hits

Tips! Romtemperer smør i en fei!

  • 24.03.2012, 20:58

Snublet over dette tipset for lenge lenge siden. Tror det var en amerikansk blogg jeg:)

Så står man der og skal bake ett eller annet som krever romtemperert smør, men smøret står i kjøleskapet fordi du glemte å ta det ut og nå er det hardt som benken bakebollen står på... Hva gjør man?!

 

Joh....dette:

 

Ta frem osterivjernet og riv smøret på det:) Vent i ca 5 min og vips er det så romtemperert atte!

Hoho:) Funker for meg hver gang (ja....jeg glemmer å ta ut smøret nesten hver gang;)

 

Ha en fin kveld:)

Ettårskakene til Serafin...

  • 23.03.2012, 10:31

Heia!

 

Rekordlite blogging fra meg for tiden. Jeg orker rett og slett ikke. Har aldri i mitt syndige liv vært så sliten som jeg er nå om dagen. Jeg bruker alle kreftene jeg har på å sørge for at Lillegutt har fine dager. Når han sover så sover jeg og når han legger seg for kvelden ligger jeg som ett slakt på sofaen og bare venter på at klokka skal bli bittelitt mer så jeg kan gå å legge meg. Var hos legen på torsdag og da får jeg snart beskjed om hva som er problemet. Johoooo! Jeg skal jo liksom vente til felgen kommer og tar meg før jeg stikker til legen og jeg da:O

 

Anyways... Var flere som var nysgjerrige på bursdagskakene til lillegutt. Jeg har sakt før at de virkelig ikke er noe å skryte av, men det tar jeg tilbake. Utseendemessig var de ikke spesielt imponerende, men smaken??!! OHlalaa!

 

Her er de i alle fall. Marsipankake og sjokoladekake:D

Sønnen vår deler navn med kun 3 andre i norge, så derfor har vi ikke lyst til å legge det ut her, men kaka var ikke smudget med hvitmaling på toppen slik det ser ut her;) Kaka var dynket med lake fra hermetiske pærer. Den hadde vaniljekakefyll, syltetøy blandet av blåbær og bringebær og vanlig fløtekrem med valnøtter. Den slo an!Sjokoladekaka ble ett eksperiment for å prøve å få frem Sachertorte kvaliteter. Det gikk vanvittige mengder kakao og kokesjokolade og kaka ble sinnsykt mektig, men utrolig god! Imellom lagene smurte jeg aprikosferskensyltetøyet til Lerum og på toppen lagde jeg familiens egen sjokoladeglasur og hadde i 100 gram kokesjokolade og en liten skvett kaffe for å gjøre kaka mer "voksen" i smaken.... Ironisk nok var dette kaka som lillegutt dytta innpå av med begge hender, hehe;)Selv om jeg blogger lite er jeg innom dere og kikker litt alikevel. Er ikke alltid jeg sier noe, men syns det er hyggelig å lese litt før jeg spøkelser meg videre... Håper på mer energi snart og så ønsker jeg dere alle en riktig god helg:)

 

Chiao:)

1 årsdag i dag:)

  • 17.03.2012, 23:53

I dag ble altså den lille gutten vår 1 år. Stor stas:) For han var det vel en dag som alle andre, bare litt søtere "mat". Gavene var ikke skrekkelig interressante, men kakene var, hehe:) I morgen blir det en feiring som nok blir mer i hans smak og en dag som kommer til å skille seg ut, for da skal vi til Hamar å leke med en hel haug med barn:)

 

Vi tenkte som så at hva passer en 1 åring best?! Å være stivpynta å gå på rundgang med kosing og bildeknipsing eller å løpe rundt på gulvet med masse unger?? Vi landa på det siste, men hadde "voksen" feiring i dag fordi vi syns det er stor stas det og. Alle vi har bedt i morgen har sakt ja og det å få leke med masse unger er den beste presangen han som bor midt i skogen kan få ever. I tillegg får vi lov å være hos broren til sambo som da altså bor på Hamar! Kjempekjekt. Har nettopp helt på den siste fargen med gelè i porsjonsglassene og skal nå innta soveposisjon:)

 

Natta folkens:)

 

 

Mat pakkes inn i skadelige kjemikalier....

  • 13.03.2012, 14:01

En rekke matvarer pakkes inn i papp og papir impregnert med problematiske fluorstoffer, viser ny dansk undersøkelse.

I undersøkelsen ble det funnet fluorkarboner i papir- og pappemballasje til mel, kaker, kaffe, popcorn, sjokolade, müsli, brød, rosiner og forskjellig fastfood. Fluorforbindelsene mistenkes å være helse- og miljøfarlige.

Det er det danske Fødevareinstituttet, tilsvarende det norske Mattilsynet, som har fått gjennomført undersøkelsen. De fant fluorforbindelsene i 35 av 84 testede emballasjer, melder Informationscenter for Miljø & Sundhed.

Også tidligere har det blitt påvist fluorkarboner i matemballasje, men denne gangen er nye målemetoder tatt i bruk som avdekker flere typer fluorkarboner enn tidligere analyser.

Praktiske, men problematiske

Fluorkarboner brukes som impregnering på innsiden av papir og papp i kontakt med mat, for å hindre at vann og fett trenger gjennom. Fluorkarboner brukes også i rengjøringsmidler, skum til brannslukning, maling, voks og impregneringsmidler til jakker og sko. Det finnes en rekke slike fluorkarbonforbindelser, og vi vet at flere av dem er tungt nedbrytbare. Det betyr at de blir værende lenge i miljøet og opphopes i dyr og mennesker. De gjenfinnes i blodet vårt og er funnet i forholdsvis høye konsentrasjoner i ville dyr. Stoffene mistenkes å påvirke vår helse på en lang rekke områder - de knyttes blant annet til kreft, hormonforstyrrende effekt, fedme og miljøproblemer.

Kan smitte til maten

Det er ikke mulig å se på posen eller pappesken om den er impregnert med fluorstoffer. Undersøkelsen viser også at man ikke kan si at emballasjen til spesielle matvaretyper alltid eller aldri inneholder fluorforbindelser. Man vet heller ikke om eller i hvor stor grad stoffene går over i maten. Undersøkelser fra andre land tyder imidlertid på at stoffene smitter over i en del av matvarene, skriver det danske informasjonssenteret.

- Bør forbys

- Det er ingen grunn til å tro at situasjonen er en annen i Norge enn i Danmark, tror daglig leder Tone Granaas i Grønn Hverdag. Hun mener myndighetene bør jobbe for å forby slik unødvendig bruk av risikable kjemikalier. - Stadig mer forskning viser at kjemikaliene vi utsettes for gjennom mat, luft og støv slettes ikke er så ufarlige som man først trodde. Vi bør derfor sørge for at bruken av slike risikokjemikalier begrenses til et minimum.

Svanemerket alternativ

- Som forbruker er det helt umulig å finne ut om hamburgeren fra gatekjøkkenet er pakket inn i papir med perfluorerte forbindelser, uttaler direktør Alvhild Hedstein på Miljømerkings nettsider. - Det positive er at det finnes fullgode alternativer som produsentene kan bruke når de skal lage ulike typer matpapir. Vi jobber nå med å utvikle Svanemerke-kriterier for matemballasje, og der forbyr vi bruk av disse stoffene. I tillegg har vi allerede svanemerket matpapir og bakepapir som er helt fritt for fluor.

 

Dette kan du gjøre:

  • Bruk svanemerket mat- og bakepapir, det er uten fluorforbindelser
  • Dropp mikrobølgeovn-popkorn
  • Begrens brukes av fastfood
  • Unngå engangsemballasje som har lang kontakttid med matvarene
  • Unngå oppvarming av mat i emballasjen

 

DENNE ARTIKKELEN over  her ER HENTET I SIN HELHET FRA http://www.gronnhverdag.no/nor/Aktuelt/Mat-pakkes-inn-i-fluor   

Jeg bare syns det er utrolig viktig å øke folks bevissthet rundt dette med kjemikalier vi får i oss i hverdagen og hvilke skadevirkninger det kan ha ikke først og fremst på oss, men barna velger å lage.

Bisfenol-A som er i det meste av plast brukt av oss voksne kan faktisk gi genetiske skader på våre barn i første ukene i svangerskapet.... Vi er med i ett gedigent eksperiment hvor kjemikalieindustrien uten regulering kan teste langtidsvirkningen av sine produkter på mennesker, dyr og natur uten noen slags kontroll.... Forskning tyder på at bisfenol-a selv i svært små konsentrasjoner kan være årsaken til at yngre menn har 1/3 av sædcellene i spermen sin i forhold til hva menn på bestefedrene deres sin alder har. I danmark er nå 3 barn i hver eneste skoleklasse prøverørsbarn og stadig flere sliter med å bli gravide uten assistanse. Bisfenol-A har også vist seg å gi diabetes hos lab-rotter og som kjent er dette en av de raskest voksende såkalte "livsstilssykdommer" på den vestlige halvkule. Ville være interressant å finne ut at det er kjemikaliene regjeringer rundt om i verden ikke gidder å regulere som er hovedårsak til det økende problemet??!

Jeg så ett program om dette her for 2-3 uker siden og etter det velger vi økologisk og svanemerket her i huset og prøver å spre informasjonen til flest mulig.

 

Freak out! Syns det er skummelt jeg...

Det har snart gått 1 år...

  • 01.03.2012, 19:53

Jeg sitter her og tenker på bursdagen din, lillegutt, som kommer opp om 2 uker og det slår meg at for akkurat ett år siden klarte jeg nesten ikke å gå på grunn av bekkenløsning...For ett år siden turnet du rundt i magen min som om du skulle ha fått betalt for det og jeg var SÅ utålmodig etter å få møte deg...

Jeg syns dagene sneglet seg avgårde og ventet på ett eller annet tegn som skulle fortelle at noe var på gang....

17.mars kom han. På sykehuset sa de du var en solid og staut kar, men vi syntes du var knøttliten....Her avbildet med tante og kusine:

Kan ikke skjønne at de syns du var stor, lillemann:) 3836 gram og 50 cm:) En magisk halvmeter:)

Her sammen med pappa:)

 

1 mnd gammel hadde lillegutt allerede vært på do flere ganger...

Og holdt hodet sitt veldig bra selv:)

Gikk ikke lang tid før det ikke var tøft å sitte på rumpa i setet på handlekurven lenger. Mye bedre utsikt om man sitter på knærne (og så får man smakt litt og da)!

Ved 10 mnd begynte tennene å poppe ut. 4 stk nesten samtidig:)

Ca ved 10 mnd og 2 uker tok du dine første skritt... Litt reservert, så nå ved 11 mn og 2 uker gjør du det fortsatt kun når du glemmer deg litt. Går det opp for deg at du trasker er det fort ned på rumpa. Du vinker ivrig og sier Hallo og Hadet til forbipasserende på butikken. Mamma, Pappa, tittei, ja, nei (mye nei forresten), Hedda, Vilde (mer Bilde, men vi skjønner hva du mener), namnam, takk takk og ærsgo er andre ord som er flittig i bruk...

Flinke lille mannen vår:)

 

Jeg kan ikke fatte at det snart er 1 helt år siden du kom til oss! Tiden flyr utrolig fort. Mamma er så glad i deg lille venn! For oss er du verdens herligste lille mann:)

Kakedamen

Det var baking denne bloggen skulle handle om da jeg startet den, men som med så mange ting blir det ikke så mye tid til det at jeg får blogget så mye jeg vil om jeg kun skal blogge om det;) Jeg er også opptatt av familien min, dyrevelferd, økologi, gjenbruk og miljø. Det som startet som en bakeblogg er altså blitt en familie-hverdags-aktuelt-økologi-livsstils-bakeblogg....eller noe sånt.... Litt av hvert med andre ord:) Legg meg gjerne til som venn:)

Norske blogger Matbloggtoppen Follow on Bloglovin
Gratis blogg

Søk i bloggen

KategorierArkiv
Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no