hits

Regnbuekringle:) How to...

  • 30.06.2013, 23:42

Først måler du opp ingredienser til en kringle. 

 

800 gram hvetemel

2 dl sukker

1/2 ts salt

1/2 ts kardemomme

1 pakke tørrgjær

4 dl melk

50 gram smør

 

Jeg bakte en dobbel deig forøvrig, fordi jeg gir bort bakst i øst og vest, men en enkel (slik den står over her) blir og en brukbar størrelse ;)

 

Bland alt det tørre veldig VELDIG godt i en bolle. Grunnen til at du skal bruke god tid på å blande det skikkelig er at jeg har funnet ut at det er skikkelig tungt å farge deigen etter at den er blandet og når man i tillegg skal ha 6 forskjellige farger blir det tett opp mot ett lite mareritt. Derfor: Bland veldig veldig godt:) Deretter veier du melblandingen og deler den i 6 deler som du har i hver sin skål. 

 

Hell opp melk og smør og varm dette så det blir ganske så varmt. Det bør holde på varmen til du får farget blandinga:) Du skal nå gjøre det samme som du gjorde med melet. Del i 6 deler som du har i hver sin komm og så er det bare å sette igang med farging. Bland fargene du ønsker inn i melken. Lagde en rød og, men tok selvfølgelig ikke bilde av den... Det fikk jeg visst ikke til, gitt :P

Deretter om du har en kjøkkenmaskin av noe slag så heller du en del mel og en av fargene i den og lar DEN gjøre jobben for deg B-) om ikke så er det bare å sette igang å kna :P

 

Når alle delene er ferdig knadd inn og farget, så setter du de til heving på ett lunt sted i ca 1 time. Jeg har funnet ut at om jeg setter stekeovnene på så lite som overhode mulig så lar det seg fint gjøre å heve i ovnen, men det er jo ikke alle komfyrer som er like og du kjenner din bedre enn jeg gjør :)

 

Når deigene har hevet ferdig lager du lange lange pølser av hver farge og limer dem sammen ved siden av hverandre med vann:) Skal se omtrent slik ut:Deretter kjevler du den ut så den blir veldig flat og diger. 1 cm etter tynnere er kjempebra (jeg gadd ikke det siden klokka var 02.00, men den ser mye finere ut i sluttresultat om du tar deg tid til å kjevle tynt). Stryk på smør og ha på sukker og kanel eventuelt dekk hele flaten med makronfyll. 

 

Rull en skikkelig stram rull av deigen i lengderetning.


 

Skjær den i 2 på langs:

 

Og tvinn den slik som dette: 

Deretter legger du den i en sirkel på stekeplaten slik som dette og setter den til etterheving i 30-45 minutter:


 

Stek den på nest nederste rille i 35-40 minutter på 170 grader. 

Avkjøl og pynt på toppen med melisglasur.

Til alt fantastisk overmål klarte jeg å glemme å ta bilde av den etter heving og steking. Den så slik ut som på bildet over her, bare at ca dobbelt så stor og litt gylden helt på toppen. Jeg har kun ett bilde og det er av en av bitene etter at den er skåret av:) 

 

 

Den var god, men neste gang blir det makronfyll siden det er min favoritt:) 

 

Hva syns du?

 

Regnbueloff:) How to... ;)

  • 27.06.2013, 01:51

 

Først så må du lage en loffdeig. Jeg la ut en fin oppskrift på det tidligere i kveld. Den finner du HER. Du skal følge instruksjonene for loffbakingen frem til du har blandet alle ingrediensene, deretter endrer fremgangsmåten seg bittelitt som følger:

 

Del deigen i 6 biter og tilsett farge i hver del som du knar godt inn.  Jeg bruker wilton sine gelefarger og de setter ikke smak. Fargene bestemmer du selvsagt selv, men jeg valgte regnbuefarger:) Kna fargene godt inn. God trening for armene for å si det sånn ;)


 

Når du har knadd fargene godt inn så setter du de ferdige fargekulene til heving på ett lunt sted. Lurt å putte de i en bolle som du dekker med plast f.eks...

 

(Jeg testet ut heving i den nye komfyren min, så jeg puttet alt rett på en stekeplate og lot det stå i 45 minutter. Fungerte veldig bra:) Halvparten av deigen lagde jeg naturell, så jeg fikk en vanlig loff og en regnbueloff. )

 

Deretter kjevler du ut hver bit slik at den passer i brødformen din og legger dem i forma en etter en i den rekkefølgen du vil de skal ligge. Om du er riktig heldig og har en matpensel så du kan pensle på vann mellom lagene, så er det lurt å gjøre det slik at delene fester seg godt sammen. Jeg har gått til innkjøp av det idag for det har irritert meg hver gang jeg har trengt det at jeg mangler det, hehe (har jo tross alt bare bodd her og manglet bakepensel i snart 3 år, så man kan jo ikke kalle meg treig eller noe)... Når du har gjort det så setter du formene til etterheving i 30-45 minutter og steker så på nederste rille i 35-40 minutter på 200 grader.

 

Og slik ser den da ut når den er ferdig :D  

Kan tenke meg disse funker veldig bra som arme riddere med syltetøy! Nammmm....

 

Hva syns du?

Hveteloff :)

  • 26.06.2013, 21:50

Bakes i former. Nok til 2 stk.

 
900 gram mel (+ litt til knaingen)

7 dl melk 

50 gram smør

1 toppet ss sukker

1 ts salt

1 ss Idun luftigere bakst

1 pose tørrgjær

 

Smelt smøret i en kjele, eller som jeg gjorde, i microen:) Varm opp melka til ca 40 grader og bland sammen med smøret. Ha melet i en bolle sammen med sukkeret, saltet, Idun luftigere bakst og gjær og bland godt:) Bland det bløte med det tørre. Om du har en kjøkkenmaskin som elter så la den gå i ca 5 minutter. Sett deigen til heving i ca 1 time. Kna lett og putt i godt smurte brødformer. Etterhev i 30-45 minutter. Stek nederst i ovnen på 200 grader eller som jeg gjorde på det mest sinnsykt fancye loffstekingsprogrammet i den nye stekeovnen jeg vant i hele norge baker konkurransen :P

 

Loff er ikke kjempesunt, men du verden så godt det er en sjelden gang;)

Har du en fin kveld?

 

 

Thaiputekake til bryllup:)

  • 15.06.2013, 22:32

Marsipankake formet som en Thaipute med friske jordbær, krem og vaniljekrem:) Orkidéene er laget av sukkerpasta og det var nå første gangen jeg lagde orkidéer. Bruden hadde helt like orkidéer i håret da jeg leverte kaka. Det var kjempekult:) Når jeg ser på denne kaken er det nesten så jeg ikke klarer å forholde meg til at det er jeg og Vilde som har laget den. Syns selv at den ble så sinnsykt fin at det nesten ikke går an at det kan være jeg som har laget  den, men det er det altså, så jeg får vel bare slå meg til ro med det:)

Det virket som om de ble veldig fornøyde:)

 

Hva syns du?

Orkidéene er ferdige, puh!

  • 15.06.2013, 01:01

Ja...Da er jeg ferdig med de "store" orkidéene. Tenker å lage en stilk og noen knopper også, men det blir i morgen;) Er også ferdig med sukkerbrødene. De står nå til kjøling:)

 

 
 


 

Kanskje jeg bare skal gyve på å gjøre litt mer nå:)

Bursdagskake:)

  • 12.06.2013, 22:33

Denne leverte jeg i dag:) Gulrotkake, filadelfiaostekrem og ett marsipanlokk. Damen som bestilte den ble veldig fonøyd og det håper jeg bursdagsbarnet ble også:)

 

Jeg lager alle blomster av sukkerpasta:)
 


 

 

Hva syns du? :)

 

 

Dåpskake med fuglerede;)

  • 09.06.2013, 00:23

Leverte denne i dag. Sjokoladekake med glasur inni, smørkrem utenpå og sukkerpasta og marsipan som lokk. Mammaen ønsket seg en kake som passet til barnedåp OG som skulle fenge ungene. Syntes det var litt vrient, så etter å ha tenkt alt for mye og alt for lenge bestemte jeg meg for å hugge tak i den første idéen som falt ned i hodet på meg og det var at barn kommer med storken. Derav babyen i fuglereiret. Skulle hatt en stork også, men jeg hadde ikke tid denne helgen til å gå helt over bord på detaljene. 

 

 

Hva syns du? Søtt eller bare rart? Jeg faller veldig for sånt som er litt utenom det vanlige, men spennende å høre hva andre syns alikevel. 

 

:)

Cupcakes i dag:)

  • 06.06.2013, 14:05

Vilde og jeg skal ha cupcakefesten for de som hjalp oss å vinne kjøkkenmaskiner på Lørdag. Det er selvsagt også for de som irriterte seg grønne over at vi maste så fælt, for ungene og samboerne o.s.v. Alle som vil er velkomne bare de sier ifra at de kommer før de dukker opp. Vi må vite det så vi baker nok;)

 

Anyways:) Vi tester noen nye greier nå på smaksfronten og deler selvfølgelig oppskriftene med dere om det blir vellykket:)

 

 

Hva bruker du dagen på da?

Hockeyhjelmkake!

  • 04.06.2013, 21:54

I helgen som var leverte jeg 2 kaker. Her er den ene:

 

 

Hockeyhjelm av sjokoladekake med glasur inni og smørkrem utenpå. 

 

Det er ikke alle kaker det lar seg gjøre å forhåndslage pynt til. Dette var en slik kake og det vil si at jeg jobbet på spreng med den. Den andre var en marsipankake som skulle se ut som ett DJmixebord. Den kunne jeg forhåndslage litt pynt til, men det tok meg alikevel ett døgn sammenhengende å fylle, skjære til, dekke og pynte disse to kakene. Halleluja for kjølerom for å si det sånn! Det var relativt høy stressfaktor å skulle rekke alt innen den tidsfristen jeg hadde, så klokka 21.00 kvelden før levering ringte jeg inn kavaleriet (dvs Vilde). Hun kom og hjalp meg med farging, knaing, rydding, mixing, motering o.s.v. Vi måtte være såpass effektive at vi faktisk glemte å ta bilderav DJ kaka. Vi kom på det i bilen på veg hjem etter at vi hadde levert kakene. Jeg sendte en sms til damen og håper inderlig at det kommer ett bilde av den etterhvert. Faktisk fortsatt sliten etter den innsatsen der:) 

 

Du brukte helgen på da?

 

 

Kakedamen

Det var baking denne bloggen skulle handle om da jeg startet den, men som med så mange ting blir det ikke så mye tid til det at jeg får blogget så mye jeg vil om jeg kun skal blogge om det;) Jeg er også opptatt av familien min, dyrevelferd, økologi, gjenbruk og miljø. Det som startet som en bakeblogg er altså blitt en familie-hverdags-aktuelt-økologi-livsstils-bakeblogg....eller noe sånt.... Litt av hvert med andre ord:) Legg meg gjerne til som venn:)

Norske blogger Matbloggtoppen Follow on Bloglovin
Gratis blogg

Søk i bloggen

KategorierArkiv
Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no