hits

Magebilde 36+3 og syltetøykoking:)

  • 23.09.2012, 14:35

Nå har det seg slik at vi bor på småbruk og har masse bærbusker. I tillegg bor vi midt i skogen og har blåbær og tyttebær rett utenfor døra noe som har resultert i at niesen min og jeg har plukket bær så fryseren er relativt full. I går bestemte vi oss for å koke solbærsyltetøy og det så omtrent slik ut:

 

 

 

Jepp jepp:D Da ble det syltetøy:) Vi skal lage mer og, men vi tenker å lage egne etiketter å gjøre det skikkelig fancy:D

 

Lager du syltetøy hjemme?

Uke 36+ 2. Svagerskapsdiabetes og seteleie....

  • 22.09.2012, 11:07

Wohoooooo... Her har det gått for seg. For 3 uker siden hos jordmor var alt normalt. Litt ødem (1), men eller bra. 1 uke etter det var jeg på lite livkontroll på Lillehammer og der fant de spor av sukker i urinen + at babyen er 12% større enn snittet. Dette resulterte i en glukosebelastningstest som viste at jeg ikke produserer nok insulin eller noe sånt, altså at jeg trolig har svangerskapsdiabetes eller har fått en form for insulinresistens. Nå lever jeg med andre ord relativt lavkarboete inntil jeg får samtale på sykehuset med evnt andre beskjeder. Det som er funny er at jeg har lagt på meg mindre enn snittet og hadde såkalt normal bmi ved oppstart, men men, de sa jo faktisk at dette er noe som av og til bare skjer og at det mest sannsynlig går over etter fødsel.

 

Er altså 36 uker og 2 dager på veg. Her kan dere lese litt som jeg har lånt fra babyverden.no om babyen i uke 36.

OM BARNET
Fosteret er i begynnelsen av denne uken 34 uker gammelt. Morkaken som lenge var tyngre enn fosteret, veier nå en sjettedel av fosterets vekt.

Fordøyelses- og tarmsystemet er fremdeles relativt umodent, og vil ikke være helt modent før barnet er tre til fire år gammelt. Nå utgjør fettlaget omtrent 15 prosent av fosterets vekt, og vil gjøre det lettere å regulere kroppstemperaturen etter fødselen. Huden ser lyserosa ut til tross for fettlaget. Årsaken er at blodårene ligger så nær hudoverflaten. Hudfolder rundt blant annet knær, håndledd og nakke utvikles.

  

Så til gårsdagens jordmorbesøk......... aiaiaiaiiiiii.... jeg har slutta å glede meg til å gå til jordmor for ett par besøk siden og det var ikke kult nå heller.... Hun er kjipt hardhendt når hun sjekker leiet på babyen. H*n ligger i ro stort sett i ett døgn etter at jeg har vært hos henne. Det kan jo være tilfeldig, men jeg innbiller meg at det er fordi h*n får slik juling i magen at det tar en stund å komme seg etterpå.... I tillegg så tar hun fra meg alt håp om naturlig fødsel. HUn sier at så lenge forrigemann måtte taes med hastesnitt så får jeg nok hverken ytre vending eller forsøk på setefødsel og ettersom babyen fortsatt ligger i seteleie nå i uke 36 så er det lite sannsynlig at h*n kommer til å snu seg.

  

Har ligget våken i hele natt og tenkt på dette.... Nå snudde riktignok ene sønnen til svigermor seg dagen før hun skulle inn til vending og vending gjør de vel kun de siste 3 ukene av svangerskapet, så mirakler kan jo skje... jeg må alikevel si jeg har lite sansen for å gå inn på jordmorkontoret å føle meg veldig bra for så å gå ut igjen 25 min senere å føle meg så nedfor.... skulle ikke være nødvendig å gi folk den opplevelsen....

 

 

Var/er du fornøyd med din jordmor?

 

Kakedamen

Det var baking denne bloggen skulle handle om da jeg startet den, men som med så mange ting blir det ikke så mye tid til det at jeg får blogget så mye jeg vil om jeg kun skal blogge om det;) Jeg er også opptatt av familien min, dyrevelferd, økologi, gjenbruk og miljø. Det som startet som en bakeblogg er altså blitt en familie-hverdags-aktuelt-økologi-livsstils-bakeblogg....eller noe sånt.... Litt av hvert med andre ord:) Legg meg gjerne til som venn:)

Norske blogger Matbloggtoppen Follow on Bloglovin
Gratis blogg

Søk i bloggen

KategorierArkiv
Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no