Utstyret jeg brukte til den siste dåpskaka:)

 • 13.04.2014, 21:19

Jeg har lovet å bli flinkere til å fortelle dere hvilket utstyr jeg bruker når jeg lager saker og ting. Mange tror dette er fryktelig vanskelig, men i realiteten er det en del juks ute og går på de mange av kakene dere ser på nettet....  Klart noe er håndlaget, noe er håndmalt, men det er nesten alltid noe som er juks (jeg kaller det juks når ting er laget med støpeformer... ;) ).Utstyret jeg bruker til det som er "juks" vil jeg dele med dere, så dere vet hvilken deler av kaka dere kan kjøpe former til:) Klart det er noen triks involvert i å bruke formene også, men det viktigste av de triksene er å stappe forma med sukkerpastaen i i fryseren i 10 minutter slik at figurene holder formen når du skal ha de ut;)  Det blir veldig fint når man gjør det slik:) På denne kaka er traktoren, sløyfa, teppet babyen ligger på, bamsedressen og smokken laget på frihånd. Resten er laget med silikonformer...

 

Det er jo ikke alt jeg husker hvor er kjøpt, men jeg kan stort sett alltid finne samme produktet hos noen andre (til en rimeligere penge enn jeg ga da jeg kjøpte inn før "den store kakebølgen".... Jeg bestilte stort sett alt mitt fra England til å begynne med, fordi prisen derifra var ca det halve av her hjemme (den gang kun cacas solgte utstyr.... ).... Nå er det mange rimelige og supre alternativer:)

 

Former jeg brukte for å lage denne er:

Silikonmold til perler som bl.a selges HER
 

Silikonmold til baby som bl.a selges HER   (Denne blir langt finere om man pulvermaler den med spiselige pulverfarger. Disse selges hos blandt annet hos kakeboksen.no)
Silikonform til bokstavklosser som bl.a selges HER

 
Rutemønsterark for å forhåndsprege mønsteret på siden kjøpte jeg HER i tillegg bruker jeg et lite quilteverktøy som jeg også kjøpte fra kakeboksen til å forsterke rutemønsteret. Det er et lite taggete hjul i enden på det og det er sikkert å oppdrive andre steder.


 

Stjernene som ligger på toppen der lagde jeg med utstikkere fra PME i england som jeg har kjøpt direkte derifra (link HER). Jeg har ikke sett dem i noen norsk nettbutikk, men jeg har heller ikke lett. De kommer i trepakning.


I tillegg kommer selvsagt slike ting som kjøkkenmaskin/mixmaster, en god kjevle, en liten rullepinne til de små detaljene (stjerner, babyteppe o.s.v... ), et godt ballverktøy er kjekt å ha, en skarp liten kniv, en spiss liten saks....

 

Lærte du noe nytt nå? Er dette et nyttig innlegg på noe vis? Jeg spør fordi jeg lurer på om dette er noe det er ønskelig at jeg fortsetter med:)

 

 

#utstyr #silikon #silikonformer #diy #dettetrengerdu #lærålage #kakeutstyr #pynteutstyr

 

Slik lager du grisen fra Timmy tid:)

 • 11.04.2014, 20:17

Jeg lagde timmy tidkake til eldstemann sin 3årsdag og i den forbindelse tok jeg bilder til å få lagt figurtutorials på flere av figurene fra serien.

 

Til nå har jeg lagt ut disse:

Timmy som du finner HER

Geita som du finner HER

Ugla som du finner HER

 

Her kommer altså tutorial på grisen fra Timmy tid:)

 

Jeg bruker noe som heter cmc. Cmc/tylose er spiselig og gjør at modellene herder fortere. Det er ikke noe du MÅ bruke, men om du ikke bruker det må du beregne en god del herdetid før montering for at ikke kroppen skal sige under vekten av hodet, at ikke ørene skal miste formen o.s.v. Jeg kjøpte mitt overpriset på cacas i oslo, men kakeboksen har HER :) Jeg bruker maisennamel til å kjevle ut på (melis gjør at man blir klissete på fingrene og gjør deigen veldig søt etterhvert).

 

Når jeg leser folks tutorials så slår det meg innimellom at jeg savner utstyrsliste med linker, så det skal jeg prøve å bli flinkere til å legge ved:) Det er ikke mye utstyr man MÅ ha for å drive med modellering og kakepynting, men jeg har noen ting jeg bruker nesten hver eneste gang og som jeg er veldig glad i. Jeg har lånt et bilde fra Linneeas.no for å vise dere et sett som ligner mitt (finner settet HER til 60 kroner). Jeg bruker quilteverktøyet mitt fra kakeboksen MYE (link HER):
I tillegg til disse bruker jeg brodersaksa mi til nesten hvert nye prosjekt. Jeg husker ikke lenger hvor jeg kjøpte den, men garn og sybutikker har nok. Det er spissen man er ute etter så en hvilken som helst saks som er tynn og spiss vil gjøre nytten:) Et enkelt googlesøk ga meg dette treffet hos purglede.no:Direktelink HER

 

Et verktøy jeg bruker mye er treverktøyet til venstre. Det fulgte med i et blomstersett fra Panduro. Som erstatning kan du bruke ett 5 mm ballverktøy og en tykk strikkepinne f.eks:) Ellers er det veldig greit å ha noen gode myke pensler i forskjellige tykkelser til å ha på spiselig lim (lager du enkelt selv av cmc og vann) eller børste av maismelrester for å få en ren og fin finish:) I denne tutorialen vil jeg (så langt jeg husker det) referere til ballverktøy og strikkepinne da det er langt mer sannsynlig at folk har det enn denne trepinnen;)

Grisen fra Timmytid har så stor strikkegenser at det er fint lite av han som syns egentlig:)

 

Start med en mørkeblå tønneform som du skjærer opp på kryss og tvers for å lage strikkemønster. Spar igjen litt til strikkekant nederst og ermene:)

 

 

Farg litt sukkerpasta rosa/hudfarget og ta av en stor bit til hodet og en mindre til hender og føtter.

 

Hodet har ca slik fasong. Jeg laget en rund kule som jeg gnudde mot underlaget for å få den flat under og litt saccosekkformet. 

Nederst foran på genseren lager du to små hakk hvor føttene skal festes.

 

De skal gå kant i kant med bunnen av genseren, slik:

 

Trill en lang pølse som du kjevler flat og lager ribbestrikkmønster på med f.eks en kniv. Fest denne nederst på genseren slik at bare 1mm av føttene stikker nedenfor.

 

Halsen på genseren lager du på samme måte som kanten nederst, bare at den må være betraktelig breiere. Den skal nemlig brettes nesten dobbelt. Det skal i alle fall se ut som om den er brettet dobbelt, så det må være nok til at du får bøyd en kant inn mot halsen.

 

Nesa lager du av en liten kule sukkerpasta som du klemmer flat.


Armene lager du slik:

 

Gjenta trikset du brukte for å lage den nederste kanten på genseren og fest de rundt håndleddene. De skal helst ha litt mer vidde enn jeg lagde, så prøv å få til det:) Øynene på grisen er to bittesmå kuler med hvit súkkerpasta som du klemmer litt flate og limer rett på uten å lage noe hull først.

 

Ørene klipper du enkelt til av veldig tynt kjevlet sukkerpasta. Klipp ut to trekanter.Disse samler du så i ene enden slik at ørene får litt dybde i den enden du skal feste på hodet.

 

Nå gjenstår to gule striper på brystet og sort til pupiller og så er du i mål:)

 

Ka du trur?

 

 

#timmytid #timmitid #timmytime #tutorial #diy #lære #lærebort #gjørdetselv #sukkerpasta #sugarpaste #fondant

Lag din egen påskegodteskål med denne tutorialen:)

 • 04.04.2014, 11:47

Hei og god morgen:)

 

Påsken nærmer seg og ei venninde av meg som driver bloggen sweetandsweet.blogg.no har i den anledning lagt ut en knallfin tutorial:) Hun har laget sukkeregg som godteskål:

 Tutorial er veldig fin og oversiktlig og du  finner den HER.

Vel verdt å ta en tur innom bloggen hennes å kikke:) HUn legger ut mange fine oppskrifter og saker:)

 

 

Hatt en fin dag så langt?

 

 

#sweetandsweet #tutorial #diy #påskeegg #påske

Superkul måte å skrelle epler på!!

 • 02.04.2014, 22:32

Hvert år lager jeg eplesyltetøy. Det eneste som er skikkelig pain er å stå å skrelle alle sammen. De siste to årene har jeg laget syltetøyet med skallet fordi jeg ikke gidder å stå å skrelle. Neste år derimot! Neste år drar hennar mor fram drillen! Dette her må jo testes da!

 

Sett noe så kult? Ser jo kjempegøy ut jo!

 

 

#epler #skrelle #skrelleepler

Kjempefine modelleringstutorials:)

 • 24.03.2014, 20:38

Jeg skal altså på kurs i danmark den 3.mai:) Dere kan lese om det HER. Siden det kurset er ca mange hakk over mitt nivå så har jeg tenkt å øve massemasse før kurset. Satt i går kveld og lette etter tutorials som viser hvordan man lager mennesker. Jeg fant en hel haug. Det er enkelt å lete seg frem til dem:) Tenkte å dele noen av de med dere:)

 

Hun på bildet under her er laget av søsteren til hun jeg skal på kurs med, og stilmessig er de ikke milevis fra hverandre. HUn har laget en tutorial HER

 

Prinsesse Sofia figurtutorial fant jeg HERSuperbra video  HER hvor man får en gjennomgang i hvordan man lager denne:Jeg måtte bruke all min viljestyrke for å ikke kaste macen i veggen da jeg så på den forøvrig, for damen smatter nesten mellom hver eneste setning. Hun har den klassiske "Ummmm *smatt*" som veldig mange av disse kakevideodamene fra USA gjør. Jeg syns smatting er uhorvelig irriterende og det tok nesten fokuset vekk fra selve videoen. Er du en smule rundere og mer tolerant enn meg, så er denne videoen fantastisk bra. Prøve den uten lyd neste gang jeg;)

 

 

Smattedamen har mange fine tutorials. Denne enhjørningen f.eks (mindre smatting) :

Video HER

 

 

Vet du om noen gode tutorials tar jeg gjerne imot tips:)

 

#tutorials #howto #diy #modellere #modeller #modell #sukkerpasta #fondant #kakepynt

Slik lager du ugla fra Timmytid:)

 • 19.03.2014, 21:20

Til nå har jeg laget tutorials for:

Timmy som du finner HER

Geita som du finner HER

 

Det er sikkert mange forskjellige måter å gjøre dette på, men her viser jeg min måte, så kan dere tilpasse den til egne gjøremåter selv:)

 

 

Jeg bruker noe som heter cmc. Cmc/tylose er spiselig og gjør at modellene herder fortere. Det er ikke noe du MÅ bruke, men om du ikke bruker det må du beregne en god del herdetid før montering for at ikke kroppen skal sige under vekten av hodet, at ikke ørene skal miste formen o.s.v. Jeg kjøpte mitt overpriset på cacas i oslo, men kakeboksen har HER :) Jeg bruker maisennamel til å kjevle ut på (melis gjør at man blir klissete på fingrene etterhvert og gjør deigen veldig søt etterhvert).

 

Når jeg leser folks tutorials så slår det meg innimellom at jeg savner utstyrsliste med linker, så det skal jeg prøve å bli flinkere til å legge ved:) Det er ikke mye utstyr man MÅ ha for å drive med modellering og kakepynting, men jeg har noen ting jeg bruker nesten hver eneste gang og som jeg er veldig glad i. Jeg har lånt et bilde fra Linneeas.no for å vise dere et sett som ligner mitt (finner settet HER til 60 kroner). I tillegg bruker jeg quilteverktøyet mitt fra kakeboksen MYE (link HER):
I tillegg til disse bruker jeg brodersaksa mi mye. Jeg husker ikke lenger hvor jeg kjøpte den, men garn og sybutikker har nok. Det er spissen man er ute etter så en hvilken som helst saks som er tynn og spiss vil gjøre nytten:) Et enkelt googlesøk ga meg dette treffet hos purglede.no:Direktelink HER

 

Et verktøy jeg bruker mye er treverktøyet til venstre. Det fulgte med i et blomstersett fra Panduro. Som erstatning kan du bruke ett 5 mm ballverktøy og en tykk strikkepinne f.eks:) Ellers er det veldig greit å ha noen gode myke pensler i forskjellige tykkelser til å ha på spiselig lim (lager du enkelt selv av cmc og vann) eller børste av maismelrester for å få en ren og fin finish:) I denne tutorialen vil jeg (så langt jeg husker det) referere til ballverktøy og strikkepinne da det er langt mer sannsynlig at folk har det enn denne trepinnen;)

 

Kroppen ser litt ut som en tønne:) Litt smalere i toppen enn nederst riktignok:) Begynn med en rundt kule som du flater av i bunnen, og så ruller du den i hendene dine slik at den får riktig fasong.

 

 

Hodet lager du av en kule som er litt under halvparten så stor som kroppen. Gnu kulen mot onderlaget for å få den flat på ene siden, men pass på at den ikke mister fasongen. Lag litt lys lys beige sukkerpasta som du kjevler tynt ut (ca 1- 1.5 mm). Legg hodet med den flate siden ned oppå sukkerpastaen og marker noen punkter rundt som viser deg hvor du skal klippe. Den rundingen du nå lager er ansiktet til ugla.

Med en strikkepinne e.l lager du små hakk hele veien rundt den beige biten.

 

Trill to runde hvite kuler som du limer på og trykker litt flate. Øynene på ugla er ikke så runde som på resten av gjengen:)

Rundt hvert øye er det en blå stripe. Jeg bruker en sukkerpistol til å lage den stripa, men å rulle ut en tynn tynn stripe for hånd går veldig fint deg også:)

 

Til nebbet trenger du en liten bit guloransj sukkerpasta. Du lager en fasong som nærmest ser ut som et litt spisst sykkelsete, slik som på bildet under:

 

Deretter bretter du det som blir den øverste delen av nebbet nedover slik:

 

Bruk en spiss kniv og lag en smilemunn:

 

Trill 2 sorte små kuler som du limer på som pupiller:

 

Ugla har 2 rekker med.... ett eller annet... på toppen av hodet. Det ser omtrentlig slik ut som på bildet under og jeg lagde det ganske enkelt ved å kjevle ut lilla sukkerpasta ganske tynt å klippe ut de to bitene jeg trengte.

 

Vingene og magedekoren er mørk rødlilla. Til magen triller du ut 7-8 små kuler som du så spisser av i ene enden slik at de får dråpeform: 

Helt nederst foran tar du en spiss saks og klipper små snipp. Om du 5 på første rekka (begynner øverst), så tenk at på rekken nedenfor skal du klippe slik at hver spiss havner imellom spissene i rekka over. Denne vil da ha 4 spisser, den neste og siste vi ha 3. Klem spissene så vidt inntil igjen etter at du er ferdig med å klippe.

 

Vingene lager du av den samme rødlilla som du lagde dråper til magen. Lag to ca like store klumper som du former slik som på bildet under. Jeg brukte brodersaksa og klipte til hver vingespiss og så rullet jeg de forsiktig mellom to fingre slik at skjærekanten ikke skulle synes så godt:) Føttene lager dere på samme måten, bare at av brun sukkerpasta og selvsagt litt mindre i størrelsen. Prøv gjerne å få tærne litt spissere enn vingespissene er. De limes på godt under, så det bare er tærne som stikker frem.

 

Her ser dere hvordan de rødlilla dråpene skal festes:)
Vilde lagde partyhatt til ugla og så var den ferdig:)


 

 

Har du lyst til å prøve deg? Si ifra om det er noe du syns mangler, så skal jeg fylle ut så godt det lar seg gjøre:) Den neste som kommer er grisen:)

 

 

#ugle #timmytid #timmytime #ugletutorial #spiselig #figur #howto #diy #tutorial

Slik lager du geita fra Timmy tid:)

 • 18.03.2014, 11:37

Det er sikkert mange forskjellige måter å gjøre dette på, men her viser jeg min måte, så kan dere tilpasse den til egne gjøremåter selv:)

 

 

 

 

 

 

 

Jeg bruker noe som heter cmc. Cmc/tylose er spiselig og gjør at modellene herder fortere. Det er ikke noe du MÅ bruke, men om du ikke bruker det må du beregne en god del herdetid før montering for at ikke kroppen skal sige under vekten av hodet, at ikke ørene skal miste formen o.s.v. Jeg kjøpte mitt overpriset på cacas i oslo, men kakeboksen har HER :) Jeg bruker maisennamel til å kjevle ut på (melis gjør at man blir klissete på fingrene etterhvert og gjør deigen veldig søt etterhvert).

 

Når jeg leser folks tutorials så slår det meg innimellom at jeg savner utstyrsliste med linker, så det skal jeg prøve å bli flinkere til å legge ved:) Det er ikke mye utstyr man MÅ ha for å drive med modellering og kakepynting, men jeg har noen ting jeg bruker nesten hver eneste gang og som jeg er veldig glad i. Jeg har lånt et bilde fra Linneeas.no for å vise dere et sett som ligner mitt (finner settet HER til 60 kroner). I tillegg bruker jeg quilteverktøyet mitt fra kakeboksen MYE (link HER):
I tillegg til disse bruker jeg brodersaksa mi mye. Jeg husker ikke lenger hvor jeg kjøpte den, men garn og sybutikker har nok. Det er spissen man er ute etter så en hvilken som helst saks som er tynn og spiss vil gjøre nytten:) Et enkelt googlesøk ga meg dette treffet hos purglede.no:Direktelink HER

 

Et verktøy jeg bruker mye er treverktøyet til venstre. Det fulgte med i et blomstersett fra Panduro. Som erstatning kan du bruke ett 5 mm ballverktøy og en tykk strikkepinne f.eks:) Ellers er det veldig greit å ha noen gode myke pensler i forskjellige tykkelser til å ha på spiselig lim (lager du enkelt selv av cmc og vann) eller børste av maismelrester for å få en ren og fin finish:) I denne tutorialen vil jeg (så langt jeg husker det) referere til ballverktøy og strikkepinne da det er langt mer sannsynlig at folk har det enn denne trepinnen;)

 

Du trenger i hovedsak turkis og mørk grå sukkerpasta. Det går bittelitt hudfarget, litt hvitt og sort til pupillene.

 

Kroppen former du som en litt avlang kule som du flater av øverst og nederst. Bittelitt smalere øverst enn nederst:) Geiteragget lager du ved å snippe masse små snipp med brodersaksen rundt hele kroppen.

 

På selve Timmy lot jeg "pelsen" være etter at jeg var ferdig med å klippe, men geita er litt anneledes i pelsen. Tettere og mer inntil liksom, så da rullet jeg kroppen lett mellom hendene for å dytte pelsen litt inntil:)

 

Rull 2 pølser med grå sukkerpasta. De skal være bitteligg høyere på midten enn ytterst og den ene pølsa litt tynnere enn den andre. Del de 2 på midten, form de runde og fine og bruk en kniv til å lage klover i den tykkeste enden på alle fire.

 

Skal se ca slik ut:) De tynneste er armer og de tykkeste er bein:)

 

Rull ut en stripe med turkist som du snipper opp mens den ligger på underlaget. Deretter fester du en liten remse rundt hver ankel og hvert håndledd:) Jeg ville at geita skulle dingle med bena, så jeg satte han på et plastlokk for å herde etter at jeg monterte på bena. Lag to avrundede felt med strikkepinnen nederst på kroppen som passer til bena før du limer de på.

 

Lag to fordypninger til armene og lim de på med spiselig lim:) 

Til ansiktet lager du en kule med hudfarget fontant som du gnikker mot underlaget for å få den flat på ene siden. Vær litt forsiktig når du gjør dette. Du vil ikke at den andre halvdelen skal miste kuleformen:)

 

Gjør det samme med grå fondant, men denne skal du gjør smalere oppover mot toppen av hodet:)

 

Ørene lager du ved å trille to avlange kuler med sukkerpasta og dytte ned strikkepinnen din (eventuelt et verktøy lik det jeg bruker på bildet) slik du ser på bildet. Tenk deg at du tegner et øye. Det er fasongen du er ute etter:)

I midten legger du inn hudfarget sukkerpasta:)

Lag nesebor med tuppen av strikkepinnen din:)


 

Her hoppet jeg litt kjapt frem med bilderekka, men trill 2 kuler med hvit sukkerpasta til øyne og to mye mindre til pupiller. Lag 2 små groper med den minste siden av ballverktøyet ditt og lim øynene inn med spiselig lim. Lim deretter på pupillene (litt enklere å forhindre skjeling om du monterer de på etter at du har satt inn de hvite kulene). Ørene limer du på på siden og vendt nedover.

 

Niesen min lagde en fin trestubbe som ha kunne sitte på og en bursdagshatt med stjerner på til han:)Lyst til å prøve? :) Si ifra om du syns det mangler noe, så skal jeg prøve å forklare etter beste evne:)

 

 

#timmytid #geit #tutorial #howto #diy #lærå #timmytime

Slik lager du Timmy fra Timmy tid:)

 • 15.03.2014, 09:11

Det er sikkert mange forskjellige måter å gjøre dette på, men her viser jeg min måte, så kan dere tilpasse den til egne gjøremåter selv:) Jeg bruker noe som heter cmc. Cmc/tylose er spiselig og gjør at modellene herder fortere. Det er ikke noe du MÅ bruke, men om du ikke bruker det må du beregne en god del herdetid før montering for at ikke kroppen skal sige under vekten av hodet, at ikke ørene skal miste formen o.s.v. Jeg kjøpte mitt overpriset på cacas i oslo, men kakeboksen har HER :) Jeg bruker maisennamel til å kjevle ut på (melis gjør at man blir klissete på fingrene etterhvert og gjør deigen veldig søt etterhvert).

 

Når jeg leser folks tutorials så slår det meg innimellom at jeg savner utstyrsliste med linker, så det skal jeg prøve å bli flinkere til å legge ved:) Det er ikke mye utstyr man MÅ ha for å drive med modellering og kakepynting, men jeg har noen ting jeg bruker nesten hver eneste gang og som jeg er veldig glad i. Jeg har lånt et bilde fra Linneeas.no for å vise dere et sett som ligner mitt (finner settet HER til 60 kroner). I tillegg bruker jeg quilteverktøyet mitt fra kakeboksen MYE (link HER):
I tillegg til disse bruker jeg brodersaksa mi mye. Jeg husker ikke lenger hvor jeg kjøpte den, men garn og sybutikker har nok. Det er spissen man er ute etter så en hvilken som helst saks som er tynn og spiss vil gjøre nytten:) Et enkelt googlesøk ga meg dette treffet hos purglede.no:Direktelink HER

 

Verktøyet jeg bruker mest når jeg lager Timmy er treverktøyet til venstre. Det fulgte med i et blomstersett fra Panduro. Som erstatning kan du bruke ett 5 mm ballverktøy og en tykk strikkepinne f.eks:) Ellers er det veldig greit å ha noen gode myke pensler i forskjellige tykkelser til å ha på spiselig lim (lager du enkelt selv av cmc og vann) eller børste av maismelrester for å få en ren og fin finish:) I denne tutorialen vil jeg (så langt jeg husker det) referere til ballverktøy og strikkepinne da det er langt mer sannsynlig at folk har det enn denne trepinnen;)

 

Ta en bit sukkerpasta, kna inn litt cmc  og trill en rund kule av den. Størrelsen bestemmer du selv:)

 

 

Når du syns kulen er rimelig glatt, rundt og så ruller du den i hendene dine, slik at den blir bredere i ene enden enn den andre. Gjør den flat nederst i den brede enden slik som på bildet. Nå har du kroppen til Timmy:)

 

Jeg bruker en brodersaks når jeg skal lage pels. Den er liten og spiss og egner seg derfor godt. Lager tett i tett med små snipp i sukkerpastaen. Ikke klipp dypt. 1.5 til 2 mm dypt holder:)

 

Ta en klump med sort sukkerpasta. Ca 1/3 av kroppen eller litt mindre:) Hodet til Timmy er formet som en litt bred dråpe, men avrundet på toppen i motsetning til den klassiske dråpeformen med spiss topp.Med ballverktøyet lager du to groper til øyne ganske langt opp på "dråpen". Lim en bitteliten kule av sort sukkerpasta litt nedenfor midten av "dråpen". Om du ser for deg en linje som går ned fra ytterkanten av hullene du lagde til øyne, så skal kulene plasseres rett utenfor denne linjen. Bruk strikkepinnen til å lage et 2-3 mm dypt hull midt i hver kul. Da er nesebordene på plas:) 


 

Rull to øyne som du limer i øyehullene og to bittesmå svarte kuler som du setter på de igjen som pupiller. Husk på at de blir vesentlig større når du klemmer de flate, så de må være rimelig små!

 

Trill en liten kule av svart sukkerpasta og rull den deretter til en liten pølse. Bruk enden av pinnen (eventuelt ballverktøy) til å forme den som vist på bildet under. Dette skal bli underkjeven til Timmy og størrelsen må du nesten tilpasse litt før du limer den på. Jeg klipte til min litt med brodersaksa for å få størrelsen til å matche.

 

Før du limer på underkjeven dekker du den inni med rosa sukkerpaste. Er veldig lite som skal til...

Dytt den skikkelig på plass med ballverktøyet. 

Ørene lager du av en lang pølse som du klemmer til på samme måte som med underkjeven. Jeg lager begge ørene i en bit som jeg bare deler på midten når jeg er fornøyd. Du kniper kanske enkelt sammen øret i den enden kuttet sitter og limer ørene på hodet.

 

De må støttes opp i noen minutter før de setter seg godt. Som dere ser på bildet under så stirrer Timmy noe fryktelig her. Det fikser man enkelt.

 

Lag 2 slike biter som du ser på bildet under her og lim de på over og under øynene. 1 bit dekker hele overkanten av begge øynene og det samme på undersiden. Lim det på og moddeler det litt på plass med spiss tynn kniv:) Jeg tok to bilder av den prosessen, men de ble så mørke at det ikke var mulig å se hva jeg egentlig gjorde, men om dere ser på bildet helt nederst  så ser dere hva jeg mener:) Jeg lagde øyelokkene litt større under øynene enn over siden jeg var ute etter et smilende ansiktsutrykk. Jeg delte øyelokkene på midten med kniven etter montering fordi det er mindre knot enn å lage 4 øyelokk å montere på hver for seg.

 

Trill ut en lang pølse. La den være litt tykkere på midten enn utover mot sidene. Del den midt på det tykkeste området og lag et hakk med f.eks strikkepinnen. Jeg bruker et av verktøyene mine, men jeg syns det er greit å få frem at man ikke trenger masse masse utstyr for å gjøre det her. Nå har du altså 2 bein med klover. Gjenta en gang til, men lag de bittelitt tynnere. Nå har du armer. Lengden tilpasser dutil en lengde du syns ser bra ut, rett før montering. Klem beina litt flate innerst før du limer de på slik at ikke kroppen vipper opp foran og bruk ballverktøyet eller strikkepinnen til å lage passende skulderhull til armene.

 

Jeg satte på han en partyhatt. Er bare en enkel kjegle med rød tynn stripe av sukkerpasta. Enkelt og greit:)

 

 

Ka du trur? Er det noe du syns mangler i tutorialen så er det bare å si ifra:) Skal prøve å forklare så godt jeg kan om det er noe dere lurer på:)

Neste figur som kommer er geita fra timmy tid, og den er snart ferdig så stay tuned:)

 

 

 

#timmytime #timmytid #figur #timmifigur #spiselig #sukkerpasta #verktøy #diy #tutorial #forklare #forklaring #lære

Legokake med tutorial :)

 • 08.03.2014, 14:53

Sønnen til ei venninde av meg har nettopp fylt 8 år og i dag skulle det feires:) I den anledning lurte hun på om jeg kunne lage en lego ninjagokake siden han er veldig fan av denne legoserien:) 

 

Kaken består av 3 kakebunner bakt i en 20 cm rund form og 1.5 kakebunn bakt i en bakebolle av metall for å få den runde toppen. Denne kaken krevde så og si ingen carving (bare litt jevning av toppen av kakebunnen fra bakebollen). Kaken er fylt med deilig sjokoladeglasur etter en gammel familieoppskrift og har 2 lag med jordbærsyltetøy. Jeg hadde ikke prøvd jordbærsyltetøy før, men det var favorittsyltetøyet til de som skulle ha kaken og tilbakemeldingen er at det gjorde seg veldig godt i kaka:) 

 

Utenpå kaken er det sjokoladesmørkrem dekket av sukkerpasta:) 

 

Først lager man sukkerpasta og farger denne, pluss at man baker bunner og lager kakebrettet. Jeg liker å gjøre det dagen i forveien. Så lager man fyll og smørkrem rett før montering. Del kakebunner, fyll de og smør opp kaka med smørkrem. Kjevle ut gul sukkerpasta, skjær ut et felt som ihvertfall ikke er for lite og klistre på det gule ansiktet. 

 

Deretter er det tid for å sette på hetta. Jeg gjorde det i deler. Først på sidene, så på toppen og så i bunnen. Prøv å lag litt rynker og "stoffolder" underveis:) Det er gnske enkelt med smørkrem under. Du kan forme det mye etter at du har lagt på trekket:) 

 

Tegn av øynene til en ninjagofigur. Jeg fant et bilde på nettet og brukte dette som utgangspunkt:Denne tegningen overfører du til matpapir og så klipper du ut papirøynene og bruker de som mal til å skjære ut øyne av sort sukkerpasta. Lag en hvit liten dert som skal monteres i hvert øye og så er du ferdig med øynene. Lim de på ansiktet. 

 

Til slutt på figuren kjevlet jeg ut en lang strimmel (ca 5 cm i bredde) som jeg delte i 3 deler. 2 deler som var ca 25-30 cm lange og 1 del (fra midten av strimmelen) som var ca 5 x5 cm stor. Jeg satte de to lange delene sammen igjen på midten og monterte på den lille biten for å få det til å se ut som en stoffknute. Deretter limte jeg knuten og "båndet" på i bakhodet på figuren for å gi den ninjaskjerfknuten, hehe ;) 

 

Brettet er dekket av en kjempelang stripe med hvit sukkerpasta som jeg la på etter at legohodet var ferdig. Skjøten sitter bakerst der båndene treffer brettet for det er der jeg fant ut skjøten ville være minst synlig:) 


 

 


 

 

Hva syns du? 

 

 

#kake #legokake #ninjago #legoninjago #tutorial #diy 

En bedre måte å fylle kake på før pynting:)

 • 20.02.2014, 18:07

Når man skal lage en kake, så er det jo strengt tatt mer for smak enn for utseende. Man kan ikke kjøre på slik i Norge som Cakeboss gjør i USA. Tørr kompakt kake, smørkrem, rice krispies og fondant. Haha! JAAA! KJEMPEGODT! Eeeeeeller ikke :P

Det å skulle bruke amerikanske dekorasjonsmetoder og få det samme resultatet utseendemessig samtidig som smaken skal være på plass kan være skikkelig utfordrende syns jeg. Det er kompromisser hele veien. Om man skal få en fin finish på lokket f.eks er man avhengig av at ikke fyllet tyter ut mellom lagene på kaka. For å unngå dette lager man en dik av smørkrem. Det vil si at man lager en ring v smørkrem på det nederste laget. Inni denne ringen fyller man så opp med det fyllet man vil ha inni det laget, og så legger man på den neste og gjør det samme.

Problemet med dette er at smørkrem ikke passer til alt og heller ikke for alle. Det er ikke alle som liker det og jeg syns det går dårlig til f.eks en vanlig marsipankake med fløtekrem og annet snadder i.

Jeg har nå landet på en (for meg) bedre måte å fylle kakene på:) Deler den med dere, for det kan jo være at flere er lei av den evindelige smørkremdiken:)

 

Beklager elendig bildekvalitet. Jeg glemmer av og til at lysrørene på kjøkkenet ødelegger bildene.

 

Først og fremst: Metoden jeg bruker krever litt ekstra kakebunn, så om du er ute etter ekstra høyde på kakene må du ta med i beregningen at høyden må bygges med bunn og ikke med fyll.

Først deler du kakebunnen i så mange lag du vil ha. Deretter tar du av den øverste centimeteren i hvert lag :)

 

 

Skjær ut kakebunnen i midten så du sitter igjen med en 1-1.5 cm bred kakebunnsirkel.

 

Smør et tynt lag med kakefyll på den nederste delen:

 

Legg kakesirkelen på plass igjen:

 

Ha i resten av fyllet, men sørg for at du ikke fyller over kakesirkelen. Fortsett videre oppover til du har fylt alle lagene og er forøyd med høyden på kaka:)

 

Jeg må presisere at jeg aldri har opplevd dette som nødvendig om fyllet er litt fast, som mousse eller fromasjfyll. Fløtekrem, syltetøy, kompotter og vaniljekrem derimot er det veldig nyttig til:) Et litt tykt lokk på kaka hjelper også mot problematikken med ujevn side på kaka, men med diker eller kakebunnring (eller hva i huleste jeg skal kalle det) så unngår du hele problematikken:) Om du trenger tips til hvordan du får et jevnt fint lokk på kaka, så har jeg en video om det HER
 :)

 

Har du prøvd dette før?

 

 

#kakefyll #kaka #bake #marsipanlokk

Slik lager du en spiselig krone:)

 • 17.02.2014, 10:25

Dette er da en måte å gjøre det på ihvertfall :) Jeg vil fortelle hva jeg bruker og linke til nettbutikken jeg kjøpte det fra, men rutemønster går det helt fint an å lage med en vanlig kniv, man må ikke ha masse stæsj for å lage en slik krone:) Cmc bør man ha, men det er heller ikke noe must om man har riktig så god tid:)

 

Først tegner du en mal. Lag en rull av et A4 ark og merk av der hvor papiret møtes når du syns størrelsen på omkretsen er fin. Deretter bretter du arket i 2 slik at de to merkene møtes. Der merkene møtes blir bak på krona og midten av arket blir midt foran:) Tegn en halv krone og klipp ut mens arket er brettet dobbelt:)

 

Farg sukkerpasta og ha i litt cmc (fåes kjøpt HER ). Pakk sukkerpastaen i plast og vent i 15 minutter. Når sukkerpastaen er klar kjevler du den ut. Den skal være 3 mm tykk ca. Jeg bryker en mønstermatte for å lage et lett rutemønster først (HER) og så bruker jeg et verktøy for å forsterke rutemønsteret etterpå (HER).Legg kronemønsteret oppå sukkerpastaen og juster slik at rutemønsteret treffer rimelig parallelt fra midten og ut p begge sidene:)

 

Hold mønsteret godt på plass og skjær rundt kanten:) Ha 1 knivsodd med cmc i 15 ml med veldig varmt vann. Da løser cmcen seg opp kjapt og du har hjemmelaget spiselig lim ;) Lim på perler i hvert kryss:)

 

Så er det å smøre seg med litt tålmodighet. Cmcen gjør at krona herder raskere, men det lønner seg å vente med å sette den opp til du kjenner at sukkerpastaen har litt mer hold enn da du begynte. Det tar ikke mange minutter, men kanskje 10 (om du ikke har hatt i cmc må du vente mye lenger. Du kjenner når den er stiv nok. Den skal være stiv, men ikke så stiv at den sprekker når du bøyer på den) ?! Jeg tok ikke tiden, men det er ikke sånn kjempelenge. Siden deigen er så tykk står den og holder formen bedre enn om den hadde vært veldig tynn:) Lag en sirkler av krona og lim den fast i skjøten med spiselig lim:) Om du liker ei rett krone best, så lar du spissene stå rett opp, liker du å ha litt bøy på dem, så bøyer du de nå :)

 

La krona stå til herding i minimum ett døgn før du gjør noe mer med den. Når døgnet med herding er over har du i cmc i en liten bit med sukkerpasta (jeg liker altså å ha denne biten hvit, men det er en smaksak) triller du en tynn pølse med sukkerpasta og skjærer av 5 like store deler som du triller til kuler. Disse kulene limer du på hver av de 5 kronespissene. La disse herde i minimum 6 timer og så kan du bruke en pensel å ha på perlestøv om du vil:) Da matcher de perlene som du har limt på krona:)

  

Her er det ferdige resultatet: 

 

Tycks? :)

 

 

#Howto #tutorial #DIY #spiseligpynt #krone #kakepynt #sukkerpasta #fondant

Lær deg å lage fantastiske spiselige roser:) Full tutorial!

 • 18.01.2014, 13:09

Jeg lovte å vise hvordan jeg lærte meg å lage spiselige roser:)

 

De beste videoene er de jeg lærte det fra, og ingenting jeg kan filme vil vise det så godt, så da deler jeg dem:)

 

Etter litt prøving og feiling har jeg funnet ut at sukkerpastaen som heter Pettinice er den jeg syns er best å bruke til å lage roser. Jeg eksperimenterer hele tiden for å prøve å få til noe hjemmelaget som egner seg like godt, men foreløpig er det altså den jeg bruker.

Før jeg starter farger jeg sukkerpastaen og knar inn litt cmc. Cmc gjør at deigen herder kjappere og blir noe enklere å ha med å gjøre. Det fåes kjøpt HER. Jeg bruker maizennamel når jeg ruller deigen supertynn ( mellom 1 og 1.5 mm). Med pettinicen trenger man ikke å bruke mye maizennamel, det er snakk om bare såvidt litt pudder om den er sticky, men som regel er den ikke det. Jeg liker å begynne innerst i midten med en mørkere tone, som jeg blander inn litt og litt mer ufarget sukkerpasta etterhvert som jeg legger på nye lag med roseblader, men det er en smaksak:) Det er såvidt synlig på rosetopperen over her. Jeg syns det gir mer liv til blomsten rett og slett:) Videoene jeg deler her er laget av en knallflink dame som heter Edna De La Cruz. Jeg anbefaler alle som er litt over medium interessert i kakepynting å følge henne på youtube, for hun har masse tutorials. Finner henne HER. Det eneste er at videoene gjerne dukker opp litt her og der når man går inn, så da har jeg satt rosevideoene i riktig rekkefølge under her så det skal være enklere for dere å følge med :)

.

Del 1 :)

Del 2:)

Del 3:)

Del 4:)

Del 5:)

Del 6:)

 

 

 Hva syns du?

 

#howto #lære #spiseligeroser #roser #kakepynt #pynt #ednadelacruz

Slik lager du regnbuekake :)

 • 16.01.2014, 23:39

Lag sukkerbrødrøre etter din favoritt oppskrift, eller så har jeg en god oppskrift HER. Del opp røra i så mange deler som du vil ha farger og rør inn 1 farge i hver del.

 

Deretter heller du fargene i bakeforma i den rekkefølgen du vil at de skal syns når du skjærer i kaka. Prøv å treff ca midt i forma og dunk kakeformen lett noen ganger i bordet etter hver farge så de liksom "legger seg på plass". De nederste fargene vil da bli presset ut slik at du ser de i toppen i riktig rekkefølge. 

Stek kaka som normalt og pynt etter egen fantasi:)


Slik ser den ut på toppen:


I bunnen:

 

Og inni:)Enjoy:)

Slik legger du på ett marsipanlokk:) *video*

 • 29.11.2013, 17:44

Her kommer videoen jeg har fått etterlysning etter:) Beklager at det tok slik tid:) I denne videoen viser jeg i all hast hvordan man legger på et marsipanlokk. Vil ikke anbefale noen å stå å pynte kake 30 minutter før dere skal reise bort, for det blir bare stress og tull, hehe (greit nok når det er til egen familie forsåvidt) :P Det jeg glemte å si var at om du jobber med lokket litt etter at du er ferdig med å legge det på (slik jeg gjorde etter opptak) så får du et bedre resultat. Du kan rette ut bulker og lage en skarpere kant i toppen om du vil:)

.

.

.

.

Hjalp det?

Hurtigpynting av sugarcookies:)

 • 22.11.2013, 20:11

Jeg og Vilde bakte en røshaug med sugarcookies til forrige helgs bryllup. Vi skulle pynte alle på samme måten, men hunden spiste jo opp en masse cookies (kan du lese om HER) og vi måtte begynne på nytt... Vi bakte altså nye dagen før bryllupet tror jeg det var.

 

Pyntemetoden vi brukte kan kun brukes med ett kult resultat om kakeutstikkeren er av den typen som også trykker ett mønster på selve kaken:

 

Først lager du sugar cookies (oppskrift HER). Når du stikker ut kakene tryker du ikke ned mønsterplaten, men bare selve utstikkeren slik at du får en helt vanlig litt kjedelig kjeks:

 

Når disse er avkjølte, kjevler du ut sukkerpasta eller marsipan i foretrukket farge. Ca. 2-3 mm tykk. Sørg for at den ikke sitter fast i underlaget:) Trykk ned selve utstikkeren, og deretter mønsterplaten ved å trykke inn "knappen" på toppen:)

 

Når du da løfter utstikkeren vil resultatet se slik ut:

 

Pensle på litt vann på baksiden av sukkerpastaen og legg den på kjeksen. Kjeksen vil ha est ut litt under steking, så du får en fin kant rundt sukkerpastaen:)

 

Så lettvindt kan det gjøres ;)

 

Hva syns du?

Kakedamen

Det var baking denne bloggen skulle handle om da jeg startet den, men som med så mange ting blir det ikke så mye tid til det at jeg får blogget så mye jeg vil om jeg kun skal blogge om det;) Jeg er også opptatt av familien min, dyrevelferd, økologi, gjenbruk og miljø. Det som startet som en bakeblogg er altså blitt en familie-hverdags-aktuelt-økologi-livsstils-bakeblogg....eller noe sånt.... Litt av hvert med andre ord:) Legg meg gjerne til som venn:) Jeg kan kontaktes på nibinuriel@msn.com

Norske blogger Matbloggtoppen Follow on Bloglovin
Gratis blogg

Søk i bloggen

KategorierArkiv
Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no