hits

Koi fish 3D kake:D

 • 30.11.2011, 10:25

Min samboers bursdagskake i 2010: )

 

Jeg spurte han åssen kake han ønsket seg og han sa fiskekake. Derfor:

 

Den blå delen er en marsipankake og selve fisken er sjokoladekake. 

Markeringene på fisken er håndmalte med spiselig farge. 

Finnene er laget av royal icing. Greit nok, men nå har jeg lært langt mer og vet at jeg kan lage dem av materialer som både er spiselig og ser waaaaay mye bedre ut enn dette! Har også blitt mye flinkere til å legge på marsipanlokk, så nå får jeg ikke slike bretter som du ser på bildet over lenger;) 

Koifisker har jo bart:

Hva syns du?

Tenn lys for lille Bastien.

 • 29.11.2011, 21:54

Lille Bastien døde på fredag i en alder av 3 år etter at hans egen far straffet ham etter en krangel i barnehagen ved å kle ham naken, putte han i vaskemaskinen og starte den.

http://www.abcnyheter.no/nyheter/2011/11/28/bastien-3-doede-da-faren-puttet-ham-i-vaskemaskinen.

Hjertet mitt blør for denne lille gutten og tanken på hva han måtte gjennomleve ikke bare de siste minuttene sine, men antagelig hele sitt korte liv. Den skrekken og fortvilelsen han må ha følt ville jeg ikke unne min verste fiende!  Hva får en far til å gjøre noe slikt? Hva får en mor til å bevitne det uten å løfte en finger for å hjelpe?? Hva med naboene?? I artikkelen står det at gutten er blitt mishandlet flere ganger! Noen må ha visst det! Hvorfor er ingenting blitt gjort?? Man ønsker man kunne vært der og gjort det moren ikke gjorde, nemlig hva som helst som trengtes for å stoppe denne handlingen, knuge gutten inntil seg og så kunne love at alt skulle bli bra. Men ingen var der for lille Bastien og han døde i visshet om at de to som skulle beskytte han og som han elsket mer enn noen andre sviktet han på det groveste. 

Den virkelige tragedien er at Bastien ikke er det eneste barnet som er blitt drept av mor eller far. Han er en av mange antagelig titalls tusen barn som har levd/lever med mishandling, trusler og/eller overgrep og flere slike saker kommer til å dukke opp i media fordi noen "tar hensyn" og ikke vil melde ifra når de har en mistanke i tilfelle de skulle ta feil, eventuelt går de og venter fordi noen andre sikkert snart kommer ti å si ifra. Det kan altså se ut til at vi lever i ett verdenssamfunn hvor hensyn til privatlivets fred er viktigere enn barns helse og sikkerhet.

Er dette greit? Er det en regel vi alle bør leve etter?? Virkelig???? "Jeg tror de slår ungen sin! Det er skikkelig kjipt, men det er ikke min sak!" . Vil vi virkelig ha det sånn? Det ser faktisk slik ut... 

Ett barn blir avkledd , puttet i en vaskemaskin som blir satt igang mens han antagelig skriker på mamma og pappa for å få det til å stoppe. Ingen beskytter ham, men naboene har jo sitt på det tørre der de står med tårer i øynene og hører om den tragiske saken. Det var jo ikke DE som drepte ham?!! Og de syns jo det hele er fryktelig grusomt! Er dette virkelig nok?? 

 

Jeg vet hva jeg ville gjort om jeg hadde en mistanke om mishandling eller omsorgssvikt. Jeg ville ringt politiet og barnevernet. Selv om foreldrene jeg mistenkte var venner av meg ville jeg gjort det, for når alt kommer til alt er barn prisgitt den behandlingen som vi voksne bestemmer at de skal få. De er fullstendig vergeløse. Har man rett i sine mistanker kan man ha reddet ett liv dersom man melder fra, tar man feil (som jo også er grunnen til at mange velger å ikke si det til noen) så blir det selvfølgelig en runde med barnevern og politi for foreldrene til det aktuelle barnet og det kan jo sikkert være litt vanskelig, men alvorlig talt! Ville det ikke vært bedre om naboene til Bastien hadde sagt ifra istedenfor å ta hensyn?

Jeg vet at jeg mye heller vil si ifra å ta feil, enn å sitte i årevis etter en slik sak å tenke på om barnet fortsatt kunne vært i live i dag dersom jeg bare hadde sagt noe...

 

For Bastien er det for sent. Han er borte og det er også muligheten hans til noensinne å få ett godt liv. For alle barna som lever med vold og trusler spør deg selv hva du vil gjøre dersom du får en mistanke angående noen i din nærhet. Vil du gjøre noe, eller vil du vente å se det an??

HVIL I FRED BASTIEN! INGEN KAN LENGER PLAGE DEG!


Volkswagenbuss 3D kake.

 • 29.11.2011, 00:01

Dette er kaka som for alvor fikk meg igang med mer "avansert" kakebaking. 

I dette innlegget vil jeg vise dere en bilderekke av kaken jeg lagde til min samboers bursdag i 2009 og lage en liten gjennomgang av byggemåten. Bildene er jo selvsagt fra 2009 og ikke verdens beste ettersom jeg kun tok de for egen del.

 

 

Jeg bakte en langpanne med sjokoladekake og en med sukkerbrød og satte de oppå hverandre. Sjokoladekake er det bedre hold i, derfor plasserte jeg den nederst. 

Dekket hele kaken med smørkrem som er enklere å forme enn fløtekrem. 

Og så la jeg på marsipanlokket. Jeg har en klassisk nybegynnerfeil som syns veldig godt og det er at jeg kjevlet marsipanen alt for tynt slik at det ikke var igjen noe å tøye på plass nederst da jeg kom så langt. Det gjør at det er rynker på siden.


 

Og så hoppet vi noe alvorlig i arbeidsprossessen igjen da.... Vinduene, den turkise delen og den svarte listen er av marsipan. Det samme er dekkene, vindusviskerne, blinklysene og lyktene. VW merkene, vinduslistene og dørhåndtakene er av royal icing. 

Bussen hadde faktisk 2 cm bakkeklaring og grunnen til det er at jeg kjøpte en plastikkurv på nille som jeg skar av mesteparten av og brukte som fat under kaken. Det syns såvidt på bildet under.

 

Her er mottageren av kaka med det mest geeky ansiktsutrykket ever! Han brukte noen timer til å komme seg etter at han fikk denne her. Han er skikkelig fan av gamle vwbusser;)

 

 

Lyst til å tippe vekta på denne kaken eller?

 

 

Slik kan du enkelt pynte dine Cupcakes:)

 • 28.11.2011, 17:27

I dette innlegget vil jeg gå igjennom 2 måter du kan pynte cupcakes på en enkel og grei måte:)

 

 

Cupcakene er av vanlig vaniljetype.  Jeg hadde lyst til å fylle dem med noe godt og da valgte jeg kakefyll med vaniljesmak fra Freia:)

 

 

Du putter 4 dl melk i en bolle og heller i pulveret mens du visper.  Etter vispingen ser blandingen ut som veldig tynn vaniljesaus (jeg fikk tilløp til panikk første ganen jeg lagde denne og ikke hadde reserve på lager), men den skal stå i kjøleskapet i 20 min og blir helt perfekt:)

 

Jeg stekte cupcakene med varmluft noe som førte til at de  øverste fikk veldig ujevn høy overflate og de nederste fikk en fin buet overflate:


 

Det er lettere å få en fin finish med marsipanen på en allerede jevn overflate, så velg ut de jevneste muffinsene til dette:)

 

Jeg begynner tutorialen med cupcakene som ligner på wienerbrød: Først bruker du en skarp kniv og skjærer ut en bit midt i på toppen av muffinsen. 

Deretter tar du ut den nå VELDIG mye tykkere vaniljekremen fra kjøleskapet og har det i hullene du har laget ved hjelp av en teskje (vaniljekrem er godt, men prøv å ikke ha i så mye at det bikker utover cupcaken din) :)

 

Deretter blander du til royal icing/melis. Den skal være så tykk at den ikke renner noe særlig, du kan teste konsistensen ved å trekke en gaffel opp av glasuren. Det skal stå igjen små pigger etter gaffelen og disse skal sige veeeeeeldig sakte sammen (om du ikke har sprøyteposer og tiper bør nok melisen være litt tynnere slik at posen ikke sprekker for deg når du sprøyter melisen på kakene).

 

Jeg brukte en sprøytepose med Wilton rund tip nr 3, men du kan også putte melisen i en brødpose og klippe ett lite hull i ett hjørne (husk bare å lage melisen litt tynnere slik jeg nevnte over her;).

 


 

Her er de ferdige:) De ser litt wienerbrødaktige ut:) For å lage skolebrødlook gjør du akkurat det samme, men smører ut melisen litt med f.eks en kniv og har på kokosstrø:) 

Så er det dags for marsipancupcakene:)

Her valgte jeg lilla siden det er en adventsfarge (sendte ikke en tanke til de søte sommerfriske cupcakeformene fra ikea som jeg stekte kakene i), men det er selvfølgelig opp til deg hvilken farge du vil bruke.1/3 marsipanpølse går til 8-10 cupcakes:) 

Jeg ville ha en sterk farge, så jeg brukte en kniv istedenfor en tannpirker da jeg tok farge, men alle farger er forskjellige og om du ikke kjenner styrken i fargen så start veldig forsiktig. Du kan alltid ha i mer om du syns fargen er for svak. 

Og så er det bare å kna til marsipanen er jevnt farget over det hele. Dette er etter ca 1 minutt (tar litt tid, men ikke helt avskrekkende når det er så lite marsipan som skal farges):

 


 

På disse ville jeg ha vaniljekrem i midten noe som gikk fint siden jeg har en sprøytetip spesielt laget for det, men har du hopper du over det skrittet har vaniljekrem kun mellom cupcaken og marsipanen.

 
 

Når du skal kjevle ut marsipanen din er det viktig at du hele tiden sjekker at den ikke sitter fast i underlaget. Sørg for å strø benken med ny melis litt underveis i kjevlingen. På toppen av melisen vil jeg heller råde deg til å gjøre følgende:

Klapp den ene hånda lett i melisen. Gnu begge hendene sammen så du får fordelt melisen jevt som ett fint fint pudder på begge hender.

 

Deretter stryker du hendene over marsipanen for å overføre melisen uten at det blir synlige hvite merker (dette må gjøres ganske ofte for at ikke marsipanen skal sette seg fast på kjevlen).

 


 

Om du har ett mykt silikonstempel du vil bruke er det på tide å dra det frem nå. Det skal selvfølgelig ikke være brukt til stempelblekk før.  Myke stempler får du kjøpt på hobbybutikker, men marsipanlokk ser veldig fint ut uten avtrykk på også:) Jeg valgte ett god jul stempel jeg har kjøpt på panduro. For å få jevnest mulig avtrykk fant jeg ut at det var lurt å kjevle over stempelet. Jeg fant forøvrig ut mot slutten av stempelbruken at det er vel så lurt å smøre marsipanen med litt flott matfett som å ha tappe stempelet i marsipan. Det løsnet faktisk bedre med matfettet og finishen ble mye finere. Rakk da å komme på det så jeg fikk prøvd det på to av dem... 

Så fant jeg ett kjøkkenglass som matchet omkretsen på cupcakene og brukte det som utstikker: 

Før du legger på marsipanlokket er det fint å ha på litt vaniljekrem på muffinsen. Da sitter lokket fast + cupcaken blir sinnsykt god (om man liker vaniljekrem da vel å merke). De to til høyre der er de jeg brukte matfett istedenfor melis (husk at det ikke er mye som skal til). 

Ikke helt match med cupcakepapiret, men det kan jo du tenke grundigere over enn jeg gjorde om du vil:) 

Ferdig:)

 

 

Hva syns du? Lyst til å prøve?

Jeg er veldig ny på å lage tutorials så det er kjempefint om du vil komme med en kommentar på hva du syns jeg bør jobbe mer med slik at det blir bedre (foruten bildekvaliteten og det at jeg av og til glemmer å ta bilder av viktige skritt på veien. I'm working on it;).

Julegrantenning:D

 • 27.11.2011, 20:37

 

 

Ikke akkurat verdens flotteste juletre, men det er det første juletreet sønnen min noen gang har sett, og det gjør det ganske fint alikevel syns jeg:)

 

Hva er oddsen for dette? Jeg har ventet på snø i hele vinter, men på første advent akkurat idet vi skal gå, begynner det å snø:D Gutten min gjorde store øyne:DD 

 

 

Samboeren min fant ut at han skulle motere frontlykt på barnevogna siden vi ikke har gatelys her vi bor:)Her møter han nissen for første gang! Ikke kjempeinteressert for å si det sånn...


 

Han var mest opptatt av å stirre på de hvite kalde greiene som falt ned fra himmelen og den rare hvite bakken:)


 

Er det noen spesiell juletradisjon du setter ekstra pris på?

 

2 etasjes kake "Juleball 2011".

 • 26.11.2011, 09:19

I går la jeg ut en tutorial om hvordan man kan lage figurene på toppen. I dag skal jeg ta for meg kaken under dem;)

Her er kaka:

 

 

 Her er oppskriften jeg alltid bruker på sukkerbrød:

 

Til ca 24 cm rundform.

 

5 ? 6 egg
180 g sukker
120 g hvetemel
30 g potetmel
1 ts bakepulver

Egg og sukker vispes til til det blir skikkelig luftig (ihvertfall10-12 minutter). Deretter blander du det tørre og sikter det inn oppi eggedosisen litt etter litt samtidig som du vender det forsiktig inn i røra f.eks med en slikkepott (pass på så det ikke blir klumper. Sjekk på bunnen da melklumper gjerne synker;)

Stekes midt i ovnen på 165 ° i ca. 35 min. Sjekk med en grillpinne at kaken er ferdig før du tar den ut av ovnen. Stikk pinnen inn i kaka og trekk den ut igjen. Pinnen skal være ren og tørr.

 

Til denne kaka valgte jeg å doble oppskriften siden det skulle være 2 etasjer.

Jeg har eggene i en kurv i kjøleskapet og pleier å glemme hvor mange jeg har hatt i, derfor la jeg eggeskallene på siden 4 og 4... Ikke noe tull da;)

 

Miks i minst 10-12 minutter.

Eggene var nok litt store denne gangen så jeg spedde på med 60 gram sukker for å få riktige fluffye konsistens på eggedosisen (økte proporsjonalt på de andre ingrediensene også:)

Der jaaaa:)

 

Bland sammen det tørre. 

Og sikt det i eggedosisen litt etter litt.

 

Samtidig rører du det forsiktig inn med en slikkepott. 

Viktig å passe på at det ikke blir klumper.


Ferdig med blandingen legger jeg kakeformen på ett bakepapir og tegner rundt. Deretter klipper jeg ca 1 cm innenfor streken jeg tegnet slik at jeg får ett papir som passer ganske akkurat oppi formen. Det er litt mere jobb enn den tradisjonelle smøringe, men det skjer aldri ( og da mener jeg ALDRI) at kakene sitter fast og blir ødelagte for meg når jeg gjør dette:)

 

Glemte selvfølgelig å ta bilde, men de som bestilte kaken ville ha den rød inni, så jeg blandet inn den halve krukken med rød wiltonfarge jeg hadde igjen... kaka ble ikke rød...mer en slags mørk oransje...

 

Her er den ferdig stekt og nå skal jeg vise deg noe kult: På denne kaka glemte jeg ett triks jeg alltid bør huske på når jeg skal steke kake. Ser du åssen kaka buler på toppen? Det finnes en veldig enkel måte å unngå det på. Scroll til neste bilde og sjekk: 

Ok, så er ikke dette bildet det beste sånn vinkelmessig sett, men jeg skal forklare så du får den generelle idèen. Wilton selger noe som heter Bake Even Strips. Det er stoffremser som man dypper i vann og fester rundt formen. De har sine fordeler, bl.a er de selvfølgelig tilpasset den gjennomsnittlige kakeformhøyden og det er sikkert fint, men jeg har også en lang stoffremse. Nemlig ett rent bomullshåndkle:D Jeg bløter håndkledet skikkelig før jeg vrir det opp ganske hardt for å få ut mest mulig vann. Deretter vrir jeg det så det ser tvinnet ut før jeg legger det så stramt som mulig rundt kakeforma. Deretter stapper du det hele i ovnen og steker som vanlig (jepp, håndkledet og det hele skal inn i ovnen). Pass nøye på at ingen deler av håndkledet berører sideveggene i ovnen. Dette tipset brukes på eget ansvar. Jeg har aldri hatt noen ulykker med det, men varmeelementene i en ovn er jo veldig veldig varme, så det lønner seg å holde litt øye med stekeprossessen og sørge for at håndkledet ikke har noen tørre spots når du putter det i ovnen! Da blir kaka di jevn og fin på toppen så du slipper å skjære av for å jevne den før pynting (må du beskjære kan du alltids bruke kappet til cake pops;)

 

Så over til kakebrett. Jeg bruker lokk og bunn på en kake eske denne gangen. Samme prosedyre som med bakepapiret. Legger på kakeformen, tegner rundt og så klipper/skjærer jeg ut rundingen...Fint å bruke tapetkniv, men pass på så du ikke skjærer deg!

 

Deretter pakker du inn pappen i sølvfolie:Klip hakk rundt kanten: 

Brett inn: 

Og teip fast: 

Så blandet jeg lilla icing til skriften som skulle på kaka:

(minn deg selv på å kjøpe en tipeske til sprøytetipene dine, Mette...)

For å preppe til sprøyting tar du en sprøytepose:

Putter en kobler inn i posen, og klemmer den godt inn i tuppen før du slider den litt tilbake igjen. Du vil da se ett svakt avtrykk av en sirkel i plasten.


Klipp ca 1 mm innenfor den og dytt kobleren på plass igjen.Sett på den tipen du vil bruke (i dette tilfellet en wilton rund tip 1 til outlines)

For å fylle icing i posen liker jeg å tre posen ned i ett halvlitersglass å brette kanten ned rundt glasset. Det gir minimalt med søl.

Da er den fantastiske matten ute igjen;)

Pipingen skjer da oppå plasten og arket ligger under. Før jeg fikk the mat brukte jeg matpapir eller en vanlig brødpose.

Jeg holder pusten når jeg skriver...helt tåpelig...

Anpusten nå...

Jeg lagde 2 sett i tilfelle noe skulle brekke (og det gjorde det)

 

Så delte jeg sukkerbrødene med en kakedeler jeg har fått av søstera mi. Den er praktisk og gjør jobben veldig jevnt og fint, men en kniv fungerer selvfølgelig kjempebra!Se så rett og fint det blir:)

Blande:


 

Jeg dumma meg ut og brukte en dl melk for mye. Prosjekt "Redd vaniljekremen" satte igang! Først prøvde jeg å piske fløtekrem og så blande i litt av vaniljekremen... No luck... grei konsistens, men lite vaniljesmak og farge. Kunne heller ikke ta i mer uten å ødelegge den også. "Google it" tenkte jeg... Klokka var 03.30 og jeg bor midt i skogen... ingen butikk åpen i nærheten for å si det slik...


Tipset jeg fant var så enkelt at jeg følte meg dum som ikke tenkte på det selv, but here goes: Rist ut litt potetmel eller maizennamel i vann. Putt vaniljesausen din (for det var det det var her. En litt tykk men fortsatt flytende saus. O skam og vanære) i en kjele og varm det opp til kokepunktet før du har i litt og litt av meljevningen din.

Det var ikke så mye som skulle til og etterpå kjølte jeg ned kremen, blandet den med fløtekremen og fikk den mest luftige fine vaniljekrem:)

De ville ha ett lag med jordbæresyltetøy. Jeg liker å isolere kanten på kaka med smørkrem slik at syltetøyet ikke tyter ut. Dettegjør jeg ved hjelp av smørkrem og en sprøytepose:

Og så hoppet jeg vidt og bredt i tid her ser jeg. Ikke så greit å huske kamera når klokken nærmer seg 5....Her har jeg altså hatt på smørkrem, jevnet den etter beste evne, latt den stå å tørke noen minutter og er iferd med å jevne den skikkelig. Til det bruker jeg kjøkkenpapir som jeg legger på kremen før jeg stryker forsiktig for å bli kvitt alle ujevnheter, få rette fine kanter o.s.v. Viktig å la kremen få litt crust før man begynner ellers står man plutselig med ett papir fullt av smørkrem som helst skulle vært på kaka...

Ikke akkurat timelapsbilder da... Under her har jeg montert kakene opp hverandre, satt på caketopperen OG sprøytet på pynteborder av lilla smørkrem.

For å begynne med monteringen. Både den store og den lille kaken har ett kakebrett. For at den nederste kaka ikke skal synke sammen under vekta av kaken over bruker jeg dowelrods fra wilton (litt tykke trepinner) som jeg klipper i samme lengde som høyden på den nederste kaka. Jeg stikker tre slike pinner ned i kaka i en formasjon som ville gitt en trekant om man tegnet en linje mellom hver pinne. Pinnene er plassert slik at de blir borte under den lille kaka når du setter den på toppen. Deretter satte jeg på kaketopperen og så lagde jeg borden. De ville ha kuler, så da lagde jeg en bord av kuler i tre str.

 Dagen etter, før jeg dro for å levere kaka, monterte jeg på bokstavene som hadde fått tørke igjennom natta. Jeg festet de med royal icing:)

 

Mitt spiselige kjærstepar:)
 

 

God Jul;)

Gammel figurtutorial :)

 • 25.11.2011, 20:40

 

Med en kjapp tutorial;)

 

Først lager du to kuler av hudfarget sugarpaste som du former til en eggeform. Stikk dem på hver sin grillpinne:)


 

Deretter tar du en liten bit sugarpaste og former til en avlang pølse. Denne skal forme pannen til figuren din så du fester den med spiselig lim i pannehøyde på "egget".

 

 

Du gjør det samme med kinnben og hake. Nesen former du som en trekant:)

 

 

På gutteansiktet har jeg laget base for ei bredere panne og hake...

 

 

...og en litt større nese...

 

 

Så kjevler du ut en liten klump med sugar paste til det som skal bli ansiktshuden.

 

 

Størrelsesforholdet i forhold til hodet skal være ca slik (viktig at du kjevler litt tynt. Maks 1.5 mm):

 

 

Så legger du den kjevlede biten over ansiktet og venter i noen sekunder før du gjør noe mer. Dette er for at biten skal legge seg litt inntil ansiktet. Vent til det ser ca slik ut:

 

 

Deretter drar og former du forsiktig sugarpasten som stikker ut på siden av hodet slik at den blir liggende inntil. Sulle det bli noen små skrukker i bakhodet gjør ikke dette noe, figurene skal som regel ha hår.

 

 

Når det er gjort begynner du å forme ansiktstrekkene. Jeg liker å begynne med å forme nesen og øyebuene...

 

 

 

 ...deretter går jeg videre til kinnben og munn/hake parti. Jenter har jo gjerne litt fyldigere lepper enn gutter, derfor valgte jeg å legge på to tynne striper med sugarpaste som jeg så modellerte som best jeg kunne til å ligne på en leppeform (det var litt vanskelig syns jeg).

 

 

Når dette er gjort er det på tide og lage hull til øynene. Du bruker en spiss skarp kniv og lager ett kutt fra nesesiden og utover mot tinningen. Pass på at det ikke blir altfor langt, for da blir det vanskeligere å gjøre det pent etterpå. Sprekken du har kuttet utvider du til det ser ut slik som på bildet unner. Verktøyet jeg stort sett bruker er synlig på bildet. Man kan bruke grillpinner, enden på en skje, knappenåler o.s.v for å hjelpe seg igjennom, men det beste er å ha forskjellige modelleringsverktøy. Det forenkler arbeidet betraktelig.

 

 

Øynene lager du av hvit gumpaste som du triller i to små kuler. Om du har tid er det gunstig å lage øynene 4-5 dager før du skal lage resten av figuren slik at de er blitt harde. Da tåler de mer behandlig uten å miste den runde fine formen sin. Kulen legger du over hullet du har laget, og ved hjelp av verktøyet ditt lirker du i "huden" rundt øyet til det liksom detter på plass.

 

Her har det falt inn i hodet slik det skal og jeg har såvidt antydet ett øyelokk med eggen på en skarp tynn kniv. Jeg falt også for fristelsen til å forme smilet hennes litt selv om det ikke er noe vits i å forme mer før det andre øyet er på plass da ansiktet gjerne mister formen litt da man prøver å få øyet på plass.

 

 

Øye nr 2 er på plass, men sitter litt skakt og rart. Ingen grunn til bekymring alikevel for sugarpate er veldig lett å forme og rette på.

 

 

Begge øyne på plass. Ansiktet er rettet opp. Jeg har laget det andre øyelokket og formet smilet henne ferdig.

 

 

Jeg lot meg selvfølgelig rive litt med på mannen da jeg bestemte meg for at han skulle smile så tennene syns (det har jeg nemlig aldri gjort før), derfor er det ingen prosessbilder. Det jeg har gjort kan jeg jo fortelle alikevel: Etter at øyne og alt det andre var på plass skar jeg ut en liten trekant (med spissen ned mot haken) der munnen skulle være. Deretter videt jeg ut trekanten og løftet "huden" opp fra sugarpasten under og puttet inn en hvit kule som jeg trykket utover med verktøy til det møtte leppekantene. Mulig det er smartere å ha på det hvite til tenner FØR man legger på huden. Skal prøve det senere.

 

Her er begge hodene formet ferdig:Deretter gikk jeg over til klær (og her må dere bare bruke fantasien). Bestillingen lød på en gutt iført sort dress, hvit skjorte og rødt slips og en jente iført hvit kjole og røde sko (hun skulle ha leppestift som matcher skoene;)

Jeg begynte med dressbuksa. Rullet en pølse av vanlig marsipan og kjevlet ut sort fondant som jeg limte på rundt (spiselig lim kan man enten kjøpe ferdig eller blande selv med cmc/tylosepulver og vann). Jeg valgte å lage "press" i buksebeina, for det er jo litt stilig.

 

Overkroppen gjorde jeg på samme måte. Lagde en grunnform av marsipan og så limte jeg på en stripe med hvitt foran som skulle være skjorte (kragen må på til slutt;). Deretter la jeg torsoen på svart utkjevlet fondant og skar rundt ca en cm utenfor for å ha nok til å brette rundt til midt under armene. 

Bretter inn og limer fast:) 

Frontstykket på jakken:

 

Og Oops, hoppet over noen hakk:

 

 

Det jeg har gjort på bildet over er å lime på frontstykket, lime skjøtene pent i siden (viktig å bruke så lite lim som mulig slik at det ikke blir synlige flekker. Limet påføres med pensel) , gi mannen slips og sette på jakke og skjortekrage.

 

Kjoleprossessen til damen har jeg desverre også bare stresset igjennom, men det jeg gjorde var å lage hele kjolen i ett stykke hvit sugarpaste. Deretter skar jeg ut en del i toppen der brystkasse og hals skulle kommet ut om det hadde vært en ordentlig kjole. Den biten jeg skar ut rekonstruerte jeg med hudfarget sugarpaste og limte på plass. Deretter brukte jeg kuleredskapet mitt og hulet ut kjolen i nederkanten slik at jeg kunne får satt på bena. Bena er bare to rullede biter med sugarpaste som jeg såvidt bøyde opp nederst før jeg satte på skoene som er laget av rød sugarpaste (jeg farget all gumpasten selv fre helt hvit gumpaste). 

Jeg beskar bakhodene deres litt slik at det skulle få mer normal størrelse da håret kom på. 

Til damen lagde jeg en avlang "lue" av brun sugarpaste som jeg tenkte jeg skulle forme etter at jeg satte den på. Det viste seg å være ganske vanskelig å få det bra. Jeg delte "nisseluespissen" av luen i 3...

 

...og lagde en flette:

 
Jeg brukte en skarp og spiss kniv for å lage hårstruktur:

 
 Det gikk opp for meg at begge to mangler ører, så da lagde jeg det til mannen. Jenta sine er gjemt under håret hennes *kremt*.

 

Så har jeg hoppet over en hel haug igjen (jeg vet det, jeg er håpløs...). Håret hans bestemte jeg meg for å lage på en annen måte for å se om det funket bedre. Lagde bananlignende former av lysgul sugarpaste som jeg limte sammen i frisyreform:D Deretter gikk jeg over hver banan med kniv og skar inn små striper så det skulle se mer ut som hår:

 

Deretter lagde jeg armer og hender (i henhold til bestillingen holder de hender), og så malte jeg øynene deres og leppene til jenta med matfarger.De måtte tørke over natten før jeg kunne male på pupiller.

 

Litt stivt smil her. Tennene har jeg formet med knappenål


 

Fra siden.

 

 

Baksiden:Sånn! Det tok bare 8 timer å lage dem og nå er det din tur;)

Cupcakes til 18 års dag:)

 • 24.11.2011, 12:43

Cupcakes til 18 årsdag:)

Ble fornøyd med tallene, men syns det så litt kjedelig ut, derfor....
...strødde jeg på snøkrystaller og perler, og voila:)
Smaksmessig var disse helt fantastiske. Når man først tar ett bitt smaker det kun sjokolade, men så kommer det en mild kaffesmak snikende etterhvert som man tygger (er man veldig glad i kaffe kan man nok øke kaffemengden noe).
Disse cupcakene ble stoooor suksess:D Damen som hadde bestilt de ble veldig veldig fornøyd.

Hundene mine <3!!

 • 22.11.2011, 16:53

Jeg fikk 5 valper som måtte flaskes opp levert på døra i en pappeske. Mine to kommer fra den pappesken. På bildet under her var de rundt 1 uke gamle. De var så sinnsykt små da de kom til meg.

Kunne sove hvor som helst slik alle valper kan:)Nora'n min...

Hedda'n min...

 

Ganske nydelig?!

Jeg er så glad i dere, jentene mine!

Nettopp hatt ryddebesøk:O

 • 21.11.2011, 15:38

Min far kom på besøk i dag og da er det så mye enklere å få ting gjort. Jeg har virkelig ligget på latsiden de siste dagene pga stoffskiftet mitt som er for lavt, men i dag har Fatter'n vært her og da har vi:

 

 1. Vasket 3 maskiner med klesvask og hengt opp klær
 2. Lagt sammen masse tøy.
 3. Støvsuget og vasket gangen
 4. Hatt en skikkelig dyprengjøring på kjøkkenet så jeg kan bake:D
 5. Ryddet stua (er mer igjen da, men jeg skal fortsette selv om han nettopp har reist hjem)
 6. Hentet inn ved
 7. Kjørt vekk søppel
 8. Vært på butikken og handlet ting jeg alltid glemmer å kjøpe de få gangene jeg har bil.        

 

Føler meg som verdens lateste som har en sånn shitload med husarbeid hopet opp, men DET er konsekvensen av for lavt stoffskifte. Man orker ikke å gjøre noe som helst ut over det man MÅ. Irriterende nok så fant jeg ikke ladeledningen til kameraet mitt selv etter all den ryddingen. Tror jeg blir nødt til å bite i det sure eplet å kjøpe en ny.

 

Hva har du brukt dagen til da?

Sjørøver Cupcakes:D

 • 20.11.2011, 19:32

Disse cupcakene ble bestilt til en 4års bursdag. Gutten er glad i pirater, så da ble moren hans og jeg enige om å kjøre sjørøvertema på cupcakene. Selve muffinsen har vaniljesmak og melkesjokoladebiter og toppingen er av smørkrem. Toppingen skulle egentlig være mer stripete i gult og rødt, men det er en teknikk jeg foreløpig jobber litt med å få til, så den ble mer rød enn gul siden det gule irriterende nok ligger inn mot midten.

 

Jeg pyntet på tre forskjellige måter: Jeg hadde sjørøverflagg på alle sammen, men pyntet med litt smågodt og sjokoladegullmynter på 1/3 av dem. 

Lakrishodeskaller (Jeg fant jo ut da at det jeg var sikker på var SØT lakris, faktisk var SALT lakris...ikke helt heldig med den, men man peller jo av sånn diger pynt og spiser den for seg. Note to self: neste gang jeg er stressa og skal pynte cupcakes med smågodt så SMAK på det først. JAAA det var lurt).

 

Melishodeskalle og jellybeans (det ble to på den før levering;). 

Det ble igjen noen som jeg beholdt hjemme og jeg syns de var ganske gode:) 

Litt barnete og søte i smaken, men de var jo til en barnebursdag, så da er jo det greit:)

Bursdagskake med hund og eier:)

 • 19.11.2011, 15:02

Min niese fylte 11 år og skulle ha bursdagsfest. Jeg hadde ikke kjempgod tid, men ville prøve å gjøre kaken litt spesiell alikevel:

Hun har en hund som hun elsker og så er er glad i svarte litt gothete klær, så jeg tenkte at hvis jeg modelerte hunden hennes og hadde på henne slike klær ville hun skjønne at det forestilte henne selv om likheten ikke akkurat er slående.

 

Selve kaken var sjokoladekake med smørkrem som jeg påførte med sprøytepose i basketweave teknikk. 

Rosene er av marsipan og bladene er av smørkrem:)

 

Det ble mange WOWer og Oier fra ungene som kom og niesen min var superfornøyd. Det var kjempekult:)

 

Instruksjonsvideo i basketweave teknikk fra Wiltoncakedecorating på youtube kan sees HER

 

 

Bassengkaka til Monika!

 • 18.11.2011, 20:44 

Forhistorien til denne kaka er bursdagen til venninden min for 5 år siden. Samboeren hennes var på jobb, ungene hennes sov og vi hadde litt lite å gjøre, så vi bestemte oss for å "redde" bassenget dems som sto i hagen og var iferd med å fryse ned. Vi visste jo ikke at 1 mnd med sprengkulde hadde gjort isen 15-20 cm tykk (ikke det at vi lot oss stoppe da vi fant ut av det heller). Der sto vi med hver vår øks og en sånn liten snøskuffe og hugde løs på isen av alle krefter. Biler som kjørte forbi sakka ned og glodde intenst. Vi hadde ett par votter (eller 1 vott??) på deling som vi byttet på å bruke og avisingen av bassenget tok flere timer. Da vi var ferdige gikk vi inn og spiste kake mens vi skrangla av kulde. Den kuleste bursdagsfeiringen ever ble vi enige om etterpå. Det var faktisk sinnsykt kult. Det hører med til historien at hun kasta bassenget da våren kom uansett fordi det var så skittent inni:P

 

Jeg begynte med å lage ansikter og hender som skulle holde øksa.

(Beklager kvaliteten på bildene. Har rotet bort laderen til digitalkameraet mitt, så mobilen må tjenestegjøre til jeg finner den igjen)Så lagde jeg kroppen som skulle være inni boblejakka til venninden min.

Rutemønsteret som er på mange boblejakker. (fant ut etterpå at det er smartere å lage det etter at man har puttet på selve jakken)
Dere kan se under her hvorfor det er smartere å lage det etter at jakken er på. En kropp er jo ikke flat og da funker det ikke å lage stripene mens deigen ligger flatt heller. Det forskyver seg da det kommer på.
Så var det farging til lue og votter.

Her har jeg lagt på grønn marsipan som skal formes til å bli ei lue.

"Strikkekanten" til lua:Slik var den da den var ferdig:


Kroppen som skulle støtte mine klær (jeg brukte alltid skjørt på den tiden og jeg fant ut under denne prossessen at dersom jeg ikke har mertørketid til delene, så skal ALLE jente/damefigurer jeg lager ha skjørt siden det er sykt vanskelig å få ett par halvmyke wobbly marsipanbein til å støtte en figur).

 

For å lage strikkemasker på marsipanen dyttet jeg på ei sil over det hele.Nesten ferdig jakke:)

På med lue under hetta og halstørkle. Biten som skal bli hetta ligger nederst i bildet.

Hette under montering.


Hender som holder øks.


Her har jeg startet på selve kaken med bassenget.Jeg brukte riskaker til å lage isflak av. Kappet de i ujevne biter og smurte på smørkrem utenpå.

Jeg strødde kokos på for å få en mer "snøete" look og rotet til kokosen litt for at det skulle se ut som om vi hadde gått litt rundt der (for det gjorde vi jo).

 

Her er riskakene lagt på:


 

Monika flytter isflak med snøskuffen. 

Mens jeg hugger løs mer is:)
 

Jeg laget ett lite skilt som jeg stakk ned i "bassenget". 

 

Hun knakk sammen i latterkrampe og pekte mens hun lo! Det var SÅ kult! Helt verdt de to dagene med jobb:D

Cupcakes til barnebursdag!

 • 16.11.2011, 19:50

For noen uker siden skulle ei venninde av meg feire bursdagen til dattera si. De skulle ha cupcakes i bursdagen og hun trengte litt assistanse til å bake siden det var bedt 60!! barn!Jeg sa selvfølgelig ja med en gang (eller var det jeg som pressa meg på for å få være med?? Husker ikke helt) for jeg har lenge hatt lyst til å prøve på å lage cupcakes:D
 

 

 

 

Vi skulle bake på ett storkjøkken 7 km unna der jeg bor og vel så 4 mil unna der hun bor!! Vi skulle egentlig bake på torsdag, men brå bestemte oss heldigvis for å starte på tirsdag etter innkjøpene var gjort unna. Vi planla med andre ord litt dårlig og det ble ufattelig mye kjøring (og dermed ganske lite baking) frem og tilbake på den stakkars damen til og fra hjem, skole, butikk, barneaktiviteter med hennes to barn o.s.v Jeg ble helt svimmel bare av å se på og å høre om det og JEG var kun på kjøkkenet (hvis man regner bort i fra handleturen etter ingredienser med smooth sushipause i Brumunddal. NAM!). På tirsdagen bakte jeg (med bittelitt hjelp innimellom) 220 cupcakes og med litt smakesvinn (alle må alltid smake:D) var det ca 200 som skulle pyntes på torsdag.

 

Torsdagen var planlagt LANG tid i forveien så den dagen var vi på kjøkkenet begge to stort sett hele dagen og alt gikk som smurt. Det tok igrunn ikke lange stunden før vi forsto at om vi skulle bli ferdige i tide måtte den ene pynte kontinuerlig, mens den andre sørget for å rydde unna, lage ny smørkrem og sette brett etter brett med cupcakes på kjøla. Jeg var heldig, for siden jeg har mer erfaring med smørkrem og kakepynting enn min venninde ble jeg  stående med pyntingen av ca 180 av de 200. YAY! :D Det var så utrolig kult!!

 

Under her har jeg lagt ut bilder av noen av cupcakene vi lagde:)

Det ble ca 70 sjokolade cupcakes...

  

Regnbuecupcakes med regnbuefrosting: 

 

Cupcakes med oreostrø:)


Cupcakes med dinosaurstrø:

 

Etter en del innsats klarte vi å skvise hver eneste cupcake på bordet.

Vi ble enige om at vi nok hadde fått plass til 1 til, men ikke to;)
Bløtkake på 20 minutter!

 • 16.11.2011, 00:14

I disse fantastiske kakedager er det ett fokus på stadig flottere kaker med mer og mer avansert dekor. Jeg bare tenkte at jeg ville gi en liten påminnelse om at det går an å lage ei fin (ikke fantasisk flott, men fin nok) kake på 20 minutter.

 Anledningen for denne kaken var (som det står på kaken) farsdagen som var på søndag. Etter ei bestillingskake som tok en del timer sent på kvelden i forveien hadde jeg ikke masse tid til å lage ei superfancy kake, men til å være laget så kjapt syns jeg den ble grei alikevel.

 

 Oppskrift under: 

I overskriften min står det bløtkake på 20 min. Da er ikke bakingen av sukkerbrødet inkludert, men om du har kjøpt ett ferdig sukkerbrød slik at det kun er pyntingen som gjenstår da er det mulig å få det til på 20 min....

Jeg brukte 1 og 1/2 boks fløte som jeg pisket til krem. Litt under halvparten av dette hadde jeg over i en skål og blandet med bringebærsyltetøy. Så delte jeg sukkerbrødet i to (de du kjøper ferdig er allerede delt tror jeg) og dynket begge halvdeler med lake fra en boks med hermetiserte pærer før jeg smurte på bringebærkremen og la den ene halvdelen oppå den andre. 

Da det var gjort smurte jeg på krem rundt hele yttersiden av sukkerbrødet. Jeg syns kaka så relativt stusselig ut, så derfor knuste jeg noen mandler med hakkeredskapet til stavmikseren min.  De knuste mandlene tok jeg bare en og en håndfull av og trykket inn i kremen på siden av kaken hele veien rundt. Deretter puttet jeg resten av kremen i en sprøytepose med M1 tipen fra Wilton og lagde en bord av snurrer langs kanten på kaka.

Jeg har ikke slike ting som pyntegele eller ferdige bokstaver, men derimot var jeg heldig nok til å ha en plate med kokesjokolade i skapet. Jeg puttet halve plata i microen noen sekunder av gangen til jeg var fornøyd med smeltingen, stappet sjokoladen i en vanlig brødpose som jeg klippet hull i og så skrev jeg på kaka.

Til slutt trykket jeg ut noen "blomster" (eller hva man nå skal kalle det) av marsipan som jeg la på kaka og vips var den ferdig. Pappa ble veldig fornøyd:D Boksen med pærer og de resterende mandlene brukte jeg dagen etter til disse cupcakene.

 

Kakedamen

Det var baking denne bloggen skulle handle om da jeg startet den, men som med så mange ting blir det ikke så mye tid til det at jeg får blogget så mye jeg vil om jeg kun skal blogge om det;) Jeg er også opptatt av familien min, dyrevelferd, økologi, gjenbruk og miljø. Det som startet som en bakeblogg er altså blitt en familie-hverdags-aktuelt-økologi-livsstils-bakeblogg....eller noe sånt.... Litt av hvert med andre ord:) Legg meg gjerne til som venn:)

Norske blogger Matbloggtoppen Follow on Bloglovin
Gratis blogg

Søk i bloggen

KategorierArkiv
Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no