hits

Uglekake!

 • 29.04.2013, 02:36

Klarte altså ikke å nå opp i Hele norge baker sin nettkonkurranse denne uken heller, så da prøver jeg igjen med friskt mot.  

Denne gangen deler jeg minstemann sin navnedagskake. 3 ugler av sjokoladekake og trestammen er av marsipankake:)

Man kan stemme 1 gang pr. dag.

Link til konkurransen er HER og bildet mitt ligger på første siden og ser slik ut:

 

Om DU har noe du vil jeg skal stemme på, kommentere på e.l så bare legg igjen hvilket stemmenummer du fikk og instruksjoner til meg, så får du en gjentjeneste på det:) Husk å trykk STEM og ikke bare LIKER;)

 

Gidder du å?

 

 

Uglekaken er ferdig:D

 • 28.04.2013, 15:53

I dette innlegget deler jeg navnedagskaken til sønnen min. Navnefesten var i går og lenger ned ser dere kaken:) En liten taster av det som kommer lenger ned;) :

 

  

Niesen min Vilde (med bloggen Ican2.blogg.no) er veldig glad i å bake og å lære:) Mye vi lærer samtidig faktisk, hehe;) Trestokken er laget av marsipankake:) Sukkerbrød fylt etter min fars preferanser. Utenpå er det en blanding av sugarpaste og marsipan.

 

 

Risset inn navnet til lillegutt:

Sambo sørget for å snekre kakebrettet for meg. Dekket det med marsmallowfondant og pyntet med blader og blomster:)

 

 

Ugle på gang:


 

For å lage fjær brukte vi løvutstikkere:)

 

Og så var det allerede tomt for prosessbilder........ jeg MÅÅÅÅ bli flinkere sånn altså! Fokuserer så hardt på det jeg driver med at det bare glipper altså....

 

Morskeugla!! 

 

Og så MÅÅÅÅ jeg slenge på ett bilde jeg fikk mailet til meg sent i går kveld:) En god kompis av meg tok bilde til hele norge baker konkurransen for meg og tok litt av på redigering, hehe. Jeg redigerer aldri noe annet enn størrelsen på bildene, så det var litt moro å få dette her. Sjekk:

 


 

 

Heheee! Funny Ser ut som om jeg leverte kake på ett fancy hotell eller noe :P

 

 

Hva syns du om kaka? :)

17 maikake. Kjapp bildetutorial;)

 • 26.04.2013, 16:12

 

Tenkte jeg skulle vise dere hvordan man pynter en kake slik som dette:

 

Bak ditt favoritt sukkerbrød:)

 

Del det i 3 og fyll etter smak:)

 

 

Husk å dynke;)Vaniljekrem:) 


 

Boysenbærsyltetøy:)

 

Mer dynking. Tørr kake er ikke godt!

 

Valnøttkrem:

 

Fordel noenlunne jevnt:) 

Dekk hele med krem:)

 

Bruk en kaffeskål og tegn opp en sirkel på bakepapir. Klipp ut sirkelen innenfor tusjen slik at du ikke får tusj på kaka:P 

Legg den ca midt på og sett kaka kjølig.

 

Finn frem ca 750 gram marsipan og kna den godt før du kjevler ett lokk av den. Det skal være ca 2.3-3 mm tykt. KOmmer en egen videotutorial om hvordan man legger på lokket pent, men det er tidkrevende å lage video for meg som ikke er så rutinert. Er derfor det tar litt tid før den dukker opp;)

 

Sørg for å ha ett tynt lag melis under og oppå marsipanen hele tide slik at det ikke fester seg i bordet eller kjevlen for deg:) 

Legg det på kaka og jobb deg gradvis nedover rundt kaka med å glatte ut rynker og få lokket pent inntil. 

 

 
Mål opp en liten papirtrekant så du har en mal for å merke opp rundt kaka. Du skal merke opp til 8 små "kakebiter", men bare sett en bitteliten prikk som merke for den skal kun brukes til å vise deg hvor du skal skjære etterpå. 

 

 

Bruk ett ark, eller en linjal eller hva som helst som er rett til å hjelpe deg når du skjærer tvers over mellom to og to prikker.

 

Rull opp hver flapp som du nettopp har stått og skåret ut:

 

Dra av bakepapiret som hele tiden har ligget under marsipanen:

 

Pynt med bær i midten, og vips så har du en tålig bra 17 maikake ferdig fylt og pyntet på ca 1 time:)

 

 

Hva syns du?

 

 

 

 

 

Forbereder navnefest:)

 • 25.04.2013, 14:49

I helgen nå skal sønnen min (den yngste altså) ha sin navnefest. Det blir lite ordentlig blogging tror jeg, men det har det igrunn vært hele siste uken. Bare mas om giveaway og stemmer til Hele norge baker. Beklager maset! Trenger så sårt den kjøkkenmaskinen bare. Konken er vel over snart og da blir det slutt på det. Det beste dere kan gjøre er å hjelpe til å stemme meg opp på førsteplass denne uke slik at jeg vinner, hehe:P Da maser jeg jo ikke de 2 siste ukene sant?

 

Trykk på bildet om du er en de få som gidder å stemme:

 

 

Blir endel kule greier jeg vil dele når navnefesten er i boks:)

Kake til babyshower:)

 • 23.04.2013, 13:38

Jeg lovte at jeg skulle bli flinkere til å ta prosessbilder. Jah........ Ummmm..... får jeg omformulere det littegrann?? Jeg lover å PRØVE å bli flinkere til å ta prosessbilder *kremt*. 

 

Her er de i alt 5 bildene som eksisterer av kaken til Monika sin babyshower:

Jeg som ruller ut sugarpaste til pyntebånd:

 

Vilde som fester på sukkerperler: 

Og den ferdige kaka som er aller første gang jeg prøver å lage en putekake:

 

Mitt bidrag til ukeskonkurransen til hele norge baker. Må gjerne stemme på meg HER. Når dere kommer til siden så se etter bildet mitt, trykk dere inn på det og trykk på "stem" (holder ikke å trykke "liker".) 

 


 

Hva syns du?

 

Kommer forresten ny giveaway i løpet av dagen, så stay tuned;)

Bleiekake til babyshower:)

 • 23.04.2013, 03:03

I anledning graviditeten til ei god venninde, måtte jeg jo prøve dra igang en babyshower og det ble superbra med god hjelp fra Vilde ( Ican2.blogg.no), Vibeke og Nan. 

 

Vilde og jeg bestemte oss for å lage bleiekake til den gravide damen (Nomana.blogg.no). Ingen av oss hadde satt våre føtter i en sånn en før, så det ble litt eksperimentering før vi kom frem til måten å gjøre det på. Vi fant ihvertfall raskt ut at rullede bleier ser veldig fint ut, men det er ett lite helvete å rulle de opp igjen. Ikke akkurat det man trenger når man står med en liten baby og skal skifte f.eks midt på natta. På grunn av det bestemte vi oss for å heller gjøre det slik:

 

Vi puttet bleier, 4 og 4 med jevn overlapping, i en rund kakeform. Vi brukte bleier i str 2 til nederste og andre etasjen og str 1 på toppetasjen. Man putter altså bleiene i ett jevnt lag slik at det blir en spiralform og knyter stramt rundt med hyssing FØR mnn fjerner kakeforma. Man trer en tom pappsylinder fra kjøkkenrull innerst i midten. Dette også før forma tas av:)  

Vi fant ut at den nederste etasjen ble litt liten og rullet sammen bleier som vi hadde i ett lag rundt den for å vide ut littegrann. 

 

Var kjekt å rulle de sammen og så stappe de oppi midten på ene kake-etasjen slik at man kunne knyte uten å ha noen til å holde i. Optimalt sett hadde vi hatt gummistrikker, men så langt hadde jo ikke vi tenkt på forhånd:P

 

Vi kjøpte dekorerte ark på hobbybutikken som vi klippet i brede remserog brukte som bånd rund kaka:

 

KJøpte også lin og silkebånd som vi dekorerte med utenpå papiret igjen:)

 

Skal være hemmelig om det er gutt eller jente, så jeg prøvde å holde fargene balansert mellom gutte og jentefarger da jeg handlet inn og istedenfor "Gratulere det blir en jente/gutt" så skrev vi:


Hadde det litt gøy med det. Vilde prøvde hele tiden å få meg til å forsnakke meg. Hun er så nysgjerrig på hva det blir:) Vel! Det blir en baby ihvertfall :P 

 

Kjøpte inn dette klessettet fra H&M og tenkte å bryke det som kaketopper:


 

Rullet sammen plaggene slik for å lage roser: 

JODA! Legg godviljen litt til nå! Det er definitivt roser!

 

Ble da ganske ok syntes vi selv. Var jo tross alt første gangen vi prøvde på noe slikt;) 

Åååååå, så fornøyd ;) Oink, oink!!

 

Vi bestemte oss for å knyte ett makramèbånd til å pynte opp litt ekstra på den nederste kaka. Ingen hobbykveld uten litt goofballing: 

Og MER goofballing *legg forresten merke til at vi har fått på plass 2 smokker oppi kaketopperen*:Vi knøt på litt ekstra bånd:

 

Her er makramèsnoren vi lagde for å pynte litt ekstra:

 

Valgte limegrønt og rosa for at det skulle være 50-50 gutt/jente, men fikk beskjed av søstera mi at det var veldig jentete så alle kom til å tenke at det er det. Der ser man hvor rutinert jeg er på fargevalg liksom. Datter av hippier, så 70 talls gusjeguggefarger er liksom mer min greie. DET er jeg god på:P  Det SKULLE være nøytralt, så jeg slengte på noen blå perler rett før levering. Blå er vel guttete ifølge normen har jeg skjønt. Rosa for jente, blå for gutt og limegrønt for......uh.....miljøet??! Helt klart!! 

Babyolje og badesåpe:

 

Sinksalve er kjekt å ha:) Nå sverger damen til Inotyol (og det skjønner jeg), men da har hun en reserveløsning om hun ikke finner igjen tuba:P

 

Alle klærne fikk ikke plass i kaketopperen, så vi måtte dra ut ett par bleier for å skvise de inn lenger ned på kaka: 

Og her er det ferdige produktet:

 

 

Hva syns du?

Niesen min på 12 år har startet egen blogg:)

 • 22.04.2013, 23:58

Sjekk den gjerne ut;) Hun hadde lyst til å blogge om alt vi lager, men fra sitt synspunkt. Hva hun lærer o.s.v:) Stilig at hun vil det syns jeg:)

Link til bloggen hennes: Ican2.blogg.no 

Hva syns du?

 

 

 

Kake til 50årslag:)

 • 21.04.2013, 23:33

Hei:)

Denne leverte jeg på fredag:) En kake jeg koste meg veldig med. Det var null stress av noe slag selv om jeg faktisk lagde alle tre blomstertypene for aller første gang og slikt pleier å være stressfór for meg. Gikk over all forventning. Det er en vanlig marsipankake med helt normalt fyll. Pynten er laget av sugar paste:) Jeg hadde faktisk ingenting å ha kaken i, så det ble til at jeg sendte med damen mitt eget kakefat. Synd kake-esker er så dyre for det hadde virkelig vært kjekt å ha det! Håper damen ble fornøyd:)

 

Begynner å få taket på å bruke de nye funky letter bokstavkutterne mine og det er jo gøy:)

 

Om det er noe som helst dere lurer på hvordan man gjør når jeg legger ut bilder av nye kaker så bare spør meg:) Vi da prøve å lage tutorial av det. Sliter LITT med Imovie, men det løsner jo etterhvert som man bruker det:)

 

 

Du gjort i dag da? 

Det er seriøst dårlig gjort!!!

 • 21.04.2013, 15:55

Rosie-cake diva delte dette bildet på fb for noen minutter siden. Ei venninde av henne har brukt 3 dager på å lage kaka og kun tatt 10 pund i depositum og i dag da kunden skulle hente så dukket h*n altså ikke opp... De forsøker nå å få noen til å kjøpe den for 50 pund så hun i det minste få r dekket utgiftene sine. HUn tilbyr til og med å tlpasse den til kunden som evnt vil kjøpe det og uten tillegg i prisen...

 

Well today Jacob will be celebrating his 1st birthday without his cake :(

This is my very first no-show.

I spent time trying to get this finished instead of making a special cake for my husbands birthday - instead hes got something rushed, I could of also gone to the park with my kids - something which I rarely get to do, or even created a special cake for another recipient who was gutted I could not fit them in on their date.
This is my main job...I make cakes for a living, it is not a 'side job'.

If there is a genuine reason they could not come and get this cake then I wholeheartedly retract all this - but it would have been nice to know :(

Anyway I have this cake up for grabs if anyone wants it, If given enough notice I can personalize it. Going for £50

Hopefully someone will appreciate it :)

Lesson learned...and unfortunately everyone will have to pay for their cakes in full a week before collection - sorry dudes!! But this is my living, im sure people wouldnt work for 3 days with no pay xxx

Hope Jacob has a fab birthday whatever he is doing xxx

 

 Vet oddsen er dårlig for at noen av mine lesere kjenner noen som bor rundt henne og trenger en slik kake, men OM dere gjør det så blir hun sikkert veldig lykkelig;) 

 

Dette her fikk meg til å tenke altså! Jeg baker av og til for folk jeg ikke kjenner og jeg tar aldri noe depositum.... Kanskje jeg bør begynne med det gitt....


Sukkerblomster:)

 • 19.04.2013, 00:20

Dette er hva jeg har brukt kvelden på:

  

Er til en kake jeg skal levere på lørdag:)

 

Hva har du brukt kvelden på?

 

 

 

Trinn for trinn regnbuebrød, blåbærpai eller eplepai?

 • 17.04.2013, 19:21

Hei:)

Som ett plaster på såret for all masingen min nå for tiden tenkte jeg å lage ett trinn for trinn innlegg med oppskrift:) Dere kan få velge mellom de 3 tingene i overskriften:) Er det noen som har en mening om dette her? Tenkte å lage i kveld å legge ut i morgen:)

 


bilde lånt HER

 

Hilsen Mette Kakedame:)

Starter på ny kake i morgen:)

 • 17.04.2013, 00:25

Hei:)

 

Først og fremst: BEKLAGER ALT MASET! Jeg vet jeg er fæl til å gjenta meg selv nå om dagen. Det er rett og slett fordi jeg trenger en kjøkkenmaskin og hver eneste stemme teller. Det blir slik ut uken. Om du er lei det så se andre veien i noen få dager til. Det blir bedre:)

 

I morgen skal jeg begynne på blomster til en bestillingskake:) Blomster jeg aldri har prøvd å lage før:O Blir veldig spennende:)

 

Forglemmegei, prestekrager og villroser:)

 

Har ikke utstyr til å få dem SÅ fine som påbildene, men skal gjøre så godt jeg kan;)

 

Planer for i morra du da?

 

 

 

Stemme på meg i hele norge baker konken?? Link til give away og instruksjkoner HER

 

Ny blooper! Cake Pops!!

 • 15.04.2013, 13:07

Det skulle vi prøve oss på i dag da. Alt gikk kjempefint til å begynne med. 

 

 

 

 

Vi puttet sjokoladekake i bakebollen som vi så moste med mikseren:

 

Jeg lagde glasur etter familieoppskrift;)

 

Puttet det også i bollen og rørte det inn. Konsistensen ble kjempefin:)

 

 

I mangel på noe annet lagde vi melisglasur....ikke gjør det............skaff noe annet! 

Fine små og VELDIG gode:)

 

Melisen ble enten for tynn eller for tykk. Da den var tykk nok til å dekke bra hang cakepoppene igjen oppi koppen, da den var tynn nok til å følge med opp bare rant den av. Vi måtte ha 3 lag. Vi gadd ikkemer enn 2.

 

Slik ble de til slutt:


Opp-ned og prikkete. Smakte godt da;)

 

Gidder du å stemme på meg i hele norge bakerkonkurransen? Finner den her:

http://www.tv3.no/helenorgebaker/konkurranse/?fanbooster=1&app_data=2186952

Har også min aller første give away. Du finner den HER

ELEFANTKAKEN ER FERDIG:D

 • 13.04.2013, 21:45

Jajamen:) Nå er kvelden kommet:D Endelig tid til  legge ut elefanten. Har hatt veldig god hjelp av niesen min på denne her. Hun lærer veldig fort og begynner å bli veldig dyktig:) PÅ dette prosjektet fikk hun prøve seg på mye nytt, deriblandt å velge ut bilder til blogginnlegg.... Vi er ikke alltid like seriøse mens vi baker og hun har plukket ut noen bilder som er...uhh... mindre flatterende... *kremt*. Hun vil ha de med, så da så.....

 

 

Her er sjokoladekaken vi startet med. Det er den største enkeltkaka jeg noensinne har laget tror jeg:)

 

 

Hadde ett kakebrett å forholde meg til, så derfor tegnet jeg en grovskisse for å vite ca størrelsen jeg måtte ha på kroppen og hodet for at ingenting skulle stikke utenfor brettet. 

 

 

Litt fast forward. Her har jeg carvet elefanten neeeesten ferdig:)
 

Delte den i lag og fylte med familiens egen oppskrift på glasur. 

 

 

 

Alle delene fikk også ett lag med glasur utenpå før vi smørte på smørkrem. Skal man lage en figurkake må man nesten bruke smørkrem for å få ett fint resultat;)


 

 

 

Niese knar inn farge i sugarpasten... Det er litt jobb OG litt tungt... Vi bytta på litt før vi var ferdige;)

 
 

 

Her prøver hun for aller første gang å glatte ut sugar paste. Hun fullførte med GLANS!

 

 

 

Ække verst det her, eller vent litt, det ble perfekt heter det: 

 

Flinke frøkna!

 

 

Ryggraden er formet av smørkrem under sugarpasten:

 

 

Hodet ble det jeg som hadde sugar paste på:

 

Ummm.... her kommer den mindre seriøse delen: 

Jahhhh....direkte flatterende her nå....LEKKERT!

 

Høhøhøøøø!

 

Og så videre med mer alvorlige saker!

 

Trakk en firkantet kakedrum med marshmallowfondant:

 

 

 

Og malte den med spiselige wiltonfarger: 

 

Litt fast forward. Her er elefanten ferdig trukket og har fått ører:
 

 

 

Lillesnuppen ville selvfølgelig være med litt og fikk sin egen lille fryktelig viktige sugar pastebit å jobbe med;) 

 

 

Rullet ut mange syltynne strimler til halen:


 

 

Øynene og ørene var igrunn de vanskeligste delene å lage syns jeg.


 

Skygger lagde vi med spiselig pulverfarge:) 


 

  

 

Lillefrøkna måtte og få eget "portrett". Tross alt laget nesten halve kaka:) Kan jo komme til nytte en vakker dag ;)

  

 

 

Hva syns du??

Baker sjokoladekake:)

 • 11.04.2013, 22:32

Just nu sitter jeg på røven og blogger, men det jeg skal igang med er å bake en seriøst diger sjokoladekake og mens den steker skal jeg lage en arbeidsskisse til elefantkaka jeg skal carve ut i morgen:) Alltid skal jeg komme igang så sent. Haff! Babyen sover ikke ennå engang. Er noe som plager han i kveld stakkars. Får bare springe litt til og fra:) 

 

Bilde lånt fra infobilder.com

 

Godt jeg ikke er noe særlig trøtt eller noe:O Føler meg litt sånn:


Dette bildet og resten av dem finner du HER

Wish me luck:)

Kakedamen

Det var baking denne bloggen skulle handle om da jeg startet den, men som med så mange ting blir det ikke så mye tid til det at jeg får blogget så mye jeg vil om jeg kun skal blogge om det;) Jeg er også opptatt av familien min, dyrevelferd, økologi, gjenbruk og miljø. Det som startet som en bakeblogg er altså blitt en familie-hverdags-aktuelt-økologi-livsstils-bakeblogg....eller noe sånt.... Litt av hvert med andre ord:) Legg meg gjerne til som venn:)

Norske blogger Matbloggtoppen Follow on Bloglovin
Gratis blogg

Søk i bloggen

KategorierArkiv
Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no