oppskrift gidder jeg ikke å bruke masse tid på å pynte kaken fancy. Jeg tenkte å lage ett skikkelig innlegg med oppskrift og fremgangsmåte, men denne oppskriften på sachertorte var så dårlig at jeg ikke vil dele den med min verste fiende. Misforstå meg rett! Kaka er god på smak, men den mangler fullstendig den litt tunge sjokoladefeelingen en sachertorte skal ha. Jeg skal ikke engang si hvor jeg fant den i fare for å få freia hjemmebakeri.no på nakken...OOOOps!!!

 

Jeg brukte som vanlig hådkletrikset mitt for å få gjevt topp på kaka. DET slår ikke feil ihvertfall;)

 

 

Istedenfor fancy pynt smeltet jeg hvit sjokolade som jeg bare klusset på skrift og noen hjerter, men jeg fikk meg ei lekse og det er at man MÅ ikke gjøre en hel haug med greier for at ei kake skal se litt kul ut. Uferdig kan også være en look;)
 

Tycks? Har du en god oppskrift på sacher torte?

Morsdagskake:)

 • 12.02.2012, 20:56

Jeg måtte eksperimentere litt igjen. Jeg gjør alltid det med bursdagskakene min og innimellom med kaker til familien. Jeg tok utgangspunkt i Anton Bergs sjokolader som heter Plomme i madeira ettersom moren min elsker de sjokoladene. Jeg var så heldig å få ett glass med plommer i madeira til jul, så da gøv jeg på med friskt mot:)

 

Ja, jeg vet det er en klisje, men familien min HAR FAKTISK en hemmelig familieoppskrift på sjokoladekake (OG en helt magisk sjokoladeglasur for den saks skyld...). Jeg måtte vurdere verdien av å dele den med dere opp mot at min kjære mor kanskje får spastiske rykninger i ukesvis etterpå, så jeg holder på den litt til.

 

Jeg brukte familieoppskriften på sjokoladekake, men hadde i 2 ss mer med kakaopulver siden anton berg bruker mørk sjokolade på sine madeirasjokolader. Jeg tenkte å ha ett lag med marsipan i hvert smakslag, men optimalt sett skulle den vært knadd inn med en plommelikør og det hadde jeg ikke sånn i farten, så jeg droppet det. Jeg dynket de tre delene av kaka med madeiraen fra plommeglasset. Moste plommene med stavmikser og smurte på i hvert lag før jeg lagde "familieglasur" og helte den over kaka. Jeg smeltet hvit sjokolade og lagde marmoreffekt på toppen av kaka.

 Det ble endel kapp fra kaka og det satte jeg min niese til å lage cakepops av. Vi var ganske ivrige på det siden vi ikke hadde gjort det før. Helte resten av madeiraen i smulene sammen med glasuren og dyppet i kokesjokolade. 

Ikke den fineste kaka eller de tøffeste cakepoppene, men modern sa at det er den beste sjokoladekaka hun har smakt på det hun kan huske og DET er ett kvalitetesstempel når det kommer fra henne;)

 

Gratulerer med morsdagen alle mødre:)

 

 

Cupcakes med kaffe mocca smak:)

 • 06.02.2012, 21:21

Oppskrift på 18 cupcakes:

90 gram smør
300 gram sukker
3 egg
270 g hvetemel
3 romslige ss bakekakao
3 ts bakepulver
1-2 ts vaniljesukker
2.5 dl melk
10 gram pulverkaffe (mengden kan tilpasses etter hvor glad i kaffesmak du er;)

(egg og smør bør være romtempererte)
Sett ovnen på 180 grader og prep muffinsbrett med papirformer.
Visp sammen smør og sukker med håndmikser og så blander du inn ett egg av gangen.
Bland sammen det tørre. Varm opp en del av melken (den må bli varm nok til å løse opp kaffepulveret) og ha så kaffepulveret oppi. Rør til alt er løst opp før du heller det i resten av melken. Rør vekselvis inn melken og melblandingen. Om du heller, bruker sprøytepose eller spiseskje er opp til deg:) Jeg sverger heretter til sprøytepose. Fyll formene 2/3 fulle og sett i ovnen i ca 18 min. For å sjekke om de er ferdige kan du stikke en grillpinne inn i en av cupcakene. Den skal komme ut ren og tørr, altså uten deigrester.
Viktig å sikte inn det tørre for å unngå klumper og for å få en luftigere røre:)
Her bruker jeg en dings fra Tupperware som jeg har arvet, men en vanlig kjøkkensil går fint.
Teit som jeg er tok jeg ikke noe bilde fra siden. Det var skikkelig fin og rund kuppel på cupkakene:)
Topping:
Jeg tenkte det ble nok kaffesmak i selve cupcaken så derfor laget jeg en mild sjokolade/vaniljesmørkrem
225 gram smør (jeg brukte først 200gram, men den ble kornete noe som betyr at det er for mye melis og kakao i forhold til smør)
600 gram melis
4 ss bakekakao
3 ts vaniljesukker
10 ss melk
Rør sammen melis, bakekakao og vaniljesukker og pisk dette sammen med smøret til alt ser ut som pulver. Deretter har du i melken og blander godt. Pynt cupcakene dine:)
Jeg holdt meg til den tradisjonelle swirlen.
Ble fornøyd med tallene, men syns det så litt kjedelig ut, derfor....
...strødde jeg på snøkrystaller og perler, og voila:)
Smaksmessig var disse helt fantastiske. Når man først tar ett bitt smaker det kun sjokolade, men så kommer det en mild kaffesmak snikende etterhvert som man tygger (er man veldig glad i kaffe kan man nok øke kaffemengden noe).

Trommehvirveeeeeeeeel!!!

 • 06.02.2012, 13:12

Min lille sønn har nettopp tatt sine første to skritt! Så tøft:D Han glemte rett og slett å sette seg ned da han skulle bort til mormora si som satt 1 meter unna på gulvet. Han slapp taket i bordkanten og gikk 2 og 1/2 skritt før han huska at han egentlig ikke kunne det, hehe:) Så tøffe dissa små er:)

 

 

Utviklingen går så fort at man kan gå glipp av noe om man ser bort i 2 sekunder. Skummelt hvor fort tida går. Om bare 1 mnd og 2 uker fyller han ett år:O Skjønner nesten ikke hvor tiden har blitt av!

Ok, ok.... bursdagskaka mi (skrekk og gru)!

 • 03.02.2012, 20:02

Jadda...her kommer den beryktede bursdagskaken i all sin prakt *krampeler*... Det er sånn ca 1 gang i året jeg kan eksperimentere skikkelig med ei kake og det er til min egen bursdag.

 

Jeg ville lage en topsy turvy kake og utskjæringen gikk greit.

 

Blir en del kapp;)

 

Så kom den biten som ikke gikk så bra. Jeg ville unngå smørkrem så da lagde jeg ganasj og tenkte at dersom jeg har i kakekapp som jeg knuser skikkelig så kan jeg bruke det å tette sprekker, jevne flater o.s.v  Det funka forsåvidt greit nok. Ble ikke så glatt som det burde ha blitt.

 

Så fant jeg ut at jeg skulle sjekke åssen det funker med ganasj på en formskjært kake.... Om man ser på denne kaka og vet at ganasj er flytende sier svaret seg litt selv, men joda, jeg måtte jo prøve! Det gikk ca så dårlig som jeg trodde det skulle...

Ujevnt og stygt. Hjalp heller ikke at jeg var så sliten at jeg ikke orket å dekke kaka med fondant, men fondant krever uansett en god del av underlaget, så fint ville det ikke blitt uansett:O

 

I siste liten, ca 15 minutter før flkoet kom fant jeg ut at den bare var FOR stusselig. så da lagde jeg bittelitt smøkrem som jeg klæsja på i vill fart;)

 

Ikke den kaka jeg er stoltest av, men her er den da ihvertfall...

Burdagskaka som sambo lagde til meg:)

 • 03.02.2012, 17:44

Begynner med den jeg, for jeg gruer meg fælt til å legge ut den jeg lagde selv...den kommer til å ligge under bloopers;)

 

Min sambo lagde denne:

En marsipankake med bringebærsyltetøy, fløtekrem, vaniljekrem, kiwi og pære:)

Den var kjempegod:) Tusen takk Cato:)

Bryllupskake til 60000.-

 • 03.02.2012, 01:16

Jeg fant denne her på youtube og må bare dele den med dere! Jeg syns de får frem ganske greit hvor mye jobb det faktisk er med ei kake! Tenk å få være med å lage noe sånt! DET er drømmen min!

 

 

Kakedamen

Det var baking denne bloggen skulle handle om da jeg startet den, men som med så mange ting blir det ikke så mye tid til det at jeg får blogget så mye jeg vil om jeg kun skal blogge om det;) Jeg er også opptatt av familien min, dyrevelferd, økologi, gjenbruk og miljø. Det som startet som en bakeblogg er altså blitt en familie-hverdags-aktuelt-økologi-livsstils-bakeblogg....eller noe sånt.... Litt av hvert med andre ord:) Legg meg gjerne til som venn:)

Norske blogger Matbloggtoppen Follow on Bloglovin
Gratis blogg

Søk i bloggen

KategorierArkiv
Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no