Kveldens fineste ballkjole?

  • 31.08.2014, 16:06

Denne kaka koste jeg meg stort med. Det er slike utfordringer jeg elsker og denne var intet unntak. Jeg har ikke engang lyst til å nevne hvor mange timer jeg brukte på dette, men det ble endel for å si det sånn:) Jo mer jeg øver jo fortere vil det jo gå da, hehe:)

Jeg fikk forespørsel om jeg kunne lage en barbiekake. Mitt alternativ i retur ble at jeg kunne lage en dukkekake med håndlaget spiselig dukketopp og det ble godkjent.

Dette er det jeg lagde:Elendig bildekvalitet, men det er det man får for å glemme å ta med kameraet;)

 

Hva syns du?

 

#dukkekake #kake #bursdagskake #sjokoladekake #sukkerpasta #håndlaget #hjemmelaget

 

Gleder meg!!

  • 26.08.2014, 15:02

Da vi kjørte igjennom nederland så vi frontmonterte barneseter på de fleste sykler som hadde barnesete påmontert. Det så utrolig mye mer behagelig og enkelt å sykle med ut, enn å ha masse vekt bak på sykkelen. Virket bedre å trille med også. Jeg lette litt rundt her, men fant ingenting og da ble det liksom bare ikke til det.

Bildet er lånt HER.

For et par uker siden fant jeg i en norsk nettbutikk og da jeg sjekket reviews på nettet virket det som et veldig bra sete og man kan kjøpe til vindskjerm og regntrekk o.s.v... . Det eneste jeg hang meg litt opp i var prisen på kr. 1049.- Syns det virket litt snodig da setet kostet i underkant av 400.- i nederland. Jeg sjekket tollkostnad og fant ut at det ikke er tollavgift på sykkelutstyr (men moms selvsagt), og frakta leverandøren tok var 15 euro, altså 120 kroner.- 

 

Jeg bestilte derfor barnesete (alle bilder herifra og ned er lånt fra butikken jeg bestilte fra HER):

 

vindskjerm,

ekstra nakkestøtte (fint til sovende barn tenker jeg),


sykkelvesker i et utrolig kult design (syns jeg ihvertfall, hehe;)

og matchende sykkelsetetrekk, og regntrekk (tror jeg...håper jeg huska det),

 

Nå klirrer det ikke lenger i sparegrisen hennar mor, for å si det slik, men det blir enda kulere for gutta når vi er på sykkeltur (og det er vi rimelig ofte, så da syns jeg det er greit). Gleder meg!! :)

Jeg har ventet i 2 uker på at det skulle skje noe med sporingsinfoen hos posten. Jeg har vært inne 4-5 ganger hver dag for å se om det endelig er gang i sakene, men det har det altså ikke vært før jeg etterlyste pakka på lørdag. Da plutselig begynte det å skje saker og ting. Jeg gleder meg noe så sinnsykt til å få denne pakka! ÅÅÅÅÅH!

 

 

 

 

Har du vært klar over at det finnes frontmonterte barneseter til sykkel?

 

#sykkelutstyr #innkjøp #importere #import #pakke #barnesete #sykkelsete #sykkel #sykkeltur #barnpåsykkel

Velkommen til Norge!

  • 25.08.2014, 09:53

Jeg snublet for en tid tilbake over en video som gjorde meg både litt glad iog litt trist. Glad fordi noen i et annet land har tatt et ganske godt skritt i riktig retning. Trist av egoistiske årsaker fordi vi ikke har tilgang til det her, hehe :P

Konseptet er en butikk hvor varene ikke er pakket inn i engangsemballasje.

 Når du handler der tar du med dine egne beholdere, fyller i det du trenger og betaler for den mengden du har tatt. Dersom du har glemt beholdere så får du nedbrytbare papirposer å ha maten i. Konseptet som heter Original Unverpackt (eller original unpacked) ble startet av 2 tyske damer ved navn Sara Wolf og Milena Glimbovski. De var lei av all den unødvendige emballasjen man drasset med seg hjem fra butikken.

Jeg elsker dette konseptet og jeg håper det går så det suser slik at det kanskje i løpet av noen år sprer seg videre utover i Tyskland og muligens også inspirerer folk i andre land til å starte lignende butikker. Aller helst skulle all maten i denne butikken selvsagt vært økologisk, hehe:) I pose og sekk skal det være :P

 

Vi er økologisuckers! Alt vi spiser skal helst være økologisk (litt vanskelig, så det blir så mye som mulig) og vi strekker oss langt for å få tak i det vi trenger. Det er enkelte matvarer vi faktisk ikke kjøper dersom vi ikke får tak i det økologisk. Har ikke butikken økologisk paprika, druer eller epler, så lar vi rett og slett være å kjøpe det. Så langt vi har klart å finne ut av det er det disse tre som er mest sprøytet av alle frukter og grønnsaker. Det finnes sprøyterester av mange forskjellige sprøytemidler i hver av disse og det er helt søkt at produsenter føler seg vel med å si at sprøyteverdiene ligger innenfor lovens grenser når de står og vet at de grensene flyttes slik at større mengder gift aksepteres hele tiden (kan lese om det HER f.eks... ). Nå var det ikke økologi jeg skulle skrive om, men jeg blir så engasjert, hehe :P Jeg skulle skrive om emballasje og det nye geniale butikkonseptet i Tyskland :P Får prøve å komme meg tilbake på sporet her!

Det finnes en liten video som viser hvordan denne butikken ser ut og fungerer og den videoen deler jeg her:)

 

 

Ønsker denne butikken hjertelig velkommen til Norge:D Jeg hadde digget å kunne dra på butikken å handle det jeg trenger uten å komme hjem med masse plast og kjemikaliebehandlet papir!
Vi har tatt et skritt i riktig retning ved å kjøpe inn bee´s wrap (som er en økologisk erstatning for gladpack) fra agent M. Vi har nå hatt endel forskjellige str i halvannen uke, og vi elsker disse. Vi pakker brødet i en stor en, pakker matpakke i en mindre og osten går i en str Large først før den flytter over i str Medium ettersom den krymper. Vi er enige her om at vi skal bestille enda noen flere. Jeg lagde rundstykker for 3 dager siden. Puttet de i en glassbolle og dekket bollen med en bee´s wrap. Vi har brukt ÉN brødpose den siste uken, og det var fordi jeg ikke fant gummihanskene i farta. Jeg elsker det! :) Jeg lagde et innlegg om dette produktet hvor jeg la med en youtubevideo blandt annet:) Du kan lese det HER : )
Nå skal tiny og jeg lage oss frokost:) Ønsker alle en fin dag!
Ville du handlet i en slik butikk om det åpnet en i nærheten av deg?
#miljøvennlig #ingenplastemballasje #nedbrytbar #økologisk #beeswrap #agentM #tavarepåplaneten #spareressurser

Bondegårdskake til tvillingbursdag:)

  • 22.08.2014, 12:56

Ei jeg kjenner har tvillinger og for en uke siden fylte de 2 år:) Til bursdagen fikk jeg æren av å lage en bondegårdskake:)

Dyrene er laget av sukkerpasta og jeg bestemte meg for å la de gjemme seg bak buskene innenfor gjerdet. Må øve litt mer så jeg får det til å se litt mer troverdig ut, hehe:) Grisene på toppen av kaka gjørmebader i kokesjokolade og sauen er det Vilde som har laget helt uten at jeg sa en døyt.

 

Jeg fikk mulighet til å bruke de nye bokstavfomene mine fra Linneeas.no:) De passet kjempefint til dette, for jeg skulle tross alt ha plass til to navn på 2årsskiltet:) Bokstavene blir ganske små oh på den måten får man plass til å skrive litt uten å dekke hele kaka med bokstaver:) Om du har manglet det noen gang, så finner du disse formene HER, HER og HER :) Hun har mye annet fint og veldig gode priser:) Whats not to like ;)

 

Hva syns du?

 

#kake #bursdagskake #sjokolade #sjokoladekake #bondegård #gårdsdyr

Naken på stranda:)

  • 20.08.2014, 09:54

Denne ble bestilt i god tid til et 40årslag. Det startet med kake og en hel masse figurer, men kokte etterhvert ned til kake med frodig naken dame og frosk med krone.

Selve kaken er en sjokoladekake med en kokesjokoladekrem. Lokket og figurene er sukkerpasta, og sanden på toppen er laget av knust mariekjeks.

 

  

Damen skulle se ut som en asiat, men det jeg er altså ikke flink nok enda til å styre helt nøyaktig hvordan det blir, så jeg syns vel kanskje hun ser litt mer latino ut enn asiatisk. Jeg håper damen ble fornøyd og trøster meg med at øvelse gjør mester.

 

Hva syns du?

 

#strandkake #strandtema #sjøstjerne #sjøskjell #sjokoladekake #sjokoladekrem #dame #nakendame #froskeprins #frosk #kake

 

 

Økologisk erstatning for gladpack:)

  • 12.08.2014, 15:44

Jaaaa :) Jeg tenkte jeg skulle komme en liten review etter å ha brukt bee´swrapen min litt:)

Først og fremst: Hva er bee´s wrap? Jo, bee´s wrap er økologisk bomullslerret i forskjellige størrelser som er innsatt med bivoks, jojoba og treharpisk. Tanken bak de er å redusere plastforbruk, men også å begrense mengden giftstoffer fra plastwrap i maten vår (gift er gift, samme hvor liten mengde det er snakk om). De finnes i 4 str hvor den minste passer til å dekke små boller eller å pakke inn osteskalken og den største visstnok skal funke til brød (og det har jeg tenkt å finne ut av så fort lønna kommer;).

Jeg har hatt ett ark i str small nå i en mnd nå:) Jeg har prøvd å bruke den til alt mulig egentlig. Har dekket skåler med middagsrester, den halvspiste yoghurten til ungene, pakket inn osteskalken (og funnet ut at jeg må ha større ark så jeg kan pakke hele osten når den er ny også), enden av den halvspiste agurken og i desperasjon for å få testa noe nytt pakket jeg altså enden av brødet bare for å se om det holdt seg bra. Alt sammen har fungert kjempefint.

Jeg vasker den med mild oppvasksåpe i kaldt/lunkent vann. Den har ikke fått noen flekker eller noen lukt som ikke har gått av (var spent på tacokrydret vegetardeig, men det gikk helt fint). Alt i alt syns jeg det er et supert produkt, men størrelse small er litt liten til å være skikkelig praktisk. Sambo og jeg har derfor bestemt oss for å bestille det vi trenger og vi ser for oss at det er et ark i str xl som er brødstørrelse og en 3 pakning med ark i str large som da vil holde til 2 oster og noe annet fjas i tillegg:)

 Jeg er spent på varigheten av disse arkene og gleder meg stort til å slippe å bruke brødposer og gladpack :) Nå mangler vi bare en liten metallmatboks hver til knøttene og så er vi rimelig godt i boks med prosjekt "ut med plasten".

Om dette er noe du kunne tenke deg å prøve også så finner du det hos Agent M. Direktelink HER. Jeg handlet en del ting der da jeg fant nettbutikken og jeg kommer til å legge ut en review en av de første dagene av glassflaskene jeg kjøpte til ungene for å bytte ut de vanlige tåteflaskene av plast.

Legger ved en youtubevideo av bee´s wrapene så dere kan se litt mer om hvordan det funker:) De fikk det til å se så fint ut og jeg er jo som enkelte av dere vet VELDIG fan av å spre alt som er mer miljøvennlig, hehe;)

 

Hva tror du om disse? :)

 

Sommerens siste bryllupskake :)

  • 10.08.2014, 17:46

Fikk spørsmål av søskenbarnet mitt om jeg kunne lage laktosefri og glutenfri kake. Til det sa jeg at jeg desverre ikke har tilgang på et kjøkken hvor det aldri blir brukt hvetemel og div, så da kunne jeg bare lage laktosefri og glutenredusert kake. Det fungerte helt fint fikk jeg beskjed om og dermed begynte planlegging av kake:)

Kaka bygget vi opp av sjokoladekake med vaniljebunn nederst og øverst. Hvit sjokoladekrem med friske bringebær og en mørk sjokoladekrem som fyll. Lokket og pynten  var av sukkerpasta:)

 

Jeg fikk mer eller mindre frie hender på pynten, men fargene som skulle være ca slik:

 


 

 

Peoner i både knoppstadiet og fullt utsprugne, pluss noen fantasiblomster og blader som vi malte med ltt matolje for å få de blanke og fine:)
Ser så vidt snurten av Vilde til høyre der:


Jeg var så spent på hvordan denne skulle bli mottatt:) Tross alt litt skummelt når man har frie hender på alt fra innhold til utseende, men veldig veldig morsomt også :)

 

Dette er tilbakemeldingen jeg fikk dagen etter:

"Hei!

Tusen takk for fantastisk flott kake i går! Den var helt nydelig og utrolig god, en skikkelig hit blant gjestene. Min far trodde ikke på at det var en kake før vi skar den opp, han trodde det var en utstilling-plast-greie :-P Så han hadde haken langt nedpå gulvet da han hørte den var hjemmebakt!"

 

Storkoste meg med å lage den og er så glad de ble fornøyde :)

 

Hva syns du?

 

 

#bryllup #bryllupskake #brud #brudgom #blomster #sukkerpasta #hvitsjokolade #kakefyll #bringebær #sommerbryllup

 

Sommerens største bryllupskake:)

  • 09.08.2014, 11:18

Hei:)

 

Det er stille fra meg i sommer. Har falt litt av blogglasset, men har laget noen kaker jeg har lyst til å dele med dere alikevel:)

Den nederste etasjen var en fyldig mørk sjokoladekake med hvit sjokolademousse, sjokoladekrem og friske bringebær. Den nest nederste hadde en tynn nøttebunn nederst og et sukkerbrød over fylt med bringebærfromasj og sjokoladekrem. De to øverste var saftige red velvetkaker med ostekrem.

Rosene og lokk var av hjemmelaget sukkerpasta og blondene var spiselig sugarlace:) Den nydelige kaketopperen hadde brudeparet bestilt fra etsy. Personlig og kjempeflott syns jeg:)


(tatt av Vilde)


(tatt av Vilde)

 (Fra bruden)(Fra bruden)

Et utrolig nydelig bilde av et stort og tradisjonsrikt øyeblikk og hell over alt hell så fikk jeg lov å vise det frem til dere også:)Jeg føler meg beæret over at jeg fikk lov å lage bryllupskaken og dette er tilbakemeldingen jeg fikk: "Tusen takk for en fantastisk kake! Den var helt nydelig og passet perfekt. Også smakte den utrolig god:)".


Hva syns dere om kaken?

 

#bryllup #bryllupskake #brud #brudgom #kake #hjemmelaget #sjokolademousse #sjokoladekrem #sommerbryllup

Kakedamen

Det var baking denne bloggen skulle handle om da jeg startet den, men som med så mange ting blir det ikke så mye tid til det at jeg får blogget så mye jeg vil om jeg kun skal blogge om det;) Jeg er også opptatt av familien min, dyrevelferd, økologi, gjenbruk og miljø. Det som startet som en bakeblogg er altså blitt en familie-hverdags-aktuelt-økologi-livsstils-bakeblogg....eller noe sånt.... Litt av hvert med andre ord:) Legg meg gjerne til som venn:) Jeg kan kontaktes på nibinuriel@msn.com

Norske blogger Matbloggtoppen Follow on Bloglovin
Gratis blogg

Søk i bloggen

KategorierArkiv
Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no