Nybakte scones på 1-2-3

  • 27.07.2015, 18:25

Du har sikkert glemt et og annet enkelte ganger når du har vært på butikken. Vi er intet unntak der, men vi bor 1,7 mil unna butikken og dermed er det litt styrete å kjøre i retur bare for å plukke opp en liten ting vi glemte å kjøpe med. Når man så glemmer å kjøpe brød, er sulten og ikke vil vente den tiden det tar å bake et tradisjonelt brød, så er scones et knasegodt alternativ syns jeg (og JA jeg er så utålmodig :P ).

 

Deler derfor med dere her en oppskrift jeg bruker de gangene jeg er så vimsete at jeg glemmer å kjøpe brød :)

 

Scones for 4-6 personer:

 

Du trenger:

200 gram hvetemel

150 gram sammalt hvete grov

50 gram sammalt spelt fin

6 ts bakepulver

0.5-1 ts salt

1 beger rømme

1 dl vann

 

Slik gjør du:

1. Bland sammen alt det tørre i en bolle.

2. Ha i rømme og vann.

3. Bland det godt sammen (gjerne med mikser eller kjøkkenmaskin).

4. Du kan dele deigen i 8 deler som du legger utover på bakepapir og klemmer litt flate, eller du kan dele deigen i 2 deler som du klemmer litt flat og skjærer kryss i, slik at det blir enkelt å bryte i krysset. Jeg gjorde det siste, fordi det er lettvindt. Dryss over bittelitt sammalt speltmel (jeg gjør det kun fordi jeg syns det ser dekorativt ut, så du kan skippe det).

5. Stek på midterste rille i ovnen på 250 grader i 10 min.

 

 

 

Konsistensen blir litt løsere enn vanlig brød og de er aller best når de er helt ferske, men da er de jammen gode og :D

 

Har du prøvd å lage scones?

 

 

#oppskrift #scones #hjemmebakt #hjemmelaget #diy

Spiselige høye hæler

  • 25.07.2015, 14:09

Har hatt lyst til å prøve å lage spiselige høye hæler så lenge, men har aldri tatt meg råd til å kjøpe utstyret som gjør jobben litt enklere. Nå fikk jeg låne utstyr av Mariannes sweet cakes så jeg fikk prøvd meg. Det var utrolig gøy :D

 

Settet jeg fikk låne er dette fra kakeboksen:



Hælforma og plastforma til å sette såla på under herding fungerer kjempebra, men såledelen er litt rar i fasongen, så den må du beregne å fikse litt på og det samme med malene som følger med for å lage tådel og hælkappe. Jeg tegnet rett og slett bare nye maler til de delene :) Man kan nok fint bruke de som følger med, men da ser ikke skoen ut som noe man faktisk kan bruke siden de delene da blir litt for små. Prisen på settet er dog så billig i forhold til alle andre som finnes på markedet at det er vedrt det bare for hælen og plastmalen sin del ;) Link til settet finner du HER

Er veldig spent på hvordan den funker når den er ferdig herdet :D Har du prøvd noe lignende?

#sko #pumps #høyhelet #spiselig #sukkerpasta #sugarpaste #pynt #kakepynt #rosa #rosasko

Fantorangenkake til 1årsdag

  • 23.07.2015, 18:19

Ei jeg kjenner skulle feire ettårsdagen til datteren sin, og ønsket seg fantorangenkake til feiringen. Det var helt ekstremt varmt den dagen jeg lagde kaka og jeg slet nesten med å få den til å henge sammen, men slik ble den:

Kaka var av sjokoladekake med sjokoladekrem og både mammaen og barnet ble veldig fornøyde :) Hva syns du?

#kake #bursdagskake #fantorangen #ettårsdag #feire #feiring #sjokoladekake

Red velvet bryllupskake :)

  • 18.07.2015, 21:53

I dag leverte jeg bryllupskake til lillesøsteren til ei barndomsvenninde av meg :) Gratulerer så mye med dagen deres, Malene:) 

 Kaken skulle være red velvet i 3 etg. Jeg lagde hvite roser som jeg støvet med lavendelfarge (tuuuuuusen hjertelig takk for hjelp med fargene jeg manglet Marianne ved Mariannes Sweet cakes ), hvite småblomster og lilla sommerfugler. 

 

Jeg dro til Munthegården der bryllupet skulle stå og monterte det hele. Tok et skritt tilbake for å se at jeg var på rett veg og fikk følelsen av at jeg stod og monterte sammen en eventyrkake. Det var noe med stabbursfølelsen i rommet jeg stod og det vakre tunet utenfor blandet med de sarte rosene på kaka. Var nesten så jeg ventet å se små alver fly forbi, hehe :)

 

Det var så vakkert der. En perfekt plass for en så flott dag <3 Det er mange slike perler rundt mjøsa, men jeg må jo si at jeg etter å ha sett Munthegården syns den sammen med Opstad gjestegård ligger helt i toppskiktet av idylliske plasser man kan feire bryllup :)

Bildet er lånt HER

 

Føler meg heldig som har vært der i dag. Fikk drive med mitt helt i fred. Det var svalende for sjelen om man kan si noe slikt, hehe :)

 

 Oppskriftene jeg brukte til denne kaken (altså... jeg ganget opp mange mange ganger, men for å få EN enkel kake da, haha :P ):

 

Red velvet kake:

 

150 gram smør

400 gram sukker

3  egg

400 gram hvetemel

25 gram bakekakao

1.5 ts bakepulver

1 ts natron

2 ts vaniljesukker

4 dl kulturmelk

1 ts eddik

1.5 ts rød fargegelé (fåes kjøpt hos kakeboksen.no eller hos jernia. Jeg anbefaler DENNE).

 

Miks sammen smør og sukker. Ha i eggene og pisk dette godt sammen. Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle og bland kulturmelk, eddik og rødfarge i desilitermålet. Miks dette inn i med smør/sukkerrøra og ha i en 25 cm form. Stek på 175 grader i ca 1 time. Bruk en grillpinne eller lignende til å stikke i midten av kaken. Dersom det sitter kakedeig på pinnen er ikke kaken ferdig og må stekes litt til. Jeg pleier å forlenge med 10 min. av gangen. For å få helt jevne kakebunner kan du følge det tipset HER.

 

Dagens brudepar ønsket seg smørkrem som fyll i kakene. Jeg foreslo derfor å ha ene etasjen med cream cheese frosting og de to øverste med smørkre. På den måten ville de få smørkrem OG den klassiske red velvetkaken. Noe for enhver smak altså :)

 

Til smørkremen brukte jeg denne oppskriften (bare x 5, hehe ;) ):

200 gram smør

500 gram melis

2 ss vaniljesukker

Melk til konsistensen er myk og fin

 

Ha smør, melis og vaniljesukker i bollen og rør det godt sammen. Spe til slutt med melk til du har en fin konsistens.

 

Til den kassiske cream cheese frostingen brukte jeg denne oppskriften:

250 g filadelfia ost

1 ts vaniljesukker

75 gram melis

1.5 dl fløte

Miks sammen osten, vaniljesukkeret og melisen. Pisk fløten til krem og bland de to godt sammen. Nammmmmm!

 

Jeg håper brudeparet har en fortryllende kveld <3

 

 

Hva syns du om kaka? Liker du red velvet?

 

#bryllup #bryllupskake #redvelvet #redvelvetcake #oppskrift #kakeoppskrift #cremcheesefrosting #smørkrem #brudepar #festkake

 

Dåpskaker til gårdsbaby

  • 06.07.2015, 11:01

I oktober i fjor leverte jeg 2 dåpskaker og 40 cupcakes til ei jeg kjenner. Glemte helt av å legge det ut, men bedre sent enn aldri :)

 

Den første er en to etg. marsipankake med jordbær og vaniljefyll. Hadde et senilt øyeblikk da jeg skulle lage navneskiltet. Jeg pleier å la det herde litt slik at det ikke blir bulkete med underlaget, men av en eller annen grunn så glemte jeg det til akkurat denne kaken. Heldigvis ble hun fornøyd alikevel :)

 

Kake nummer to var en sjokoladekake med hvit sjokoladekrem :)

 

Så var det 40 sjokoladecupcakes. Disse ble bestilt som enkle, men jeg hadde lyst til å gjøre en greie ut av at de har så mye sauer, så da begynte jeg med å lage bittesmå sauer som skulle stå på toppen av cupcakene. For å få det til å bli litt variasjon bestemte jeg meg for å lage minitraktorer til halvparten av de. Det var litt pirkete, men kjempegøy :) Jeg fikk litt sansen for serieproduksjon av pynt, men desverre er det sjeldent jeg har en anledning til å lage noe slikt :)

 

Jeg har virkelig sansen for at folk vil ha dekor tilpasset livsstil, hobbyer e.l så dette var kjempegøy :)

 

Hva syns du?

 

#dåpskake #kake #cupcakes #traktor #sau #gårdsdyr #muffins #sjokoladekake #dåp

 

 

 

Frostkake med Sven og Olaf

  • 03.07.2015, 13:32

Gratulerer så mye med dagen til Malin. Hun feirer bursdagen sin med denne Frostkaken. Sjokoladekake med melkesjokoladekrem og hakkede stratosbiter :)

Hva syns du?

 

 

#kake #sjokoladekake #bursdagskake #frostkake #frost #frozen

Kakedamen

Det var baking denne bloggen skulle handle om da jeg startet den, men som med så mange ting blir det ikke så mye tid til det at jeg får blogget så mye jeg vil om jeg kun skal blogge om det;) Jeg er også opptatt av familien min, dyrevelferd, økologi, gjenbruk og miljø. Det som startet som en bakeblogg er altså blitt en familie-hverdags-aktuelt-økologi-livsstils-bakeblogg....eller noe sånt.... Litt av hvert med andre ord:) Legg meg gjerne til som venn:) Jeg kan kontaktes på nibinuriel@msn.com

Norske blogger Matbloggtoppen Follow on Bloglovin
Gratis blogg

Søk i bloggen

Kategorier



Arkiv




Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no