Oppskrift på syltede rødbeter.

  • 05.10.2015, 13:08

Det er høst og masse snadder man kan forvelle, sylte eller fryse. Her er vi i full gang og en av tingene jeg lager hvert år er syltede rødbeter. Jeg kjøper da økologiske rødbeter på Stiftelsen Grobunn. Kortreist økologisk mat er bra :)

 

Oppskrift:

1 kg rødbeter
1 ss karve
5 dl 7% eddik
250 g sukker (smak gjerne til så du får den balansen du ønsker, men husk at den må være ganske sterk siden du skal ha i rødbeter og rødbetsaften da blander seg med laken.)
Den enkleste måten å skrelle rødbeter på er faktisk om du koker de først. Skrubb rødbetene skikkelig rene, men behold litt av bladfestet og stilken. Jeg foretrekker å dampkoke grønnsaker.  Tar de små rødbetene i en kjele og de litt større i en annen for at de skal være ferdige ca. samtidig. Det tar 30-40 min avhengig av str. og koketiden er omtrent den samme dersom du vil koke på vanlig måte.

 

Test om de er klare ved å stikke de med en spiss kniv. Rødbeten skal gli lett av igjen. La rødbetene kjøle seg til de er lette å håndtere og så er det bare å lage et lite snitt i skallet å gnu skallet av.

 

Skjær rødbetene i skiver før de legges over på rene sylteglass. 

 

Kok opp laken og rør slik at sukkeret løser seg ordentlig opp. Dryss i karven og rør godt.

 

Hell den kokende laken over rødbetene, skru på tette lokk og la glassene stå kjølig.

 

Nammmmm!

Er du glad i å lage ting hjemme selv?
#hjemmelaget #homemade #sylte #økologisk #rødbeter #høst #innhøsting #diy #oppskrift #godt #nam
Kakedamen

Det var baking denne bloggen skulle handle om da jeg startet den, men som med så mange ting blir det ikke så mye tid til det at jeg får blogget så mye jeg vil om jeg kun skal blogge om det;) Jeg er også opptatt av familien min, dyrevelferd, økologi, gjenbruk og miljø. Det som startet som en bakeblogg er altså blitt en familie-hverdags-aktuelt-økologi-livsstils-bakeblogg....eller noe sånt.... Litt av hvert med andre ord:) Legg meg gjerne til som venn:) Jeg kan kontaktes på nibinuriel@msn.com

Norske blogger Matbloggtoppen Follow on Bloglovin
Gratis blogg

Søk i bloggen

KategorierArkiv
Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no