hits

Kveldens fineste ballkjole?

  • 31.08.2014, 16:06

Denne kaka koste jeg meg stort med. Det er slike utfordringer jeg elsker og denne var intet unntak. Jeg har ikke engang lyst til å nevne hvor mange timer jeg brukte på dette, men det ble endel for å si det sånn:) Jo mer jeg øver jo fortere vil det jo gå da, hehe:)

Jeg fikk forespørsel om jeg kunne lage en barbiekake. Mitt alternativ i retur ble at jeg kunne lage en dukkekake med håndlaget spiselig dukketopp og det ble godkjent.

Dette er det jeg lagde:Elendig bildekvalitet, men det er det man får for å glemme å ta med kameraet;)

 

Hva syns du?

 

#dukkekake #kake #bursdagskake #sjokoladekake #sukkerpasta #håndlaget #hjemmelaget

 

Bondegårdskake til tvillingbursdag:)

  • 22.08.2014, 12:56

Ei jeg kjenner har tvillinger og for en uke siden fylte de 2 år:) Til bursdagen fikk jeg æren av å lage en bondegårdskake:)

Dyrene er laget av sukkerpasta og jeg bestemte meg for å la de gjemme seg bak buskene innenfor gjerdet. Må øve litt mer så jeg får det til å se litt mer troverdig ut, hehe:) Grisene på toppen av kaka gjørmebader i kokesjokolade og sauen er det Vilde som har laget helt uten at jeg sa en døyt.

 

Jeg fikk mulighet til å bruke de nye bokstavfomene mine fra Linneeas.no:) De passet kjempefint til dette, for jeg skulle tross alt ha plass til to navn på 2årsskiltet:) Bokstavene blir ganske små oh på den måten får man plass til å skrive litt uten å dekke hele kaka med bokstaver:) Om du har manglet det noen gang, så finner du disse formene HER, HER og HER :) Hun har mye annet fint og veldig gode priser:) Whats not to like ;)

 

Hva syns du?

 

#kake #bursdagskake #sjokolade #sjokoladekake #bondegård #gårdsdyr

Naken på stranda:)

  • 20.08.2014, 09:54

Denne ble bestilt i god tid til et 40årslag. Det startet med kake og en hel masse figurer, men kokte etterhvert ned til kake med frodig naken dame og frosk med krone.

Selve kaken er en sjokoladekake med en kokesjokoladekrem. Lokket og figurene er sukkerpasta, og sanden på toppen er laget av knust mariekjeks.

 

  

Damen skulle se ut som en asiat, men det jeg er altså ikke flink nok enda til å styre helt nøyaktig hvordan det blir, så jeg syns vel kanskje hun ser litt mer latino ut enn asiatisk. Jeg håper damen ble fornøyd og trøster meg med at øvelse gjør mester.

 

Hva syns du?

 

#strandkake #strandtema #sjøstjerne #sjøskjell #sjokoladekake #sjokoladekrem #dame #nakendame #froskeprins #frosk #kake

 

 

Sommerens siste bryllupskake :)

  • 10.08.2014, 17:46

Fikk spørsmål av søskenbarnet mitt om jeg kunne lage laktosefri og glutenfri kake. Til det sa jeg at jeg desverre ikke har tilgang på et kjøkken hvor det aldri blir brukt hvetemel og div, så da kunne jeg bare lage laktosefri og glutenredusert kake. Det fungerte helt fint fikk jeg beskjed om og dermed begynte planlegging av kake:)

Kaka bygget vi opp av sjokoladekake med vaniljebunn nederst og øverst. Hvit sjokoladekrem med friske bringebær og en mørk sjokoladekrem som fyll. Lokket og pynten  var av sukkerpasta:)

 

Jeg fikk mer eller mindre frie hender på pynten, men fargene som skulle være ca slik:

 


 

 

Peoner i både knoppstadiet og fullt utsprugne, pluss noen fantasiblomster og blader som vi malte med ltt matolje for å få de blanke og fine:)
Ser så vidt snurten av Vilde til høyre der:


Jeg var så spent på hvordan denne skulle bli mottatt:) Tross alt litt skummelt når man har frie hender på alt fra innhold til utseende, men veldig veldig morsomt også :)

 

Dette er tilbakemeldingen jeg fikk dagen etter:

"Hei!

Tusen takk for fantastisk flott kake i går! Den var helt nydelig og utrolig god, en skikkelig hit blant gjestene. Min far trodde ikke på at det var en kake før vi skar den opp, han trodde det var en utstilling-plast-greie :-P Så han hadde haken langt nedpå gulvet da han hørte den var hjemmebakt!"

 

Storkoste meg med å lage den og er så glad de ble fornøyde :)

 

Hva syns du?

 

 

#bryllup #bryllupskake #brud #brudgom #blomster #sukkerpasta #hvitsjokolade #kakefyll #bringebær #sommerbryllup

 

Sommerens største bryllupskake:)

  • 09.08.2014, 11:18

Hei:)

 

Det er stille fra meg i sommer. Har falt litt av blogglasset, men har laget noen kaker jeg har lyst til å dele med dere alikevel:)

Den nederste etasjen var en fyldig mørk sjokoladekake med hvit sjokolademousse, sjokoladekrem og friske bringebær. Den nest nederste hadde en tynn nøttebunn nederst og et sukkerbrød over fylt med bringebærfromasj og sjokoladekrem. De to øverste var saftige red velvetkaker med ostekrem.

Rosene og lokk var av hjemmelaget sukkerpasta og blondene var spiselig sugarlace:) Den nydelige kaketopperen hadde brudeparet bestilt fra etsy. Personlig og kjempeflott syns jeg:)


(tatt av Vilde)


(tatt av Vilde)

 (Fra bruden)(Fra bruden)

Et utrolig nydelig bilde av et stort og tradisjonsrikt øyeblikk og hell over alt hell så fikk jeg lov å vise det frem til dere også:)Jeg føler meg beæret over at jeg fikk lov å lage bryllupskaken og dette er tilbakemeldingen jeg fikk: "Tusen takk for en fantastisk kake! Den var helt nydelig og passet perfekt. Også smakte den utrolig god:)".


Hva syns dere om kaken?

 

#bryllup #bryllupskake #brud #brudgom #kake #hjemmelaget #sjokolademousse #sjokoladekrem #sommerbryllup

Kakedamen

Det var baking denne bloggen skulle handle om da jeg startet den, men som med så mange ting blir det ikke så mye tid til det at jeg får blogget så mye jeg vil om jeg kun skal blogge om det;) Jeg er også opptatt av familien min, dyrevelferd, økologi, gjenbruk og miljø. Det som startet som en bakeblogg er altså blitt en familie-hverdags-aktuelt-økologi-livsstils-bakeblogg....eller noe sånt.... Litt av hvert med andre ord:) Legg meg gjerne til som venn:)

Norske blogger Matbloggtoppen Follow on Bloglovin
Gratis blogg

Søk i bloggen

KategorierArkiv
Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no