hits

En happy start på dagen :)

 • 31.03.2014, 09:31

Liten energiboost for de som er litt trøtte i trynet i dag :)Ha en finfin dag:)

 

 

 

#pharrel #happy #godmorgen

Batmankake!

 • 30.03.2014, 23:07

Helgens kake nr. 2 var til kompisen til Serafin :) Han fylte 5 i uken som var og i helge var det altså bursdagsselskap og gratulerer så mye med dagen som var. Prøvde meg med at Ragnar skulle få den, men mamman ville ikke høre på meg, hehe :P Hun ville betale ingrediensene og da fikk jeg bare slutte å krangle. Det er noe jeg øver på som jeg stadig blir flinkere til. Når jeg blir 50 kan det hende kunsten er lært :P

 

Det skulle være en enkel Batmankake. Lagde da sjokoladekake med oreokrem. Namnamnam!

 

Her er den, enkel og grei:)
Hva tycks?

 

 

#batman #kake #batmankake #bursdagskake #batmanbursdag #bursdag

 

I elverum spiser de hund!

 • 29.03.2014, 17:30

Disse skulle se ut som tibetanske spanieller.... Hhhhh.... Ha i bakhodet at jeg aldrialdrialdri har gjort akkurat dette før.... Jeg visste hvordan jeg ville gjøre det, men jeg visste ikke nok om hva som faktisk trengs. NÅ vet jeg det. Det var endel som gikk galt da jeg skulle lage disse så jeg er skikkelig stolt over at jeg fikk rodd de iland i det hele tatt. Om jeg skal ramse opp alt så tror jeg jeg må sitte å tenke lenge for å komme på det siden det var så mange ting. Jeg kan nevne noen ting da;)

 

Jeg fant ut at for å lage lang pels må man ha MYE sukkerpasta. Den må være 0.5 - 1 cm tykk over det hele for at man skal ha nok å jobbe med verktøyvis. Jeg hadde 2,5 kilo sukkerpasta som skulle holde til disse 2 og en kake til. Det høres mye ut, men det var ikke nok. Viste seg på slutten av prosjektet at de 8 boksene med melis jeg hadde i skapet, 1500 gram smør, mer enn 20 egg o.s.v.... Det var egentlig ikke nok.... jeg skulle eeeegentlig hatt mer.... Derfor ble det endel kreative forsøk på å få til pelsstruktur... Etter flere timer med prøv og feil på hodene (som er laget av honnikorntreats) fant jeg ut at jeg bare måtte bite i det sure eplet å gå over til smørkrem. Jeg VISSTE at det å gå over til smørkrem ville bli en utfordring fordi det å farge noe svart krever sinnsyke mengder med farge.

 

Jeg hadde kjøpt inn en svart pulverfarge fra squires kitchen som jeg tenkte ville gi en fin effekt på den mørke hunden.... Den er ikke svart! Den er mørk mørk burgunderrød! Det syns ikke så godt på bildet, men det er den. I boksen ser den jo svart ut, så jeg bare hadde på litt jeg da. Da kunne jeg jo liksom ikke stoppe heller da. En burgunderrød flekk midt i ansiktet liksom.... Jah... Tusen takk squires kitchen, tenkte jeg da :P

 

 

Først lagde jeg en rimelig mørk sjokoladesmørkrem, deretter brukte jeg en hel boks med svart og litt over en halv flaske med flytende svart i tillegg (det var det jeg hadde). Det ble ikke skikkelig svart etter alt det engang. Det sies at fargen dypner over natta. Den var ikke svart i dag heller :P  Det er helt utrolig at det går an egentig, men slik er det. Man kan lure på hvor mye svart som er i sukkerpastaen man kjøper. Synd det ikke er å få kjøpt ferdigfarget smørkrem her til lands, for tilsammen kosta det ca 100 kroner å farge den smørkremen brunsvart. Tenk på det?! Dyreste smørkremen ever, hehe :P

Kakene inni var det heldigvis ingenting tricky med. Annas favorittsjokoladekake med oreokrem :D De var jo fylt, smurt opp, trukket og sto kaldt og fint mens jeg drev og kløna med cereal treathodene... Alt i alt med all kløninga og det faktumet at det er første gangen jeg modellerer hund, syns jeg det gikk ganske bra. Jeg mener, man ser jo godt at det skal forestille hunder, ikke sant?! Jeg var litt nervøs for hvordan den skulle mottas, derfor sendte jeg et bilde på fb først så Nina (min venninde som skulle ha kaken til sin datters 18årsdag) skulle få et lite inntrykk ihvertfall:) Jeg fikk god tilbakemelding *phew* ! 

Jeg håper den smakte godt og at det ble nok :) Tror ikke de hadde smakt honnikorntreats før, så det blir spennende å høre hva de syntes om det:) Jeg syns det er supergodt!

 

 

Nesten litt redd for å spørre denne gangen, men hva syns du?

 

 

#kake #hundekake #hundekaker (haha) #skulpurere #figur #figurkake #hund

Hvordan kunne jeg tro at vi var venner?

 • 28.03.2014, 22:11

Ja.... jeg må innrømme at jegkanskje ikke har vært verdens beste venninde de siste årene. Det er ikke ofte jeg har invitert deg.... Jeg syns det har vært styrete rett og slett... Om jeg skal være helt ærlig, så gjør du meg bittelitt stresset. Det har egentlig alltid vært litt sånn....

 

Misforstå meg rett; jeg liker deg..... men det er nesten litt sånn som når man spiser noe kjempegodt man VET at tennene vil begynne å ise av.... Du sitter liksom og tenker MMMMmmmmmmmauauauauauauauauau!

 

Jeg inviterte deg på besøk for 3 dager siden......... Mer ærlighet?! Jeg gjorde det fordi jeg måtte.... Eller.... jeg MÅTTE jo ikke da, men det føltes som den enkleste utveien akkurat der og da....

 

Hvorfor skal du være så inni helvetes vanskelig hver gang du stikker innom?! Er det rart jeg ikke gidder å invitere deg slik som du krangler? Holder vi oss til til de helt små temaene, ukompliserte greier liksom, så går det greit. Drar jeg frem noe litt større som det er mulig å være uenige om, da skal du sette igang en krangel så busta nesten fyker. Jeg kjenner litt at nok er nok. Jeg vurderer å dumpe deg som venn.... Hadde det vært teknisk mulig at du kunne lese dette innlegget skulle jeg vært kjempeglad! Du har så mange venner.... Det er sikkert meg det er noe galt med, men det spiller liten rolle egentlig.... Enten så må vi henge mer, eller så må jeg bare bryte over tvert.... Du er bare kjempekjip mot meg, Royal Icing!

 

Denne biten av kakekunst er fryktelig vanskelig for meg.... Royal icing... Jeg gidder ikke å late som om du er en venn av meg lenger. Blir lenge til jeg inviterer deg igjen!

 

 

De kakedamene der ute som mestrer denne teknikken og er venner med royal icing?! Jeg tar av meg hatten for dere! Får vel øve mer etterhvert, men dette falt bare ikke naturlig for meg i det hele tatt!

 

 

  

Peace out!

 

 

 

 

#uvenner #vennskapsbrudd #brudd #øve #royalicing

Oreokjeks..........

 • 27.03.2014, 21:20

Ei venninde av meg ønsker seg en litt spesiell kake til helgen og i den skal det være oreokrem.... Jeg har oreokjeks i skuffen på kjøkkenet nå.... Jeg vet hvor de er.... Jeg vet nesten nøyaktig hvordan de ligger til og med.... Sukkerjunky!!

Jeg har ikke hatt problemer med å holde meg unna sukkerjums etter at jeg kuttet ned drastisk på karbohydratene, men akkurat de pakkene med oreos er plagsomme for meg, haha! Den ultimate testen! :P

Det er kommet en ny oreokjeks med dobbelt så mye fyll og!

Jeg kjøpte en av hver for det går jo litt når man skal lage oreokrem til en sånn kake som jeg skal lage:) Hnnnngh.... Vanskelig å vite at den ligger der og at jeg aldri har smakt dem før og og og...... Hhhhhhh...    Kanskje jeg må prøve å lage sukkerfrie oreos:) Jeg får prøve å vri utfordringen dit isteden tror jeg...

 

Hva gjør livet ditt vanskelig når du prøver å leve sunnere enn vanlig?

 

 

#diett #sukkersug #søtsug #oreo #oreos #lavkarbo

 

 

 

Kjipt med lavkarbo....

 • 27.03.2014, 09:39

Uff... Det er hardt å være på lavkarbokosthold gitt. I dag f.eks måtte jeg klemme i meg disse saftige lappene fylt med rømme, fløte og andre godsaker. Ufyselig hjemmelaget jordbærsyltetøy og en smørklatt på toppen... Nei! Huff!! Det er nok best at jeg ofrer meg fremover og spiser alle disse, slik at Cato slipper.... Om dere har lyst til å spise sånne fæle, kjipe lavkarbolapper så finner dere oppskriften HER...

  

Og med det ønsker jeg alle en riktig god morgen ;)

 

P.S Er ikke jeg heltemodig som tar støyten kanskje? :P

 

 

#lavkarbo #lowcarb #sukkerfritt #kjempegodt #frokost #godmorgen #hverdag

Vaffelens dag :)

 • 25.03.2014, 20:19

25. mars er vaffelens dag: )

På wikipedia hevdes det at vaffelen stammer fra middelalderen (rundt år 900-1000) :) Opprinnelig skal den da ha vært en tynn kjekslignende sak (wafer) og det tidligste navnet de har gravd frem er det franske walfre i 1185.

Vafler er noe som blir spist over hele verden og de aller fleste har et forhold til denne retten. Noen vil ha de sprø, andre vil ha de myke. Noen mener de skal være søte, andre sverger til grove med litt sunnere fyll enn syltetøy. Uansett har vi altså en vaffelens dag. Dagen for å spise vafler (om det ikke stregt tatt er hver bidige dag om enkelte her i huset fikk bestemme) er med andre ord i dag:)

Det første vaffeljernet ble laget for 700 år siden i Tyskland eller nederland:) Jeg må jo si at jeg syns de første vaffeljernene virkelig utdanker våre hva utseende angår:) Se så fine:

  

Tenkte jeg skulle diske opp med vaffeloppskrift i dag jeg da:)

 

I tråd med kostholdet jeg kjører for tiden blir det lavkarbovafler :)

 

3 egg
1 ss sukrin
2 dl seterrømme
0.5-1 dl mandelmel
2 ts bakepulver
2 ts fiberhusk
3-4 ss fløte


 

Ha alt sammen i en bolle og pisk det sammen. La svelle i ti minutter før du har smør i vaffeljernet og steker. Viktig å bruke smør, ellers vil disse sette seg fast. Jeg fant også ut at det er bedre å steke de bittelitt for lenge enn for kort (for da deler de seg så du har en del oppe og en del nede i vaffeljernet).  Spis med masse rømme og lavkarbosyltetøy:)

 

Har du spist vafler i dag, eller har du planer om det? :)

 

 

#vaffelensdag #vaffel #vafler #oppskrift #mat

Kjempefine modelleringstutorials:)

 • 24.03.2014, 20:38

Jeg skal altså på kurs i danmark den 3.mai:) Dere kan lese om det HER. Siden det kurset er ca mange hakk over mitt nivå så har jeg tenkt å øve massemasse før kurset. Satt i går kveld og lette etter tutorials som viser hvordan man lager mennesker. Jeg fant en hel haug. Det er enkelt å lete seg frem til dem:) Tenkte å dele noen av de med dere:)

 

Hun på bildet under her er laget av søsteren til hun jeg skal på kurs med, og stilmessig er de ikke milevis fra hverandre. HUn har laget en tutorial HER

 

Prinsesse Sofia figurtutorial fant jeg HERSuperbra video  HER hvor man får en gjennomgang i hvordan man lager denne:Jeg måtte bruke all min viljestyrke for å ikke kaste macen i veggen da jeg så på den forøvrig, for damen smatter nesten mellom hver eneste setning. Hun har den klassiske "Ummmm *smatt*" som veldig mange av disse kakevideodamene fra USA gjør. Jeg syns smatting er uhorvelig irriterende og det tok nesten fokuset vekk fra selve videoen. Er du en smule rundere og mer tolerant enn meg, så er denne videoen fantastisk bra. Prøve den uten lyd neste gang jeg;)

 

 

Smattedamen har mange fine tutorials. Denne enhjørningen f.eks (mindre smatting) :

Video HER

 

 

Vet du om noen gode tutorials tar jeg gjerne imot tips:)

 

#tutorials #howto #diy #modellere #modeller #modell #sukkerpasta #fondant #kakepynt

Lavkarbo cafécookies:)

 • 24.03.2014, 15:26

Jeg driver og eksperimenterer med sukrin for å finne ut nøyaktig hvor grensa går før man får den ekle isingen. Her er jeg oppe i 17-18 % sukrin og det er enda ingen ising. Disse ble kjempegode og jeg lagde dem med vilje litt små, for det føles greit å spise 1-2 uansett str, men 3 da føler jeg meg fryktelig usunn, hehe :P Merkelig mekanisme. Disse må kunne regnes som lavkarbo, men de er neppe ketosevennlige om man velger å spise alle på en gang.

 

Oppskrift:

 

50 gram sammalt speltmel (kan antagelig byttes up med mandelmel for enda færre karbohydrater)

50 gram mandelmel

20 gram tagatesse

50 gram sukrin

1 ts bakepulver

1 egg

50 gram smør

30 gram hasselnøtter

100 gram sjokolade uten tilsatt sukker (f.eks cavalier)

 

Bland alt det tørre og smuldre inn smøret. Pisk egget og bland det godt inn. Hakk hasselnøttene og sjokoladen og kna det inn i deigen. Trill kuler av deigen som du legger på bakepapir og klemmer litt flate (ca 1 cm). Stek midt i ovnen på 180 grader i ca 15 minutter:)

 Enjoy :)

 

Har du noe forslag om hva jeg kan prøve å lage sukkerfritt neste gang?

 

 

#cafécookies #sukkerfritt #sukkerfri #lavkarbo #lowcarb #sjokoladecookies #oppskrift #snacks #diy #kjeks

 

Supergode lavkarbovafler :)

 • 23.03.2014, 18:08

 

3 egg
1 ss sukrin
2 dl seterrømme
0.5-1 dl mandelmel
2 ts bakepulver
2 ts fiberhusk
3-4 ss fløte


 

Ha alt sammen i en bolle og pisk det sammen. La svelle i ti minutter før du har smør i vaffeljernet og steker. Viktig å bruke smør, ellers vil disse sette seg fast. Jeg fant også ut at det er bedre å steke de bittelitt for lenge enn for kort (for da deler de seg så du har en del oppe og en del nede i vaffeljernet).Disse imponerte til og med sambo, så da er jeg tydeligvis inne på noe ;) Jeg prøvde å spise en uten noe på, men det ble litt tørt, så rømme og syltetøy gjør susen:) Vilde og jeg kokte litt sukkerfritt bringebærsyltetøy som vi søtet med sukrin og tagatesse:) Ble veldig bra:)

 

 

Anbefaler!

 

 

#lavkarbo #lavkarbovafler #vafler #vaffel #oppskrift #diy #fremgangsmåte #sunt #sunnere

 

 

Jeg skal på kurs :D

 • 23.03.2014, 14:02

I mai er det kurs i Danmark med Emmanuela Coppini fra Italia. Da jeg snublet over kursinformasjonen hos LOKA Cake Classes, bestemte jeg meg bare for at dit må jeg. Jeg forsøkte først å melde meg på kurs for å lære å lage hun under her (eller en noe broket kopi, som er det jeg ville endt opp med). Desverre var det allerede fullt på dette kurset.

 

 

 

Kursarrangør sendte meg da bildet under her og lurte på om jeg ikke ville være med der isteden. Jeg tenker jo, som sant er, at så fin som originalen får jeg uansett ikke til, og så kommer det faktum at teknikken som blir brukt på den ene, helt fint kan overføres til andre figurer og at det dermed spiller fint lite rolle hvilket av kursene jeg tar. Det er færre påmeldte på ballerina kurset, så da blir det mer one on onetid med lærer, noe som helt klart er en fordel.

 

Nivåmessig ligger dette laaaaaangt over noe jeg har skills til, så det jeg tenker å gjøre er å øve MASSE før jeg drar dit for å få best mulig utbytte av kurset. Jeg tenker å stappe alle angster og følelser av utilstrekkelighet i en eske som jeg putter i skapet her hjemme før jeg drar og så håper jeg den holder seg der mens jeg er i Danmark på kurs.

 

 

Wish me luck :D

 

 

#kakepynt #sukkerpasta #fondant #kurs #lærå #kursidanmark #lokacakeclasses #emanuelacoppini

Lowcarb amerikanske pannekaker.

 • 22.03.2014, 19:52

I går kveld hadde jeg så uhorvelig lyst på noe godt. Jeg har startet på en livsstil med vesentlig mindre karbohydrater og da må jeg jo nødvendigvis lage mer av maten fra bunnen av. I går kveld hadde jeg veldig lyst på pannekaker og bestemte meg for å prøve å lage en lavkarboutgave. Her er det jeg kom frem til:)

 

Du trenger:

2 egg

2 veldig fulle ss rømme

3 ss fløte

1 klype salt

1 ss mandelmel (kan kuttes ut)

2 ts fiberhusk

Meierismør til steking

 

Ta alt i en bolle og pisk det sammen. La røra svelle i ca 10 minutter.
 

 

 

Ha litt smør i panna og legg røra i med en spiseskje. 1.5 ss er en bra mengde. Stek på litt over middels varme til de ser ut som på bildet under:)

 

Til syltetøy kan du f.eks koke opp blåbær som du så søter. Jeg brukte ca 2 dl bær til 1.5 ss sukrin og en ts tagatesse:) Disse ble så gode at jeg bare måtte lage det til frokost og :P

 

Ka du trur?

 

 

 

#oppskrift #fremgangsmåte #pannekaker #blåbær #lavkarbo #lowcarb #sunnere #godt #gode #lapper #frabunnenav

 

 

Kunne du hatt en slik bryllupskake?

 • 22.03.2014, 12:00

En ting som har poppet opp i statene er såkalte nakne kaker, dvs at de kun er fylt, men mangler oppsmøring og lokk. Etter at Hillary Duff valgte å ha en naken bryllupskake er det blitt litt i vinden i statene. Første gangen jeg snublet over disse kakene så tenkte jeg at det så ut som om bakeren rett og slett hadde glemt endel helt vesentlige ting, men jo flere jeg ser jo mer skjønnhet ser jeg i dem.... Jeg syns de har en rustikk og bonderomantisk følelse.

 

Dette er bryllupskaka til Hillary Duff og mannen hennes:


 

Denne syns jeg ble for klinete. Det ser rett og slett ikke ut som om de egentlig mente å lage en naken kake, men glemte å kjøpe fondant :P 

Nydelig med melisdryss: 

Etter å ha sett slike kaker mange ganger, så har jeg fått litt sansen for de. Om jeg ville hatt en slik i bryllupet mitt er nå en helt annen sak ;)

 

Kunne du hatt det?

 

 

 

 

#Bryllup #bryllupskake #naken #nakenkake #in

Min lavkarbofrokost:)

 • 21.03.2014, 13:06

Jeg har altså etter 2 mnd på en delvis nokadiett (i kombo med lavkarbomat) bestemt meg for å kjøre rent lavkarbo en stund. De nokaproduktene jeg har brukt har vært innmari gode syns jeg, men jeg blir litt lei av å bare spise det samme hele tiden. På lavkarbo kan man spise HVA SOM HELST! Det finnes en lowcarbutgave av det aller meste!

 


3 egg

3 ss vann

1/2 løk

1 skive kalkunpålegg

1 ss smøreost

Agurk

Paprika

 

Hakk løken og skjær opp kalkunpålegget. Surr dette i panna med litt smør. Visp egg og vann og helle dette over i panna. La det steke på litt under halv styrke under et lokk. Etter 5 minutter slipper du litt smøreost midt på og etter ca 10 minutter er den ferdig. Jeg skar opp litt agurk og paprika og hadde til :) Nam nam:)

 

 

 

Glad i omelett? Hva pleier du å ha i den når du lager det?

 

 

#frokost #lavkarbo #lowcarb #omelett #lavkarbomat

 

Sukkerfri panna cotta med skogsbærcoulis:)

 • 20.03.2014, 17:34

Som lovet så kommer det en oppskrift på sukkerfri vanilje panna cotta. Det tok meg et par forsøk før jeg fant en god balanse mellom sukrin og tagatesse, men den ble god til slutt:) Ble dårlig med bilder, men det er vel oppskriften som er det viktigste:)

 

 

 

 

Panna Cotta:

3.5 dl fløte

1 vaniljestang

2,5 ss sukrin

2,5 ts tagatesse (jeg blander disse to for å slippe isingen fra sukrinen)

2 1/4 gelatinplate

 

Skogsbærcoulis:

1.5 dl frosne skogsbær

2.5 ss sukrin

2 ts tagatesse
 

 

Slik gjør du:

 

Legg gelatinplatene i vann i 5 minutter. I mellomtiden deler du vaniljestangen på langs og skraper ut frøene. Kok opp fløten (panna cotta betyr kokt fløt, så ja, den skal koke opp) og ha i søtning, vaniljefrø og vaniljestang. Trekk fløten av plata. Skvis vannet ut av gelatinen, ha den i fløten og rør til alt har løst seg opp. Hell fløten i 2 porsjonsskåler og sett kjølig over natta.

 

Skogsbærcoulis: Det varierer litt hvor sur bæra er, så jeg anbefaler at du smaker før du avslutter. Ha de frosne bærene i en kjele og varm de opp. De slipper saften etterhvert som de blir varme. Ha i søtning, mos det hele med en stavmikser og så er den ferdig:)

 

 

Ka du trur? :)

 

#pannacotta #dessert #sukkerfri #lavkarbo #vanilje

Kakedamen

Det var baking denne bloggen skulle handle om da jeg startet den, men som med så mange ting blir det ikke så mye tid til det at jeg får blogget så mye jeg vil om jeg kun skal blogge om det;) Jeg er også opptatt av familien min, dyrevelferd, økologi, gjenbruk og miljø. Det som startet som en bakeblogg er altså blitt en familie-hverdags-aktuelt-økologi-livsstils-bakeblogg....eller noe sånt.... Litt av hvert med andre ord:) Legg meg gjerne til som venn:)

Norske blogger Matbloggtoppen Follow on Bloglovin
Gratis blogg

Søk i bloggen

KategorierArkiv
Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no