hits

Tidlig krøkes:)

 • 30.03.2013, 23:10

Sønnen min har begynt å få en interesse for baking og kakedekor, hehe:) Jeg syns det er litt nusselig jeg da:) Her om dagen fikk han hjelpe til å lage dekor til 2årskaken sin. Desverre endte hele bursdagsfeiringen opp med å bli satt på pause siden bursdagsbarnet og mange av gjestene var syke på daværende tidspunkt. Kaka står uferdig i fryseren og vi vet ikke helt når det blir. Uansett så var han med og lagde pynt. Han var superkonsentrert og satt ved bordet kjempelenge. Da vi skulle gi oss ble han skikkelig snurt, hehe:) Lille grommingen:)

 

Først var han med og lagde en liten utgave av ene hunden vår:) 

Så avsluttet han med å lage masse hull i en sukkerpastabit! Kunstverket sitt rett og slett:) Skulle ønske jeg hadde tatt bilder:)

 

Var ganske så kult:)

NAMMMM:)

 • 30.03.2013, 21:53

I dag har jeg og Mamma bakt kringle. Hun var her på besøk og fikk så ustyrtelig lyst på kringle så da kastet jeg meg rundt og satte igang bakingen:) Det er nemlig en teknikk jeg har hatt lyst til å prøve en stund og nå ga hun meg en unnskyldning til å teste det ut:D 

 

Selve oppskriften er enkel. Jeg brukte min egen siden jeg syns den er god:

 

800 gram hvetemel

1/2 ts kardemomme

1/2 ts salt

2 dl sukker

4 dl melk

1 egg

100 gram rosiner

1 pose tørrgjær

 

Bland alt det tørre i en bolle. Smelt smøret og bland i melken. Varm opp til ca 40 grader og pisk inn egget. Hell melken litt etter litt i det tørre mens du elter sammen deigen. Elt lenge og vel.... Av en eller annen grunn ble deigen min veldig klissete i dag så jeg hadde i mer mel. Fuktprosent i mel er noe de færreste tenker over, men om deigen din er mer klissete enn normalt så kan det være der problemet ligger. 

Når deigen din slipper bollen er den klar til heving. Sett den på ett lunt sted i 45-60 minutter. 

 

Stek den på nest nederste rille i 35-40 minutter på 170 grader.

 

Tutorial med egen oppskrift ligger på denne nettsiden: http://totallyloveit.com/braided-cinnamon-rolls/  Bildet nedenfor er lånt derifra. Om dere gidder å regne om mengdene til norske mål er det sikkert bedre å bruke den oppskriften som ligger sammen med tutorialen. Den ser så clean og delikat ut:) Den er uten rosiner, så det er antagelig der det ligger:)

 

 

Her ser dere min kringle før og etter steking. 

  

Jeg tror jeg har vridd den feil veg. i bakingens iver tenkte jeg ikke over at det er noen forskjell, men når jeg ser på bildet av den superflotte kringla i tutorialen så ser jeg at jeg nok har laget min feil veg. Får prøve igjen en gang:) Må bare finne en rutine for å få gitt bort det jeg baker, for jeg kan ærlig talt ikke spise alt selv. Smake, ja, men om jeg spiser alt blir jeg rund som en elefant!

 

Kringle med eller uten rosin? Hva liker du best?

 

Bakt kringle i dag:)

 • 30.03.2013, 16:37

Jepp! I dag har jeg og Mamma bakt kringle:) Hun er så glad i det. Størstegutten og Pappa'n var på skitur hos svigers og lillegutten sov, så da fant Mamma ut at vi skulle bake kringle og jeg fant ut at vi skulle prøve en ny måte å gjøre det på:) Fant en kjempetøff kringle på en blogg her om dagen som jeg har hatt så lyst til å prøve. Adressen får dere her: http://totallyloveit.com/braided-cinnamon-rolls/ Bildene kommer derifra!  Jeg kommer med bilder senere i dag av hvordan vår ble seende ut, men akkurat nå driver jeg og lager Moussaka fra bunnen av! NAMMMMM!!

 

 Cinnamon Sweet Bread cinnamon sweet bread  

 

Fin?? Syns den er superlekker å se på:)

Ny blooper på kjøkkenet:D

 • 29.03.2013, 13:51

Jo, altså! Jeg har tidligere nevnt Årets kakeutstilling hvor jeg kjøpte masse greier fra Linneas.no. Jeg ble sponset med noen søte små kjeksutstikkere og gledet meg veldig til å prøve dem:) Kjempeheldig:) Tidligere i påsken var tanteungen min på besøk og da benyttet vi anledningen til å teste disse her.

 

Jeg fikk 3 forskjellige pakker. I hver pakke er det en "trykkedings" som man fester en mønsterplate i og fra 3 til 6 mønsterplater. Man stikker først ut selve kjeksen med trykkedingsen. Så trykker man ned mønsterplaten for å sette avtrykk og til slutt løfter man det hele opp fra benken og trykker ut kaka. Så enkelt høres det ut, men det er her kommer blooperen inn i bildet.

 

Jeg hadde ingen anelse om hva slags kjeksdeig man skal bruke og det fulgte ikke med en oppskrift. Jeg tenkte at en slags sugarcookiedeig skulle gjøre trikset, så det er det vi prøvde....

Her ser dere dingsen med Hello Kitty mønsterplater. Er en sucker for Hello KItty *rødmer litt*...

Lagde kjeksdeigen (med en oppskrift jeg såvisst ikke deler siden jeg bare deler BRA oppskrifter).

Kjevlet deigen ca 5 mm tykk, men det viste seg å bli for tynt, så vi nærmet oss ca 1 cm før vi var ferdige. HUSK at dette ikke er en tutorial. Det er en blooper! Det er slik du IKKE vil gjøre det om du skal prøve:P

 

Se her! Så fint det ser ut:)

Niesen min lagde Garfieldkaker:

Vi fant fort ut at det lønte seg å dyppe i melis slik at deigen ikke skulle sitte fast.Midtveis ut i kaketrykkinga fant vi ut at den den ene pakken inneholdt feil trykkedings. Skivene har 2 forskjellige størrelser. Jeg fikk 3 pakker totalt. 2 av pakkene hadde små mønsterskiver, men en av disse hadde en stor trykkedings istedenfor en liten, noe som i praksis vil si at om jeg hadde bestile 1 pakke og hadde fått den pakke ville jeg ikke fått brukt den siden jeg da ikke ville fått festet mønsterskivene i trykkerten. Det er jo ikke Linneas.no sin feil, men jeg skal gjøre dem obs på det slik at de kan se over pakkene før de sender ut. 

 

Anyways.... tiden kom for steking og alt så veldig fint og flott ut. Vi så jo fort at det ikke var det. Deigen fløt ut og mønsteret ble mer eller mindre borte på mange av kakene. Utstikkerne i seg selv er helt supre, men deigen vi brukte var absolutt ikke det. Må nok lese meg opp litt på mønsterkjeksdeig, hehe:P Sambo mente kakene var sinnsykt gode da og det er da noe. Nå mangler vi bare å finne en oppskrift som er både god OG ser bra ut etter steking;)

 

Har du prøvd å lage kjeks før og har du en bra oppskrift å dele med meg?? :D

Grove rundstykker

 • 26.03.2013, 22:41

Niesen min har vært her noen dager og når hun er det så prøver vi stort sett å finne frem til nye gode oppskrifter på ting. Denne gangen ble det rundstykker. Vi begynte for 4 dager siden med en grunnoppskrift og så har vi endret den litt og litt over 4 dager til vi kom frem til en i dag som er verdt å dele:)

 
Oppskrift på halvgrove rundstykker:

8 dl hvetemel

4 dl sammalt hvete grov

2 dl fibra

2 dl havregryn

4-5 ss rapsolje

4 dl vann

2.5 dl melk

1 pose tørrgjær (evnt 50 gram fersk)

1 ss idunn saftig gjærbakst

 

 

Bland sammen alt det tørre. Bland vann, melk og rapsolje og varm opp til ca 40 grader. Hell i litt og litt mens du rører og etterhvert elter deigen din. Før hadde jeg krisedårlig resultat med gjærbakst til jeg spurte en bekjent baker om hva jeg gjør feil. Hun sa jeg skulle elte lenge og etter at jeg begynte med det har ting gått bedre:) 10 minutter ca på denne deigen. Jo grøvre deig, jo lengre elting. Sa hun... sånn ca... :)

Uansett: Elt deigen din til den kjennes bra ut og så littegrann til. Deretter setter du den til heving i 45-60 minutter. Del deigen i 4 deler som du ruller til pølser. Del hver pølse igjen i passe stykker som du former til rundstykker og setter tett sammen i langpanne (ca 1 cm imellom dem). Om du gjør det slik så hever stykkene oppover og får en fin høyde og form. Blir saftigere enn om du setter dem langt fra hverandre. Da hever de utover på den brede men flate type måten;) La dem etterheve i ca 45 minutter og stek dem på 225 grader i 10-12 minutter. 

Om du liker hard skorpe lar du de kjøle seg ned på en rist slik de er. Vil du ha den myk kan du pensle på litt rapsolje etter stekingen (mens de ennå er varme). Da blir de myke og gode.

 

Enjoy:) Og legg meg gjerne til som venn:)

 

 

 

Oppskrift på økologisk eplemos

 • 25.03.2013, 23:33

I går lagde niesen min og jeg en god slump med eplemos. Jeg har kjørt rundt på diverse butikker og kjøpt opp økologiske epler for å ha nok til å lage eplemos til ungene og i går fant jeg ut at jeg syntes vi hadde nok. Det var faktisk litt flaks at jeg ikke fikk tak i fler, for jeg mente bestemt at jeg hadde langt flere syltetøyglass enn det som var tilfellet, hehe:)Oppskrift på økologisk eplemos:)

 

Ca 2.5 kilo uskrelte epler

200 gram sukker

2 dl vann

 

Sett tomme, rene syltetøyglass i ovnen på 120 grader. Lokkene venter du med helt til slutt. De skal ikke taes i ovnen men i kokende vann i 10 min. 

Skrell eplene og del dem i biter. Jeg bruker denne her fra Claes Ohlson: 

 

Den koster 199.- Vil kanskje anbefale dere å legge litt mer penger i en om dere skal kjøpe, for min er ganske ny, men noen av pakningene har løsnet og de er vanskelige å få på plass og sitter ikke etter liming. Kan selvfølgelig være tilfeldig. 

 

 

Det er veldig lettvint. Den lager slike spiraler av eplene og de bare kutter jeg slik jeg ville kuttet ett normalt eple i båter:)


 

 

 

Ha bitene i en kasserolle sammen med vann og sukker og kok til bitene er møre (dette sjekker du enkelt med en kniv). Om du vil ha syltetøyet søtere har du bare i mer sukker. Jeg syntes nesten det ble for søtt med 200 gram for de økologiske eplene er veldig gode og søte i seg selv:)

 

Ta kasserollen av plata og mos eplebitene enten med en gammeldags moser eller en stavmikser. Mos til det har den konsistensen du ønsker:)

 

 

Når du er ferdig med å mose setter du kjelen tilbake på plata og varmer opp igjen slik at det er skikkelig varmt. Bruk ett desilitermål eller hva som helst du føler du har god kontroll på når du heller mosen i glassene. Det er varmt og du har definitivt ikke lyst til å søle med det (eller som jeg gjør HVER GANG: ta på glassene uten gryteklot...skikkelig smart...). Fyll ett og ett glass og skru på lokk før du går videre til neste. Sett opp ned for nedkjøling så du er sikker på å få vakum:)

 

Dette er en supergod og litt frisk eplemos. Kjempegod på brødskiven, i havregrøt, som kakefyll, eller som dessert med krem til f.eks. Ungene elsker den:) 

 

Lager du syltetøy selv?

 

Oppskrift på fantastisk gode rosinboller.

 • 24.03.2013, 15:01

Lille storebror og jeg bakte altså boller her om dagen og jeg tenkte jeg ville dele oppskriften med dere, for bollene ble veldig gode:)

 

 

Ingredienser til ca 20 boller:

6 dl melk

1 kg siktet hvetemel

1 pose tørrgjær

200 g sukker

1 ts kardemomme

halv ts kanel

1 klype salt

200 g meierismør

3 egg

50-100 gram rosiner (kan sløyfes om du ikke er glad i det)

 

Slik gjør du:

Bland alt det tørre og smuldre det sammen med smøret. Ha i eggene og bland godt. Varm opp melken til ca 40 grader (litt varmere enn vanlig siden det er tørrgjær i deigen) og spe den i deigen underveis mens du knar. 

La heve i ca 45-60 minutter.

Del deigen i 4 deler som du ruller til pølser. Del disse i biter som du ruller til boller.

Etterhev i en halvtime og stek i midten av ovnen på 220 grader. Stek i 10-12 minutter eller til bollene er gyldne og fine:)

 

  

Så må jeg legge til at jeg så ett innlegg på en britisk blogg hvor damen lagde en rar snurrevriflettekringle. Jeg måtte bare prøve meg på den, så jeg tok en fjerdedel av deigen og lagde en miniutgave.  

Ser denne fancy ut eller hva?? Det finnes en tutorial på hvordan man gjør denne, men jeg må finne den igjen om dere vil ha den. Da selvfølgelig med kildehenvisning og slikt noe:) Kan og oversette den til norsk hvis det er interressant:) 

 

Hva tycks?

Lynet Mcqueenkake;)

 • 23.03.2013, 23:34

Jajamenn. Nå har jeg tilgang på mac igjen, så da får jeg lagt ut bilder. 

 

På tirsdag leverte jeg denne:

 

I kakens hete glemte jeg selvsakt å ta prosessbilder og sant å si eksisterer det kun 2 bilder av denne og det andre er ganske blurry. Irriterer meg nå at jeg ikke tok meg tid til å ta flere siden jeg gjorde spoileren på en annen måte enn forrige gang, men jeg får skrive det ned i kakeboka mi eller noe. Bør egentlig skrive opp hele prossessen med oppskrifter, mengder og alt. Da går det så mye raskere neste gang. 

 

Forøvrig ett lite tips etter å ha laget denne. Jeg kjøpte sugarpasten til Panduro siden jeg ikke fikk tak i noe annet sted i tide. Den er kjempefin til småting og sånn, men til lokk er den helt ubrukelig. Det sprakk opp dor meg ved høyre bakvindu. Jeg måtte foreta en lapping der, og det er ikke fint! Ikke å anbefale! Klart! Må man så må man, og med denne sugarpasten er det ett mirakel at det ikke ble mer lapping enn det ble!

 

Tycks?

Tips angående farging av marsipan og fondant.

 • 15.03.2013, 23:08

De fleste (hobbybakere) vet jo at det er dyrt å kjøpe ferdigfarget fondant og marsipan. De aller fleste faller vel for fristelsen til å farge selv for å spare inn litt på kostnadene. Om du er veldig ny er det alikevel en ting det kan være greit å bli gjort obs på FØR du lager verdens dyreste marsipan/fondant;)

 
De aller fleste farger kan du lage hjemme ved hjelp av fargepastaene fra f.eks Wilton. De har ett bredt spekter av farger og man kan lage masse fint. En ting jeg skulle ønske noen hadde sakt til meg da jeg var helt ny var at svart og rødt er unntakene. Om du skal farge bare bittelitt til noen små detaljer så går det greit, men skal du lage ett helt lokk (eller noen vil ha en kake som er helt rød inni (har skjedd med 1 gang)) blir det veldig dyrt. Det går fort med flere bokser med farge til ett lokk.

1 boks koster 59 og bruker du 3 stk for å få noe svart eller rødt nok, så blir det en veldig dyr kake. Kjøper du ferdig farget marsipan eller fondant på f.eks panduro koster 39 kr for 250 gram og du må ha 2-3 pakker. Mindre penger og mindre jobb:)

 

Jeg og eldstegutten vår fant dessuten ett fantastisk nytt bruksområde for kakefarger i dag:)

 

Se her:

 

 

Ingen fare om knøtten putter fingrene i munnen når han maler med matfarger;) Nå gjør ikke han det så mye, men for dere med enda mindre barn som er maleglade kan det jo være noe å tenke på:) Vi fant ihvertfall ut hva bursdagsgaven hans blir i år. Maleskrin, diiiiiiiiger maleblokk og gode pensler:)

 

Lærte du noe nytt? :)

 

 

 

Ferdig pynt til 2 årskaka.

 • 15.03.2013, 22:33

Æsj... det blir utsettelse av feiring:(

Bajs altså!! Jeg gledet meg som en unge til 2 åringens bursdag på søndag. Nå viser det seg at det er så mange syke blant de som skulle komme at vi rett og slett må utsette det.

Haha! Det er hans bursdag, men JEG sutrer!! Det betyr jo bare enda bedre tid til å lage detaljert pynt som skal på kaka og en på 2 år har ikke noe begrep om at dagen skal være noe annerledes enn andre dager uansett.Vi skal nok få dagen til å bli en veldig bra dag som skiller seg litt ut selv om det ikke kommer masse besøk:)

 

Uansett så har jeg laget ferdig endel pynt:

 

Ratt og instrumentpanel til traktoren:

 

Skjermer til bakhjulene (skal fikse på lysene så de ser mer "lysende" ut:

 

 

Ett par ski må man ha:

 

 

Og en spade (skal ha på sølvfarge på den):

 

Voffsene våre Nora og Hedda:

 

Nora er bedagelig anlagt og stri i pelsen...

 

Hedda er langhåret og litt rufsete. Står alltid på hodet i snøen og derfor har jeg bare laget halve hodet hennes:

 

Og selvfølgelig selve bursdagsbarnet. Ingen likhetstrekk i ansiktet for så flink er jeg bare ikke, så jeg prøver å matche klærne så han kanskje skal gjennkjenne de ihvertfallHan skal få en arm til og ett par votter:) Han skal sitte på en John Deere traktor av sjokoladekake og så tenkte jeg å lage en marsipankake som skal være snøhaug.

 

Tenker å lage golden retrieveren til Mamma (han pleier å stå på hodet i snøhaugen sammen med Hedda) og ett akebrett eller noe. Må være noe mer stasj syns jeg.

 

Har du noen forslag til bra småting jeg kan lage å ha på snøhaugen?

 

Vårkaker for dere som er leie av vinteren;)

 • 15.03.2013, 17:55

Er så mange som er skuffa over snøfallet i natt, så jeg tenkte jeg skulle dele noen vårkaker:)

 

Denne fra wildflowersbylori.com:

 

 

Denne fra aweddingcakeblog.com:

 

 

Denne fra faircake.co.uk

 

 

Jeg har ikke laget dem og det er ikke mitt design. Veldig veldig flotte:)

 

Gleder du deg til vår?

Nytt kakeutstyr:D

 • 13.03.2013, 18:43

Jeg lovte å legge ut bilder av det jeg kjøpte på kakeutstillingen på søndag (dagene flyr unna denne uken:).

 

Dette kommer fra Linneas.no. Trykk HER for å gå til nettbutikken hennes:)

 

Silikonformer til fondant, sjokolade, isbiter e.l

 

 

Plunger cutters til kjeks eller kakepynt

 

Måtte jo bare ha en RÅÅÅÅSA kitty form;)

 

 

Jevner til kakekrem:)

 

Småkjeksdingser:)

 

Dette kommer fra spiselige kunstverk:

 

Sommerfuglutstikkere:)

 

Oooooog en stor roseutstikker.

 
Huff! Er glad i dekoreringsutstyr altså! Ha garasjesalg snart så jeg får plass til alt:O Kunne hatt en verre hobby da;)

 

Hva er din hobby?

Bursdagskaken til 2åringen:)

 • 13.03.2013, 13:49

2 åringen har bursdag på søndag og han må jo få en kake som står i stil til den viktige anledningen, hehe;) Blir en John Deere traktor med han sittende oppå. For øyeblikket modellerer jeg minihan. Blir ikke mange likhetstrekk i ansiktet så klart (så god er jeg bare ikke). Prøver heller å få til klærne hans riktig slik at han kjenner seg igjen på dem:) 

Så langt har jeg kommet: 

 

Hode med lue, strikkehals og toppen av dressen:

 

Her er utedressen til lillegutt:

 

Jeg har ikke utstikker for bittesmå snøkrystaller, så her måtte jeg ty til stjerner:

 

Har igjen å farge ansiktet med pulverfarger, lage striper og dusk på lua, lage votter og sko, og selvfølgelig selve traktoren. Den blir av sjokoladekake;)

 

Koser meg med dette:) Har du noen kakeanledning coming up og hva er planen?

 

Kjempebra nettbutikk for hobbybakere! :)

 • 10.03.2013, 23:23

Jeg var på norsk kakeutstilling på søndag og møtte ei som driver en veldig veldig bra nettbutikk for oss hobbybakere.

Butikken heter Linneas.no  og hun har også en side på facebook hvor hun legger ut vareupdates og tilbud og slikt. Den finner dere HER.

Det er en veldig enkel nettbutikk med knallbra priser og godt utvalg. Hun er helt nyoppstartet slik jeg forsto det:) Jeg har lagt ett bilde med en link til butikken hennes i sidebaren under linker:)

Jeg handlet en hel del av henne, hyggelige damen:) Kommer med bilder av det jeg handlet i morgen. Fikk kjøpt endel stæsj som jeg har hatt lyst på lenge. Masse fint og fine priser:) Alle hobbybakere bør ta seg en tur innom nettbutikken å se.

 

Noen utvalgte ting fra butikken hennes:

 

Silikonform for å lage denne superfine bamsen:)

 

Funky letter utstikkersett.

 

Hun har masse silikonformer og andre fine greier:)

MYE fint! GODE priser! Hva mer trenger man av info? ;)

 

Hva har du brukt dagen på da?

 

Epleskjærer:)

 • 09.03.2013, 22:45

Du finner den hos chlaes ohlson til 199.- Link HER

 

 

You´re welcome;)

Kakedamen

Det var baking denne bloggen skulle handle om da jeg startet den, men som med så mange ting blir det ikke så mye tid til det at jeg får blogget så mye jeg vil om jeg kun skal blogge om det;) Jeg er også opptatt av familien min, dyrevelferd, økologi, gjenbruk og miljø. Det som startet som en bakeblogg er altså blitt en familie-hverdags-aktuelt-økologi-livsstils-bakeblogg....eller noe sånt.... Litt av hvert med andre ord:) Legg meg gjerne til som venn:)

Norske blogger Matbloggtoppen Follow on Bloglovin
Gratis blogg

Søk i bloggen

KategorierArkiv
Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no