To bryllupskaker til samme bryllupet :)

  • 16.06.2015, 22:32

Forrige helg hadde jeg æren av å lage bryllupskakene til ei barndomsvenninde. De ønsket to forskjellige smaker, men for at det skulle være enkelt å skjære ville de ha 2 kaker i 2 etg fremfor en veldig høy kake hvor man måtte skjære nederst eller øverst etter hva slags kake man ville ha. Et fornuftig resonnement :)

Kakene skulle matche hverandre, ha roser, peoner og eføy, men utover det hadde jeg frie hender hva utseendet angikk. De lurte også på muligheten for å ha med et brudepar og dermed valgte jeg å lage to kaker som var speilvendt av hverandre. Da kunne brudeparet stå i midten og balansen ville bli bra.

Den ene kaken var sukkerbrød dynket med appelsinjuice og fylt med et tykt lag hvit sjokolademousse med revet sitronskall (oppskriften har jeg delt HER ), bringebærmousse, bringebærkrem med hakket melkesjokolade og et lag hvit sjokoladekrem.

 

 

Den andre kaken var sjokoladekake med et tykt lag bringebærmousse og melkesjokoladekrem med friske bringebær.

Begge kakene ble smurt opp med hvit sjokoladekrem og det øverste laget ble trukket med hvit sukkerpasta. Blomstene har jeg laget av sukkerpasta og hver blomst har en grillpinne i midten som jeg bruker til å feste blomstene i kaken. Blomst på pinne ;)

Denne gangen måtte jeg montere kakene i rommet der de skulle spises. Jeg syns det var rimelig nervepirrende og jeg var så redd for å søle til den fine hvite duken, eller å være i veien for serveringsjentene som drev og gjorde istand til gjestene skulle komme, men det gikk fint:) Kakene var som nevnt til ei barndomsvenninde som jeg ikke har hatt kontakt med på flere år og hennes ektemann. Jeg syns det var utrolig koselig å få være den som lagde bryllupskakene deres <3 Det beste med det hele var dog tilbakemeldingen jeg fikk etterpå.

Deler med tillatelse fra bruden:



Jeg smilte fra øre til øre hele søndagen da tilbakemeldingen kom:)

Og noen bilder tatt av dem:



 

Og så sparer jeg det beste til slutt <3 :

 

Åh...... jeg får helt dånedimpen! Nydelige dere er <3
 

Måtte dere få mange gode år sammen <3

 

Hva syns dere om kakene?

 

#bryllup #bryllupskake #bryllupskaker #sjokoladekake #sukkerbrød #sjokolade #sjokoladekrem #sjokolademousse #bringebær #bringebærmousse #festkaker

Hvit sjokolademousse til kakefyll :)

  • 08.06.2015, 01:39

Denne moussen blir litt fast så den ikke så lett tyter ut av kaka. Den er frisk og smelter i munnen akkurat slik en mousse skal. Jeg syns den er nydelig!

 




Du trenger:

4 eggeplommer

5 dl kremfløte

25 gram sukker

300 gram hvit sjokolade

4 gelatinplater

1.5 ts revet sitronskall

 

Start med å sette sjokoladen til smelting i et vannbad. Det tar sin tid siden hvit sjokolade bør varmes veldig skånsomt. Rør i sjokoladen av og til, men pass på å ikke få vann i den.

Bløtlegg gelatinen.

Ha 1 dl fløte i en kjele sammen med eggeplommene og sukkeret. Varm opp under konstant røring og la det småkoke til det tykner. Smelt så inn gelatinen og ha i den hvite nå smeltede sjokoladen. La massen avkjøle seg (ikke så mye at den stivner).

Pisk resten av fløten til krem og bland den sammen med sjokolademassen. Til slutt rører du inn sitronskallet. 

Nå kan du enten sette den kjølig til den stivner litt før du har den i kaka, eller du kan lage en dik (de fleste bruker da smørkrem og lager en dik/rand av dette i ytterkanten av kakebunnen de skal legge fyllet på). Jeg har forøvrig erfart at man kan få et tykkere lag av fyllet uten at det tyter rundt kanten dersom man bruker denne metoden HER. Jeg er glad i mye fyll :D

 

Har du prøvd sjokolademousse som fyll i kaker og hva syns du om det?

 

#kakefyll #kake #mousse #sjokolademousse #hvitsjokolade #oppskrift #fremgangsmåte

Kakedamen

Det var baking denne bloggen skulle handle om da jeg startet den, men som med så mange ting blir det ikke så mye tid til det at jeg får blogget så mye jeg vil om jeg kun skal blogge om det;) Jeg er også opptatt av familien min, dyrevelferd, økologi, gjenbruk og miljø. Det som startet som en bakeblogg er altså blitt en familie-hverdags-aktuelt-økologi-livsstils-bakeblogg....eller noe sånt.... Litt av hvert med andre ord:) Legg meg gjerne til som venn:) Jeg kan kontaktes på nibinuriel@msn.com

Norske blogger Matbloggtoppen Follow on Bloglovin
Gratis blogg

Søk i bloggen

Kategorier



Arkiv




Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no