hits

God morgen :D

 • 31.10.2013, 10:31

Ser ut til at lillegutt er inne i en minifase hvor han sover lenge, så det er bra at jeg satte på vekking i dag:)

 

Vi skal straks avgårde til en hyggelig lunsjavtale og så skal vi kjøpe årets første julegave, ett gavekort hos Opstad Hudpleie som altså kjører dette tilbudet ut mnd:

Full hudpleie med ryggmassasje og farging av vipper og bryn.
Tid 1 time 15 minutter kr 595,-

 

Løp og kjøp;)

Nå kan dere lure fælt på hvem som får dette ;P

 

Eller blir det ett besøk på storkjøkkenmesse i dag og det gleder jeg meg til. Tiedemann mente ikke noe om saken da jeg fortalte det, hehe:) Om det er noe spennende der skal jeg prøve å få tatt noen bilder:)

 

Oki. Gotta bounce! Ønsker dere en finfin dag:)

 

#opstadhudpleie #julegave #tilbud

Lillegutt tok sine første skritt i dag :D

 • 30.10.2013, 19:42

Dagen startet klokken 11 da lillegutt bestemte seg for å våkne 2 timer senere enn normalt (JA jeg må begynne å bruke vekkeklokke tydeligvis). Etter masse stress sendte jeg en smaløyd melding til Bente som har Mammas Bakeri og sa ifra at vi ble litt forsinket pga forsovelsen.

Vel fremme hos henne satte vi igang å lage sukkerpasta mens Tiedemann gjorde sitt beste for å rote til kjøkkengulvet til Bente. Vi satte en puff i kjøkkenåpningen for å hindre Tiedemann i å krabbe mot trappa på stua. Den var bare noen cm unna kjøkkenskuffene. Plutselig fikk jeg se at han hadde sluppet taket i kjøkkenskuffene for å komme seg bort til puffen, men i steden for å sette seg ned for å krabbe dit tok han det ene skrittet som krevdes før han kunne ta tak i puffen. Det var tydeligvis det Tiedemann vurderte som en passelig avstand for å ta sitt første skritt. Kjempekult :D

Etter at vi var ferdige med å lage sukkerpasta gikk turen videre til Tiedemanns fadder, Gina. Vi gikk en tur og så lagde Gina gresskarsuppe mens jeg iherdig observerte alt som foregikk! NÅ SKAL JEG FÅ DET TIL!! Hvordan første forsøk gikk kan dere finne ut HER *hrmf....*... Midt under middagslaging bestemte Tiedemann seg for å ta sitt livs andre skritt :D For en dag :D :D :D

Vi dro hjem sent og på veien hjem merket jeg at bilen drev og fjusket.... Jeg ble veldig forsiktig med gassen for å si det sånn for jeg fikk jo umiddelbart følelsen av at en motorstopp var på tur. Siden det var lenger tilbake til bensinstasjonen enn hjem så prøvde jeg å nå hjem. Det gikk IKKE! Det er noe spesielt over å få motorstopp på veg hjem uten batteri på telefonen når man bor der vi bor. Ingen biler passerer og det er svart som i ei bukserumpe ettersom det ikke er noen gatelys. Heldigvis fikk vi motorstoppen rett nedi bakken her, så det var bare å lasse ut vogna å traske den ikke så veldig lange veien hjem:) Tiedemann stusset nok fælt siden det var så mørkt, men han småskravlet hele veien hjem, så skummelt var det tydeligvis ikke:) Kameraet ligger igjen i bilen, så bilder kommer senere:)

 

Hatt en fin dag så langt? :)

 

#motorstopp #mammasbakeri

Stresseeeeeeee!

 • 30.10.2013, 11:19

Hvordan er det mulig å forsove seg med en 1åring i huset?? Han pleier å vekke meg akkurat 09.00, men i dag som vi har en avtale klokka 12 vekker han meg NÅ.

 

Aaaaaaaaaaaaargh! Løpe rundt sitt eget hode å se forvirra ut!!

 Ja...litt gammelt bilde, men det beskriver følelsen ganske bra, høhø :P

 

Ønsker alle en fin dag:)

Sjokoladekake :)

 • 29.10.2013, 21:45

Det ble jo ikke til at vi fant ett sted å feire Tiedemann som det faktisk var lov å ha med kake. Når det nå er sagt betyr ikke det at ikke jeg lager kaka alikevel. Det er jo GØY!! En sjelden gang unner jeg meg å bake ei kake bare fordi det er gøy. Ja det er dyrt å lage fancy kaker, men denne kaka skal jeg lage ferdig for det!

 

Eldstemann og jeg lagde altså 4 bunner i dag etter denne oppskriften:

 

Annas favorittsjokoladekake:

Jeg lagde røre til 30 cm rundform og det skulle være nok til 4 mindre former.

 

Ingredienser:

 

465 gram smør

660 gram sukker

6 egg

595 gram hvetemel

5 ts vaniljesukker

2 ts bakepulver

2.5 ts natron

120 gram kakao (jeg bytter ut ca 25% med nesquick eller oboy når jeg lager til unger)

560 ml kulturmelk


Pisk smør og sukker hvitt.

 

Visp inn ett egg av gangen.

 

Bland alt det tørre og mål opp kulturmelk.

Rør inn det tørre og kulturmelken vekselvis til alt er blandet inn. Hell i form og stek på 175 grader i ca 1.5 time om du lager i 30 cm form. Jeg stekte en 20 cm og en 16 cm i ovnen samtidig. Runden med medium høyde tok ca 1 time og de lave tok 30 minutter. Det er alltid lurt å stikke en grillpinne inn i kaka for å sjekke at den faktisk er ferdig. Kjedelig å servere kake som er rå i midten;)

 

Annas favorittsjokoladekake er veldig saftig og god. På siden sin har hun ett skjema for denne oppskriften hvor hun har regnet ut hvor stor røre du trenger til forskjellige kakeformstørrelser. Du finner hele skjemaet på siden hennes HER.

 

Med dette er altså bunnene til Tiedemann sin kake ferdig og jeg starter på figuren som skal være på toppen. Om jeg får til denne slik jeg vil blir jeg fryktelig overrasket :P

 

Har du prøvd denne oppskriften? Hva syns du om den?

 

 

 

#sjokoladekake #oppskrift #kake #bursdag

Det er vel best å sette barnet fremovervendt i tilfelle påkjørsel bakfra?!

 • 29.10.2013, 10:40

Det er en pussig argumentasjon jeg har hørt noen ganger når jeg krangler på at en 1 åring blir satt med ansiktet med kjøreretningen. Jeg brenner for sikring av barn i bil. Statistikken taler ett så tydelig språk at jeg ikke kan fatte de teite unnskyldningene jeg hører foreldre bruke for å sette skatten sin feil vei i bilen alt for tidlig. "Har ikke plass til bakovervendt sete", "Ungen min er så misfornøyd i bilen, vi måtte prøve noe. ", "Barnet mitt blir så bilsykt", "Det er tryggere å sitte fremovervendt ved påkjørsel bakfra".

Jeg blir så indelig trist på ungenes vegne når jeg hører slikt bullshit. Jeg vil heller ha ungen min levende, hel og frisk ut av en kollisjon enn å la diverse "omstendigheter" styre sikkerheten til ungene mine. Det er min jobb som Mamma å holde barnet mitt tryggest mulig i bilen. Vi har byttet bil 2 ganger pga plassmangel til sete. Det er skikkelig kjipt og vi svetter ganske greit økonomisk for å klare bilbyttet selv om våre biler alltid ligger mellom 10000 og 20000 kroner. Vi har ikke flust med penger og det må alltid lånes når vi skal gjøre noe som helst ut over det vanlige. Er det en god unnskyldning for å risikere barnas liv?? Ikke? Huh! Alikevel har jeg hørt unnskyldningen om for dårlig plass i bilen sikkert 100 ganger.

Misfornøyd barn i bilen? Jepp! Vi fikk 2 på rad som hatet å kjøre. Sa jeg hatet?! Jeg mener hater. De hater det intenst fra vi starter til vi stopper. Begge har gjort det fra fødselen av. Har vært skriking fra vi startet til vi stoppet. Vi bor 1.7 mil fra nærmeste butikk. Gøy når vi MÅ noe?! Nope. Det vi gjorde er at vi kjøpte dvdspiller med tvillingskjermer. 699 på Elkjøp. Det løste problemet og plutselig kan vi gjøre noe selv om barna sitter bakovervendt og det pussige?? Jeg har hørt foreldre med fremovervendte barn si det samme. Bilturene var ett mareritt til de kjøpte dvdspiller. God unnskyldning for å snu ettåringen?? Nei!! Vil heller også heller tørke spy enn å ha en død unge og JA en brutal frontkollisjon kan faktisk skje selv om du er veldig god bak rattet!

 

Det beste argumentet (altså det mest idiotiske) er dette:

"Det er ikke alt som passer for alle vet du! Det som er riktig for dere er ikke riktig for alle andre og folk må få gjøre som de vil."

Utvilsomt! Folk må få gjøre som de vil intil det kommer en lovendring som nekter folk å sette barna med kjøreretning for tidlig. Resten av det argumentet der blir for dumt akkurat i dette tilfellet. Hvordan kan du argumentere med tall og statistikk? Det er ikke slik at fremovervendt "passer" noen barn bedre enn bakovervendt om man skulle komme ut for en kollisjon. Da passer det de små skattene våre veldig dårlig å sitte fremovervendt faktisk! Det finnes etterhvert alt for mange foreldre som angrer bittert på at de satte ungen "feil" veg i bilen og alikevel ser det ut til at mange er ute av stand til å lære av andres feil.

 

Jeg kopierer inn litt tekst fra trygg trafikk skrevet av en som til stadighet ser skadene forårsaket av fremovervendte barneseter. Den fulle artikkelen finner du HER.

Gir mindre skader

Overlege Tor Einar Calisch, ved Barneintensivavdelingen på Oslo universitetssykehus Ullevål, forstår ikke at foreldre tar sjansen på å sikre barna forovervendt.

- Vi har sett flere ulykker der korrekt bakovervendt sikring kunne gitt langt mindre skader, sier Calisch.

Overlegen har flere tragiske eksempler på det:
Ullevål fikk inn en jente på ett år. Hun hadde vært i en alvorlig ulykke med stor kollisjonsenergi, der bilen rullet rundt. Jenta satt forovervendt og fikk flere brudd på hodeskallen og brudd i skjelettet rundt øynene. Etter ulykken fikk hun en lammelse i venstre side av kroppen.

- Utfallet hadde sannsynligvis blitt bedre hvis hun hadde sittet bakovervendt, forteller overlegen.

Ønsker påbud

En to år gammel jente omkom etter en frontkollisjon. Jenta satt forovervendt, ble kastet ut av stolen, og ble funnet av redningspersonellet utenfor bilen.

- Bakovervendt fordeles kollisjonsenergien slik at hele barnets rygg, hode og bak presses mot seteryggen.  I en forovervendt stol er det bare selene som holder igjen barnets umodne, smale skuldre og store hode. Er kraften stor nok, kan barnet bli slynget ut, sier Calisch.

Han oppfordrer foreldre til å sikre barna bakovervendt så lenge de kan.
- For å forebygge disse skadene burde det ikke vært lov med forovervendt sikring før barna er minst fire-fem år gamle, sier Calisch.

 

Og så legger jeg til en link til de faktiske tallene så dere kan se selv hva som er mest logisk. Artikkelen finner dere HER.

 

 

Var jeg irriterende nå?

 

Her er'n!!

 • 28.10.2013, 21:08

Jaja! Her er han da. Børt Knut heter han! Mitt første forsøk på ett halloweengresskar:)@

Jeg skavet av så mye da jeg skulle lage suppe at tannhelsen hans er heller dårlig.... Tynne slafser som bare henger der. Noen av de falt til og med av for det var bare ytterskallet igjen. Ene øyet falt av og, så jeg måtte lage ett nytt av en annen bit og så sette den på med en tannpirker. Stakkars Børt Knut!

 

 

 

Den neste skal ha større munn og mindre nese... Og litt andre øyne og kanskje litt mer innmat :P

 

Har du tenkt å lage gresskarlykt i år?

 

#pumpkin #Halloween #gresskar #samhain

 

 

Klarte ikke "ildprøven"...

 • 28.10.2013, 16:32

Haha! Nå når jeg ser igjennom innlegget mitt nå så ser jeg jo at det ble noe helt annet enn jeg hadde tenkt! Det skulle ikke være ett foredrag om lavt stoffskifte. Det skulle være ett kort syteinnlegg om hva jeg er så drittlei av med hypotyreose:P Det er nesten så jeg sletter hele innlegget, men shit au! Det kan være at en som leser dette innlegget kjenner seg igjen og dermed får sjekket om de har hypotyreose og da er det verdt det alikevel (resten av dere får bare se en annen veg denne ene gangen;)

 

Jeg har nettopp vært igjennom en lang periode med veldig lavt stoffskifte og det har tatt ca 6 mnd fra det ble oppdaget at stoffskiftet hadde gått ned på tross av samme medisineringen som før. Jeg vil forklare litt hvordan det føles når stoffskiftet er skikkelig lavt. Om du stropper på deg vekter jevnt fordelt over hele kroppen slik at du merker en helt tydelig økning i tyngde for hver minste bevegelse du gjør ut over det å puste så er du ett skritt på vegen men du må legge til en følelse av at du beveger deg igjennom noe som er tykkere enn luft...sirup for eksempel. Om du gjør noe ekstra er du sengeliggende dagen etter...
De siste ukene har jeg følt meg bra og derfor bestemte jeg meg for å ta en test for to dager siden. Ikke sikkert alle fikk med seg innlegget, men jeg var altså avgårde og trente styrke. Det var ganske gøy og jeg endte med å presse meg selv ganske hardt. Jeg tenkte at jeg fikk la det stå til. Jeg har jo følt meg så bra så nå får det bære eller briste var vel tankegangen......

 
Det brast... Jeg er så lei av denne delen av hypotyreose. Jeg føler meg bra, jeg gjør noe jeg har lyst til, jeg kræsjer! Nå er tung styrketrening ganske ekstremt da og det at jeg for øyeblikket er så frisk at jeg både kunne tenke tanken OG gjennomføre økta er jo sinnsykt bra!! Det er faktisk det, men alikevel skulle jeg ønske at jeg var fit for fight igjen i dag og kunne ta ei skikkelig styrkeøkt i dag og. Alle endringer må gå rolig og sakte for seg når man har hypotyreose. Da kan det gå bra og lykkes uten at man kræsjer... En sakte og myk start er sikkert lurt da...

Jeg lurer på om jeg skal stikke å trene etterpå alikevel SELV OM jeg føler meg helt bunnskrapet i dag... Kanskje ikke trene... Kanskje bare gå en tur... Noe lett noe som alikevel føles som noe.... Er ikke bare kroppen som skal føles bra, hodet må jo også få litt "candy"...

 

 

Blir lenge til neste gang jeg klager og syter nå altså! Jeg lover!!

 

Kjenner du deg igjen i noe av deg jeg beskriver? :)

 

 

 


 

 

Ved nærmere ettertanke legger jeg faktisk med symptomlisten fra stoffskifte.info  nederst i innlegget for det er ingen vits i å gå rundt med lavt stoffskifte om man ikke må...

5-6 % av alle kvinner og 1-2 % av alle menn har denne sykdommen og mange går rundt uten diagnose for man ber jo ikke en blodprøve bare fordi man føler seg litt slapp, trøtt og støl gjør man vel?

De vanligste symptomene er (Shames & Shames, 2002; Shomon, 2000; lommelegen.no)

 • slapphet, tiltaksløshet og energiløshet, uten sammenheng med anstrengelse
 • veldig trøtt om kvelden, men har problemer med å sovne
 • våkner trøtt om morgenen
 • kuldefølelse, fryser lett, må ofte ha sokker på om natten
 • må kle seg lag på lag, fordi man trenger å tilpasse seg varierende temperaturopplevelse i løpet av dagen (av og til for varmt, av og til for kaldt)
 • vektproblemer, går ikke ned i vekt selv om man spiser lite
 • smerter og verk i muskler og ledd, uten sammenheng med skader eller trening
 • økte problemer med fordøyelse, særlig forstoppelse/malabsorbsjon, eller allergier
 • problemer med tørr hud (særlig på albuer og hender), eksem eller acne (kviser) i voksen alder
 • tørt og livløst hår, økt håravfall
 • forstørret tunge, tannavtrykk på tungekanten (kan medføre problemer med uttale)
 • heshet, trykkfølelse i halsen
 • lav puls og pustefrekvens, høyt blodtrykk (diastolisk), hjertearytmier
 • ofte forhøyet kolesterol
 • opplevelse av å være mentalt treg, ukonsentrert, ufokusert eller uvanlig glemsom
 • opplever perioder med depresjon og/eller nedsatt sexlyst, som ikke er i samsvar med livshendelser
 • angst som noen ganger kan gå over til panikk
 • uregelmessig menssyklus
 • store problemer i forbindelse med overgangsalder, inkludert migrene, uten at østrogentilskudd hjelper


Du er særlig i faresonen dersom du

 • har noen i familien som har hatt stoffskifteproblemer, eller har hatt det selv tidligere
 • har diabetes, anemi, revmatisk artritt eller har blitt tidlig gråhåret - eller har noen i familien med noe av dette
 • har hatt en whiplash- eller annen nakkeskade som kan ha skadet skjoldkjertelen
 • noen gang i livet har blitt utsatt for skadelige miljøpåvirkninger fra klor, brom eller fluor (som kan fortrenge jod fra skjoldkjertelen)
 • nylig har gått gjennom store endringer i hormonnivåer (pubertet, svangerskap/fødsel, overgangsalder)

 

Jeg får ikke alle disse symptomene, men om man kjenner deg igjen i mange av dem kan det være greit å sjekke det hos lege.
"Kokt biff med filtrerte grønnsaker"...eller noe!!

 • 28.10.2013, 14:19

It goes like this: Vi ble bedt på middag hos svigermor i går. Kjempekoselig:) Vi dro hjemmefra i god tid, men med litt omkjøring  (Måtte innom Bente fra Mammas Bakeri) og normalt sommel til oss å være var vi fremme bare 15 minutter før avtalt tid:) Godt vi dro hjemmefra halvannen time før vi skulle dukke opp ;)

Anyways:) Kunne fortalt masse, men poenget akkurat denne gangen er maten! Maten var helt sinnsykt god. Jeg tror det er noe av det beste jeg har smakt noensinne. Jeg spurte og gravde litt for å finne ut hva dette var og hvordan man lager det (som om jeg ville fått det til liksom :P ) og det later da til at dette er en normal rett som "alle" har spist på ett eller annet tidspunkt. Jeg var skråsikker på at jeg aldri hadde smakt denne retten før, så da vi var på veg hjem ringte jeg først min mor.... null svar... Deretter prøvde jeg å ringe storesøster og hun tok telefonen.

I løpet av de minuttene det tok før jeg fikk tak i henne hadde jeg helt glemt hva matretten het, så det hjernen min skramla sammen på 0.2 sekunder var dette:

"Marianne! Kan du huske om vi spiste kokt biff med sursøt saus og filtrerte grønnsaker da vi var små??".... Min storesøster svarte meg forsåvidt, men ikke før hun hadde ledd godt og lenge....Hun mente min beskrivelse av retten "Fersk suppe" nærmest kvalifiserte til å bli kalt barnemishandling. ØYH! Er da ikke noe galt med kokt biff og filtrerte grønnsaker!!(Bildet er lånt fra oppskriften på matprat.no som jeg linker til litt lenger ned:))

Jeg fikk da til svar at joda, vi spiste det da vi var små og antagelig var jeg ikke så liten siste gangen vi spiste det heller. Middagen består av en fersk grønnsakssuppe, kokt oksekjøtt, hvit sursøt saus (eller løksaus som den også blir kalt), silte grønnsaker (ikke filtrerte :P ) og poteter. Jeg har bare en ting å si om middagen i dag: NAMMMMMMMMM!!!!! Om jeg kunne lage slik mat altså... :)

 

Jeg fant en oppskrift på dette her inne på matprat. Om dere ikke har smakt det før så anbefaler jeg det virkelig!!

Oppskriften finner du HER:)

 

#middag #matrett #fersksuppe

Er det mulig?! Sett noe så kult??!

 • 27.10.2013, 19:00

Så! Jeg satt og lette etter litt inspirasjon i går etter å ha stirret på gresskaret mitt i noen timer uten å få noen lyse idéer. Plutselig snubla jeg så kort jeg er over nettsiden til en kunstner som er helt sinnsyk!!! Villafanestudios.com Sjekk hva fyren lager, det er jo helt drøyt!!

  

 

Nesten så jeg ble enda mindre inspirert etter å ha sett disse. Sinnsyke greier!!

Anyways.... De av dere som ikke er med på konkurransen min er hjertelig velkomne til å melde dere på HER :) 

 

Ønsker dere alle en fin søndag:) Noen som har planer for dagen da?

 

#pumpkin #halloween #gresskar #giveaway #konkurranse

Joda! Vi dro og trente på senteret!! YEAH!!

 • 27.10.2013, 15:18

Jeg og storesøster dro og trente på senteret. Som jeg skrev tidligere i uken i forbindelse med intervalltrening jeg gjorde så trener jeg nå ut ifra filosofien om at det spiller ikke så mye rolle hva jeg gjør bare jeg gjør noe mer enn ingenting. I dag var dette mere enn ingenting ett besøk i den nye treningsavdelingen til Ankerskogen svømmehall. Det har blitt skikkelig fint der og jeg ble veldig glad da jeg så det:)

 

Måtte få storesøster til å dokumentere:

 

OH YEAH!! ÅH SÅ FIT!!! Hahaha! I wish.....

 

Velvel... Trente noen runder med kortintervaller. Prøvde meg på knebøy med veldig lav vektbelastning siden det er fryktelig lenge siden sist og jeg var usikker på egen teknikk. Ble noen runder med glutebridge og bulgarske utfall og siden de hadde masse nye maskiner så måtte jeg jo teste noen av de som var for bein og sete.

 

Blir spennende å se om jeg klarer å gå i morra :P

 

 

Liker du å trene med frivekter?

 

Bli gjerne med på fbkonkurransen min HER

 

#trene

Jeg lagde pizza:D

 • 26.10.2013, 22:42

Først og fremst vil jeg gjerne invitere dere til konkurransen jeg har akkurat nå på kakedamens facebookside:) En flott bok pepperkakehusbygging er premien:) Dere finner den HER

 

Ellers deler jeg litt bilder fra de to siste dagene:) Har vært litt travelt:)

På morningen hørte vi fnising fra kroken.... Guttene hadde sneket seg inn i hjørnet og skrudde lyset av og på. Var visst skrekkelig morsomt, hehe:)

 


En blomst som klorer seg fast på tross av temperatur og årstid:)


 

Og en til:)

 

Bildene ble litt mørke. Jeg tok dem med telefonen til sambo:)

 

Nora er så glad i å bade. Temperatur ser ikke ut til å spille noen rolle for henne:) 

Ellers prøvde jeg å lage pizza da.... Den smakte lite, men var da god alikevel. Hmh... Kanskje det finnes håp tross alt? ;)

 

Og nå sitter jeg og stirrer på dette her og lurer på hvordan jeg skal carve det.... :P Alle idéer mottas med takk ;)

Blir du med på konkurransen min? :)

 

 

 

 

#konkurranse #blomster #gresskar

Lavkarbo eplekake:)

 • 25.10.2013, 14:06

Jeg lovte dere en review av kakemiksene fra Proteinfabrikkens serie Easy living, og nå har jeg laget det første:)

 

Vi fikk tak i dem på Coop Obs og de har 3 forskjellige. Sjokoladekake, krydderkake og nøytral som er den jeg brukte til eplekaka:)

Slik ser posen ut:

 

Det du trenger for å lage grunnoppskriften er kun innholdet i posen, 4 egg, 1dl matolje og 2.5 dl vann. Annen smakstilsetning bestemmer du selv. Jeg valgte eple og kanel:)

 

 

Man skal først putte eggene, oljen og vannet i miksebollen og blande det godt sammen og så skal man ha i pulveret og røre godt.Jeg dro en blunder som er standard meg når jeg er litt ivrig. Jeg glemte å ta flere prosessbilder :P Det man gjør er enkelt. Etter at man er ferdig med å blande heller man røra over i en form som er kledd med bakepapir. Jeg brukte en litt for stor langpanne for jeg var usikker på om kakemiksen ville heve. Det gjør den ikke, så ha det i bakhodet når du velger form. Jeg dyttet så i eplebiter, strødde over litt sukrin og kanel og lot røra stå i 5 minutter slik det står at man skal. Kaka stekte midt i ovnen på 175 grader i 25 minutter (litt kortere steketid enn det står siden den var så flat).

 

På bildet under kan dere se hva min lavkarbete samboer syntes om kaka:

 

Kaka ble ganske kjapt endel mindre;)

 

Min oppfatning av denne kakemiksen:

 

Enkel å blande og lett å smakstilsette. Den er luftig selv om den ikke hever (merkelige greier....lurer på hva kjemien bak det er....) og den er veldig god på smak. Nå hadde jeg "normal" eplekake i huset etter i går og kunne sammenligne de to og man kjenner jo at denne her er "lett", men jeg reagerte ikke å det før jeg altså tok en bit av den "normale", så alt i alt syns jeg denne her er veldig veldig bra.

 

Jeg gir den, med smakstilsetning eple og kanel, dette terningkastet:Har du prøvd denne og hva syns du?

 

 

 

#proteinfabrikken #easyliving #lavkarbo #diett #eplekake #oppskrift #howto #review

Gresskar....

 • 25.10.2013, 08:00

I går kjøpte jeg gresskar for å lage suppe......... I dag skal jeg prøve å skjære ut ett eller annet av det som er igjen etter i går. Dere fikk ikke smake suppa, men om carvingen i dag går like bra som suppelagingen i går så kan dere rulle dere på gulvet å vri dere i latter senere i dag når jeg legger ut bilder. Det gjør da virkelg en grå dag litt mer fargefull :D Jeg har aldri carvet ett gresskar før. Er ikke så fan av de adopterte helligdagene. Alikevel så syns jeg det høres gøy ut akkurat den delen med å skjære ut kule mønster i ett gresskarskall, så jeg må jo prøve det:)

 

Fant noen kule på nettet:) Mistenker den øverste for å være en tegning nesten, men siden Chtulhu er motivet så måtte jeg jo ta den med :D

Kittyyyyyyy :D

 

Og Picatchu (eller hvordan i svarte man skriver det :P )

 

 

Vel vel:) Finnes da ingen grenser for folks valg av motiver ihvertfall og det er jo bra :)

Pleier dere å carve ut gresskar?

 

#Halloween #Gresskar #carving

Mammas eplekake :)

 • 24.10.2013, 14:48

Jeg kaller den det for jeg har stjålet den helt selv ut av min Mors gamle notatbok ;)

 

Det du trenger er følgende:

220 gram meierismør

2 1/2 dl sukker

3 egg

1 dl fløte/melk

250 gram hvetemel

1 ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

2 store epler

 

 

Ha smøret og sukkeret i bollen og rør det hvitt:

 

Lillemann kakker egg for første gang.

 

Ha i ett egg av gangen. Se så fint han fikk til?! Han knuste eggeskallet i 100 biter, men det kom ikke ett eneste skall i koppen (andre forsøk gikk ikke fullt så bra, men Hedda er så glad i egg atte ;)

 

Jo, altså! Ha i ett egg av gangen og rør de godt inn:

 

Bruk en slikkepott å skrap røra av kanten på bollen slik at alt blir godt blandet:)

 

Så glemte jeg å ta noen bilder fordi lillemann gjerne vill kakke alle eggene i hele huset, men det du nå gjør er å blande sammen mel, bakepulver og vaniljesukker og så heller du det i bollen med det andre og rører det godt inn. Til slutt har du i fløten/melka. Jeg hadde flaks og hadde faktisk fløte i kjøleskapet selv om jeg tok dette litt på sparket ;)

 

Viktig med litt kvalitetstesting *kremt*....

 

Etter smaksmessig godkjenning fra 2 åringen du kanskje har i huset heller du røra i en form. Jeg brukte en 22 cm springform denne gangen og da ble steketiden litt lenger enn normal, så om du har en 25 cm så er det sikkert best:)

 

Skjær eplene i biter. Jeg skreller dem ikke først, men du kan jo det om du liker det best:) Dytt eplebitene godt ned i røra.
 

Strø over kanel og sukker:)

 

Stek i ovnen på 175 grader i 45-60 minutter. I min 22 cm form måtte jeg steke først i 50 minutter på 175 og siden kaka fortsatt var veldig rå inni senket jeg til 160 og stekte videre i 20 minutter til. Da var den fin inni. Er jo bare å sjekke med en grillpinne at det ikke sitter igjen deig på pinnen, så blir det bra:)

 
Nammmm! Er du glad i eplekake? Hva er ditt favorittilbehør? Mitt er vaniljeis! Mmmmmmm!

 

#oppskrift

God morgen:)

 • 24.10.2013, 07:57

Litt kakeinspo på morgenkvisten:)

 Flott soloppgang på parkbenk HERIFRA

 

Og en fantastisk flott kaffekoppkake:

Fant jeg HER.

 

 

Og dette er da jeg som ønsker dere en god morgen og en fantastisk dag:)

 

 

Kakedamen

Det var baking denne bloggen skulle handle om da jeg startet den, men som med så mange ting blir det ikke så mye tid til det at jeg får blogget så mye jeg vil om jeg kun skal blogge om det;) Jeg er også opptatt av familien min, dyrevelferd, økologi, gjenbruk og miljø. Det som startet som en bakeblogg er altså blitt en familie-hverdags-aktuelt-økologi-livsstils-bakeblogg....eller noe sånt.... Litt av hvert med andre ord:) Legg meg gjerne til som venn:)

Norske blogger Matbloggtoppen Follow on Bloglovin
Gratis blogg

Søk i bloggen

KategorierArkiv
Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no