hits

Gravid igjen!

  • 18.05.2012, 17:17

Ja. Da føler jeg at det er på tide å dele den nyheten egentlig (har selvfølgelig delt med familie og venner). Vi har holdt den for oss selv i noen mnd nå, men på onsdag var vi på rutineultralyd og da er det liksom trygt å dele det med verden syns vi:)

 

Tremindatoen vår ble flyttet litt på UL så da har vi termin den 21 oktober og er altså 18 fullgåtte uker i dag. Det mest spennende oppi det hele er at ULteknikeren ikke så om det var gutt eller jente. Hun turte ikke å tippe noe bastant heller, så vi aner ikke hva det blir:O Det er dritspennende! Om du er en anelse synsk, så mèn gjerne noe om det;)

Jeg må på en UL til i uke 36 fordi forrigemann ble tatt med hastekeisersnitt, så det kan jo kanskje hende de ser det da, men det øker jo spenningen å ikke vite også da:) Fikk beskjed om at jeg har placenta anterior som betyr at morkaken ligger på fremre vegg av livmoren og det vil ta noe lengre tid før pappan kan kjenne babyen sparke. Prøver å begrense vektoppgangen litt denne gangen også, siden jeg veide for mye allerede FØR jeg ble gravid. Foreløpig gått opp 2.9 kg mens snittet ligger på 5.6 kg i uke 17, så jeg er ganske fornøyd med det og enda viktigere: Legen er veldig fornøyd og babyen har det ifølge UL kjempebra:) Nå er det bare for meg å kose meg med sønnen min, prøve å holde meg noenlunde i form og vente på at ukene skal gå (de går MYE fortere nå enn da jeg gikk med lillegutt, sikkert fordi jeg har lille grommingen å styre med:).

 

 

18 uker

18 uker

Fra 18 uker og 0 dager til 18 uker og 6 dager av svangerskapet.
Vekt: 220 g
CRL: 13,5 cm
Full lengde: 18 cm

Se hvordan vi regner vekt, lengde og alder her.

OM BARNET
Fosteret er i begynnelsen av denne uken 16 uker gammelt. Ørene stikker litt ut fra hodet og øynene når sin endelige plassering i ansiktet. Selv om øyelokkene forblir lukket en stund til, kan fosteret allerede blunke.

I tarmen samles avfallsstoffer, døde celler og fordøyelsesvæsker. Dette kalles mekonium og vil bli barnets første avføring.

Fingertupper og tær utvikler sine særegne avtrykk!

Nervene begynner å dekkes av et fettlag kalt myelin. Det gjør nervecelletransporten enklere og beskytter mot ubrutte impulser.

Blodsirkulasjonen er i full gang. Navlestrengen vokser og blir tykkere når blod transporteres med betydelig kraft gjennom den for å gi næring til fosteret. Immunsystemet begynner å virke denne uken og lager antistoffer.

Nå begynner fosteret å bli stort og sterkt nok til å sparke så hardt at du kan kjenne det. Noen kjenner spark allerede, andre må belage seg på å vente en liten stund. Som regel kjenner flergangsgravide spark tidligere, fordi de vet hva de skal kjenne etter.

 

 

Dåpskake med bamse på rosa teppe:)

  • 15.05.2012, 09:35

Er faktisk over 1 mnd siden jeg hadde dette kakeoppdraget, men jeg har da altså ikke fått lagt ut noe om det og ville spare det litt siden jeg har pause i bestillingene nå. Ett av de morsomste oppdragene på lenge. Den er i 2 etasjer. Er ikke mange som bestiller det:)

 

Det er en klassisk marsipankake med fløtekrem og syltetøy.

 

Måtte lage mange, MANGE blomster...

 

og en god del løv... 

Har funnet ut at høy luftfuktighet er relativt ugunstig når man lager sukkerbrød. På bildet under her ser dere åssen det blir når det er ganske tørt i huset... Fant ut for noen uker siden at de poffer sammen til halve høyden om det er høy luftfuktighet, men det er jo svært lite man får gjort med været;)

 

Koste meg greit med denne her:) Hva tycks?

Cupcakes:D

  • 06.05.2012, 11:17

Hey:) Lenge siden:) Har litt lite energi for tiden og da kommer blogging langt bak på listen for meg.

 

En liten oppdatering på kakefronten. Dette brukte jeg gårsdagen på:

 Vaniljecupcakes med bringebær, filadelfiaost, hvitsjokolade og bringebærtopping og sjokoladecupcakes med bringebær og sjokoladesmørkrem:D

 

Håper dere har en fin søndag:)

Kakedamen

Det var baking denne bloggen skulle handle om da jeg startet den, men som med så mange ting blir det ikke så mye tid til det at jeg får blogget så mye jeg vil om jeg kun skal blogge om det;) Jeg er også opptatt av familien min, dyrevelferd, økologi, gjenbruk og miljø. Det som startet som en bakeblogg er altså blitt en familie-hverdags-aktuelt-økologi-livsstils-bakeblogg....eller noe sånt.... Litt av hvert med andre ord:) Legg meg gjerne til som venn:)

Norske blogger Matbloggtoppen Follow on Bloglovin
Gratis blogg

Søk i bloggen

KategorierArkiv
Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no