hits

Cherry skull cake:)

  • 29.07.2013, 01:17

Hadde all verdens moro med å skjære ut to hodeskaller av sjokoladekake:) Jeg brukte en stålbolle jeg har til å steke kakene i så jeg fikk to halvkuler. Lagde en ekstra vanlig en i springform med samme diameter og så var det bare å sette igang å carve til jeg var fornøyd med skalleformen. Aldri gjort det før, så jeg ble ganske fornøyd med dem og det ble han som skulle ha dem og:) Rød sukkerpasta (Skulle ønske det fantes en måte å farge skikkelig rødt på selv, for kjøpesukkerpastaen er så dyr i forhold til hjemmelaget, men akk ja...), og grønn marsipan:) Alt er spiselig.

 

 

 

Tycks?

3 etasjes bryllupskake med perler og håndlagde roser:)

  • 28.07.2013, 20:12

Denne leverte jeg forrige helg. Du verden som jeg slet med temperaturen. Et godt eksempel på at kremkaker og sommervarme ikke nødvendigvis fungerer kjempegodt.

 

Den nederste kaken var sjokoladekake, de to øverste var marsipankaker med vanlig fløtekrem. Marsipanen og kremen begynte å smelte under frakt for det var så innmari varmt. Rutemønsteret på de to øverste kakene måtte jeg trykke igjen og igjen, for marsipanen ville ikke holde formen i det hele tatt. Det var så innmari varmt den dagen. Lånte meg bil med air condition og pakket kaken i en pappeske som jeg fylte med isposer, men det var alikevel ikke nok. Kakebaking er enklere om vinteren;)

 

 

Hva syns du?

Kake med traktor og dyr:)

  • 26.07.2013, 19:09

Vært litt sløv til å legge ut kaker i det siste:) Alle dyrene er laget av sukkerpasta. Jeg ville øve på noe nytt og valgte å lage dyrehoder i 3D men kroppene lagde jeg i 2D. Syns selv at det fungerte ganske greit, men hva syns dere? Greit med litt synsing når man gjør noe nytt:) Gresset er av smørkrem og sprøytet på med blomsterbladtip:)

 

 

 

Tycks?

 

 

Vant gavekort hos sotesaker med bildet av bryllupskaken :D

  • 08.07.2013, 22:57

SÅ GØY!! For noen uker siden slengte jeg for moro skyld inn ett bilde i månedskonkurransen til søte saker. Bildet jeg sendte var av bryllupskaken jeg leverte tidligere i sommer:

 

 

Nå i kveld fikk jeg mail fra de om at jeg har vunnet ett gavekort på 200 kroner:) Måtte jo inn å se på siden deres og da er det en superkul fiskekake og bryllupskaken min som er trukket ut blandt mange kjempefine kaker. Hva kan jeg si?? Jeg pleier ikke å vinne noe som helst, men i sommer har jeg vunnet kjøkkenmaskin, komfyr, gavekort på cacas og en eske med masse greier fra dr. oetker (alt takket være dere som stemte på kaken jeg stilte i hele norge baker-konkurransen) og nå dette gavekortet her. Føler meg veldig veldig heldig:) 

 

Har du for vane å vinne saker og ting?

Vært litt sløv med å legge ut ting:)

  • 07.07.2013, 13:10

Denne leverte jeg for ett par uker siden. Jeg var så spent for jeg prøvde en ny oppskrift på gulrotkake. Den fikk strålende tilbakemelding:)

  

Rosene på toppen er laget av sukkerpasta og rosekanten rundt er laget av philadelfiaostekrem. 

 

Tycks?

Tenkt over hvor vaniljen kommer fra?

  • 06.07.2013, 21:28

Jeg har igrunn aldri tenkt over det. Bruker jo vaniljestang, men den forteller lite om hvor man faktisk finner den:) Kjente hjertet mitt smilte litt da jeg tidligere i dag fant ut at den kommer fra en orkidé:) 

 

Vanilla planifolia. 

 

Du verden så kult:) Orkidé er jo den nye favorittblomsten min å lage av sukkerpasta og jeg har alltid vært begeistret for disse nydelige blomstene (Phalaenopsis orkidéen er min personlige favoritt). 

 

Her ser dere vaniljeorkidé i gul farge.

 

 

Her er den i hvitt:)

Her er min personlige favoritt Phalaenopsis (eller møllorkidé),


 

Og her ser dere den første møllorkidéen jeg lagde noensinne som og var til den første bryllupskaken jeg skulle levere noensinne;)

 

Visste du at vanilje kommer fra orkidéer? Kanskje det er vanlig kunnskap og jeg er litt slow, hehe :P

Kakedamen

Det var baking denne bloggen skulle handle om da jeg startet den, men som med så mange ting blir det ikke så mye tid til det at jeg får blogget så mye jeg vil om jeg kun skal blogge om det;) Jeg er også opptatt av familien min, dyrevelferd, økologi, gjenbruk og miljø. Det som startet som en bakeblogg er altså blitt en familie-hverdags-aktuelt-økologi-livsstils-bakeblogg....eller noe sånt.... Litt av hvert med andre ord:) Legg meg gjerne til som venn:)

Norske blogger Matbloggtoppen Follow on Bloglovin
Gratis blogg

Søk i bloggen

KategorierArkiv
Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no