Glasståteflasker fra Agent M

  • 25.09.2014, 12:06

Det er ingen hemmelighet at vi her i huset foretrekker giftfritt, miljøvennlig, økologisk o.s.v.... Mulesingfri ull (f.eks janus) er in, fleece (laget av plast med div miljøgifter i) ut, glass er in, plast ut o.s.v...

Det er lenge siden vi byttet plastboller og fleece mot metallboller og ull. Man kan unngå syntetklær i ganske stor grad om man legger godviljen til. Mye fint å få kjøpt brukt også:) Det var lenge en god del ting som viste seg vanskelig å bytte ut forøvrig.  

Ungenes plastikktåteflasker og engangsemballasje av plast (brødposer, gladpack o.l) var ikke kjempelett å finne en erstatning for, men vi fant det da til slutt hos en relativt ny nettbutikk ven navn Agent M (direktelink HER). Jeg delte med dere da jeg bestlte derifra første gangen, og etter at varene kom frem. Jeg lovte å komme med en oppdatering angående disse varene etter en tids utprøving. Tidligere har jeg skrevet om erstatningen for gladpack og brødposer. Det innlegget finner du HER.

I dag tenkte jeg å skrive litt om Life factory tåteflasker og drikkeflasker av glass. Det var ikke nytt for meg at det fantes glasståteflasker, men jeg har ikke villet kjøpe det fordi jeg kjenner barna mine godt nok til å vite at flasker havner på bakken og gulvet rett som det er. Jeg ble derfor relativt lykkelig da jeg fant agent M og glassflaskene fra life factory. De har et silikontrekk som beskytter flaskene mot slag, dunk og fall. 

Jeg kjøpte først to store og en liten tåteflaske til ungene og en stor drikkeflaske til meg selv. Etter dette har jeg bestilt 3 store tåteflasker (en i dag faktisk;) ) til i tillegg til tutekopptuter som passer på flaskene. 

Min review av disse flaskene er som følger:

De er lettere å få skikkelig rene enn det plastflaskene er. Gode å holde i, og selv om jeg var redd de skulle være litt for tunge for ettåringen så har ikke det sett ut til å være noe problem.
Tutekopptutene man kan kjøpe til er litt knotete å bruke til å begynne med. Det er en antisøledel innerst som er en av de enkleste konstruksjonene jeg har sett av en slik. Man må knipe den sammen i lengderetningen for å åpne den aller første gangen den skal brukes, og deretter er den alltid klar til bruk. Det er lett til å begynne med å stramme inn for hardt når man skrur igjen korken og da får ikke ungene ut noe. Tuten er avhengig av vakumslipp for å fungere skikkelig, så man må skru den helt igjen og så bittelitt opp igjen for at de skal fungere. Når man får taket på hvor mye de skal opp igjen så går det veldig greit. 

 

Angående knusing:

Jeg tenkte (og tenker) at i en husholdning med 3 så klønete medlemmer som denne (med selv og guttene) så er det et tidsspørsmål før vi knuser en av disse. Jeg tenkte for gøy at jeg skulle holde tellingen på hvor mye annet vi knuste før en av disse røyk, men jeg har allerede mistet tellingen. Vi er på over ti knuste glass, kopper og tallerkener siden første sendingen kom fra agent M ihvertfall og ingen tåteflasker har røket enda. Ildprøven var da vi var på trilletur i gågata og lillemann kastet flaska si rett i asfalten. Jeg rakk å tenkte "Neida!!" før flaska traff asfalten, men den knuste faktisk ikke. Man skal altså ikke kimse av silikontrekket rundt flaskene. Min egen har også holdt på tross av at jeg nok er den mest klønete av oss og flaska er med meg over alt. 

Det skjer nok i fremtiden en gang at vi klarer å knuse en av disse, men foreløpig med fullstending normal hverdagsbruk har det ihvertfall ikke skjedd. Konklusjonen er at jeg anbefaler disse på det varmeste:) Direktelink til flaskene HER

Det er litt viktig å huske på at selv om tåteflasker ikke lenger inneholder bisphenol-A, så betyr desverre ikke det at de er giftfrie. Det betyr ganske enkelt at siden bisphenol-a ble avslørt som skadelig og deretter forbudt å bruke i produkter til barn, er det nå byttet ut med andre kjemikalier som enda ikke er forsket på. Agent M har en blogg hvor hun skriver om diverse slike ting (og jeg er flittig leser av den bloggen forøvrig) og der dukket det opp et innlegg om akkurat dette. Du finner det HER. Jeg er rimelig nøye med hvilke kilder jeg stoler på når det gjelder det aller meste, men agent M har faktisk kildehenvisninger til det aller meste, så der kan man gå informasjonen i sømmene om man ønsker mer lesestoff om temaet:) Anbefaler igrunn alle med barn eller som tenker å få barn i fremtiden en gang å følge bloggen hennes. Selv om det er mye som er litt kjipt å vite, så er det tryggere å ha kunnskapen alikevel så man kan unngå fallgruvene så godt det går... 

 

Følger du med på hva slags kjemikalier som er i tingene du bruker hver dag? 

 

#agentm #bpa #glassflaske #plastfrittliv #miljø #miljøvennlig #barnevennlig 

Har kommet et stykke...

  • 08.09.2014, 13:04

Satt i går kveld og sammenlignet litt bilder av de tidlige kakene jeg lagde med de jeg lager nå.... Har kommet et stykke....

 

Denne var til niesens bursdag i 2010 tror jeg....

 

Disse har jeg laget nå i det siste:

 

Denne fra 2009 lagde jeg for en daværende kollega. Rosene var ikke akkurat prima for å si det mildt....Slik ser rosene mine ut nå:

Dåpskake for 2 år siden....

 

Dåpskake nå:

 

Det beste er utviklingen jeg har hatt på smak. Til å begynne med fylte jeg kaker på amerikansk vis fordi jeg ikke fikk de til pent på noen annen måte. Tro det eller ei, men det er veldig vanskelig å lage figurkake av sukkerbrød med fløtekrem. Det må fastere kake til.  For oss nordmenn er amerikansk kakefyll ALT for søtt. Det er rett og slett ikke godt.... Ikke det jeg har vært borti ihvertfall.... Det tok meg litt tid, eksperimentering og utveksling av erfaringer med andre kakedamer, men nå får jeg da faktisk skryt hver gang noen smaker på noe jeg har laget og det må jo være et godt tegn:)

 

Det har skjedd en stor utvikling fra jeg begynte og jo mer jeg lærer jo mer ser jeg at jeg mangler i kunnskap, hehe:) Drømmen min er å bli frisk nok til at jeg kan klare å ta meg utdanning innenfor konditorfag og kanskje i fremtiden få jobbe med kakebaking. Noen dager tenker jeg at det går bra og jeg begynner å bli frisk nok til å prøve å bygge meg opp litt, så prøver jeg forsiktig å starte med litt trening både psykisk og fysisk og så klapper jeg sammen igjen som et korthus. Det ligger ikke i min natur å gi opp, så det har jeg ikke tenkt å gjøre heller. En eller annen gang når jeg føler meg bra nok til å prøve kommer til å være gangen det fungerer:) Inntil det så får jeg være fornøyd med å få lov å være den tidvis fullstendig utslitte, men superheldige mammaen til to flotte små gutter:)

 

Har du en drøm som fungerer som ledestjerne for deg?

 

 

#drøm #drømmer #fremskritt

Kakedamen

Det var baking denne bloggen skulle handle om da jeg startet den, men som med så mange ting blir det ikke så mye tid til det at jeg får blogget så mye jeg vil om jeg kun skal blogge om det;) Jeg er også opptatt av familien min, dyrevelferd, økologi, gjenbruk og miljø. Det som startet som en bakeblogg er altså blitt en familie-hverdags-aktuelt-økologi-livsstils-bakeblogg....eller noe sånt.... Litt av hvert med andre ord:) Legg meg gjerne til som venn:) Jeg kan kontaktes på nibinuriel@msn.com

Norske blogger Matbloggtoppen Follow on Bloglovin
Gratis blogg

Søk i bloggen

KategorierArkiv
Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no