hits

Julens syv (svært så valgfrie) slag:)

 • 30.11.2013, 15:54

Til jul skal man liksom bake 7 slag. Jeg har inntrykk av at disse er ganske så valgfrie og at man bare plukker de 7 beste juletype kakene man vet om. Uansett så har jeg tenkt å prøve å skrape sammen 7 slag, men er usikker på hvilke jeg skal velge. Noen forslag anyone?

 

Til nå har jeg bakt kransekake(r):

 

 

 Og serinakaker:

 
 

Blir vel pepperkaker og sånne ruller som jeg aldri husker navnet på:P

 

Forslag til de 3 andre anyone? (har ikke gorojern, så den er utelukket desverre. skulle gjerne ha prøvd...;)

Mine to øyeblikk med...uhh.... ett eller annet?! :)

 • 30.11.2013, 09:17

God morgen:) Tenkte jeg skulle dele en aldeles useless del informasjon i dag, men det var litt gøy for meg da det skjedde og jeg tenkte å dele det DA, men glemte det.

Dette er sånne ting jeg syns er litt morsomt i en travel hverdag:

 

En nettside med 40000 lesere postet regnbuekringletutorialen min:)

 

Så en dag i forrige uke hadde jeg plutselig tett oppunder 800 besøkende for no obvious reason:

 

Dagen etter lå jeg på topplista :D Den ordentlige hovedtopplista :D Teit ting å bli exited for antar jeg, men det var da litt koselig i en hektisk hverdag:) Nok mennesker har vært innom og lest bullshittet jeg lirer av meg hver dag til at jeg altså havnet på topplisten:) Blir rent sentimental jeg :) Se nedover (må scrolle ganske langt altså). På en gylden 138.plass er jeg :D 

Syns du det er gøy når du har mange lesere?

 

Ny kåpe fra Bubbleroom? :)

 • 29.11.2013, 22:05

Den gamle ullkåpen min var akk så fin en gang i tiden, men nå begynner den å falle fra hverandre og da drømmer jeg jo om en ny:) Det er mitt absolutte favorittytterplagg nest etter snowboarddressen min, men det sier seg selv at den ikke er noe jeg kan labbe rundt i hele tiden:)Jeg har lett litt rundt i det siste for å se om jeg finner noen jeg vil ha og i dag snublet jeg innom Bubbleroom:)

 

Der var det mye lekkert:) Jeg har alltid hatt en svakhet for desigual:) Det er pricy, så jeg har sjeldent råd om det ikke er på salg, men denne her falt jeg pladask for:

 

 

Hadde jeg hatt mulighet til å bruke såpass med penger på en kåpe akkurat nå, så ville jeg strekt vurdert denne:) Du finner den HER.

 

 

Denne likte jeg godt:) Det er deilig å ha hette når det er som kaldest:)

 

Denne finner du HER

 

 

 

Denne HER digget jeg vilt!! Dere som kjenner meg skjønner nok greia, hehe :)

 

Desverre ikke noe varmt vinterplagg akkurat, men den er jo PERFEKT :D Om du vil kikke nærmere ligger den HER

 

Når jeg førstes var inne for å kikke så drømte jeg meg bort litt i ting jeg absolutt ikke trenger, men det er deilig iblant å kikke også:)

 

Dette så bra mykt og godt ut:)

 
 

Fant denne:


 Fin:)

 

Og denne her innbiller jeg meg at kan kamuflere magen littegrann:)

 

 

Og så snublet jeg forbi hudpleie"avdelingen" og fikk se at de har serien Burt's Bees <3 Etter min erfaring er dette veldig gode produkter som man har lenge:) Kremene er ofte silkemyke og gode! Kanskje sette en på ønskelista til jul under første punktet som allerede er skrevet, ett bidrag til World Wildlife Foundation:)

 
 

Ja...nå ser jeg at jeg helt glemte å linke de siste produktene, men dere kan jo finne alle disse produktene og mere til hos Bubbleroom:) Bare å føle linken HER :)

 

 

Har du handlet hos Bubbleroom. no og ble du fornøyd?

 

 

#shopping #bubbleroom.no #bubbleroom #kåpe #kjole #julehandel

Slik legger du på ett marsipanlokk:) *video*

 • 29.11.2013, 17:44

Her kommer videoen jeg har fått etterlysning etter:) Beklager at det tok slik tid:) I denne videoen viser jeg i all hast hvordan man legger på et marsipanlokk. Vil ikke anbefale noen å stå å pynte kake 30 minutter før dere skal reise bort, for det blir bare stress og tull, hehe (greit nok når det er til egen familie forsåvidt) :P Det jeg glemte å si var at om du jobber med lokket litt etter at du er ferdig med å legge det på (slik jeg gjorde etter opptak) så får du et bedre resultat. Du kan rette ut bulker og lage en skarpere kant i toppen om du vil:)

.

.

.

.

Hjalp det?

Min ønskeliste hos Nelly.no:)

 • 29.11.2013, 01:49

Når jeg er virkelig blakk pleier jeg å vindusshoppe på nettet:) Har en del favorittbutikker som jeg da liker å sitte å drømme meg bort i og Nelly.no er en av de:) Har opp igjennom årene kjøpt endel klær der og selv om det er blitt mindre og mindre av det på grunn av andre ting jeg må prioritere, så er jeg innom der for å kikke av og til:) I kveld da jeg satt og kikket stakk jeg innom Nelly.no en tur og fant ut at de har en kampanje for øyeblikket hvor man kan fylle ut en ønskeliste med alt man syns er fint og så kan man være med i trekning for å vinne alt på ønskelisten sin :D Det var overraskende enkelt å lage ønskelisten og (og jeg fant så mye fint;). Man bare logger inn og kikker rundt. I toppen av hvert bilde er det ett lite gavesymbol og om du ønsker å legge til noe i ønskelisten trykker du bare på dette symbolet:) Størrelser justerer du til slutt når du syns du er ferdig med å legge til ting (tok sin tid for meg, hehe):)

For å gjøre det lettvint for deg så legger jeg en link direkte til ønskelistefunksjonen HER  :)

 

Jeg laget en liten collage av noen ting fra ønskelisten min bare for å vise dere:

 

 Pysjen har fransk makronmønster:D Og DEN lekre kåpa som passer fint til både kjoler, bukser, skjørt og...ja... alt egentlig:) Whats not to like! Må jo bare krysse fingrene for å vinne den, hehe:D Jeg fikk ikke plass til alt i kollagen, men om dere trykker på bildet under her, så får dere se resten :) Får krysse alt som krysses kan jeg nå:)

 

Vinn din ønskeliste

 

Blir du med? :)

 

#nelly.no #ønskeliste

Oppskrift på serinakaker:)

 • 28.11.2013, 21:05

Dette er min absolutte favoritt hva julens syv slag angår.  Jeg tenkte å spe på noen av julegavene med litt hjemmelaget snask i år også:)

 

 

Deigen holder til 40-50 stk og tidsbruken er i underkant av en time. Stekes på 200 grader i 8-10 min.

 

 • 150 g meierismør eller melange
 • 100 gsukker
 • 275 ghvetemel
 • 2 ts bakepulver
 • 2 ts vaniljesukker
 • 1 egg

 

Strø:

 • 1 pisket egg
 • 1/2 dl perlesukker
 • ca 2 never med mandler som du finhakker (jeg vet! Klønete, men jeg glemte å måle, hehe;)

 

Bland melet med vaniljesukker og bakepulver og smuldre det sammen med smøret. Funker nesten best å gjøre det for hånd... Deretter blander du i sukkeret og til slutt egget. Når du er ferdig med å kna skal deigen se slik ut:

 

 

 

Klem deigen ut til en lang pølse som du så ruller for å få en jevnere form. Deretter skjærer du den i 40-50 like store biter. 

Ha mandler, perlesukker og egg i hver sin lille skål. 

Bruk en gaffel til å plukke opp en og en bit som du så dypper halvveis ned i det vispede egget... 

Deretter i de hakkede mandlene... 

Og til slutt i perlesukkeret. Grunnen til rekkefølgen på mandler og sukker er at om du gjør det andre veien rundt vil det ikke feste seg noe særlig mandler på kaken din siden sukkeret klistrer seg over alt der det er egg.

 

 

Kaken skal se omtrent slik ut:


 

Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca 10 min eller til de begynner å få litt gylden farge her og der:)

 

Og voila! Supersmoothe yummy julekaker:

 

Hva er din favoritt?

 

#jul #oppskrift #syvslag #julekaker #serina #serinakaker #småkaker #oppskrift #fremgangsmåte

Ååååå! Lykke!

 • 28.11.2013, 13:17

Se hva jeg fikk tak i på Obs :D

Dyr har det bedre i økologisk drift:) De får gå ute og suldre stort sett så mye de vil ettersom det er krav til utegang og det er strenge, gjevnlige kontroller for å se til at kravene følges:) Da kan vi spise litt kjøttdeig også :D Nå mangler frittgående grisekjøtt, frittgående kylling (men gammel verpehøne fra Ommang fungerer utmerket det og) og økologisk hvit fisk (men her er det vel mye som ikke er oppdrett og da er den vel så økologisk den kan bli uansett).... I dag skal vi spise.....kjøttdeig......ettellerannet! KJøttdeig med...... jah..... ett eller annet!

 

 

 

Fine økologiske laksen :D
Visste du at...

..økologiske griser skal ha mulighet til å gå ute hele året, også når det snør ?

 

..økologisk laks spiser økologisk korn og reker ?

 

..økologiske høner koser seg ute, i flokker på opptil 2500 dyr som går inn om natta ?

 

..det er kun 10 % av alle tilsetningsstoffer som er tillatt i økologisk mat ?

 

..for å unngå mye ugress i økologisk produksjon er det viktig med vekstskifte ?

 

..brennesle er en nyttevekst i økologisk produksjon ?

 

..man sprøyter i økologisk produksjon, da med naturlige midler ?

 

..gjødsel i økologisk produksjon er husdyrmøkk, kompost av gress eller kløver/erter som pløyes ned ?

 

..dyr på økologiske gårder har god plass utover det som er ellers minstekrav ?

 

..grønnsaker fra økologisk produksjon inneholder masse vitaminer ?

 

..økologisk produksjon blir kontrollert hvert eneste år, også i utlandet ?

 

 

Foretrekker du økologisk og i såfall hvorfor?

Heldig heldig heldig!!!

 • 27.11.2013, 20:01

I forrige uke lagde jeg kakepynt til en dåpskake. Min venninde som skulle ha pynten skulle ha den med på flytur for så å lage kaken å pynte den der dåpen skulle stå:) Pynten ble, sammen med litt bake og pynteutstyr, levert på fredag. På mandag fikk jeg en melding om at vi skulle møtes så jeg kunne få igjen utstyret og da var jeg heldig heldig heldiiiiiiig:D

 

Hun hadde bestilt seg en hel haug med utstyr fra kakeboksen.no og hadde dette bak i bilen sin da jeg møtte henne. Hun tilbød meg da å låne litt av utstyret til hun trenger det selv. Sjekk:

 

Det firkantede settet med bakeformer :D

 

Og blomsterutsikkere med veiner for å lage flotte sukkerblomster :DFeeling luckyyyyyy! Skal passe veldig godt på det for deg, Kari Mette :)

 

TRallalallaaaa:) Husk giveawayen min:) Du finner den HER :)

Stakkar liten:/

 • 26.11.2013, 14:49

Lille snuppen min har vært grinete og trøtt i noen dager må. Vært mye våken på natta og generelt virket litt "utafor"... I stad da han hylte som verst så jeg hvorfor! En jeksel er på veg ut i underkjeven og da jeg kjente etter i munnen hans fant jeg enda en i overkjeven. Ikke rart han er litt trøtt og lei, det gjør jo sikkert kjempevondt! Han hopper over mange tenner jeg trodde skulle komme først og går rett på jekslene istedenfor de lengre fremme. Mammafanget er favorittplassen i dag, men Mamma må jo rydde og ordne litt også. Stolen til storebror ble godtatt under tvil:

Fikk dine barn tennene i tur og orden fra forerst til bakerst, eller dukket de opp litt her og der til det var fullt?

Fotballfrue har født:)

 • 26.11.2013, 13:05

Who would have thought, right??!

At JEG som er ironiens og sarkasmens mester og i grunn ikke har så mye til overs for plusjkete pinkness følger bloggen til fotballfrue?? ;) Vel...følger er vel århundrets overdrivelse, men de siste ukene når hun har nærmet seg termin har jeg da faktisk vært innom noen ganger og NÅ har hun altså født en (bitte)liten datter som har fått det nydelige navnet Nelia :) 47 cm lang,2720 gram og en aldeles supernusselig liten frøken:)

La oss håpe hun vokser opp med å lære gode grunnleggende verdier som egenverd for hvem man er og ikke hva man har på seg, og at det er viktig å tenke på både dyrs og andre mennesker velferd når man brøyter seg frem i livet. Uansett hvilke valg hennes foreldre (som faktisk fremstår som rimelig fornuftige og jordnære) tar får nok Nelia ett liv med masse kjærlighet og omsorg og hun kommer neppe til å mangle noe av det barn faktisk trenger:)

 

Gratulerer så mye til fotballfrue og ektemann med den nye verdensborgeren:)

 

Hennes eget innlegg med bilde av den lille finner dere HER :)

 

 

#Graviditet #Fødsel #Fotballfrue

Baby med og uten pulverfarge ;)

 • 25.11.2013, 16:23

Jeg lagde to stykker for å vise forskjellen med og uten pulverfarge. Klarte å slette bildet hvor den uten farge var nærmest kameraet, men man ser godt at den uten er relativt kjedelig i forhold. Ser nesten syk ut stakkars, hehe ;)

 

Gult eller brunt til håret, hudfarget pastagele i selve sukkerpastaen, hudfarget spiselig pulverfarge litt romslig i alle kriker og kroker og så en litt mørkere farge helt innerst i de samme krikene og krokene. Da ser babyen plutselig litt mer levende ut:)

 

Pleier du å bruke pulverfarger?

Julegave fra Karmøy:)

 • 24.11.2013, 18:44

Tiden suser så fort altså! Jeg ville så gjerne dele en sak med dere:) Jeg syns det var så fint! Jeg ble kjent med ei dame på facebook for noen mnd siden. Vi har skravlet mye og ledd MYE.... (du verden altså, Anita :P Humoren er i boks :D ). Uansett så sendte hun meg en melding her om dagen og lurte på adressen min, for hun ville sende meg julekort. "KUUUUULT!!" tenkte jeg da:) Har ikke fått julekort på noen år.

Sendte adressen min og dagen etter fikk jeg beskjed om at en julekortpakke var på veg. "Julekortpakke?! Hva er det for noe?" tenkte jeg, hehe :P

 

Det fant jeg jo ut på fredag da. I postkassen lå det en svær bobleplastkonvoluttdings og inni den fant jeg et julekort, en 3pakning med økologisk no bever vaniljestang <3 og disse:

 

En sort topp:)

 

Og den her:

Jeg digger begge to. For det første er de kjempefine og for det andre er de secondhand. Jeg ELSKER secondhand! Bare tenk på det: Man sparer miljøet i så mange ledd at jeg vil fylle hele dagen deres med lesing om jeg skal begynne å ramse opp og når man da i tillegg får seg plagg som er superfine så er det jo bare å smile fra øre til øre :D Tuuuusen takk, Anita @ Sweetandsweet.blogg.no Føler meg veldig heldig:)

 

Ja.... jeg ville jo ikke vært meg om jeg ikke deler noen av de mindre heldige bildene som kom i rekka da sambo skulle prøve etter beste evne å ta ett par seriøse bilder av meg som jeg kunne sende Anita for å vise frem hvordan klærne satt på meg:

 

Midt i lunsjen.... skikkelig flatterende tyggebilde her ja... Vent....jeg blunker OG tygger, haha:P PENT! :P

 

Og så begynte jeg å bli lei av å bli dirigert runt i huset i jakten på LYSEEEET ;) *Hhhhhhhhh*.

 

Vel, det var alt for dette innlegget ;)

 

 

#klær #topper #gave #brukt #julekort

Slik lager du snømann cupcakes:)

 • 24.11.2013, 09:12

Vi lagde en runde til med snømanncupcakes i går kveld og bestemte oss for å lage en tutorial til dere:) Fin formiddagssyssel med ungene for eksempel:)

 

 

Først og fremst trenger du noen cupcakes. Oppskrift på vaniljecupcakes og frosting finner du HER.

 

Sprøyt på hvit vaniljefrosting. Jeg bruker wiltontip 2A, men om du ikke har går det greit å legge på litt med en skje. Du kan forme frostingen litt etter at du legger på ansiktet til snømannen, så det går jo bra uten sprøyteutstyr også.

Prøv deg litt frem med mengden, for målet er at det skal være nok til at du kan runde av formen litt, men lite nok til at det ikke tyter rundt kanten på ansiktet du skal legge på:)

Hold kopp eller glass over en cupcake for å se at den går helt fra kant til kant. Det er målet du er ute etter. Den kan også være bittelitt større uten at det gjør noe:) Det er veldig enkelt og fint å ha slike utstikkere som på bildet under, men før jeg fikk kjøpt meg det brukte jeg kopper og glass med riktig omkrets og det fungerte kjempebra det også;)

Vi lagde sukkerpasta til dette formålet (oppskrift kommer), men du kan også bruke marsipan som du farger hvit med titandioxyd som du får kjøpt på panduro:) Når du har funnet omkretsen som funker (kan av og til trengs flere størrelser), så stikker du ut så mange "ansikter" av akkurat den størrelsen som du trenger.

 

Farg litt sukkerpasta orange. Jeg bruker her wilton sine farger og de er enkelt tilgjengelig på jernia. Form til gulerotlignende neser av denne og sett på bordet i noen minutter mens du farger litt sort sukkerpasta til øyne og eventuelt munn:)

 

Sett på nesene med spiselig lim. Det lager du enkelt av en bit sukkerpasta som du lar løse seg opp i litt vann, litt cms i vann, eller eventuelt kan du kjøpe det ferdig:) Du kan sette de så og si hvor du vil. Setter du den langt ut på siden så bøyer du den litt ut mot siden du har satt den på og vips har du en snømann som ser i den retningen. Vi satte våre neser både høyt, lavt, midt på og langt ut til sidene for å lage litt forskjellige uttrykk:)

Trill bittesmå "kullbiter" av den sorte sukkerpastaen.

 

Sett de på med spiselig lim:) 

Om du har spiselig tusj kan du jo enkelt tegne på en munn istedenfor å bruke sukkerpasta.

 

Nå har du ansiktene dine og da kan du jo kle på dem litt om du ønsker. Jeg anbefaler til luer og skjerf at du bruker samme utstikker som du brukte da du lagde ansiktsformen. Da treffer kanten på plagget ytterkanten på ansiktet helt nøyaktig og det ser veldig ryddig ut:)

 

Linjen på innsiden kan du lage med en mye større utstikker, eller klippe med en saks f.eks.Jeg glemte som vanlig å ta ett prosessbilde, men dere kan se på de to nederste snømennene hva jeg mener. Velger du en mindre utstikker så vil du jo ikke nå kanten på lua og det blir en flat, pussig avslutning i kanen. Ribbekanten på den nederst til høre lagde jeg enkelt med en kniv. En dusk lager du enkelt ved å trille en rund kule med sukkerpasta og klippe mange mange små klipp ed en spiss liten saks (f.eks en brodersaks).Skjerfet lager du nesten på samme måte som med luen. Bruk utstikker av samme diameter som ansiktet, klipp langs den øverste kanten av skjerfet og dander det så det ser litt ut som stoff før du limer det på med spiselig lim. Skjær så en liten stripe med sukkerpasta og lag rillemønster i kanten f.eks med en kniv:)

 

Brett det som følger: 

Lim det på:)

 

En annen ting du kan gjøre (om du har spiselige pulverfarger i huset), er å lage farget sukker som du dekorerer med. Det ser jo veldig stilig ut om du limer på vanlig hvitt sukker også, men her vil jeg vise hvordan jeg farger sukker selv. Jeg tømmer litt sukker og litt pulverfarge i et plastbeger og rister det forsiktig fra side til side.

 

Når all fargen har blandet seg ut ser det slik ut:

 

Da kan du enkelt pensle på litt spiselig lim der du vil ha sukkerdekor og så er det bare å strø på sukkeret. Prøv å ha i tankene at om du har brukt fryktelig mye lim på nese og øyne så er det greit å være litt forsiktig når du strør på sukkeret for det fester seg i alt limet og ikke bare det du planla at det skulle feste seg i ;) Liker forresten å sette cupcaken i en skål når jeg strør på sukker slike at det ikke kommer utover hele bordet:)

 

Og slik blir resultatet av det:

 

 

Hva syns du? Fikk du lyst til å prøve?
#Oppskrift #cupcakes #howto #snømann

 

Legg meg gjerne til som venn:) <3

Hurtigpynting av sugarcookies:)

 • 22.11.2013, 20:11

Jeg og Vilde bakte en røshaug med sugarcookies til forrige helgs bryllup. Vi skulle pynte alle på samme måten, men hunden spiste jo opp en masse cookies (kan du lese om HER) og vi måtte begynne på nytt... Vi bakte altså nye dagen før bryllupet tror jeg det var.

 

Pyntemetoden vi brukte kan kun brukes med ett kult resultat om kakeutstikkeren er av den typen som også trykker ett mønster på selve kaken:

 

Først lager du sugar cookies (oppskrift HER). Når du stikker ut kakene tryker du ikke ned mønsterplaten, men bare selve utstikkeren slik at du får en helt vanlig litt kjedelig kjeks:

 

Når disse er avkjølte, kjevler du ut sukkerpasta eller marsipan i foretrukket farge. Ca. 2-3 mm tykk. Sørg for at den ikke sitter fast i underlaget:) Trykk ned selve utstikkeren, og deretter mønsterplaten ved å trykke inn "knappen" på toppen:)

 

Når du da løfter utstikkeren vil resultatet se slik ut:

 

Pensle på litt vann på baksiden av sukkerpastaen og legg den på kjeksen. Kjeksen vil ha est ut litt under steking, så du får en fin kant rundt sukkerpastaen:)

 

Så lettvindt kan det gjøres ;)

 

Hva syns du?

Pynt til dåpskake:)

 • 22.11.2013, 08:30

God morgen:)

 

For første gang har jeg laget pynt på bestilling:) Damen skal lage kakene selv, men ville at jeg skulle lage pynten:) Noen koselige timer vel anvendt:)

  

Måtte pakke inn teppet godt for det skal fraktes ett stykke før det legges på en kake. Krysser fingrene for at det holder seg mykt til hun får dandert det:) 

Mye bruk av støpeformer denne gangen, men jeg syns det blir dekorativt når man blander det med litt godt gammeldags håndtverk. Sko, pledd og roser er laget uten juks og fanteri ;)

 

Håper dere får en fin dag:) Er du glad i å sitte å pusle med ting?

 

#kakepynt

Kakedamen

Det var baking denne bloggen skulle handle om da jeg startet den, men som med så mange ting blir det ikke så mye tid til det at jeg får blogget så mye jeg vil om jeg kun skal blogge om det;) Jeg er også opptatt av familien min, dyrevelferd, økologi, gjenbruk og miljø. Det som startet som en bakeblogg er altså blitt en familie-hverdags-aktuelt-økologi-livsstils-bakeblogg....eller noe sånt.... Litt av hvert med andre ord:) Legg meg gjerne til som venn:)

Norske blogger Matbloggtoppen Follow on Bloglovin
Gratis blogg

Søk i bloggen

KategorierArkiv
Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no