hits

Dagens kake :)

  • 18.05.2014, 00:24

Ble en fin feiring i dag tross at vi forsov oss og ikke rakk barnetoget. Vi brukte god tid hjemme og jeg lagde en fraissier etter oppskriften til Pascal. Utvilsomt en av de bedre kakene jeg har smakt faktisk:) Den er enkel å lage (selv om oppskriften i boken kommer med noen feil som jeg ikke kjønte noe av før jeg så videoen hvor han lager den).

Videoen av han som lager fraissier kan du se HER

 

Jeg syns det var litt morsomt da jeg så igjennom videoen med kokeboka liggende ved siden av meg...

1. Skjermbilde av oppskriften på bunnen fra tv3s video. Denne matcher oppskriften i boken, men i videoen sier han at dette holder til 2 kaker. I boka er ikke dette nevnt og da går man jo ut ifra at det er til én kake og så ender man opp med en altfor stor bunn.

 

2. Skjermbilde av oppskriften på kremen fra tv3 sin video. Denne er dobbelt så stor som den i boka og man går selvsagt ut ifra at kremoppskriften i boka skal holde til en kake, men når man da baker bunnen etter henvisningen i boka og denne blir dobbelt så stor som den skal så er det selvsagt heller ikke nok krem. Det tok meg ca 5 minutter å smelle sammen en runde til med krem, så det var null stress, men greit å vite om...

3. I filmen sier Pascal at man skal blande maizennamelet i litt av melken fordi du vil få en ubehagelig smak av maizenna om du blander det med eggeplommene og sukkeret. I boka står det at du skal blande det......*trommehvirvel*...... I EGGEPLOMMENE OG SUKKERET, hehe :P

4. I boka står det at man skal blande kirch i sukkerlaken man dynker bunnen med.... I filmen sier han at kirchen skal i selve kremen... Jauhauhau.... 

 

Konklusjon: Endel gikk tydeligvis galt for de som satt og skulle gjøre siste redigeringen før bokslipp. Litt synd for Pascal, men sikkert ingen krise. Mannen er jo helt sinnsykt dyktig og mister neppe noe creds over feilen jeg tipper noen andre har gjort! En av verdens beste konditorer er han! Har vært en fan av konditoriet hans fra jeg var 13-14 år og om dere noen gang får muligheten til å snuble innom der, så ikke nøl på trappa for å si det sånn;)

Jeg har tenkt å spørre han etterhvert (når jeg har kvinnet meg opp litt) om hvilken størrelse det skal være på kakeformene han bruker. De ser rimelig små ut i videoen, men jeg aner ikke mål og det hadde vært fint og visst det til senere:) Jeg kommer til å lage denne igjen, for den var skikkelig god:) Har i tillegg notert litt i margen på boka så jeg skal huske hvordan dette henger sammen til senere:)

Har fått en konkurrent til kaka jeg lagde etter besøket på skafferiet :) Den var veldig veldig god den og. Du kan sjekke den oppskriften HER

 

Alt i alt en lærerik prosess. Er veldig takknemlig for linken jeg fikk til den videoen, for det ble endel ahaopplevelser mens jeg sammenlignet oppskriftene :) Alltid fint når mysteriene løser seg syns jeg;)

 

 

Hadde dere en fin dag da?

 

#Jordbærkake #Fraisier #bake #kake #prøve #prøveogfeile #øve #17mai #feire

17. Maicupcakes.

  • 17.05.2014, 08:15

Ønsker alle en superfin feiring:)

De fleste har vel en rimelig smekkfull dag på tapeten. Vi har store planer om å ta det mest mulig med ro vi da. Kanskje ungene blir fortere friske:)

Skal dere feire dagen eller ?

#17mai #feire #feiring

En litt sunnere banankake:)

  • 11.05.2014, 15:16

3 overmodne bananer kan enkelt forvandles til noe godt:) Jeg googlet litt rundt etter oppskrifter, men det er da så mye sukker i banankakene rundt omkring?! Fra 170 til 250 gram sukker var det i de oppskriftene jeg fant. Jeg syns bananer er mer enn søte nok som de er, og at man fint kan kvele naturlige smaker om man har i for mye sukker, så da endte jeg med å snekre selv igjen da. Denne ble veldig god, så da deler jeg:)
Bananmoskake:)
4 egg
60 g sukker
1 ss vaniljesukker
160 g speltmel sammalt fin
1 ts bakepulver
100 g smeltet avkjølt smør
3 moste bananer
1/2 ss kakao
Slik gjør du:
1. Smelt smøret og sett det til avkjøling på benken.
2. Ha egg og sukker i en bolle og stivpisk det (jeg lar maskina gå i ca 10 minutter).
3. Bland alt det tørre (utenom kakaoen) godt sammen, sikt det i 2-3 omganger ned i røra og vend vekselvis med smøret forsiktig inn med en slikkepott.
4. Ta ut 1/3 av røra og bland kakaopulveret forsiktig inn.
5. Mos bananene med en gaffel og bland disse inn i røra.
6. Bland inn kakaorøra sånn littegrann.
7. Ha røra i en brødform og stek på nest nederste rille i 40 minutter på 175 grader.

Denne passer fint til kaffen, eller hva som helst:)

 

For en ikke fullt så sunn, men himmelsk utgave kan du lage en sjokoladekrem å smøre på toppen. Jeg lagde en ganske mørk en med mer kakao og mindre melis. Dette ble lørdagsgodisen til ungene og det slo veldig godt an:) Spiste selvsagt ikke hele da, hehe:) Mindre sukker og usunne tilsetningsstoffer enn i "normalt" lørdagsgodis:) 

 

Er du glad i kaker med frukt?

 

 

 

#kake #oppskrift #fremgangsmåte #banankake #bananbrød #sjokolade #kakao #sunnere #mindresukker

God dag mann økseskaft!

  • 05.05.2014, 17:26

"Hei! Kan jeg få kjøpe billett av deg? Jeg lasta ned NSBappen og prøvde å kjøpe billett mens jeg løp for å rekke toget, men jeg får bare tekniske feilmeldinger fra appen deres hver gang jeg trykker". NSBdamen ser surt på meg, fomler med billetmaskina si og sier "ja, men du får ikke kjøpt billett på toget" *taste, taste, trykke, snappe minibankkortet mitt*. "Du må altså kjøpe billett på perongen, for det er ikke mulig å kjøpe billett på toget lenger" *skriver ut billetten min og gir meg den og kortet mitt*. "Eh, ok! Takk!", svarer jeg en smule forvirret her jeg sitter PÅ toget til NSB med en billett det altså ikke går an å få kjøpt i hånda.... NSB.... Gotta lov'em....

Krysser alt som krysses kan...

  • 05.05.2014, 12:22

Pakket og klar for hjemturen. Har pakket figurene i håndbagasjen og krysser fingre og tær for at dette skal gå bra.

 Klarte helgen tålig bra, men er helt bunnskrapet for energi i dag. Hadde problemer med å komme ut av sengen. Det er en snodig følelse når hjernen din har lyst til å komme seg opp og ut, men kroppen er blytung og vil ikke være med :P Litt denne følelsen: "Kom a, så stikker vi på super´n og kjøper en kropp som har lyst til å være med" :P Haha:P

 

Kursdagene og resultatet kan dere lese om HER og HER.

 

Nå låser jeg meg ut og reiser til flyplassen. Gleder meg til å komme hjem.

 

 

 

 

Oooooh! Sexy :)

  • 04.05.2014, 20:28

Pin-up lady av sukkerpasta:) Det er det kursdagen gikk til å lage:)

Oppdatering på bildefronten igjen da, men jeg er så sliten nå at jeg igrunn ikke orker å skrive noe særlig, så det blir mest bildene som får snakke :)Her er originalen:

Her er min:

 

Originalen er selvsagt skarpere og frekkere, men jeg er fornøyd og har hodet fyllt til randen av lærdom som trenger prossessering (noe den får nå når jeg sovner...) 

Hva syns dere?


Er alt i alt storfornøyd med kursene, storfornøyd med de nye innkjøpene av utstyr (innlegg kommer), og ikke så rent lite stolt av meg selv for at jeg hoppet i det med hodet først på tross av at nervene nesten gjorde at jeg trakk meg på fredag... Det gikk bra. Still alive og alt det der. Man dør ikke av å være sliten og i dag trenger jeg ikke å gjøre noe mer, så da er det greit :D

 

Nattaaaaa :)

 

 

 

#kurs #øve #trene #figur #spiselig #sukkerpasta #fondant #modellere #lære

Det ble nytt kurs:)

  • 04.05.2014, 13:37

Sjekket omtalen av Kakemessa i går og da ble valget lett. Gidder ikke å bruke penger på noe som jeg like gjerne kan se på hjemme i Norge, så da ble det kurs isteden. Er litt seig i systemet i dag, men i hele og halve morgen, kan jeg ligge rett ut. La meg veldig tidlig i går og.

Så langt har jeg kommet og sluttresultatet skal ligne på hun under her:)

Vi får nå se da....

Da er kurset over...

  • 03.05.2014, 21:22

 

Tenkte å vise dere litt bilder fra kurset jeg da:

 

Jeg har lært mange små tips og triks i dag, men det viktigste av dem alle er et jeg ikke for mitt bare liv klarer å gjenskape hjemme. Sukkerpastaen vi brukte er av Molly sitt eget merke. Det er kun å få kjøpt i Italia og den er helt suveren. Helt anneledes enn noen annen sukkerpasta jeg har vært borti. Den er ganske hard (støl i hendene etter all knaingen faktisk), men den er supertøyelig, herder fort (men sprekker ikke om du trenger å justere noe en time etter at du sa deg fornøyd), holder kjempebra på fasongen og som en bonus lukter den helt fantastisk. Sitrus og et hint av vanilje lukter den:) Hjemme vet jeg at jeg ikke får tak i noe som fungerer så bra som denne her, så jeg må jo bare prøve meg med det som finnes da:)

 

Det ble ganske mykt sosialt møte for meg... Siden jeg er norsk var det nesten ingen som turte å snakke til meg, så da fikk jeg suldre for meg selv i min egen lille verden. Det var få ganger jeg faktisk MÅTTE snakke med noen. Må jo alikevel innrømme at jeg er helt utslitt i hodet nå, men jeg forventet jo det. Overdose på eksponeringsterapi! Jeg har fått kursplass i morgen også om jeg vil, men for å være helt ærlig må jeg ta det litt på sparket. Ikke sikkert jeg orker, rett og slett. Jeg vil nok gjerne bak hjernetåka som kommer når jeg er helt tappet, men jeg må rett og slett se det an når tåka forhåpentligvis letner i morra. Jeg savner den lille familien min, men akkurat nå er det veldig fint at jeg kan ligge helt rolig å puste uten å ha dårlig samvittighet pga ting som skulle vært gjort. Syns jeg har gjort en skikkelig god jobb nå faktisk.

Syns det er litt snodig at det er enklere for meg å forstå dansk, enn det er for dem å forstå norsk, men ettersom jeg til og med fikk med meg en del av det instruktøren sa (på italiensk som er et språk jeg virkelig trodde jeg ikke kunne noe av), så er det vel kanskje en mulighet for at nordmenn har et relativt godt utviklet språkøre?! Ikke vet jeg, men det funker for meg.

Dette er altså en sukkerpastafigur og dermed høres den jo spiselig ut, men slik er det ikke. Jeg var nysgjerrig på hvordan hun fikk figuren til å stå slik. Svaret er selvsagt ståltråd, og da syns jeg ikke den kan kalles spiselig. Hvem vil sette tennene i en bit med pynt som de vet har ståltråd i seg, og om man ikke vet det, hvordan går det med tenna? Det er vanskelig å komme utenom ståltråden i denne figuren, og det er kanskje greit. Hvem ville klare å sette tennene i en slik en?! Ikke jeg ihvertfall. Jeg tar vare på all den fineste kakepynten fra spesielle anledninger, så jeg ville aldri ha gnagd på den uansett, hehe:P

 

Ville du spist opp en slik kaketopper?

 

P.S Om dette innlegget er litt rotete, så være så snill å se litt mellom fingrene med det. Jeg orker faktisk ikke å gå igjennom det for å sjekke.

 

#kurs #lærerikt #sliten #eksponeringsterapi

I dag er dagen!!

  • 03.05.2014, 08:15

Sitter er og dirrer på stolen. Har sovet rimelig lite i natt, for det er ganske lyst her og jeg våknet hver gang t-skjorta som jeg hadde over hodet ramlet av. Uansett, sosialangs og retningssans eller ikke. I dag er kursdagen! I DAG, I DAG, I DAG!!!

 

Kurset går altså på å lære teknikkene som trengs for å lage denne:Haha! Vi får se da vet du!! Jeg kommer antagelig ut igjen med an tutukledd panda med rosa candyfloss på hodet, men det blir sikkert gøy alikevel:)

 

Jeg fullførte dag 5 av corechallengen i går, men jeg har ikke tid til å lage et innlegg om det nå, så det får bli senere. 

 

 

Ønsker dere en fin dag!

 

 

#kurs #øve #trene #lære

Kakedamen

Det var baking denne bloggen skulle handle om da jeg startet den, men som med så mange ting blir det ikke så mye tid til det at jeg får blogget så mye jeg vil om jeg kun skal blogge om det;) Jeg er også opptatt av familien min, dyrevelferd, økologi, gjenbruk og miljø. Det som startet som en bakeblogg er altså blitt en familie-hverdags-aktuelt-økologi-livsstils-bakeblogg....eller noe sånt.... Litt av hvert med andre ord:) Legg meg gjerne til som venn:)

Norske blogger Matbloggtoppen Follow on Bloglovin
Gratis blogg

Søk i bloggen

KategorierArkiv
Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no