hits

Fantastisk fraktebag:)

  • 30.08.2013, 14:18

Jeg vil bare komme med en anbefaling til alle som baker og av og til trenger å frakte med seg kakene:) Hadde jeg visst om denne tidligere i sommer hadde jeg vært spart for mange bekymringer:)

Dette er en termobag som holder maten kald eller varm etter hva du trenger. Den er godt isolert og stor nok til at jeg fikk 3 kaker i str 35, 20 og 15 cm oppi samtidig. Jeg la en treplate ibunnen for å stive den opp og det ungerte kjempebra. Vi kjørte kakene til et sted som ligger over en time ifra oss og hadde 2 fryse-elementer oppi sammen med kakene. De var like kalde og fine da vi kom frem. Baggen får du kjøpt hos T-gård sweetcakes og den koster 299.- Du finner den HER

(bildet er lånt fra t-gård sweetcakes)

 

Anbefaler den på det varmeste (uh...eller uh...kaldeste eventuelt, siden det er en kjølebag)...

Bryllupskake med blonder, perler og roser:)

  • 24.08.2013, 22:00

Denne leverte jeg i dag:

 

 

Dro til Deset, der bryllupet skulle feires, for å sette den sammen. 3 stk sjokoladekaker. Den nederste har sjokoladesmørkrem med kaffe, den mellomste har sjokoladeganasj med rom og den øverste har sjokoladeganasj og ripsmousse. Kakene er smurt opp med vanilla icing tilsatt hvit sjokolade og deretter trukket med sukkerpasta:) Rosene er også laget av sukkerpasta. 

 

Hva syns du?

Fantastisk bryllupskake!!

  • 22.08.2013, 15:55

Jeg har postet denne før siden jeg syntes den var så sinnsykt fin. Det var før jeg fant ut hvor stor den faktisk er!! Nå må jeg dele den på nytt med infoen jeg fant på flicrsiden til Rosebud Cakes som står bak denne kaka. 

 

Kaka står på ett brett som er  76 cm i diameter og den er 109 cm høy! Den blomstrede basen, kjolen og den nedersteskuffen er laget av kake, så jeg antar at resten ikke er spiselig siden det ikke står noe spesifikt om det, men det som er laget av kake er altså nok kake til 150 personer. WOW!! Det er MYE kake! Jeg lurer på hva denne kostet brudeparet og ikke minst hvordan de turte å frakte den! Frakt er skummelt det! Om noe går galt med ei kake så er det gjerne under frakt. Skulle likt og vært flua på veggen da denne ble laget, fraktet og ikke minst da brudeparet fikk se den første gang:) 

 

 

Nydelig, ikke sant? 109 cm høy....... phew.... Det er litt:)

Palmeolje i Hipp økologisk barnegrøt...

  • 19.08.2013, 12:07


 

(Bildet tilhører hipp.no)

 

Skuffende men sant. Da jeg så dette i palmeoljeguiden, tenkte jeg at det måtte være gjort en feil. Jeg kastet meg derfor over pc'en og skrev dette til hipps kundeservice:

 

Hei. 

Vi mater våre barn med deres økologiske grøt. Nå ser vi grøten i palmeoljeguiden hvor den står listet med ett relativt høyt innhold av palmeolje. Stemmer dette? Er det palmeolje i grøtpulveret? 
Mvh Mette Falstad
Her er svaret jeg fikk:

 

Hej Mette!
Tack för din fråga om vi använder palmolja i våra grötar!

Vi använder tillskottsnäring och spannmål i våra grötar. Vi använder tillskottsnäring för att gröten ska innehålla så många vitaminer och mineralämnen som möjligt. Tillskottsnäring liknar modersmjölksersättning, men innehåller mer järn. När man tillverkar både modersmjölksersättning och tillskottsnäring eftersträvar man att de ska likna bröstmjölken så mycket som det är möjligt. I lagstiftningen anges också väldigt noga  vilka näringsämnen som ska finnas och i vilka mängder. 

För att fettet i modersmjölksersättningen och tillskottsnäringen ska vara så lik fettet som finns i bröstmjölk som möjligt, så tillsätter vi en blandning av raps-, solsicke och palmolja. Palmoljan är certifierad, ekologisk och hållbar (sustainable). Det innebär bl a att regnskog inte skövlas och att de som arbetar på plantagerna har bra arbetsvillkor vid odling av dessa palmer. 

 

SKUFFAAAAAAAAA!! Da vet vi det, eller hva?? 

 

Ripsmoussekake med marengs:)

  • 19.08.2013, 01:07

Denne lagde jeg i dag til en nabo:)

 Jeg prøvde noe nytt siden det er masse moden rips i hagen vår nå og den falt i smak så jeg vil dele fremgangsmåten med dere:)

 

Jeg har ingen eksakt oppskrift på alt, men dette er det jeg gjorde:

 

Lag ett sukkerbrød og la det kjøle seg ned. Lag vaniljekrem (Oppskrift HER ) eller bruk en ferdig fra butikken:) Så til den delen jeg eksperimenterte meg frem til i dag :D

 

Ripsmousse:

 

Jeg gikk ut i hage og plukket litt i en bolle. Fant ut etter koking at det var 3 dl ca, så oppskriften min baserer seg på det:) 

Putt bærene i en kjele og knus dem litt. Varm opp til koketemperatur og smak til med sukker. Det varierer veldig hvor søt rips er og hvor søtt folk vil ha det, derfor gir jeg ikke noe eksakt mål på sukkeret. Jeg var litt usikker på mengden, men la i bløt 3 plater gelatin som jeg etter 10 minutter klemte vannet ut av og smeltet sammen med ripsen. Da gelatinen var løst opp satte jeg kjelen til nedkjøling. Jeg pisket ca en halv liter fløte fordi jeg lagde nok til å blande litt i vaniljekremen og til å sprøyte utenpå kaken, men da jeg blandet krem i ripsen ble det en 50/50 blanding ca. Sett det kjølig:) 

 

Lag en pavlovabunnmasse. Jeg lagde en halv oppskrift og det var mer enn nok. Jeg tegnet av omkretsen av sukkerbrødet på ett ark som jeg la under bakepapir og så sprøytet jeg på nok til å dekke toppen av kaka. Fikk nok til 4 minipavlovabunner og en liten drøss med marengs i tillegg:)

 

Del sukkerbrødet i 3 deler. Dynk hvert lag godt med melk etterhvert som du bygger opp kaken. Fyll ene laget med vaniljekrem, det andre med ripsmousse. Smør på krem utenpå kaken, eller sprøyt på med sprøytepose og mønstertip om du har:) Jeg har laget rosemønster med en Wilton M1 tip:)

Etter at hele kaken er dekket med krem, legger du marengbunnen på toppen. Legg på litt ripsmousse, pynt med en liten remse bær og strø over litt melis og så er du ferdig:)

 

Neste gang skal jeg smake på kaka selv også. Ifølge damen var den veldig god:) Spesielt ripsmoussen fikk veldig skryt og det er den eneste delen jeg selv smakte på, for jeg sørget for at det ble litt til overs:)

 

Hva er ditt favorittfyll i sukkerbrød? 

Kakedamen

Det var baking denne bloggen skulle handle om da jeg startet den, men som med så mange ting blir det ikke så mye tid til det at jeg får blogget så mye jeg vil om jeg kun skal blogge om det;) Jeg er også opptatt av familien min, dyrevelferd, økologi, gjenbruk og miljø. Det som startet som en bakeblogg er altså blitt en familie-hverdags-aktuelt-økologi-livsstils-bakeblogg....eller noe sånt.... Litt av hvert med andre ord:) Legg meg gjerne til som venn:)

Norske blogger Matbloggtoppen Follow on Bloglovin
Gratis blogg

Søk i bloggen

KategorierArkiv
Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no