hits

Corechallenge dag 1 og full kollaps....

 • 29.04.2014, 11:18

Hei hei....

 

I går var altså Beach body challengens første dag (link til hele utfordringen HER).

 

Øvelsene jeg gjorde var:

50 Crunches

60 sek. planke x 2 (svei altså!!)

 

Jeg følte meg veldig bra etter at jeg hadde utført øvelsene, men i tillegg til de, så oljet jeg terrassen 2 strøk i går, hagebenken 1 strøk, hoppet på trampolina med Tiedemann og monterte en elipsemaskin (fineste <3) som jeg da selvsagt måtte prøve etterpå...

 
Jeg tenkte ikke!! Det var akkurat dette jeg ikke skulle gjøre, og ihvertfall ikke denne uka!! Jeg skal jo på sukkerpastakurs i Danmark på lørdag, og det holder i massevis for meg at jeg skal møte masse mennesker (sosial trening blir det forsåvidt), om jeg ikke skal være så tappet at jeg bare såvidt klarer å bevege meg rundt i tillegg.

Jeg gir meg selv rødt kort etter gårsdagen. Jeg VET jo at jeg ikke tåler så mye og at det straffer seg i dagene etter. Jeg har blitt såpass mye bedre etter medisinbytte, at det er vanskelig å vite hvor grensa går, men jeg krysset den i går i alle fall... Jeg hadde sikkert tålt utfordringa og montering, eller bare å olje terassen og hoppe litt på trampolina (kanskje...var slitsomt å olje terrassen...kan hende det er det som bikket lasset....) Statistisk blir den verste dagen i morgen, og så er det bittelitt bedre igjen på tordag og så bittelitt bedre igjen på fredag (som er avreisedagen). Jeg får bare roe helt ned igjen, og krysse fingrene.... Tjas og mas!

Hadde dere en fin dag i går eller?

 

 

#trening #challenge #30days #dag1 #elipsemaskin #utslitt #tappet #oppbrukt #kollaps #stoffskifte

Kvelden er spikra........

 • 28.04.2014, 20:49

Etter en svært så effektiv dag er altså kvelden spikra også.... Når vi fikk av pappen og fikk dratt droget inn i stua kikket sambo bort på meg og sa knusktørt "det er verktøy i garasjen", og så tøflet han bort til pcen sin og dukket inn i Battlefieldland.... Så deeeet...... Hehehehehe. Han har aversjoner mot å lese bruksanvisninger, så det er vel kanskje like greit...
Bretter opp ermene og setter igang...

 

 

<3 Skikkelig crosstraner/elipsemaskin med god skrittlengde. Love it! <3

 

 

#crosstrainer #elipsemaskin #treningspartner #iform #trene #treningsmaskin #montere #skru #settesammen

Sånn ca. de kuleste skoene noensinne??!

 • 26.04.2014, 21:03

Jeg fant de på brandos i feil str og endte med å importere riktig str fra USA.... JA det er så lidenskapelig jeg er når det gjelder sko :P har ventet på de siden i januar og endelig kom de :D mine to nye venninner! De burde nesten få navn altså så kule som de er... Eller..... Så kule som jeg syns de er da :p

De er så gode å gå i og, hhhhhh... Jeg digger dem!

Hva syns du?

#shopping #sko #puma #wedges

Da har jeg fått ordna meg leilighet! Wohoooo!

 • 25.04.2014, 21:26

Jeg har hatt litt nerver, for tida begynte å løpe litt fra meg. Det er jo ikke slik at jeg ikke har lett, men jeg har jo innimellom SÅ beslutningsvegring da...I dag ordna det seg heldigvis. Jeg sendte inn forespørsel på flere forskjellige, men fikk avslag på avslag til det plutselig var en fyr som hadde en avbestilling. Takk og lov!!

På fredag i neste uke reiser jeg med andre ord til København for å dra på kurs, og nå slipper jeg å betale 1300 kroner natta for et hotellrom, men har en hel leilighet for 460 kroner natta isteden. Gotta love airbnb.com

 

Leiligheten jeg skal leie er splunka ny og stilig innredet (ikke det at det har noe å si), og bonusen er at det kun er 5 km unna der kurset er, så jeg slipper å styre masse for å komme meg dit. Kan bare gå faktisk og det liker jeg:) 

Får se om jeg kanskje prøver å få leid meg en sykkel:)

Jeg har gruet meg til å reise nedover fordi jeg ikke visste hvordan det ble med overnatting. Jeg er en ganske reservert person og liker ikke å ha masse folk innpå meg hele tiden, så hotell hvor det klaprer i dører og vrimler med folk er ikke et sted hvor jeg klarer å slappe av noe særlig. Her kan jeg lukke døren bak meg og det kommer ikke plutselig renholdspersonell på døra f.eks... Passer meg utmerket godt:)

 

Er sikkert ingen av dere som husker hva slags kurs jeg skal på, så da gjentar jeg:) Jeg skal på kurs hvor jeg vil lære å lage ballerinaen under her (eller noe i den duren i alle fall....får se da vøtt...)

 

Fant også ut at det er blitt en ledig plass på kurset for å lage figuren under her, og jeg har SÅÅÅÅ lyst til å gå på det også, men lommeboka har strekt seg så langt at den skriker om nåde allerede, så det får bli en annen gang.

 

Se på henne da?! Hæ?! Hun som lager disse er virkelig dyktig! Gleder meg til ballerinakurs:) Det er ikke til å kimse av at jeg får med meg det ene i alle fall, og sånn konstruksjonesmessig så er vel ballerinaen mer interressant for meg. HVa er det inni for å holde henne oppe liksom;)

 

Jeg gleder meg:)

 

Har du prøvd airbnb.com? Erfaringer?

 

 

#airbnb.com #utpåtur #reise #kurs #leilighet #leie

Grove frokostscones med solsikkekjerner:)

 • 25.04.2014, 13:12

 

I dag til frokost ble det scones igjen på lillemann og meg:) Det er så kjapt å lage, og det skal mye til for at noe går skeis:)
 

Til 8 scones trenger du:

 

200 gram sammalt speltmel fin

150 gram sammalt hvete grov

50 gram hvetemel

4 ss solsikkekjerner (2 i deigen og 2 oppå etter utbaking)

6 ts bakepulver

0.5-1 ts salt

4 dl kulturmelk

 

Så enkelt er det:

1. Bland sammen alt det tørre

2. Bland inn kulturmelka

3. Del deigen i to og lag runde litt flate brød som du skjærer et kryss i (dette blir brytekanten når de er ferdig stekte).

4. Dryss over solsikkekjerner

5. Stek på 225 grader i 15 minutter.

 

La de kjøle seg ned litt før du bryter de fra hverandre. Del på midten og ha på et godt pålegg:) Yummy!!

 

Har du forsøkt å lage scones noen gang?

 

 

#frokost #oppskrift #fremgangsmåte #diy #hjemmelaget #homemade #scones #spelt #hjemmebakt

Herlige lørdagsrundstykker:)

 • 24.04.2014, 21:39

Har en periode nå hvor jeg baker endel rundstykker, og da kommer det nye oppskrifter her:) Rundstykker er veldig praktisk i den forstand at man kan fryse de ned rett etter steking og ta opp igjen ferske fine rundstykker ved behov:) Det passer fint her akkurat nå som det stort sett bare er ungene som spiser brød:)

 

Oppskriften er nok til 24-25 ganske store rundstykker (jeg veier de opp så hvert veier mellom 90 og 100 gram) 

1400 gram hvetemel

1 ts sukker

1 pose tørrgjær

1 ts salt

5 dl kulturmelk

5 dl vann

5 ss rapsolje

2 egg ( ett i deigen og ett til pensling

 

 

1. Bland alt det tørre

2. Mål opp veldig varmt vann i desilitermålet, hell i kulturmelk og rapsolje og hell dette så i melet, sammen med ett egg.

3. Elt deigen i ca 10 minutter og sett til heving på et lunt sted i 45 minutter.

4. Del deigen i to deler og rull lange pølser av den. Skjær i passelige biter (vei om du vil) og rull til rundstykker som du setter på brett kledd med bakepapir, pg pensler med pisket egg.

5. Etterhev på et lunt sted i 30-45 minutter og stek på midterste rille ved 225 grader til de er gyldne, ca 12-13 minutter.

 

 

Disse er jo opplagt ikke kjempesunne, så her holder vi slik bakst til sjeldenhetene, men du verden så godt det er!

 

Har du en favorittoppskrift på rundstykker som du kunne tenke deg å dele? :)

 

 

 

#oppskrift #fremgangsmåte #diy #hjemmelaget #homemade #rundstykker #helgekos #bake #bakst #hjemmebakt

Grove scones og søtpotetsuppe med chili :)

 • 24.04.2014, 00:09

I dag til middag innså jeg at jeg manglet en plan, så da kikket jeg over det vi hadde i huset og bestemte meg for å lage hjemmelaget søtpotetsuppe med scones til:) Scones er så utrolig kjapt å lage, det blir luftig og godt og det holder fint til dagen etter om ikke alt blir spist opp:) Oppskriftene her er nok til 4-6 personer:)

 

Dette trenger du:

1 stk stor søtpotet

4 stk medium gulerøtter

4-5 stk vårløk

2 stk hvitløksfedd

2 stk selleristang

1.5-2 ts salt

1 ts pepper

!/4 - 1/2 ts chillipulver

Litt rømme

 Slik gjør du:

1. Kutt grønnsakene i passelig små biter og finhakk hvitløken.

2. Ha grønnsakene minus vårløken i en kjele og ha i vann til du er ca halvannen cm over grønnsakene. La dem koke til de er møre.

3. Bruk en stavmikser til å mose de nå møre grønnsakene slik at de blander seg med suppevannet.

4. Når det gjelder krydderet så anbefaler jeg deg å smake til litt forsiktig istedenfor å bare hive alt oppi. Det er mange forskjellige typer salt, chilipulver o.s.v... Noen smaker mer enn andre o.s.v... Jeg endte med å ha i litt mye chilli og dermed ble det 2 store spiseskjeer med rømme ;)

5. Ha i mesteparten av vårløken, men hold igjen littegrann til garnityr:)

6. Juster tykkelsen på suppa om du syns det trengs:) Den blir ganske så tykk og da er det bare å ha i litt mer vann, melk eller fløte (det du har i hus.... )

 

 

Scones for 4-6 personer:

 

Du trenger:

200 gram hvetemel

150 gram sammalt hvete grov

50 gram sammalt spelt fin

6 ts bakepulver

0.5-1 ts salt

1 beger rømme

1 dl vann

 

Slik gjør du:

1. Bland sammen alt det tørre i en bolle.

2. Ha i rømme og vann.

3. Bland det godt sammen (gjerne med mikser eller kjøkkenmaskin).

4. Du kan dele deigen i 8 deler som du legger utover på bakepapir og klemmer litt flate, eller du kan dele deigen i 2 deler som du klemmer litt flat og skjærer kryss i, slik at det blir enkelt å bryte i krysset. Jeg gjorde det siste, fordi det er lettvindt. Dryss over bittelitt sammalt speltmel (jeg gjør det kun fordi jeg syns det ser dekorativt ut, så du kan skippe det).

5. Stek på midterste rille i ovnen på 250 grader i 10 min.

 

 

Søtpotetsuppe med vårløk og chilli:)

 

Server oppskåret scones med godt smør, ha en liten skje med rømme i suppa, strø over litt vårløk og vips så har du en kjempegod og mettende middag:)


Bon apetit :)

 

 

 

#middag #mat #oppskrift #fremgangsmåte #scones #suppe #chilli #søtpotet #diy #frabunnen #middagsplan

 

Suksesskake inspirert av besøket på skafferiet:)

 • 22.04.2014, 21:58

Var altså på Skafferiet for noen dager siden og smakte en fantastisk kake de kalte for påskekake:) De serverer den altså kun i påsken etter hva jeg forstod der, så nå er det for sent å reise dit å spise den i år (men anbefaler,  åhåååja)!

 
Som særdeles bakeglad ble jeg jo inspirert til å prøve å lage denne fantastiske saken (tusen takk, Skafferiet) og den fikk kjempegod kritikk fra alle jeg sendte kake til:) Kunne jo ikke spise hele selv, selv om det var ytterst fristende ;)

 

Her er det du trenger:

Kakebunn:

7 eggehviter

250 gram sukker

250 gram grovhakkede hasselnøtter

1 ts hvitvinseddik

 

Gul krem:

125 gram sukker

7 eggeplommer

1 dl fløte

1 ss vaniljesukker (foretrekker vaniljestang og da ville jeg brukt 1 stk, men er tom...)

125 gram romtemperert smør

 

Resten av fløteboksen

Litt kokesjokolade (4 ruter ca)

Noen friske bringebær

 
Slik lager du bunnen:

1. Grovhakk hasselnøttene

2. Pisk eggehvitene stive, ha i hvitvinseddiken (kan sløyfes om du ikke har, men jeg syns marengs blir seigere og bedre med det, rett og slett) og spe i litt og litt sukker mens du fremdeles pisker. Marengsmassen skal være blank og fin når du avslutter piskingen. 

3. Vend nøttene forsiktig inn.

4. Legg et bakepapir i langpanna som følger med komfyren og smør massen utover. Laget blir ca 2 cm tykt. Det er nok en fordel om du har et skille på midten hvor marengsen ikke blir hengende sammen:) Lettere å få løs 2 stykker å legge oppå hverandre, enn å skjære det i to ferdig stekt. Marengs knekker lett ;)

5. Stek midt i ovnen på 175 grader i 45 minutter

6. Skru av ovnen, åpne ovnsdøra på gløtt og la bunnen kjøle seg ned sakte så den ikke synker sammen noe.

7. Når bunnen er kald, legger du den med papiret opp og drar dette forsiktig av.

 
 Den gule kremen lager du slik:

1. Ha eggeplommene, sukkeret, vaniljesukkeret og fløten i en kjele og varm dette forsiktig opp. Det skal ikke koke (da vil eggeplommene bli til harde små knupper og kremen vil skille seg), men det skal rett oppunder kokepunktet. På min komfyr veksler jeg mellom 5 og 6 (går til 9) når jeg lager vaniljekrem, suksesstertekrem o.s.v. Holder det hele tiden på grensa til koking og holder på til jeg syns sausen er tykk nok. Den tykner jo litt mens den kjøler også. Syns du den blir for tynn har du i en eggeplomme til eller f.eks en ss med potetmel... Haha, liten avsporing der.... Tilbake til dagens krem:

2. Når du syns den er blitt tykk nok til å være mer kremete enn sausete, drar du den av plata og lar den kjøle seg litt.

3. Skjær smøret i små stykker som du rører inn i kremen.

4. Dekk kremen med plast og sett i kjøleskapet til den er kald:)

 

Forklaring fortsetter under bildet...

 

Når alt er ferdig og kaldt, pisker du krem av den gjenværende fløten i boksen. Bre fløtekremen utover den ene marengsdelen, legg den andre oppå og smør vaniljekremen utover. Smelt sjokoladerutene i microen sammen med en halv ts smør. Rør dette godt sammen og lag et lite kremmerhus av bakepapir som du heller sjokoladen i. Hell den på kaka i tynne striper (eller krusseduller, eller hva som helst...bittelitt sjokolade gjorde seg veldig bra på:), og avslutt med å sette på bringebær:)

 

Dette er den nye slageren her i huset, så jeg må nok sørge for å IKKE ha ingredienser her til å lage den så altfor ofte, hehe;)

 

 

Har du smakt skafferiets påskekake? :)

 

 

#suksessterte #suksesskake #kake #suksesskrem #vaniljekrem #oppskrift #fremgangsmåte #diy #godt #dessert #koseseg

Halvgrove rundstykker med spelt:)

 • 21.04.2014, 14:28

Tomt for brød! Da er det bare en ting å gjøre når butikkene er stengt, og det er å lage ett eller annet selv:) Denne gangen bestemte jeg meg for å lage rundstykker:)


 

Jeg lager de ganske store, og dette blir da nok til 12-14 stykker:

 

Oppskrift på halvgrove rundstykker:

6 dl hvetemel

4 dl sammalt spelt fin

4 dl sammalt hvete grov

2 dl havregryn

1 ts salt

4-5 ss rapsolje

4 dl vann

2.5 dl melk

1 pose tørrgjær (evnt 50 gram fersk)

 

 Bland sammen alt det tørre. Bland vann, melk og rapsolje og varm opp til ca 40 grader. Hell i litt og litt mens du rører og etterhvert elter deigen din. Før hadde jeg krisedårlig resultat med gjærbakst til jeg spurte en bekjent baker om hva jeg gjør feil. Hun sa jeg skulle elte lenge og etter at jeg begynte med det har ting gått bedre:) 10-15  minutter ca på denne deigen. Jo grøvre deig, jo lengre elting. Sa hun... sånn ca... :)

 

Uansett: Elt deigen din til den kjennes bra ut og så littegrann til. Deretter setter du den til heving i 45-60 minutter. Del deigen i 4 deler som du ruller til pølser. Del hver pølse igjen i passe stykker som du former til rundstykker og setter tett sammen i langpanne (ca 1 cm imellom dem). Om du gjør det slik så hever stykkene oppover og får en fin høyde og form. Blir saftigere enn om du setter dem langt fra hverandre. Da hever de utover på den brede men flate type måten;) La dem etterheve i ca 45 minutter og stek dem på 225 grader i 10-12 minutter. 

Om du liker hard skorpe lar du de kjøle seg ned på en rist slik de er. Vil du ha den myk kan du legge over et kjøkkenhåndkle mens de ennå er varme. Da blir de myke og gode.

 

Har du en favorittoppskrift på rundstykker du kunne tenke deg å dele? Tar gjerne imot gjestebloggere :)

 

#rundstykker #groverundstykker #hjemmelaget #nybakt #fersk #ferskt #oppskrift #fremgangsmåte #diy

Oppskrift på supergode belgiske vafler:)

 • 20.04.2014, 10:29

Fikk så ustyrtelig lyst på det i går, og da er det en gylden mulighet for meg til å ta bilder så jeg kan legge ut oppskrift til dere:)

 

Dette er  nok til mellom 15 og 20 belgiske vafler i mitt Wilfajern, så dere kan nok halvere om dere ikke har mange å gi bort vafler til:)

 

170 gram smør

3 eggehviter

3 eggeplommer

1 pose tørrgjær

7.5 dl melk

1 dl sukker

1 ss vaniljesukker

10 dl mel

 

1. Smelt smøret og sett til avkjøling

2. Varm opp melka til ca 40 grader og ha i tørrgjæren. Rør litt innimellom.

3. Bland sammen melka, smøret og eggeplommene

4. Bland sammen sukker og vaniljesukker og bland dette i melkemiksen.

5. Ha i melet.

6. Pisk eggehvitene stive og vend disse forsiktig inn i røra.

7. Dekk med plast og la heve i ca en time.

8. Dekk hele stekeflaten i vaffeljernet med røre (flyter ikke så godt utover av seg selv som vanlig vaffelrøre gjør).Stek til de er gyldne med litt mørkere topper:)

 Nammm! Liker du belgiske vafler?

 

 

 

#belgiskevafler #vafler #vaffel #oppskrift #diy #fremgangsmåte #snacks #dessert #noegodt #koseseg

Gresk pai med kalkunfilet og spinat.

 • 19.04.2014, 19:25

Paideig:

 • 100 gram meierismør
 • 3 dl mel
 • 3 ss vann

 

Kna sammen ingrediensene. La stå kjølig i 10 min før du kjevler ut, stapper deigen i paiform/ildfast form, prikker bunnen med en gaffel og steker i noen minutter på 225 grader til deigen ser lett gylden ut.

Fyll:

 • 2 kalkunfileter
 • 5 puter hakket spinat
 • 1/2 glass apetina fetaost
 • 15-20 sorte oliven
 • 15-20 grønne oliven
 • 1/2 rødløk i skiver
 • 4 egg
 • 1-1.1/2 dl melk

 

Begynn med å kutt kalkunfiletene i små terninger og brun i panna. Ha dem i den forma med paideigen.

 

 

Ha i fetaost, olivener og løkskiver.

 

Pisk eggene og melken sammen og bland i spinaten før du heller blandingen over i paiforma. Sørg for å fordel det gjevnt utover.

 

Riv over litt ost og stek i ovnen i 20-25 minutter på 225 grader.

NAMMM!!!

 

Anbefalses på det sterkeste. Lag en frisk salat til og om du vil kan du ha noe brød til. Jeg lagde en dressing av en del olje fra glasset med fetaost, en del balsamico eddik, litt sitronsaft, salt og pepper. Den ble supergod!

 

Er du glad i pai?

 

 

#pai #hjemmelaget #frabunnenav #oppskrift #diy #fremgangsmåte #pai #gresk #greskmat #greskpai

Oppskrift på kalkun Pad Thai ;)

 • 18.04.2014, 21:28

Under sambos kyndige veiledning har jeg nå prøvd å lage Pad Thai med kalkun. Yesssss. Her er resultatet:

 

 

Kylling Pad Thai:

1 kjøkkenglass med jasminris

2 kyllingfileter

2 gulerøtter

2 sjampinjong

1 liten løk

1/2 fersk brokkoli

1 frisk chilli

Pad thai saus

hvitløkspulver

chilipulver

(og jeg gjengir min samboers instruksjoner;):

 

Kok opp to kjøkkenglass med vann, skru varmen ned til ett minimum, hell i risen og la den trekke i 20 min.

 

Finn frem grønnsakene du skal bruke.. 

Og kalkunfiletene... 

Del opp grønnsakene og kjøttet i strimler eller skiver etter hva du føler for ...
 

Når du vokker skal panna være så varm som mulig (uten at man brenner ned huset selvfølgelig), så test med en liten bit før du setter igang. Vok kyllingkjøttet sammen med chillien. Beveg på kjøttet hele tiden å det kun er en liten mengde i oljen av gangen.


 

Når det ikke er roa "flekker" igjen på kjøttet putter du det over i en annen panne på lav varme for å holde det varmt men du gjentar proedyren, denne gangen med grønnakene. 

Ha i litt mer olje, en strøken tekje med chillipulver og 1 teskje hvitløkspulver i panna.

 


 

Ha i grønnsakene og gjenta prossessen som er beskrevet over:) 

Grønnsakene skal være gjennomstekte men sprø, så ca 5 min holder (prøvesmak gjerne for å dobbelsjekke). Når de er ferdige har du i kyllingen og pad thai sausen og blander det hele sammen. 

Putt risen i en bolle som du hvelver på tallerkenen. Spa på mat og sørg for å få med av den gode sausen i bunnen. Ha litt soyasaus ved siden av om du liker det og høgg innpå:)

 

Glad i Thaimat?

 

#oppskrift #fremgangsmåte #middag #mat #thaimat #diy #lagemat #sterk #sterkmat #chilli

 

 

Dagens rimelig morsomme frokost :D

 • 18.04.2014, 10:25

Jeg har bare en ting og si: EBAY, EBAY, EBAY! OOOOOOOOH!

 

Søk etter funny side up, og du finner denne unødvendige men Å DUUU så festlige stekeforma til egg og bacon. Da jeg så denne forsto jeg egentlig ikke hvordan jeg har klarte meg hele livet uten, og jeg må nok bestille ugleutgaven etterhvert også. Uforholdsmessig dyr til å være på ebay. 134 kroner eller noe sånt...

Jeg fant ut at det nok lønner seg å tørke av plommen litt forsiktig, men det ble jo kult uansett da. Aldri vært så morsomt å spise stekt egg før, hehe :P

 

 

Kul?? :D

 

 

 

#funnysideup #hodeskalle #skull #frokost #stektegg

En fantastisk liten roadtrip:)

 • 17.04.2014, 21:00

I dag morges la jeg ut et innlegg hvor jeg fortalte at jeg skulle på skafferiet sammen med verdens beste Lena fra Opstad Gjestegård (bloggen hennes med masse fine interiørbilder og oppussingsbilder kan dere se HER). Det ble en kjempefin tur:)

 

Vi møttes hos henne på Opstad og kjørte en bil videre til Skafferiet på helgøya:) Jag hadde aldri vært der før og gledet meg til å se:)Skafferiet viste seg å ha en nydelig beliggenhet:) Selv i gråværet var det virkelig flott der.

 

Egen andedam og greier :D 

Så min favoritt: KAKEFATET :D De hadde dagens kaker utstilt på en veldig stilig måte syns jeg. Det så virkelig delikat ut. Jeg spurte hva den kaka i fronten var for noe, og med en gang hun sa nøttemarengsbunn visste jeg at det var den jeg skulle prøve. NAMMMMMMMM!!!!! Og WOOOW!!! Den var helt hinsides god! Jeg skal såååå prøve å lage marengsnøttebunn:) Veldig snart! Til helgen kaskje:) Da må naboene prøvesmake, hehe:) Kan ikke trøkke innpå alle sånne ting helt alene jeg, for da må jeg melde meg på fatcamp etter ganske kort tid :P ......

Vi tok også en tur for å kikke i den nye butikken de har åpnet i stallen. Oh maaan, de hadde masse fint:) Jeg savnet kanskje utvalg for enhver lommebok, det var virkelig stive priser der. Masse man kan ha lyst på, men som man selv forstår at det vil være galskap å brenne så mye penger på... Falt veldig for sirkusteltet på bildet under her, men jeg tror sambo ville gitt meg et mentalt klask i bakhodet om jeg blåste 900 spenn på det for å si det sånn. Kan jo få et vanlig telt for voksne mennesker for den prisen....

 

Jeg syns måten de hadde plassert ut varene og valget de hadde gjort av varer var veldig estetisk fint å se på, men som sagt, så syns jeg det var en overvekt av fryktelig høyt prisede varer.

 

Jeg falt forøvrig pladask for dette fatet som er laget av kongler:) Syns det er superfint og 999.- for dette er strengt tatt ikke galt med tanke på all jobben som ligger bak:) Jeg kommer aldri til å ha bruk for et fat til 1000 spenn, så jeg kjøpte det ikke, men utrolig fint var det i alle fall:) 

Etter turen vår reiste jeg hjem og tok med ungene på lekeplassen. Vi bråbestemte oss for å låne med oss hunden til venninda mi hjem slik at hun skulle få leke med hundene våre. De har herjet rundt ute vel og lenge, og nå ligger alle tre som slakt rundt meg i sofaen og sover (Alfa (gjestehunden) snorker, hehehehe :P ).

 

Det har vært en utrolig fin dag for oss i dag:) HVordan har din vært? 

 

 

 

#skafferiet #roadtrip #utflukt #opstad #opstadgjestegård #kjøretur #café #cafébesøk #hund #hunder #nøttemarengs #kake #findag

Crossnutåhherreminhaaaatt!!!

 • 16.04.2014, 08:53

Det var med en bitteliten skyldfølelse jeg trasket inn på seven-eleven og kjøpte to bakevarer i går. De har kommet med en utgave av Dominique Ansel Bakery sin Cronut og jeg måtte bare smake, så da delte sambo og jeg en med sjokoladefyll og en med vaniljefyll.... ÅH, JEG ANGRER!!! Det var skikkelig unødvendig superdigg!! Jeg skulle ønske det ikke hadde vært så godt som det var, men det var helt fantastisk!

 


Bildet er lånt fra Dominique Ansel Bakery og du finner det HER .

 

En cronut er altså en dougnut laget av croissantdeig, men frityrstekt som en dougnut. Dobbelt opp med usunt med andre ord, men syndig godt.

De har vært i årevis, men Dominique Ansel gav den navnet cronut og copyrightet det. Han lagde en sinnsyk hype rundt det i månedene før han slapp "nyheten" og vips har han bygget seg et varemerke som har tjent han masse masse penger;) Det hadde jo ikke fungert om ikke cronuten var sinnsykt god. Seven eleven har altså valgt å kalle sin utgave for crossnut siden Dominique har copyright på cronutnavnet.  Om du planlegger en utskeielse i påsken, så anbefaler jeg virkelig å prøve en slik en. Jeg har lyst på en nå, her jeg sitter men er heldigvis langt til seven-eleven fra meg :O Det er jeg litt glad og takknemlig for nå, for disse her bikket selvkontrollen min rett ut av balanse altså! WOW! Får bare holde meg unna, men hvis jeg skal skeie ut noe, så blir det med denne altså... Hohoooo ;)

 

 

Har du smakt de?

 

#cronut #crossnut #croissant #doughnut #utskeielse #usunt #godt #nam

Kakedamen

Det var baking denne bloggen skulle handle om da jeg startet den, men som med så mange ting blir det ikke så mye tid til det at jeg får blogget så mye jeg vil om jeg kun skal blogge om det;) Jeg er også opptatt av familien min, dyrevelferd, økologi, gjenbruk og miljø. Det som startet som en bakeblogg er altså blitt en familie-hverdags-aktuelt-økologi-livsstils-bakeblogg....eller noe sånt.... Litt av hvert med andre ord:) Legg meg gjerne til som venn:)

Norske blogger Matbloggtoppen Follow on Bloglovin
Gratis blogg

Søk i bloggen

KategorierArkiv
Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no