Dåpskake på gang :)

  • 28.02.2014, 23:30

Kvelden min i dag har jeg brukt på en navnefestkake:)

 





 

 

Dere hatt en fin kveld? :)

 

 

 

Hjemmelaget gresk Moussaka:)

  • 28.02.2014, 17:24

Har du vært i Hellas noen gang? Smakte du ekte gresk Moussaka da?
 Vi var i Hellas for 2 år siden, og da bodde vi på et lite hotell som ble drevet av en fantastisk gresk familie:) Mamma Katerina lagde helt fantastisk god mat, og veldig ofte ble det til at hun gav oss av middagen til familien. Der fikk vi smake skikkelig moussaka og tro meg, det er noe helt annet enn Toro sin. 
 
Jeg har brukt en god del tid på å perfeksjonere oppskriften for å få den så lik den vi smakte der som mulig:) Enten du har smakt det eller ikke, tenkte jeg å dele oppskriften min på denne fantastisk gode middagen:)
 

 
 
Det du trenger er:
2 store auberginer
2 store poteter
400 gram kjøttdeig
2 løk
3 fedd med hvitløk
1 rød chilli
1 boks knuste tomater
2 ss tomatpuré
1 strøken ts kanel
1/2 ts allehonde
1 1/2 ts tørket persille
1 ts oregano
1/2 ts muskatnøtt
1 ts salt
1 ts pepper
1 laurbærblad
1 dl rødvin
1 pisked egg
Knust kavring eller et par knuste skikkelig tørre brødskiver (ta dem i brødrister, eller i stekeovnen litt, så blir de så tørre atte;)
 
 
Til ostesausen trenger du:
 
 
150 gram smør
120 gram mel
7,5 dl melk
2,5 dl revet parmesan
1.5 ts salt
0.75 ts muskatnøtt
2 eggeplommer
 
 
Slik gjør du:

Vask auberginene godt og bruk en skarp grønnsaksskreller til å ta av skallet.

 

Jeg liker å la det stå igjen en liten stripe på hver side, men det er kun av dekorative årsaker ;)

 

Skjær auberginene i 5 mm tykke skiver og legg dem på kjøkkenpapir for å trekke ut litt fukt.

     

 

 

Stek dem på hver side til de er bittelitt brune:) Jeg bruker en non-stickpanne, så jeg slipper å bruke fett, men du kan bruke litt olivenoje om du ønsker.

 

Mens du steker auberginskivene setter du en kjele med lett saltet vann til koking. Vask potetene godt og skjær de i 5 mm tykke skiver.

   

 

Kok skivene i 5 minutter og sil av vannet.

 

Stek kjøttdeigen. Finhakk løken og chillien, press hvitløken og ha det i panna sammen med kjøttdeigen når den nesten er ferdig.

   

 

Stek videre i 4-5 minutter før du har i knuste tomater og tomatpuré.

 

Bland alt krydderet og strø det over kjøttdeigen før du rører det godt inn.

 

Rør inn rødvinen og laurbærbladet og la retten stå å putre i 25 minutter på litt under medium varme.

 

Mens kjøttsausen putrer lager du ostesaus på følgende måte:

 

Smelt smøret og rør inn melet.

 

Spe melken i litt etter litt og rør godt for å unngå klumper. La sausen koke opp så den tykner skikkelig, deretter har du i parmesan, muskatnøtt og salt. Rør til osten er skikkelig blandet inn. Trekk sausen av plata å la den kjøle seg ned i 10 minutter før du under kraftig visping blander inn de 2 eggeplommene.

   

 

Trekk kjøttsausen av plata og la den kjøle seg ned endel før du rører inn det piskede egget:)

 

Nå begynner den virkelig morsomme delen :D

 

 

Strø tørre brødsmuler i bunnen av en stor ildfast form (min er 25x25 cm og 7 cm høy), eventuelt 2 litt mindre.

 

 Legg på et lag av overlappende potetbiter og følg etter med et lag av auberginskiver. 
 Oppå aberginskivene fordeler du kjøttsausen i et jevnt lag etterfulgt av enda et lag auberginskiver, før du til slutt fordeler ostesausen jevnt på toppen:)

   

  







 

Stek i ovnen på Moussakaprogram: ........ *kremt* Jeg tuller selvfølgelig! Jeg ante ikke at jeg faktisk hadde et Moussakaprogram på komfyren min, men når jeg nå hadde det, så måtte jeg selvsakt ha det med... Ble sittende å le foran komfyren faktisk...

 

 

Stek Moussakaen på 175 grader i 50-60 minutter på nest nederste rille i ovnen:) Etter steking lar du den hvile i 10 minutter:)

 

Server sammen med en god salat. Ha gjerne fetaost og olivener i salaten. Om du vil kan du jo lage en gresk salat og:)




Enjoy :)  For utskriftsvennlig utgave, trykk HER :)

 

 

#Moussaka #middag #hjemmelaget #frabunnen #oppskrift #diy #gresk #hellas

 

 

Dobbel chocolate chip cookies uten tilsatt sukker:)

  • 27.02.2014, 18:00

Disse blir sprøe utenpå, myke og deilige inni, akkurat passe søte, og mektige nok til at man ikke orker å trykke innpå alle med en gang. Perfekt for en litt sunnere livsstil med andre ord ;)

 

 

Du trenger:

100 gram sammalt speltmel

100 gram mandelmel

40 gram tagatesse

80 gram sukrin

2 ss kakao

2 ts bakepulver

1 egg

100 gram smør

2 ss lønnesirup

20 gram hasselnøtter

100 gram sjokolade uten tilsatt sukker.

30 gram rosiner

 

 

Slik gjør du:

Mål opp og bland det tørre godt sammen.




Kna smøret sammen med det tørre.

 

Bland inn pisket egg, vann og lønnesirup.


Kna til deigen din ser slik ut:

 

Finn frem din favorittsjokolade (uten tilsatt sukker). Jeg pleier å kjøpe melkesjokoladen fra cloetta, men forrige gang jeg impulskjøpte hadde de bare den mørke på butikken, så da ble det den;)

 

Grovhakk sjokoladen:)

 

Mål opp rosiner (disse kan sløyfes om du ikke liker, eller syns det blir for mange karber).

 

Ta hasselnøttene 1.5 minutt i microen (eller 15 minutter på 165 grader i stekeovn) og gnu dem godt i ett rent kjøkkenhåndkle for å få av skallet. Finhakk de:)

 

Bland sjokolade, nøtter og rosiner godt inn i deigen

 

Lag kuler som du trykker flate. Maks en cm da disse hever litt i høyden. Stek de på 180 grader i 15 minutter på midterste rille i ovnen.

 

Og voila:

TRykk HER for utskriftsvennlig utgave:)

 

Hva tror du om disse? :)

 

I morgen kommer det oppskrift på gresk moussaka fra bunnen av. Stay tuned ;)

 

 

 

 

#cookies #småkaker #sukkerfri #sukkerfritt #lavkarbo #sunt #sunnere

 

 

Deilig sukkerfri sjokoladekake på 5 minutter:D

  • 25.02.2014, 17:00

Dere aner ikke hvor mange ganger jeg har laget denne fotoserien, bare for å slette bildene etterpå. Jeg har ikke klart å lage en god oppskrift før i dag. Forskjellen før og nå?! Nå har jeg tagatesse og ikke bare sukrin, dessuten har jeg gått til innkjøp av mandelmel:) Det gjorde hele forskjellen:) En bonus: Dette er den enkleste kakeoppskriften jeg noen gang har snekret sammen:)

 

 

Dette trenger du:

 

1 dl mandelmel

2 ss kakao

2.5 ss tagatesse

0.5 ss sukrin

0.5 ts bakepulver

2 egg

60 gram smør (eller olje om du vil)

2 ss vann

1 ts vaniljeessens

 

 

Mål opp og bland det tørre godt sammen. Bland inn piskede egg, vann, vaniljeessens og smeltet smør. Kjør kaken i 3 minutter på full styrke i microen:) Enkelt??! Oh yes!

 














 

Til glasur kan du f.esk bruke sjokoladeglasur laget av 25 gram smør, 100 gram sukrinmelis og en ss kakao. Jeg er ikke særlig glad i isingen fra sukrin så jeg brukte hjemmelaget sjokonøttpålegg uten tilsatt sukker:) Oppskriften på det finner du HER :) Jeg hadde ca 2 romslige ss med sjokonøtt i en kopp og varmet i mikroen. Deretter blandet jeg inn en ts smør og en teskje med lønnesirup bare for å få den litt mer flytende.





Det kommer til å dukke opp flere sukkerfrie oppskrifter og deilige middagsoppskrifter her fremover. Mye mer enn det som har vært. Følg gjerne med på lasset og del snadderet om du vil:)

 

 

Vil du prøve denne? :)

 

 

#Sukkerfri #tagatesse #sukrin #oppskrift #sjokolade #sjokoladekake #kakao #glasur

Frokost og sjokoladekaketeaser ;)

  • 25.02.2014, 10:39

Liten teaser på neste innlegg:) Sukkerfri sjokoladekake på 5 minutter;)

Har brukt endel tid på å få til en bra oppskrift, men endelig i går satt den:) Kan gi dere en liten teaser:)

 

Skal skrive ferdig innlegget senere i dag, så da kommer det oppskrift og fremgangsmåte :)

 

Ellers ble det, grunnet ekstrem mangel på energi, kun en nokashake til frokost. Jeg pleier å suppelere med et eller annet, men jeg orker bare å holde fokus på lillemann sine behov i dag. De dagene jeg er ekstremt sliten så må jeg bare bruke alt jeg har på å holde han fornøyd og det er alt jeg klarer. Sånn er det bare....Hypo kan rykke å reise.

 

 






Noka sin sjokoladeshake er veldig god og veldig enkel å tilberede... 2.5 dl melk, 1 dl vann og 3 strøkne måleskjeer med nokapulver stappes i shakeren og så er det bare å danse salsa rundt omkring på kjøkkenet til man er sikker på at alle klumpene er borte;) Jeg liker å ha i 1 dl med vann i tillegg til melken som skla være i for da blir konsistensen litt mer flytende, men det er jo en smaksak da:)

 

Tiedemann er ikke i form i dag og jeg er sliten.... Unnskyld... SLITEN! Helt tappet for energi akkurat nå ihvertfall. Har lekt litt med T, men nå skal både han og jeg legge oss litt. I glær mæ...

 

 

 

Hva tror du om sjokoladekaka? :)

 

 

#sjokoladekake #Noka #nokashake #sjokoladeshake #diett #vektnedgang #slanke #slanking

Ostepai med tomat og bønner:)

  • 24.02.2014, 20:34

I dag bestemte jeg meg for å lage vegetarmat til middag:) Meatless monday;) Når jeg improviserer på kjøkkenet så går det enten rett i d*ss eller veldig veldig bra:) Siden jeg faktisk deler oppskriften på denne, så kan du gjette hvilken veg det gikk i dag:)

 

Det du trenger til paibunn er:

125 gram meierismør

3 dl mel

3 ss vann

 

Kna sammen mel og smør før du har i vann og la deigen optimalt sett får en time i kjøleskapet før du kjevler den ut eller trykker den i formen:)

 

 

Bruk en gaffel og stikk endel hull i bunnen av paideigen slik at den ikke bobler seg opp under steking. Forstek på nest nederste rille i 10-12 minutter på 200 grader:)

 

 

Til paifyllet trenger du:

2 medium poteter

1 liten rødløk

1 fersk chilli

1 boks kidneybønner

1 boks hvite bønner

1 boks bruksklare røde linser

1/2 glass soltørkede tomater

2 egg

2 dl melk

1 boks knuste tomater

Gulost (og gjerne litt parmesan om du har)

2 ts Helios urtesalt (eventuelt 1 ts vanlig salt)

1/2 ts chillipulver

2 ss paprikapulver

1 toppet ts oregano

1 ts pepper

 

 

Kok opp lettsaltet vann, skjær potetene i båter og kok de til paibunnen er ferdig forstekt (ca 8-10 minutter). Sil av vannet og sett potetende til side.


 

Åpne boksene med bønner og linser og skyll disse godt i kaldt vann.

 

Ha halvparten (eller litt mer) av de soltørkede tomatene i en sil og la mesteparten av oljen renne av. Skjær løken i skiver og hakk chillien.


 

Visp sammen egg og melk og bland inn de knuste tomatene (de vanlige du får kjøpt på matbutikken funker helt fint for de smaker så og si det samme:) 

 

 

Bland inn krydderet i eggemiksen og sett den til side:) Bland bønnene og linsene godt og hell de i paibunnen. Legg på potetbåter og løkskiver og hell eggemiksen over:) Sett paien i ovnen på 200 grader i 20-25 minutter før du legger på skiver med ost og eventuelt strør over litt revet parmesan (det var snaddergodt) og steker videre i 10 minutter til.

 

La paien hvile i ca 5 minutter før du serverer sammen med din foretrukne salat:)











Anbefaler virkelig denne (og det gjør jammen sambo og, hehe) :)

 

Har dere en kjøttfri dag eller flere i uken (eller er det noe dere vurderer) ? :)

 

 

 

 

#vegetar #pai #linser #bønner #kjøttfri #kjøttfridag #middag #oppskrift

Veiedag + Går det an å leve av bare dette?

  • 24.02.2014, 09:33

Nokabaaaars :) Haha! Huff! Mulig det går an å holde seg i live, men tviler på om det går an å holde seg sunn og frisk om man lever KUN på diettbarer i år etter år (men hva vet jeg, hehe ;) Jeg har ihvertfall fått helt kick!

 

I går spiste jeg Nokabarer til 3 av 4 måltider. Lurer på hvor lang tid det går før jeg blir lei de! Det er kjemperart at det er mulig å lage et slankeprodukt som ikke smaker ræl. Caramell, jordbærgelé crisp og cappuccinobaren fra Noka er noe jeg har blitt skikkelig hekta på. Jeg har bestilt slik at jeg kan spise èn bar pr dag. I går spiste jeg tre og nå har jeg egentlig mest lyst til å gå å stikke hele hodet ned i skuffen og bare mumse innpå! Da blir det jo ikke akkurat like virkningsfullt å følge nokadietten.... Jeg har cravings(?!) etter slankebarer.... Hvor rart er ikke det?!

 

 

 

 




Jeg må bare prøve å styre meg, for 3 om dagen betyr tomt om bare noen få dager :O Uansett så tenkte jeg å ha veiedag i dag. Det er lenge siden jeg hadde det sist. 28. januar tror jeg. Da hadde jeg gått ned 2.3 kilo. I dag viste vekta at jeg har tatt av totalt 4.2 fra jeg startet på Nokadietten:) Det er ikke supermasse sikkert, men jeg er kjempefornøyd!

Jeg har hypotyreose og det er tilnærmet umulig å gå ned i vekt. Alikevel så går jeg nå ned sakte, men sikkert!

 Som tidligere nevnt, så holder jeg meg ikke strickt til Nokadietten, men sper på med litt moderat lavkarbomat i tillegg siden jeg blir veldig sliten av å spise veldig lite. Jeg går ikke mye sulten, men spiser meg heller ikke stappmett. Jeg følte meg veldig bra noen dager, så jeg prøvde noen lette styrkeøvelser på fredag. Helt vrak hele helgen, så kroppen klarer altså ikke det, men jeg MÅ jo bare prøve med jevne mellomrom :) Det er så vanskelig når man liker og VIL trene, men så bare fungerer ikke kroppen til det... Noen av dere vet sikkert hvordan det er, men for de av dere som ikke vet det kan jeg opplyse at det er FRUSTRERENDE, hehe ;) Jeg ler litt, ja, for dette er utenfor min kontroll og da er det egentlig ikke noe å henge seg opp i, eller å sutre over.

Jeg må fokusere på det positive og det er at vekta går i riktig retning og med vektnedgang blir det lettere for meg å bevege meg uavhengig av om jeg klarer å trene eller ikke. Det er hovedårsaken til at jeg nå jobber med å komme meg litt nedover i vekt. Jeg liker ikke å fokusere på kilo og slanking. Jeg syns hele konseptet er stygt da alle heller burde jobbe med å være fornøyde med seg selv som de er og fokusere på å være friske og sunne istedenfor tynne. Nå er det alikevel slik at alt man gjør i hverdagen blir enklere å gjøre om man ikke må bære med seg 19 ekstra kilo over alt hvor man går og dette er viktig for meg som tåler fysisk aktivitet så dårlig som jeg nå gjør:) Jeg går med andre ord ned for å bli sunnere og (forhåpentligvis) friskere :)

 

Jeg startet altså med 19 kilo for mye. Nå gjenstår 14.8 :) Wohooo :)

 

Dagens frokost:

 

2 knekkebrød med smøreost, kalkunpålegg og rødløk akkompagnert av et glass Noka milkshake (ja MILKshake, man blander nemig pulveret med melk og det er antagelig det som gjør at smaken blir bedre enn andre shakes) :)

 

 

Har du en fin dag så langt da? :)

 

 

#noka #nokashake #veiedag #diett #vektnedgang

Hjemmelaget nugatti uten tilsatt sukker :)

  • 23.02.2014, 21:48

 

Det du trenger er:

200 gram hasselnøtter

110 gram lønnesirup

10-15 gram kakao (bakekakao går fint)

30 gram meierismør

1 ts salt

1 ts cocosa (kan droppes om du ikke har)

 

Slik gjør du:

 

Sett nøttene i ovnen i 15 minutter på 160 grader.

 

Mens de enda er varme pakker du nøttene i et rent oppvaskhåndkle og gnukker for å få av skallet. Skallet har en bitter smak som ikke er godt i sjokoladepålegg, så det er fint å få av så mye som mulig:)

 

På noen nøtter sitter det bedre enn på andre. Jeg plukker ut de som er skrellet og samler nøttene som er igjen i en liten ball i håndkleet som jeg så gnurkler videre mot hverandre. Til slutt sitter man igjen med en håndfull nøtter som bare ikke vil. De kan du putte i microen i et minutt, tilbake i håndklet, gnukke litt til og sorter ut de uten skall. Resten kan du spise...
 

      


Del vaniljestangen i 2 og skrap ut frøene med en kniv.

   

 

Lønnesirup er langt sunnere enn sukker og inneholder mye antioksidanter og flere mineraler:)





   



Optimalt sett bør du ta nøttene i en nøtte/mandelkvern. Det skal helst bli et finpudret mel. Jeg brukte tilbehøret til stavmikseren i dag, bare for å se hvordan det ble og det fungerer greit nok:)

   

 

Når du har kjørt nøttene lenge og de er så finmalte som du får dem, så har du i kakao og salt og blander dette godt inn. Saltet fungerer som en smaksforsterker i søt mat på samme måte som i salt mat, så ikke vær skeptisk ;)



 

Ha i det smeltede smøret, lønnesirupen og kokosaen og bland dette godt sammen:)

   

Ha pålegget i et syltetøyglass og oppbevar det i kjøleskapet:) Holdbarheten blir som ingrediensen med kortest holdbarhet (eller noe lenger, men for sikkerhets skyld) og i dette tilfellet er det smøret :) Ganske lang holdbarhet:)



Fungerer både som pålegg og kakeglasur :D

Lønnesirup har en lavere GI enn vanlig sukker, men jeg skal prøve å lage denne her med agavesirup også:) Agavesirup har så å si ingen påvirkning på blodsukkeret og er søtere enn vanlig sukker:)

 

 

Ser det godt ut syns du?

 

 

 

#sukkerfritt #naturlig #sunt #sjokoladepålegg #sjokonøtt #oppskrift #howto

Hjemmelaget fiskegrateng med chili:)

  • 22.02.2014, 17:02

Du trenger:)

300 gram steinbit (eventuelt torsk)

3 medium str gulerøtter

1/3 purreløk

2 dl fullkornsmakaroni

 

 

3 ss mel

4 dl melk

1 fersk rød chili

1/2 ts revet eller malt muskat

1 ts salt

1.5 ts pepper

2.5 dl revet ost

1 dl knust kavring (Ett lite tips om du ikke har kavring i hus og ikke vil kjøpe det for én middag. Smuldre brødskiver og stek de i mikroen i 30 sekunder av gangen på full guffe. Rør i smulene mellom hver gang og kjenn på de så du får det med deg når de er tørre som kavring. Her tok det vel ca 3 minutter, men det er viktig å ta de bare 30 sekunder av gangen siden dette her kan ta fyr om du ikke passer på.)

 

 

Kok opp vann og la fisk og gulerotskiver trekke i 15 minutter. Kok fullkornsmakaroni. I dag hadde jeg bare gigastore pastaskruer, så jeg brakk dem ganske enkelt i mindre biter:) 

 


 

 

Til ostesausen:

Del chilien på langs, skrap ut frøene og hakk den i småbiter. Smelt smøret i en kjele, rør inn melet og ha i melken litt etter litt mens du rører. Ha i chilien og resten av krydderet. La sausen småkoke til den har tyknet skikkelig (lurt å røre hele tiden;).




       

 

Trekk deretter kjelen av plata og pisk inn 3 egg før du rører inn 2 dl ost (den siste halve sparer du til å strø på toppen).

 

Sil av vannet på fisken og gulrotskivene, hell dem i ostesausen og mos fisken:) Det er veldig lett, bare å røre egentlig;)


Til slutt har du blandingen i en smurt ildfast form. Strø først over resten av osten og deretter kavringen. Stek gratengen midt i ovnen på 200 grader i ca 30 minutter:)


 





Jeg gjorde det enkelt og serverte med kokte grønnsaker:) Husket for en gangs skyld å kjøpe lime. Det er så godt med friskpresset lime i vannet:)

 

Liker du fiskegrateng?

 

 

 

Legg meg gjerne til som bloggvenn:) Neste oppskrift som kommer: Sukkerfritt sjokoladepålegg :)

 

#fiskegrateng #steinbit #chili #middag #oppskrift

Vil du ha 2 supergode og samtidig sunne mattips? :)

  • 22.02.2014, 12:41

Du har sikkert tenkt over den overfulle knekkebrødhylla i butikkene. Det er så mange forskjellige å velge imellom og det er liksom en liten dørstokk å prøve noe nytt. Ihvertfall er det slik for meg. Det går så mye knekkebrød her, og de små fjertepakkene er jo nettopp det: Små!

Vi har hele tiden kjøpt havreknekkebrødet til wasa. Det er jo godt, men så hardt a gitt! Jeg har alle tennene inntakt, men det hjelper ikke når man skjærer seg i munnen. I det siste har jeg derfor testet noen forskjellige knekkebrød og nå har jeg lagt min elsk på dette her:

 

 

Det er sprøtt, men ikke hardt og gir etter på en litt annen måte når man tygger. Det har også en rundt litt rug(aktig) smak. Kjempegodt!

 

Så til mi andre anbefaling:

Jeg er litt sånn at om det står "økologisk" på en vare, så bare MÅ jeg kjøpe den. Det har jo ført til endel bomkjøp for å si det sånn.... Det eksisterer tydeligvis ingen universell lov om at ting som er økologisk må smake godt. HÆ??! Hvem ville trodd det??!

Uansett så fikk jeg øye på dette kryddersaltet da jeg var innom en butikk for noen dager siden og tradisjonen tro, så måtte jeg jo bare kjøpe det. På boksen så står det "til poteter og grønnsaker"... Helios!! Dere har bommet grovt! Dette saltet funker til så mye mer! Det er kjempegodt og det består nok mer av urter enn av salt om man skal dømme etter smaken.


 

Til nå har vi brukt det i og på kreolsk pai, til pasta, på pizza og nå i dag har jeg strødd det på lunsjen min som består av 2 knekkebrød med ost, tomat, rødløk og et glass sjokolademilkshake (noka sin)siden jeg fikk så lyst på sjokomelk... Jeg har ikke strødd krydder i shaken altså, bare for å ha det på det rene....


 

Kryddersaltet fungerer kjempebra til alt vi prøver det til, så dette anbefaler jeg på det sterkeste:)

 

Har du prøvd en eller begge disse matvarene før?

 

 

 

#Helios #korni #knekkebrød #helsekost #sunt #helse #noka #nokashake #sjokoladeshake

Jordbær med hvit sjokolade :)

  • 22.02.2014, 09:04

Dagens noe uvanlige frokost..... Rødfargen ser fryktelig ufresh ut på bildet, men den er faktisk endel friskere i virkeligheten:) Dette er altså Nokas Strawberry jelly crisp bar. Den har geléen på toppen, en ganske hvit crunchy kjerne og et tynt lag med noe som minner om hvit sjokolade i bunn.

 

 

Jeg bestilte denne under stor tvil, siden jeg ikke pleier å like produkter med jordbærsmak med mindre det faktisk er ekte jordbær inne i bildet. Den så såpass spennende ut alikevel at jeg måtte jo bare prøve :P

 

Skeptiiiisk...

 

Oh yeah! Gleda meg skikkelig.... *kremt*



 

Meeeeh..... Ingen umiddelbar usmak, men fortsatt skeptisk!

 

Njaaaaah.... første bittet er unnagjort og jeg er litt sånn... tjah...vanskelig å si... bob-bob... Heller mot det positive, i motsetning til jordbærshaken som jeg ikke klarte å få i meg.

 

Nesten hele er unnagjort og den blir igunn stadig bedre. Noe med konsistensen som gjør at jeg har lyst på mer... Snodig :)

 

Oooooog JODAAAAA:P Den er faktisk god denne her:) Den smaker ikke for sunt, noe sånne produkter kan ha en kjedelig tendens til å gjøre, men heller ikke for søt. En god kombinasjon av smaker. Nå har jeg altså funnet mine 3 favorittbarer fra Noka. Jordbærgelé, karamell og cappuccino :) Yummy:)

 

Første jordbærproduktet noensinne jeg virkelig kan anbefale:) Blir spennende å se om jeg mener det samme etter å ha spist den flere ganger.

 

 

Har du smakt den? :)

 

 

#Noka #frokost #jordbærsmak #jordbær #hvitsjokolade

 

25 tegn på at du er blitt voksen *måtte jo sjekke...*

  • 21.02.2014, 21:14

I går snublet jeg over et innlegg fra Martebloggen casakaos.blogg.no hvor hun lister opp endel tegn som skal si noe om hvorvidt du er blitt voksen eller ei... Jeg måtte jo lese igjennom den for å se åssen jeg ligger an og da ville jeg samtidig lage en liten oversikt over hvordan samme situasjonen foregår når det er jeg som står i den:) Hadde vært gøy om flere av dere vil gjøre det samme:) Dere finner listen HER .

 



 

25 tegn på at du er voksen:

1. Du bruker brett når du skal ha med deg kveldsmaten fra kjøkkenet og inn i stua.

Meg: Nope! Balanserer en brødskive oppå tekoppen så jeg får meg meg en eller annen duppeditt, det være seg et blad, telefonen min eller Macbooken i andre hånda. resulterer gjerne i at jeg skvulper over med teen og brenner meg på hånda....

2. Du deler opp brødet i passelige porsjoner og fryser det ned så du får ferskt brød hver dag.

Meg: Eeeeeh... I wish?! Såpass til å planlegge er jeg altså ikke, og småfuglene i hagen elsker meg for det :D

3. Du bruker tøfler for du har plutselig lagt merke til at det er så gulvkaldt. Og så er det veldig ubehagelig å tråkke i smulene på kjøkkengulvet i bare sokkelesten.

Meg: Det ER gulvskaldt, men ærlig talt, ene tøffelen min har vært borte i snart 3 år og smuler på kjøkkengulvet? Jeg har da hund!

4. Du blar gjennom tilbudsavisene fra matbutikkene og husker til neste handlerunde hvor det var tilbud på oppvaskmiddel.

Meg: Næh... Jeg må vel nesten regnes som pensjonist på den fronten, for vi har "Nei takk til uadressert reklame" på postkassa :P

5. Du tar fram og åpner alle påleggsboksene før du begynner å smøre brødskivene.

Meg: Neida:) Åpner de en etter en ettersom jeg trenger dem;)

6. Du legger sokkene dine på ovnen eller badegulvet med varmekabler før du skal ut. Det er så deilig med varme sokker.

Meg: Jeg legger de på kanten av stellebordet sammen med andre klær jeg skal bruke og håndklet jeg skal tørke meg med. Når jeg stikker hpnda ut av dusjkabinettet for å græbbe tak i håndklet river jeg som regel ned ett eller flere klesplagg. Går deretter ut av dusjkabinettet for å tørke meg ferdig, noe som resulterer i en liten vanndam på gulvet omtrent nøyaktig der de rene plaggene ligger. Slik er det HVER GANG!

7. God lagringsplass er viktig når du skal kjøpe hus eller leilighet.

Meg: Meg vs Marteblogglista 7-1 . Absolutt viktig med god lagringsplass!

8. Du går gjennom alle bankforbindelser, forsikringspoliser og strømleverandøren din en gang i året for å sjekke om du fortsatt har det beste tilbudet.

Meg: Hahahahahahahahahahahaaaaa!! Virkelig??! Ja, det skulle jeg ønske jeg fikk til!

9. Du sjekker gradestokken før du går ut.

Meg: Nei:) Jeg stikker nesa såvidt utenfor døren før jeg velger påkledning om jeg vet jeg må ut. Nesa mi forteller langt mer om hvordan jeg takler dagens temperatur enn det gradestokken gjør, så det duger i massevis:)

10. Du kjøper all inclusive-ferier. Er så greit å ha alle måltidene på ett sted.

Meg: Liker å kjøpe feriene i stykker og deler for å skreddersy dem etter slik vi vil ha det. All inclusive ødelegger for muligheten til å smake all mulig rar mat, så det ville jo vært litt dumt. 

11. Du kjøper billett på toget på forhånd. Selv om du vet det er mulig å kjøpe på toget.

Meg: Det har jeg alltid gjort. Til og med da jeg var liten. Martebloggen vs meg 2-9

12. Du sjekker vaskelappen på klærne i butikken før du kjøper dem.

Meg: Nei... Bør man virkelig det? Jeg vasker alt sammen uansett (unntaket er ull) og om noe ikke tåler det så er det uegnet til å bo her i huset :P

13. Du finner flere praktiske ting du kunne tenke deg i katalogen til Nytt og nyttig.  

Meg: Nei! Bare.... nei! Forøvrig sluttet vi å få den da vi satte lapp på postkassen. 


14. Du liker å være ute i god tid, og begynner å stresse når det er ti minutter til kinofilmen begynner og du fortsatt står i kø i kiosken. Selv om du vet det er reklame det første kvarteret.

Meg: Jeg liker ikke å gå på kino. Syns det koster mer enn det smaker og liker bedre å se film hjemme. Ellers er jeg gjerne den som irriterende nok kommer småløpende i siste sekund selv om jeg prøvde skikkelig hardt å være ute i god tid. Jeg jobber med saken!

15. Og du memorerer rad- og setenummer før du går inn i kinosalen.

Meg: Dette er jo da uaktuelt siden jeg ikk eliker å gå på kino, men gjør aldri sånt i andre sammenhenger ;) 

16. Du bruker stillongs selv om det bare er noen få minusgrader ute. Er så ubehagelig å fryse.

Meg: Ok, ok... Det ER kjipt å fryse! Stillongsen må på! Marteblogglisten vs meg  3-13

17. Du syns nesehårtrimmer er en helt ok julegave, både å gi og få.

Meg: Jeg har hørt rykter om nesehårtrimmere. Hva er det og åssen funker den?!

18. Smak er viktigere enn pris når du handler vin på polet.

Meg: Med mindre min favissvin plutselig blir dyrere så er den beste vinen den billigste, så dette har jeg ingen formening om...

19. Du har fryseboks i kjelleren.

Meg: Hhhhhhh.... Marteblogglista vs. meg 4-15... Jeg vet ikke om denne egentlig teller, for min er i bruk KUN når det er kransekakesesong... 

20. Du har solgt stereoanlegget ditt.

Meg: Neida:) Det bare funker ikke for tida :)

21. Du har byttet ut slalåmski og snowboard med langrennsski.

Meg: Jeg så det nesten for meg nå og fikk gåsehud... Snowboardet mitt er viktig for meg! Ikke brettet så mye som de få turene jeg faktisk får til å dra det med meg på, men jeg klarer ikke å se for meg å bruke bortoverski isteden... 

22. Du følger med på værmeldinga og tenker at: Jøss, nå snør det i Trondheim gitt, selv om du selv bor i Oslo.

Meg: Følger ikke med på værmeldinga og ikk epå nyhetene. Hadde jeg fått med meg at det snødde i en annen del av landet enn her hadde jeg antagelig tatt på meg furtelua og vært skikkelig misunnelig!

23. Du abonnerer fortsatt på papiravis.

Meg: Never have, never will...

24. Det er viktigere med en god natts søvn enn med sex.

Meg: Den her har jeg ikke tenkt å si hva jeg mener om..... 

25. Du sier stadig at ting var bedre før, og mener det.

Meg: Njaaaaaa...njeeeeei....jeg gjør vel egentlig ikke det.... 

 

 Det ble 21 punkter med nei på, så da er jeg vel relativt trygg foreløpig :P Dette syns jeg var en morsom liste, hehe :)




 

Åssen klarte du deg? :)

 

 

#marthebloggen #casacaos #voksen #liste

Liten shoppingtur :)

  • 21.02.2014, 18:54

Skulle til Gjøvik i går for å enten fjerne visdomstenner, eller få beskjed om at de må tas under narkose. Det ble det siste. Skal ikke juge å si at jeg syns det er leit ;) Jeg har blitt operert med lokalbedøvelse før, og det bare funker ikke på meg. Jeg syns ikke det er spesielt digg å kjenne på at jeg blir skåret i, så da er narkose absolutt å foretrekke!

 

Anyways... Etter sykehusbesøket dro jeg på en liten shoppingtur. Er ikke ofte jeg er på Gjøvik, så det var jo litt gøy å kikke i butikkene vi ikke har her. Først gikk jeg en tur på Toys R us. Det ble en digseboms (og en liten bil som han nå sover i senga si med) til lillebror:

 

 

Falt godt i smak:)




Eldstemann fikk 2 puslespill:




 

Og på deling fikk de kost og feiebrett. Mini kastet hundemat fra hundeskåla utover gulvet og begynte å feie.... Jeg ville trodd han skulle gå rundt å klaske til ting med de, men han lagde seg litt husarbeid isteden ;)

 

Så ble det ei bok på oss! Mammutsalget lenge leve!! :D

 

Og noen nye klær på eldstemann. Var supersalg og han vokser så fort nå, så da slo jeg til på litt nytt:)







 

Hel dress og to pysjer til lillebror :)





 

Og så ble det sminke til ho mor! JA! JEG har kjøpt meg sminke. Sambo: "Hhhhh! Du trenger da ikke å drive med det tullet der! Du er da pen nok fra før!". <3 Han er bra for selvtilliten altså, hehe;) Uansett så har jeg jo sett veldig mange flotte jenter med kunstferdig utført sminke og jeg må jo innrømme at jeg føler meg litt defekt når det er slik at jeg faktisk ikke HAR sminke engang.... Joda.... Maskara og eyeliner har jeg *Wohoooo*... ut over det... nada.... Men det forandret seg i dag :D Var ta 3 for prisen av 2 så da kjøpte jeg en concealer, en pudderfoundation og øyenskygge. Fantastisk! Nå må jeg bare lære meg å bruke driten, haha! :P

Jeg gjorde altså et forsøk da... *kremt*... Jeg kan jo selvsagt aldri gjøre noe på den helt normale måten, så da ble det sminke på venstre side og uten på høyre! Måtte jo se på forskjellen må vite. Ble litt vel kraftig øyenskygge og den eneste leppestiften som finnes i hus (en ferskenfarget fæl en som jeg vant i en giveaway (eller fulgte med i et blad eller....no...)), men concealer og foundationpudder altså! Man ser jo photoshoppet ut etter at man har tatt det på. Skygger under øynene, røde områder o.s.v... Det blir jo usynlig! Haha! Ja, sikkert teit at jeg først har oppdaget det nå, men jeg er ikke så sminkete av meg :P Skulle jo selvsagt ta bildene med bare concealer og pudder på, for forskjellen på hockeybagene under øynene var ganske slående, meeeeeen så tryna jeg oppi øyenskyggeboksen bare fordi den så så usannsynlig kul ut, så da ble det ikke helt slik jeg tenkte... Litt dårlig lys. Ser litt ut som om noen har slått meg, men det er endeløse muligheter for forbedring :D

 

 

Man skal vel strengt tatt ikke ha BÅDE kraftig øyenskygge OG kraftig leppestift, men jeg tok litt av. Om noen har et lite hurtigkurs å gi meg, så jeg ikke blir gående rundt som en 4 åring som har snappet tak i sminkeveska til Mamma, så er jeg evig takknemlig:)

 

Kjøpte make-up remover slik at jeg kunne vaske av meg det nye trynet....

 

Og slik så det ut :D Haha :P  UUuuuuuuugh! ;)



 

Alt i alt en fin dag:)

 

Har dagen din vært fin da?

 

 

 

#shopping #leker #leketøy #bok #mammutsalg #make-up #sminke #L´oreal #isadora

Havregrøt med eple og kanel:)

  • 21.02.2014, 09:56

I dag ville jeg ha noe ekstra godt til frokost, men samtidig måtte det gå fort:) Valget falt på havregrøt. Det kan lages i mikroen og kan blandes med nesten hva man vil:) Nå er jo jeg ute etter at den skal være litt sunn, så i dag blandet jeg med eple og kanel:)

 

Du trenger:

2 dl havregryn

1/2 eple

1/2 ts kanel

Evnt en ts sukrin om du er veldig glad i søtt (jeg er da det, hehe)

Vann

 

 

Ha havregrynene i en bolle. Fyll på med vann til du er 1/2-1 cm over havregrynene (blir grøten for tykk er det enkelt å spe med litt vann etterpå). Skrell eplet og kutt det i små terninger. Bland det godt inn i grøten og sett bollen i mikroen på full effekt i 1- 1.1/2 minutt. Hold øye med den så det ikke koker over:) Styrken på en mikrobølgeovn varierer jo, men om du ser at den begynner å koke før det er gått 1.5 minutt er den ferdig. Ta den ut og rør godt. Strø over kanel og en teskje sukrin og så er det bare å spise:)

 

 

Tiedemann (minsten) og jeg koste oss veldig, men han fikk sukker istedenfor sukrin siden små barn ikke skal ha kunstig søtning;)

 

 

Er du glad i havregrøt?

 

 

 

#havregrøt #frokost #oppskrift #eple #kanel #sunt #godt #mat #havre #havregryn

En bedre måte å fylle kake på før pynting:)

  • 20.02.2014, 18:07

Når man skal lage en kake, så er det jo strengt tatt mer for smak enn for utseende. Man kan ikke kjøre på slik i Norge som Cakeboss gjør i USA. Tørr kompakt kake, smørkrem, rice krispies og fondant. Haha! JAAA! KJEMPEGODT! Eeeeeeller ikke :P

Det å skulle bruke amerikanske dekorasjonsmetoder og få det samme resultatet utseendemessig samtidig som smaken skal være på plass kan være skikkelig utfordrende syns jeg. Det er kompromisser hele veien. Om man skal få en fin finish på lokket f.eks er man avhengig av at ikke fyllet tyter ut mellom lagene på kaka. For å unngå dette lager man en dik av smørkrem. Det vil si at man lager en ring v smørkrem på det nederste laget. Inni denne ringen fyller man så opp med det fyllet man vil ha inni det laget, og så legger man på den neste og gjør det samme.

Problemet med dette er at smørkrem ikke passer til alt og heller ikke for alle. Det er ikke alle som liker det og jeg syns det går dårlig til f.eks en vanlig marsipankake med fløtekrem og annet snadder i.

Jeg har nå landet på en (for meg) bedre måte å fylle kakene på:) Deler den med dere, for det kan jo være at flere er lei av den evindelige smørkremdiken:)

 

Beklager elendig bildekvalitet. Jeg glemmer av og til at lysrørene på kjøkkenet ødelegger bildene.

 

Først og fremst: Metoden jeg bruker krever litt ekstra kakebunn, så om du er ute etter ekstra høyde på kakene må du ta med i beregningen at høyden må bygges med bunn og ikke med fyll.

Først deler du kakebunnen i så mange lag du vil ha. Deretter tar du av den øverste centimeteren i hvert lag :)

 

 

Skjær ut kakebunnen i midten så du sitter igjen med en 1-1.5 cm bred kakebunnsirkel.

 

Smør et tynt lag med kakefyll på den nederste delen:

 

Legg kakesirkelen på plass igjen:

 

Ha i resten av fyllet, men sørg for at du ikke fyller over kakesirkelen. Fortsett videre oppover til du har fylt alle lagene og er forøyd med høyden på kaka:)

 

Jeg må presisere at jeg aldri har opplevd dette som nødvendig om fyllet er litt fast, som mousse eller fromasjfyll. Fløtekrem, syltetøy, kompotter og vaniljekrem derimot er det veldig nyttig til:) Et litt tykt lokk på kaka hjelper også mot problematikken med ujevn side på kaka, men med diker eller kakebunnring (eller hva i huleste jeg skal kalle det) så unngår du hele problematikken:) Om du trenger tips til hvordan du får et jevnt fint lokk på kaka, så har jeg en video om det HER
 :)

 

Har du prøvd dette før?

 

 

#kakefyll #kaka #bake #marsipanlokk

Kakedamen

Det var baking denne bloggen skulle handle om da jeg startet den, men som med så mange ting blir det ikke så mye tid til det at jeg får blogget så mye jeg vil om jeg kun skal blogge om det;) Jeg er også opptatt av familien min, dyrevelferd, økologi, gjenbruk og miljø. Det som startet som en bakeblogg er altså blitt en familie-hverdags-aktuelt-økologi-livsstils-bakeblogg....eller noe sånt.... Litt av hvert med andre ord:) Legg meg gjerne til som venn:) Jeg kan kontaktes på nibinuriel@msn.com

Norske blogger Matbloggtoppen Follow on Bloglovin
Gratis blogg

Søk i bloggen

Kategorier



Arkiv




Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no