hits

Kan du hjelpe meg?

 • 30.12.2013, 21:18

KUN 1 og 1/2 dag igjen!! Dyrebeskyttelsen konkurrerer nå om å vinne 85 000.- De gjør mye bra og mye er basert på frivillighet, men det trengs penger til utstyr, dyremat, veterinærutgifter og slike ting. Dyrebeskyttelsen får svært lite subsidier så dette er sårt tiltrengt! Gå inn å sleng på en stemme da vel? :) Hjelp meg med å hjelpe dyrene! Du kan stemme HER og det kan du gjøre en gang pr. dag:)

 
 

 

Tvi tvi:)

 

#konkurranse #avstemning #dyrebeskyttelsen #stemme #premie

Krumkaker i siste liten:)

 • 29.12.2013, 21:01

Det skjedde så mye før jul i år at jeg ble både helt utslitt og tom for tid. På selveste juleaften fant jeg ut at jeg skulle prøve å lage krumkaker for første gang i mitt liv og heldigvis hadde jeg alt som trengtes:) Aller først fant jeg en oppskrift på nettet og lagde røra etter den anvisningen. Krumkakene ble myke og ca 5mm tykke, så den holdt bare ikke mål. Ikke smakte den helt som den skulle heller syntes jeg, så da ble det, atter en gang, til at jeg heller lagde min egen;)

 

Det du trenger til ca 15 krumkaker er:

2 romtempererte egg

1 ts vaniljesukker

1 klype kardemomme

1/2 dl vann (kanksje bittelitt mer)

Legg eggene med skall og det hele på en vekt så du finner ut hvor mye du trenger av resten. Mine to egg veide 130 gram ganske nøyaktig, så trengte jeg

130 gram smør

130 gram sukker

130 gram hvetemel

 

 

Ha eggene og sukkeret i en bolle og pisk med mixmaster til det er luftig.

 

Bland vaniljesukker og kardemomme i melet. Smelt smøret og ha i dette og melet vekselvis. Til slutt har du i vannet og så lar du røra stå å svelle i 45 minutter.

 

 

Ha en god spiseskje i midten av jernet, eller bruk en liten øse. Mengden finner du ut av ganske kjapt. Stek krumkakene til de begynner å bli gyldne. Det går veldig kjapt. Ikke mange sekundene som skal il så pass på.Når de er ferdig stekt og fortsatt glovarme bruker du en krumkakepinne og ruller de til kremmerhus. Eventuelt kan du bruke en trepinne å rulle de til bare vanlige ruller:)


 

Jeg glemte selvfølgelig å ta bilder fra bildet over og dermed måtte jeg låne ett online. De flotte krumkakene på bildet over her er det damen bak denne bloggen HER som har laget. Flinke damen!

 

Pleier du å lage krumkaker før jul?

 

 

#krumkaker #oppskrift #julebakst #jul

Når nettene blir lange og kulda setter inn...Hva gjør du med det?

 • 28.12.2013, 20:45

Når nettene blir lange og kulda setter inn...da er det mange dyr som sliter... Dumpede katter.... Hunder som lenkes fast ute uten å ha pelsprakten til å trives med det og som blir stående å fryse. I Norge er dyr i praksis rettsløse. De med makt til å forandre gjør lite, ingenting eller helt feil ting.

Som da Mattilsynet avlivet feil hest for noen dager siden.... De skulle avlive ei hoppe, men tok en vallak(?!) isteden.... altså.... du må antagelig være veterinær for å få jobbe med avliving i mattilsynet og når du ikke er i stand til å se forskjell på ei hoppe og en vallak bør du vel neppe kalle deg veterinær?! I tillegg nekter de altså å betale en erstatning eieren får kjøpt seg ny hest for... Go mattilsynet!! Du kan lese hele saken HER

Ett annet eksempel er da de skulle sanke inn en flokk med kyr ved å sparke de å skrike til de for å få de med. Endte med at halve flokken ble redde og løp til skogs. Mødre og kalver ble skilt så kalver gikk rundt i skogen og lette etter mødrene sine som på det tidspunktet var sendt til slakting og mødre lette etter kalver som var blitt kjørt avgårde.... :( Atter en gang: HURRAAAAA FOR MATTILSYNET! Det er priceless at ikke bare påstår damen fra mattilsynet at sankingen gikk veldig bra og det gikk rolig og stille for seg, men i tillegg oppfordrer de bonden til å sulte dyrene for å få de til å komme hjem?! HALLO!! Mattilsynet burde være nettopp det. Et organ som holder oppsyn med mat ETTER AT DEN HAR DØDD eller gått igjennom produksjonsprossessen. Levende vesener burde de ha NULL befatning med! Du kan lese om hele den saken HERI kommentarfeltet under forrige artikkel er det en fyr som kaller måten dyrene og denne bonden er blitt behandlet for offentlig overgrep og det er det jammen mye av fra mattilsynet.

 

Det virker som om mye går på trynefaktor rett og slett. Noen som følger opp og gjør det de får beskjed om får nye pålegg i det uendelige fordi mattilsynet har fått for seg at de skal "ta" dem. Andre lar dyrene sulte ihjel og mattilsynet bare lar de drive på i fred. Finnes mange eksempler, men må jo bare plukke ut noen få...

HER  (bonde lot opp mot 500 griser sulte og tørste ihjel... jeg krymper inni meg når jeg tenker på lidelsen det må være å sulte ihjel og ikke kunne be noen om hjelp engang. Ikke kom de seg ut og ikke har de stemmer eller et språk vi klarer å forstå. Ingen hjelp å få.... ).

HER (35 kyr sultet ihjel.... :'( )...

Denne bonden HER sultet sauer til de måtte avlives.... han får lov av Mattilsynet å fortsette å torturere nye dyr. Han får fortsette med dyrehold... Jeg blir kvalm av å lese om dette. Jeg blir fysisk dårlig av å skrive det, men det må jo frem!

 

Mattilsynet må rett og slett fratas alt ansvar for dyrevelferd!

Dette er tragiske tilfeller..... Kattedrapene i haugesund er ennå et eksempel. Avlivingen av valpen Saga som ble avlivet på tross av en massiv innsamlingsaksjon og garanti om et nytt hjem.... Lille Saga....

 

 

Dette ser ut som en oppdatering over menneskers grusomheter mot dyr i 2013...... Det er ikke det... Det skjedde SÅ MYE MER og nå vet vel de aller fleste at mattilsynet er helt talentløse når det gjelder saker som omfatter dyrevelferd.

 

Det mange ikke tenker over er at det finnes de som prøver å gjøre en bedre jobb. Det finnes de som forsøker å jobbe for dyrenes ve og vel selv om det er som å skalle hodet mot veggen. Ingen offentlig støtte får de, ikke noe tilskudd til veterinærutgifter eller utstyr som trengs når man tar vare på forskjellige typer dyr. All jobbing er basert på frivillighet. De stiller opp på kort varsel, sørger for dyrlege, mat og drikke, fosterhjem og omplasseringer og for dette får de null støtte fra det offentlige som tross alt ser ut til å mene at dyr ikke har noen egenverdi, ei heller krav på gode verdige liv.... Nå har de deriomot mulighet til å vinne 85000 kroner. 85000 som kan brukes til alt som måtte trengs i forbindelse med dyrevernsarbeidet de gjør. For å vinne trenger de stemmer. DIN stemme! Om hver og en av oss slenger inn en stemme hver dag frem til 1.januar så ligger de sterkt an til å vinne. Jeg snakker selvfølgelig om Dyrebeskyttelsen Norge. Det tar kun 30 sekunder å stemme for at dyrene skal få en bedre fremtid i norge.

 

Link for pc her; https://www.facebook.com/a.utvik.as/app_278465152274055 Link for nettbrett og mobil her: http://www.wishpond.com/vc/84865?scid=60263&type=Merchant

 

Stemmer du for en bedre fremtid for Norges dyr?

 

 

#dyrevelferd #dyrevern #mattilsynet #dyrebeskyttelsen #konkurranse #premie #stemme

Ny dyresykdom sprer seg som ild i tørt gress!!

 • 26.12.2013, 23:19

En ny dyresykdom er på veg. Den er nå oppdaget i alle de nordiske landene og det som er ekstra skummelt med denne er at den smitter fra dyrene og over til oss mennesker.

Jeg har tatt meg friheten å låne en informasjonsvideo om denne sykdommen så dere vet hva dere skal se etter hos dyret deres. Finnes ingen vaksine ennå :/

 

 

. . .

.

.

. Har du sett noen av disse symptomene på dine dyr??

 

 

Stemme på dyrebeskyttelsen??! Tar 30 sekunder. LInk for PC: https://www.facebook.com/a.utvik.as/app_278465152274055 Link for mobil og nettbrett http://www.wishpond.com/vc/84865?scid=60263&type=Merchant.

 

 

#dyr #kjæledyr #sykdom #smittsomt

Liker du desigual?

 • 26.12.2013, 19:30

Jeg har ikke fått kjøpt meg kåpe enda, og antagelig får jeg ikke gjort det i år heller, men man kan drømme eller hur :D Vindusshopping er jo kjempegøy :) Det er min absolutte favorittmåte å shoppe på faktisk:) Spiller ingen rolle om klære passer eller ikke og dessuten er det langt billigere en normal shopping, haha :P Uansett så har jeg en forkjærlighet for Desigual. For mange blir det vel litt mye farger og rot, men JEG ELSKER DET :D

 

 Masse ulike knapper og kule detaljer:) 

De tre nederste er mine favoritter og de er heldigvis fra tidligere års produksjoner, ellers kan det hende det hadde stukket litt i sjelen:)

 

Hadde æren av å prøve en slik kåpe på Ruud på maxi for noen uker siden og det er litt snodig passform på de. Var visst flere som hadde kommentert det samme:) Store i brystet og trange i ryggen. Uansett veldig flotte å se på på pcskjermen ;)

 

Har du et merke eller en stil du bare digger? :)

 

 

#desigual #shopping #kåpe #ytterplagg

Er du en av de som bare MÅ?!

 • 26.12.2013, 09:00

Man ser det veldig ofte i kommentarfelt under artikler, men stadig oftere også under ting folk slipper på facebook. Folk som bare MÅ korrigere og kverrulere. Er medlem av flere grupper som brukes til å etterlyse savnede dyr eller annonsere at man har funnet ett som mangler eier. Ikke sjeldent foregår postingen av hundefunn ca slik:

 

"Hei. Plukket opp denne slovenske futteren borti veien her. Tydelig sliten og uten navn på halsbåndet. Falk er ringt. Noen som vet hvem den er sin?" (For ordens skyld så vet jeg at det ikke finnes en rase som heter det, men nå er det eksempelet om teller eller hva? :P )

 

 

I kommentarfeltet, kanskje alt i første kommentar står det noe slikt som at "Nei, det der er ingen futter, det er en skunkestorksnik eller kanskje en sluppevubbknasker, men en FUTTER er det ihvertfall ikke for de har nemlig litt lenger hjørnetenner og en hvit flekk under hver framlabb!!". Og slik fortsetter det nedover... gjerne sånn 10 kommentarer etter hverandre hvor folk skal skrive at DE har hatt en futter som så akkurat sånn ut. De andre skal krangle for da var deres futter fryktelig raseutypisk for de skal ikke være sånn og slik men sånn og sånn.

Etter disse 10 kommentarene kommer det gjerne noen litt mer fornuftige inn i bildet. Kommentarene jeg ELSKER er de som bare totalt ignorerer de første 10 og later som om de ikke står der. Rett på sak "Så flott at du tok han med, har du fått sjekket chip? Hvor bor du? Trenger du noe assistanse?"( Jeg må si det: Dere rocker!! Hadde alle hatt slik fokus ville savnet og funnetannonsene vært SÅ oversiktlige!) men du har også den kommentatoren som så vakkert kan kalles Captain Obvious. Da lyder det mer sånn "Herregud da! MÅÅÅÅ dere ta den rasediskusjonen HVER GANG! Ikke fyll opp denne tråden med sånt utenomsnakk! Nå gjelder det å få hund hjem til eier!"-kommentar slutt- Altså ikke noe nyttig tilført til trådstarter, ei heller til brødhuene som etter å ha sett Captain Obvious kommentere slikt ca 100 ganger før vet utmerket godt at det er helt tåpelig, men driter i det. Ergo blir tråden fyllt opp med enda mer crap enn før..

 

Har vært en helt super dag på denne fronten i dag for jeg snublet over en helt gull sånn kommentar på en antirasist side for pitbullhunder før i dag ( er ikke det søtt forøvrig <3 En egen antirasistside som er dedikert til å fjerne folks misoppfatning av denne rasen. Det er stort sett ikke hundene som er skrudd i hodet, det er faktisk eierne;))

 

Sjekk:

Se på kommentaren under bildet! HELLOOOOOOO! Du, Candice....ærlig talt.....?! "ER DET EN GOLDEN???! ARE YOU SURE??????!! ÅÅÅåååå jeg vet nå ikke jeg. Snuten kan minne bittelitt om den på en pibuøøøøøh hund og dessuten har den øyne.....og pels..... og sånn...... " Jeeeeez....

Vet dere hva?! Jeg kommenterte ikke på det. Jeg må tilstå at fingrene mine dirret litt over tastaturet, men jeg klarte faktisk å la være... i dag ihvertfall..... Jeg ikke er så feilfri som jeg ved å rette en anklagende finger mot andre kanskje kan se ut som jeg tror. Jeg har mine dager med halvspydige svarkommentarer og da får slike som stakkars Candice med retrieveren en liten smekk. De som på død og liv bare MÅ kverulere eller bidra med helt innlysende og unødvendig pjatt. Jeg prøver hardt og iherdig å la være, for jeg bidrar jo bare til å fylle opp med usaklig teit svada i kommentarfeltene. Ikke mye vits...

 

Jeg fikk enda et eksempel servert på sølvfat i stad..... Jeg kom til skade for å skrive mg istedenfor mcg inne på en side hvor hvert eneste medlem vet utmerket godt hvilken stoffskiftemedisin det er snakk om og at det går i mcg og ikke mg. Spørsmålet mitt dreide seg ikke om hvordan man skriver mikrogram (selv om jeg nå har lært meg det og;). Det var om noe helt annet. Alikevel, om jeg hadde tatt et skjermbilde ville dere ha sett at de første 5 kommentarene handler om de jævla mikrogrammene. Spørsmålet i hovedinnlegget er ikke nevnt med et ord. Isteden blir det lagt frem som nesten latterlig at det står mg istedenfor mcg og det blir altså debattert FØR noen svarer på det jeg lurer på.... Priceless....

 

Hva gjør at man får et så inderlig behov for å kverulere om ting som ikke har en dritt med startinnlegget å gjøre? Hvorfor er det så himla viktig å korrigere sånne ting. Det er ikke snakk om grammatiske feil (for det setter ihvertfall jeg utrolig stor pris på å bli korrigert på) og det er heller ikke alltid snakk om ting som har et klart og tydelig svar, men som like gjerne dreier seg om synsing. Min teori om folk som driver på slik er at de har et enormt behov for å vise verden alt de kan og alt de vet og ihvertfall at de vet ting alle andre sikkert eller tydeligvis ikke (eller noe?! ) har kunnskap om.... Man kan skrive en slik kommentar på en måte som gjør den spørrende og hyggelig interressert (og da er det mer greit), men overraskende ofte ser det ut til at folk foretrekker å spissformulere setninger på en slik måte at man formelig hører bedrevitertonefallet ose.....De bare MÅ... det er slike jeg ikke alltid klarer å la være å svare på.... Da bare MÅ jeg også :P ....

 

 

Er du en av de som bare MÅ?

 

 

Oh! Holdt på å glemme! Husk å stemme på dyrebeskyttelsen da:) Tar deg bare 30 sekunder. Du finner konkurransen og stemmeknappen HER :)

 

#kommentarer #drittslenging #kverrulere #krangle #kommentere

Hjemmelaget eggelikør

 • 25.12.2013, 20:47

Hos oss teller hjemmelaget eggelikør som et av de syv slagene :) Den er så søt og god, men samtidig litt mektig så man orker ikke kjempemasse av den i en smell:)

 
 

Slik lager vi den. Same prosedure every year ;)

 

Dette gir ca 2 liter (vi lager så mye fordi vi liker å gi det i gave, men du må gjerne halvere eller dele i 4 om du ikke trenger så mye):) 

 

Det du trenger er:

3 dl kaffefløte og 6 dl helmelk

450 gram sukker

10 eggeplommer

1.5-2 vaniljestenger (eventuelt 2 ss vaniljesukker)

6 dl 40% polsprit

 

Hell kaffefløte og helmelk i en kjele. Skjær et snitt på langs av vaniljestengene og skrap ut frøene med en teskje, ha frøene og gjerne stangen også oppi melka sammen med sukkeret:) Varm opp til det når kokepunktet og hell det hele igjennom en sil for å få ut restene av grufs som gjerne kommer fra vaniljestangen sammen med den fantastisk gode smaken:)

Pisk sammen eggeplommene lett med en gaffel (frys gjerne ned eggehvitene og bruk dem senere til f.eks kokosboller, pikekyss eller noe annet snadder) og hell dem i en tynn stråle ned i melkeblandingen mens du pisker kraftig. Når du har blandet inn eggeplommene varmer du opp igjen blandingen.

Min komfyr går fra 0-9 og jeg må holde meg rundt 5 for å holde blandingen varm nok til å tykne skikkelig, men kald nok til at den ikke koker for det skal den ikke. Da vil den skille seg. Det kan ta ganske lang tid før den tykner, så vær tålmodig å se til at den ikke koker:) Du bør stå ved kjelen hele tiden å røre nesten kontinuerlig. Når du er fornøyd med hvor tykk den er drar du den av plata og lar den kjølne. Så fort den er kald blander du i spriten og heller eggelikøren i flasker og så har du en flott julegave:) Til neste år, haha :P

I år endte vi opp med å lage eggelikør til gavene på selve juleaften, så forståelig nok har jeg ikke rukket å legge ut noe innlegg om dette:)

 

Lagde du noen av gavene selv i år? :)

 

 #eggelikør #oppskrift #mat #jul

Kom igjen!

 • 25.12.2013, 13:59

Dyrebeskyttelsen konkurrerer nå om å vinne 85 000.- De gjør mye bra og mye er basert på frivillighet, men det trengs penger til utstyr, dyremat, veterinærutgifter og slike ting. Dyrebeskyttelsen får svært lite subsidier så dette er sårt tiltrengt! Gå inn å sleng på en stemme da vel? :) Du kan stemme HER og det kan du gjøre en gang pr. dag:)

 

Tvi tvi:)

 

#konkurranse #avstemning #dyrebeskyttelsen #stemme #premie

Superkoselig julekveld:)

 • 25.12.2013, 04:16

Nå er vi hjemme igjen og ungene er i seng:) Klokken ble 23.30 før de var i seng i dag, men det har gått over all forventning:) De har bare vært blide og ivrige i hele dag:)

Vi startet dagen hjemme med frokost og nrk :) Ungene fikk åpne hver sin julegave. En fra tante og en fra Monika (nomana.blogg.no).

2åringen og jeg bakte litt ekstra helt på tampen bare for gøy, deretter sov alle gutta til nærmere 14.30. Mens de sov satte jeg krumkakejernet og røra på stuebordet og lagde krumkaker for første gang i mitt liv mens jeg så på reisen til julestjernen B-) Så fort guttene våknet begynte vi å skifte og forberede oss til å dra:) Det tar ALLTID lenger tid enn man tror. Vi har kommet frem til at når vi skal noe helst spesielt som krever mer planlegging enn en butikktur så er det nesten alltid som å reise på ekspedisjon, for du verden så mye man må huske på når man har 2 småtasser. Bleier og klesskift til den minste. Ekstra ekstrabodyer i tilfelle gulping og siklesmekker pga. tenner. Til eldstemann ekstra bukser og stillongser i tilfelle han glemmer at han har sluttet med bleier, for det kan jo skje i lekens iver. Flasker, bilmat i tilfelle ett eller annet, pledd, vannskål og vann til bikkjene, bikkjebånd o.s.v o.s.v.... Det tar stort sett en time om vi stresser litt.

Vi kom oss ut døren litt senere enn beregnet, men var fremme hos svigers kvart på fem:) Der var maten klar og det var bare å sette seg. SÅ god mat! Åh! Det er helt ufattelig at det går an å få noe til å smake så bra :) Svigermor er en magiker på kjøkkenet:) Det var ribbe med alt tenkelig tilbehør og en helt fantastisk fløtesaus som hun laget kun fordi hun vet jeg liker julematen best med saus til:) Det satte jeg veldig pris på:) Både barn og voksne spiste lenge og vel og det sier jo sitt når ungene VET at det er gaveutdeling etter middag ;)

Gaveutdelingen var jo noe for seg selv:) Vi savnet en nisse og det var dumt han ikke kom siden vi på forhånd hadde lovet Serafin at han skulle få hilse på nissen, men når klærne hans lå igjen i gangen hjemme og han ikke har et ekstra sett i etthvert hjem, så blir det bare sånn :P  Vi fikk så mye fint av alle. Det føltes nært på litt flaut siden vi nesten ikke har hatt råd til å kjøpe gaver i det hele tatt i år og har måttet holde det på et absolutt minimum. Vi måtte for eksempel droppe å kjøpe gaver til hverandre og ungene. Når det gjaldt ungene så trøstet vi oss med det at det blir så mye gaver at de ikke merker forskjellen uansett og at vi har en ekstra god mulighet til å vise ungene at julen handler om så mye mer enn det materielle:) Altså, tilbake til gaveutdelingen etter et lite sidespor: Vi fikk så mye fint alle sammen og vi er så takknemlige for alt:)

 

Fikk ikke med alt på bildene for ungene har med seg litt i hver sin seng (faktisk ja...:)

 

Her er eldstesnuppen i full sving med utpakkingen:) Er i mangel på bilder å vise dere rett og slett fordi alle bildene nesten ble tatt med svigers sitt kamera:) Vi glemte vårt hjemme:)

 

Vi fikk årskort på hunderfossen av svigers. Det er jo helst suverent. Sånt som vi digger å ta med ungene på, men som er så dyrt at det rett og slett ikke er noe man kan gjøre særlig ofte. Vi fikk også en kaffemaskin, den og av svigers:) Det andre Cato gjorde da vi kom hjem og ungene var i seng var å sette den opp å lage kaffe:) Det første Cato gjorde....

 

...var å bruke den nye elektriske tannbørsten som han fikk av søstera mi :P Haha! Faktisk. Han hadde aldri prøvd elektrisk tannbørste og var så nysgjerrig at det bare ikke gikk å vente:) Vi fikk ullsokker og ildfaste former av min mor, 500 kroner hver av Pappa, bartegrytekluter og bartesåpedispenser av Vilde (ican2.blogg.no) (den er allerede satt opp på badet, så den er det ikke noe bilde av), bakeblad, måleskjeer i porselen og en kjempekul kakedeler av Monika (nomana.blogg.no) og dyrebeskyttelsen sin kalender for 2014 av bikkja til søster (?!tror jeg?! Takk Bella :D) :) Masse fine greier og ingenting vi ikke har bruk for <3.


 

Eldstemann fikk så mye at det er helt svimlende:) Bok, ullstilongs og playdohdings fra Monika:)  Ski med staver og sko fra bestemor og bestefar Rune. Det passet kjempefint å få skipakke som er passe nå for han syns det er så kult å gå på ski:) Vi var så heldige å få to skipar etter ungene til ei venninde for noen dager siden. Det ene paret passer perfekt til Tiedemann nå og det andre kommer til å passe perfekt til Serafin om et par år og det betyr at vi er dekket på skifronten for en god stund fremover. Vi er noen heldiggriser:) Han fikk stor rød traktor av Onkel Gothard, lite helikopter med floffelyd og badesåpe av kusinene sine, fjernstyrt damplokmotiv (MED dampfunksjon) av Tante, legobil av Gina og Kent, Mikkemusjakke av Ruth og Kjell, og Albertbok av ei barndomsvenninde av meg:) Åh, jo, og så fikk han 500 kroner av Bestefar Ståle, genser av Mormor (og også den kjempesvære gaven i bakgrunnen der som vi sparer til førstedag sammen med litt annet stæsj) :)

 


 

Minsegutten fikk så mye fint:) Her var det stort sett sambo som hjalp lillegutt med å pakke opp, så jeg har ikke 100% oversikt ennå over hvor ting kommer fra, men det jeg kommer på i farten er at han fikk tretog av fadderne sine, Gina og Kent ,tømmerlastebil av Onkel Gothard og bok, strømpebukser og lekebil av Monika. Den fargerike kuben dere ser er en genial sak som jeg kommer til å skrive et eget innlegg om. Han fikk den av tante. Klærne til venstre (de mørkeste) kommer fra Bestemor og Bestefar Rune (svigers) og i tillegg fikk han et sett med body, buks og smekke som ser ut som en smoking! Det er utrolig kult. Kjøpt på cubus. Det eneste som er dumt er at jeg ikke fikk tatt bilde av det for lillegutt sover i antrekket nå. Bar han rett i seng fra bilen og da var jo det med dette settet på:) De 3 bodyene til høyre er fra Mormor. Båtene catcha jeg ikke, men sambo vet helt sikkert. Han fikk maken jakke av Ruth og Kjell som storebror fikk og tusen takk for dem de er kjempefine:) Albert Åbergboken var til begge to:) Tusen takk, Marita:)

 

Han fikk også 500.- av Bestefar Ståle og den store gava i bakgrunnen er til storebror og minsten på deling. Vi har spart noen pakker til i morgen tidlig for det blir så overveldende mye for to så små barn som vi har. Det blir jo helt i overkant for oss voksne, så det må jo gå helt rundt for de små..

 

På veg hjem stakk vi innom min storesøster for å si hei:) Hun ville så gjerne hilse på ungene:) Vel hjemme var det bare å stappe ungene i seng og rydde i gavene å få ting på plass:) Vi har hatt en kjempefin julefeiring. Ungene har vært trygge, blide og har storkost seg. Vi har vært sammen med familie vi er glade i, fått god mat og drikke og i tillegg som en surrealistisk maksbonus har vi fått masse flotte nye greier. Av hele mitt hjerte ønsker jeg at alle kunne ha en like god, trygg og herlig julefeiring som vi fikk i år!

 

Jeg håper fylleforeldre har tatt til vettet etter alle artiklene som har vært om julefylla slik at ungene rundt om har hatt det slik barn fortjener å ha det, nemlig trygt både inni seg og utenpå med rom for ekte glede uten usikkerhet og frykt. Sorry at jeg drar inn dette i et ellers så trivelig blogginnlegg, men det er en av hjertesakene mine og det er et faktum at mange barn slett ikke har det slik barn fortjener... Mitt ønske for 2014 blir vel da at alle i fellesskap skal bidra på alle måter til at de barna som ikke har det så greit skal bli sett, hørt og hjulpet til en bedre hverdag:)

 

Ha en fortsatt trivelig jul:)

 

#jul #familie #feiring #juleaften #barn

God jul alle sammen:)

 • 24.12.2013, 13:42

I dag er dagen:) 3 nøtter til Askepott, reisen til julestjernen og disneykavalkade:) Litt kosebaking med lillesnupp bare fordi det er gøy. Gløgg, serinakaker og senere koselig julefeiring hos Bestemor og Bestefar:) Vil komme med en oppfordring i siste liten til dere som har barn. La alkoholen være i kveld. Dette er ungene sin dag og det å drikke kan dere gjøre en annen gang når ungene sover borte:) God jul alle sammen:) Skal dere være hjemme eller borte hos familie i dag dere da?

Gi dyrene den beste gaven til jul :)

 • 23.12.2013, 14:24

Dyrebeskyttelsen konkurrerer nå om å vinne 85 000.- De gjør mye bra og mye er basert på frivillighet, men det trengs penger til utstyr, dyremat, veterinærutgifter og slike ting. Dyrebeskyttelsen får svært lite subsidier så dette er sårt tiltrengt! Gå inn å sleng på en stemme da vel? :) Du kan stemme HER og det kan du gjøre en gang pr. dag:)

 

Tvi tvi:)

 

#konkurranse #avstemning #dyrebeskyttelsen #stemme #premie

Lyst på gratis juletre i siste liten?

 • 23.12.2013, 13:02

Vi har masse julegran i hagen. Vi har kaffe og sag til den som måtte ha lyst på gratis tre i siste liten:)

Dere ser den flotte rekken med plantede juletrær rett bak gjerdet i hundegården der:) De er like fine som kjøpetrærne, men koster kun drivstoffet dere bruker på å komme dere hit:) Kommenter om du vil ha så får du kjøreanvisning for å komme deg hit.

Slik får du snøfall på bloggen din:)

 • 23.12.2013, 10:53

Endelig fant jeg en snøkode som faktisk virker!!  Gå til design. Velg rediger og deretter maler. Lim inn koden under her innenfor headtagen:)

 

<script type='text/javascript' src='http://s1.wp.com/_static/??-eJyVkd1uwyAMhV9oLmrXTt3FtGdJgkvNMGYYFmVPX7L+qNMiVbvBFj7m6HyYMcEgsWAshiukUB1FNUcJZLsJNMpo5kOLZF55fTJ3C14NS08BoSrmzrU7oHiQq47iEKpFnYX+s2KeLuWhAJhc7gqumOKCaxItjKrNcmH624riF+H4UOaxpG74gIxK339e7YO4G5zWO7RSCxwkhAZoJOuw/MMitGh2DqFLJAZhnlFmTGFaInD3UWfrn7VzC33lBJfI7/y2ft6/7F73m+3GnwA7+rlN'></script>

 

Det vil da se ca slik ut:

 

Jahrm... Verdens mest ræva skjermbilde I know, men det ble da slik helt av seg selv :P Med litt godvilje kan dere se hvor scriptet starter og hvor det slutter:)

 

 

Gi gjerne en tilbakemeldig om det funker for dere eller ikke  :)

 

God jul:)

 

#bloggdesign #html #snø #snøfall #designhjelp

2 dager før jul...

 • 22.12.2013, 21:47

To dager igjen til jul og langt mer takknemlig for min egen livssituasjon enn jeg var i går. Det er med en klump i halsen jeg skriver ned dagens hendelse. Ikke alle får en god julefeiring omgitt av kjærlige mennesker som bryr seg.

I dag skulle vi kjøre niesen min til et bursdagsselskap.

Langs veien får vi øye på en kvinne som småløper på fortauet. Hun er iført en tynn genser, en rosa pysjamasbukse og et par sokker. Hun gråter og holder hardt rundt den ene armen sin. Jeg får sambo til å stoppe bilen, røsker med meg mobilen og et teppe, hopper ut og jogger denne kvinnen i møte. Hun gråter og rister av kulde så hun ikke klarer å gjøre rede for seg. Sambo har stoppet midt på riksveien så han kjører videre på grunn av biler som kommer bak.

Etter noen få strakser med ullteppe rundt seg og stryking på ryggen kommer det igjennom hikstene. Hun har fått juling hjemme, hun er livredd for han har truet med å drepe henne. Hun vet ikke hva hun skal gjøre. Alle tingene hennes er der. Mobilen, pengene, klærne....alt. Jeg spør om det er noe jeg kan gjøre for henne. Noen jeg kan ringe. Jeg sier at jeg nekter å la henne være igjen ute så tynnkledd og uten noen til å hjelpe seg. Hun er glad jeg har kommet bort til henne, men hun har ingen jeg kan ringe....ingen hun vil jeg skal kontakte. Jeg foreslår krisesenter og får et bastant nei... Jeg foreslår politiet........... Neiet som kommer da er ikke bare bastant. Det er en blanding av avsky, frykt, motvilje og sinne. Og jeg forstår henne så godt. Jeg forstår så godt hvor det kommer fra.

Kvinnen er ikke bare livredd, forslått og oppløst i tårer. Hun er ruset. En heroinist. Jeg har sett henne tidligere... Det er et nei levert fra en kvinne som er blitt trakassert og dårlig behandlet. Som ikke har tillit til det offentlige systemet... og hvorfor skulle hun ha det?

Er du rusmisbruker blir du ikke behandlet som et menneske... de fleste dyr blir faktisk behandlet med mer medfølelse og verdighet. Jeg har sett det igjen og igjen.  Måten de blir snakket ned til, som om de er uintelligente og har en dårlig evne til å forstå det som blir sagt. Og måten de blir passert på... Folk går over til andre siden av gaten... De ser bort... Prøver å ikke la seg merke med disse samfunnets utskudd. De som har tatt dårlige valg. De som har LATT livet sitt gå i dass som det så vakkert heter. De fortjener jo ikke respekt, gjør de vel?! Fortjener ikke å bli behandlet slik som "oss andre"...?!  Kollapser en mann på gaten kan man løpe bort å hjelpe han, men er han ruset, ja da stopper villigheten til å hjelpe rimelig kjapt...

Hvor riktig er det? Hvor mye rett har vi til å dømme? Har man tatt dårlige valg i livet så har man det. Ingen av oss har gått i noen andre sine sko. Ingen av oss vet hva andre har måttet tåle eller hva de er blitt utsatt for. Hva vet vi om det og hvem er vi til å dømme? Mennesker er svært forskjellige og noen av tingene akkurat denne kvinnen har opplevd i sitt liv kunne kanskje fått et annet menneske til å ta livet av seg, men hun står! Om enn noe ustøtt så står hun.

Mange mange biler kjørte rett forbi henne i dag. Det er grunnen til at jeg skriver dette innlegget. Når man ser en kvinne i bare pysjen løpe gråtene nedover fortauet, vva er det som gjør at de aller fleste velger å kjøre videre? Hvordan rettferdiggjør dere det ovenfor dere selv?! Jeg drar ikke inn temperatur og vær (selv om det åpenlyst kunne tatt livet av henne etterhvert) fordi det er så himla uvesentlig. Sommer og sol, eller vinter og snø, narkoman eller ikke narkoman, man lar da ikke et annet menneske ha det slik uten å prøve å hjelpe?! Jeg håper de av dere som sitter med fordommer kan ta et lite oppgjør med disse fordommene, for samme hvor dårlige valg dere tror et annet menneske har tatt så er dere faktisk selv dårligere mennesker i det øyeblikket dere velger å bare kjøre forbi et menneske i nød. Ikke bare er det et dårlig valg å ta, men det er også ulovlig å ikke assistere et menneske i nød. Tygg på den!

Dagens kvinne ville til kirken. Hun sa hun ville føle seg trygg der. Jeg tilbød meg å følge henne dit for jeg visste ikke hva annet jeg skulle gjøre der og da. Vel fremme ved kirken tok hun av seg pleddet og takket for følget. Hun ville ikke at jeg skulle bli med henne lenger og mente jeg hadde gjort nok. Nok??! Jeg hadde ikke fått gjort en dritt for dette stakkars mennesket og hun mente jeg hadde gjort nok?! Jeg kjenner innvollene mine vrir seg når jeg tenker på hvor lite hun mente var nok. Det sier litt om hvor lite hun er vant til...

Jeg ønsket henne lykke til og som en sviker snudde jeg meg å begynte å gå i andre retningen vel vitende om at både kirken og de andre byggene antagelig var stengt for besøkende. Jeg visste at hun ikke ville klare seg ute alene og samtidig visste jeg ikke hvordan jeg skulle kunne hjelpe henne. Med en klump i halsen og følelsen av ennå et svik ringte jeg politiet og fortalte om kvinnen som trengte hjelp hun ikke ville ha...

 

God jul!

 

Storebror baker horn:D

 • 22.12.2013, 14:24

I går kveld bakte guttene horn:) 2 åringen vil jo selvsagt være med på ALT av baking som foregår i heimen. Det er antagelig slik at alle 2 åringer får til slike ting, men jeg blir jo SÅÅÅÅ imponert hver gang husets 2åring er med å gjør noe som helst. Enten det er å sitte på benken å kakke egg for meg, eller å pensle egg på hvetebaksten:)

 

 

I går fikk han sine helt egne deigbiter å jobbe med. Den bittelille kjevlen jeg har kjøpt til han var visst bare til heft så han byttet den med en stor en etterhvert:)

 

Dette ble altså hans produksjon i går kveld. Han ble lei av å lage horn og ville heller bake "boller" som han kalte det. Hvert horn er knøttlite, men det kommer ikke så godt frem på bildet. Ca. 7 cm lange, hehe :P Uansett så blir jeg jo så innmari mammaimponert, haha :) 2åringer får da jammen til mye om de bare blir vist tillit:)

 

Er dine unger glade i å bake?

 

 

 

Vil forresten oppfordre alle til å stemme på dyrebeskyttelsen i denne konkurransen HER. Dyrene trenger vår hjelp.

 

 

#bakst #bake #horn #barn #konkurranse #stemme

 

 

Kakedamen

Det var baking denne bloggen skulle handle om da jeg startet den, men som med så mange ting blir det ikke så mye tid til det at jeg får blogget så mye jeg vil om jeg kun skal blogge om det;) Jeg er også opptatt av familien min, dyrevelferd, økologi, gjenbruk og miljø. Det som startet som en bakeblogg er altså blitt en familie-hverdags-aktuelt-økologi-livsstils-bakeblogg....eller noe sånt.... Litt av hvert med andre ord:) Legg meg gjerne til som venn:)

Norske blogger Matbloggtoppen Follow on Bloglovin
Gratis blogg

Søk i bloggen

KategorierArkiv
Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no