hits

Hvordan få en baby som ligger i seteleie til å snu seg??! Jo, nå skal du høre...;)

  • 01.10.2012, 17:37

Innenfor norsk skolemedisin påståes det at dette er umulig. Går ganske enkelt ikke an å få babyen til å gjøre det selv. Det er enten ytre vending, setefødsel eller keisersnitt som gjelder. Jahaaaaa, tenker jeg om den saken nå, for greia er at etter de siste ukers panikk pga tverr/seteleie og diverse trusler om nytt ks om h*n ikke ville snu seg så begynte jo jeg å google... Og jeg googla og jeg googla.... Tok ikke kjempemange timer før jeg hadde en hel haug med tisp og råd om hva det gikk an å prøve. De fleste av dem er samlet på en side som heter http://www.spinningbabies.com/

 

Det er altså mye rart man skal drive med og jeg tenkte at DETTA skal jeg holde kjeft om, men så tenker jeg at det kan jo være flere som har lyst til å prøve å snu seteleiebabyen sin, så uansett hvor snodig det er så deler jeg det;)

 

Først så gjorde jeg en øvelse som de på engelsk kaller inversion. Går basically på å stå med knærne i sofaen og albuene i gulvet (altså nærmest opp ned). Ganske slitsomt igrunn, men jeg tenkte jo at her skal intet være uprøvd. Er alikevel ganske sikker på at dette ikke gjorde det helt store utslaget for meg, men legger ved en video fra spinningbabies alikevel. Fant også informasjon om noe som heter moxasbustion. 

Det er noe man får gjort (og blir instruert i å gjøre hjemme) hos en akupunktør. De tar en moxa stick og varmer ett punkt ytterst på lilletåa som skal balansere livmor og på det viset stimulere babyen til å legge seg riktig veg. Dette fikk jeg gjort hos akupunktør på tirsdag i forrige uke samtidig som hun satte modningsakupunktur (optimist ja;). Babyen ble litt hyper, men ikke noe utover det h*n har vært til tider før. Ved leiesjekk på Lillehammer senere på dagen lå h*n i ett skrått seteleie og vi bestemte oss for å gyve på hjemme da.

 

Sto altså på hodet den kvelden (som i videoen under), morgenen etter og så ga sambo meg moxabehandling i 15 min på hver tå den kvelden (onsdag). Baby ble hyper, men ikke ekstremt. Hodestående igjen den kvelden, morgenen etter og ny moxabehandling på torsdagskvelden. Denne gangen herjet babyen så mye at det gjorde vondt for meg helt på slutten av behandlingen. Roet seg innen 5 minutter etter avslutning. Jeg orka ikke å stå på hodet etter det og ikke på fredag heller. På kvelden skulle vi ha en ny moxabehandling, men 10 minutter ut i behandlinga på tå nr 1 tok babyen helt av. Det gjorde noe så sinnsykt vondt. Kjentes ut som om h*n prøvde å grave seg ut av magen eller noe. Jeg avbrøt behandlinga i og med at jeg hadde problemer med å puste til og med. H*n herjet i ca 10 min etter avslutta behandling og da han roet seg så magen min litt anneledes ut enn før. Alle bulkene var liksom på "feil" sted. Etter dette turte jeg ikke mer og tenkte at vi heller fikk gyve på igjen etter kontroll i dag om h*n fortsatt lå med setet ned...... DET GJORDE H*N IKKE:D:D:D:D Legen sa at h*n nå lå i ett høyt hodeleie og vingler litt hit og dit, men like fullt er hodet nå ned og rumpa opp! Folk kan si hva de vil, men vi er sikre på at det var moxabehandlingen som gjorde utslaget. Jeg er så letta!! Har bestilt ny runde med modningsakupunktur nå for å virkelig være positiv og satse på at alt kan få gå naturlig for seg denne gangen.

 

Helt utrolig:)

 

When in doubt, google it:D

Kakedamen

Det var baking denne bloggen skulle handle om da jeg startet den, men som med så mange ting blir det ikke så mye tid til det at jeg får blogget så mye jeg vil om jeg kun skal blogge om det;) Jeg er også opptatt av familien min, dyrevelferd, økologi, gjenbruk og miljø. Det som startet som en bakeblogg er altså blitt en familie-hverdags-aktuelt-økologi-livsstils-bakeblogg....eller noe sånt.... Litt av hvert med andre ord:) Legg meg gjerne til som venn:)

Norske blogger Matbloggtoppen Follow on Bloglovin
Gratis blogg

Søk i bloggen

KategorierArkiv
Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no