Review av produkter fra spisdegslank.no

  • 12.03.2015, 11:13

Jeg har bestilt noen matretter og mellommåltider fra spisdegslank.no. Det er forholdsvis billig og mesteparten av det er også ganske godt. Alt sammen er basert på lavkarbokosthold, og det er den eneste reelle måten som fungerer for meg når jeg skal ned i vekt siden jeg på grunn av stoffskiftet brenner karbohydrater skikkelig dårlig. Jeg har bestemt meg for å lage reviews av produktene denne gangen. Dette er mest for min egen del til evnt senere bestillinger, for jeg fant ut nå at det er ting jeg har bestilt før som jeg ikke likte da og som jeg altså ikke liker nå heller. Greit å ha en huskeliste ;)

 

Det første jeg spiste denne gangen var blåbærmuffinsen, så her er min vurdering av den:

 

Den ser helt fantastisk ut. Selv da den var gjennomfrossen hadde jeg mest lyst til å sette tennene i den med en gang.

 

Dette bildet eies av spisdegslank og er tatt av dem. Link til produktet HER.

 

Jeg ventet selvsagt til kaka var tint og det var igrunn like greit, for jeg ble ikke imponert. Ikke skuffet heller forsåvidt, siden jeg ikke hadde noen forventninger, men dog. Der man treffer på en blåbær er muffinsen frisk, søt og ganske god, men det er desverre ikke så mye blåbær i den. Der man IKKE traff på blåbær var denne rett og slett besk i smaken. Den var ikke særlig søt heller, men det betyr at de ikke har hatt i masse kunstig søtning (litt er det jo) og det er vel en bra ting. Jeg betalte 30 kroner for den, og det er en grei pris for et matprodukt laget av noen andre. Jeg var såpass lur at jeg kun bestilte en av de og, for jeg ville prøve før jeg evnt bestilte flere. Det kommer jeg ikke til å gjøre, men dersom du ikke liker særlig søt bakst så kan det hende denne er ok for deg. Jeg ble mett, for den var ikke så ille at jeg ikke klarte å spise den. Var til og med mett en god stund, så den jobben klarte den fint. Når jeg spiser en muffins så er det en høgdare for meg uansett om det er mat eller kakemuffins, så jeg følte meg kakehøy en liten stund og, og det er jo alltids et pluss for en kakedame.

 

Alt i alt gir jeg denne muffinsen terningkast 3.

 

 

#lavkarbo #review #spisdegslank #muffins #blåbærmuffins #cupcake #blåbærcupcake

Supergod sjokoladekake med en overraskelse :)

  • 09.04.2014, 17:10

For en tid tilbake snublet jeg over en oppskrift på nettet som gjorde meg en smule nysgjerrig. Jeg søkte etter lavkarbosjokoladekake og kom over en oppskrift jeg ikke klarte å glemme. I går prøvde jeg å lage den og du verden! Jeg tror det er en av de mest saftige sjokoladekakene jeg har smakt. Den er supersaftig, men samtidig lett i konsistensen. Den er uten mel, melk og raffinert sukker.

 

Kaka på bildet er en bunn delt i to halvmåner og lagt oppå hverandre med glasur i midten. For å lage en hel er det bare å lage to kakebunner istedenfor en.




Den har en ingrediens som kommer til å få deg til å rynke på nesa, men om du våger å prøve deg på denne så vil du ikke bli skuffet!

 

Ingrediensen du vil rynke på nesa av er *trommehvirveeeeel*

SVARTE BØNNER!! Det er helt absurd! Jeg syns det var skikkelig sært, men etter å ha laget den er jeg helt satt ut. Man smaker ikke bønnene, men de gir kaka en helt spesiell god konsistens og saftighet jeg ikke har vært borti i noen sjokoladekake tidligere. Det er helt sinnsykt:)

 

 

Jeg gjorde noen justeringer underveis, og for en gangs skyld skrev jeg ikke ned nøyaktig hvor mye mer jeg hadde i enn det som står i oppskriften, men jeg kan fortelle hva jeg hadde i mer av og hvorfor, så kan dere smake til selv:) Her er en oversettelse (med noen små justeringer) av den originale oppskriften.

 

Du trenger:

 

1 boks sorte bønner

5 store egg

1 ss vaniljeekstrakt (jeg hadde i 2)

1/3 ts havsalt (droppet jeg siden boksen med bønner var saltet fra før)

6 ss meierismør

1.15 dl agavesirup ( i tillegg hadde jeg i en del sukrin fordi jeg ikke syns røra ble søt nok. Kanskje 5-6 ss)

6 ss bakekakao

1 ts bakepulver

1/2 ts natron (jeg hadde i litt ekstra av begge).

 

Slik gjør du:

 

1. Sett stekeovnen på 160 grader.

2. Smør en 20 cm springform så den er klar for bruk, eller sett opp 16 cupcakeformer i cupcakebrett.

3. Skyll bønnene grundig og rist av overflødig vann.

4. Ha bønner, 3 egg og vanilje i en blender og kjør dette til bønnene er helt finmoste.

5. Bland sammen kakao, bakepulver og natron.

6. Pisk romtemperert smør sammen med agavesirupen til det er kremete i konsistensen (jeg hadde først i sukrin etter at hele røra var blandet, for da var det enklere å bli enig med meg selv om hvor søt jeg syntes den burde være). Bland inn de to siste eggene, et og ett og pisk skikkelig godt etter hvert av dem.

7. Mix alt  godt sammen og ha det i kakeforma eller cupcakeformene,

8. Stek kaka i ca 45 minutter, cupcakes i ca 25. Kaka er ferdig når du ka klemme på toppen og deigen området du klemmer på reiser seg igjen:)

9. La kaka bli ordentlig kald før du pakker den i plastikk. La den gjerne ligge over natta (vi gjorde ikke det og den var supergod for det).

 

 

 

Glasur:

 

110 gram romtemperert meierismør

0.5-0.6 dl sukrinmelis

5-6 strøkne ss kakao

2-3 ss kokosmelk

1 ss vaniljeekstrakt

Jeg hadde i litt tagatesse fordi jeg ikke syns denne ble søt nok. Bedre å ha i litt av en annen type søtning enn å ha i enda mer sukrin. Dette for å unngå isingen som kan komme med sukrin.

 

Slik gjør du:

 

Mix sammen smøret, melisen, kakaoen og vaniljeekstraktet.  Når det ser jevnt og fint ut har du i kokosmelka:)

 

 

En bunn av oppskriften over deles i to (så du har to halvmåner med kake), ha på glasur på begge halvdeler og legg de oppå hverandre, så der det ut som en litt høy norma sjokoladekake:) For å lage en hel kake i to lag, lag kaka to ganger og doble oppskriften på glasur:) Om du vil lage etter den originale oppskriften finner du den HER :)

 

 

Ka du trur?

 

 

#sjokoladekake #kake #sortebønner #bønner #lavkarbo #lavgi #sunt #sunnere

Lavkarbo cafécookies:)

  • 24.03.2014, 15:26

Jeg driver og eksperimenterer med sukrin for å finne ut nøyaktig hvor grensa går før man får den ekle isingen. Her er jeg oppe i 17-18 % sukrin og det er enda ingen ising. Disse ble kjempegode og jeg lagde dem med vilje litt små, for det føles greit å spise 1-2 uansett str, men 3 da føler jeg meg fryktelig usunn, hehe :P Merkelig mekanisme. Disse må kunne regnes som lavkarbo, men de er neppe ketosevennlige om man velger å spise alle på en gang.

 

Oppskrift:

 

50 gram sammalt speltmel (kan antagelig byttes up med mandelmel for enda færre karbohydrater)

50 gram mandelmel

20 gram tagatesse

50 gram sukrin

1 ts bakepulver

1 egg

50 gram smør

30 gram hasselnøtter

100 gram sjokolade uten tilsatt sukker (f.eks cavalier)

 

Bland alt det tørre og smuldre inn smøret. Pisk egget og bland det godt inn. Hakk hasselnøttene og sjokoladen og kna det inn i deigen. Trill kuler av deigen som du legger på bakepapir og klemmer litt flate (ca 1 cm). Stek midt i ovnen på 180 grader i ca 15 minutter:)

 







Enjoy :)

 

Har du noe forslag om hva jeg kan prøve å lage sukkerfritt neste gang?

 

 

#cafécookies #sukkerfritt #sukkerfri #lavkarbo #lowcarb #sjokoladecookies #oppskrift #snacks #diy #kjeks

 

Min lavkarbofrokost:)

  • 21.03.2014, 13:06

Jeg har altså etter 2 mnd på en delvis nokadiett (i kombo med lavkarbomat) bestemt meg for å kjøre rent lavkarbo en stund. De nokaproduktene jeg har brukt har vært innmari gode syns jeg, men jeg blir litt lei av å bare spise det samme hele tiden. På lavkarbo kan man spise HVA SOM HELST! Det finnes en lowcarbutgave av det aller meste!

 






3 egg

3 ss vann

1/2 løk

1 skive kalkunpålegg

1 ss smøreost

Agurk

Paprika

 

Hakk løken og skjær opp kalkunpålegget. Surr dette i panna med litt smør. Visp egg og vann og helle dette over i panna. La det steke på litt under halv styrke under et lokk. Etter 5 minutter slipper du litt smøreost midt på og etter ca 10 minutter er den ferdig. Jeg skar opp litt agurk og paprika og hadde til :) Nam nam:)

 

 

 

Glad i omelett? Hva pleier du å ha i den når du lager det?

 

 

#frokost #lavkarbo #lowcarb #omelett #lavkarbomat

 

Sukkerfri panna cotta med skogsbærcoulis:)

  • 20.03.2014, 17:34

Som lovet så kommer det en oppskrift på sukkerfri vanilje panna cotta. Det tok meg et par forsøk før jeg fant en god balanse mellom sukrin og tagatesse, men den ble god til slutt:) Ble dårlig med bilder, men det er vel oppskriften som er det viktigste:)

 

 

 

 

Panna Cotta:

3.5 dl fløte

1 vaniljestang

2,5 ss sukrin

2,5 ts tagatesse (jeg blander disse to for å slippe isingen fra sukrinen)

2 1/4 gelatinplate

 

Skogsbærcoulis:

1.5 dl frosne skogsbær

2.5 ss sukrin

2 ts tagatesse








 

 

Slik gjør du:

 

Legg gelatinplatene i vann i 5 minutter. I mellomtiden deler du vaniljestangen på langs og skraper ut frøene. Kok opp fløten (panna cotta betyr kokt fløt, så ja, den skal koke opp) og ha i søtning, vaniljefrø og vaniljestang. Trekk fløten av plata. Skvis vannet ut av gelatinen, ha den i fløten og rør til alt har løst seg opp. Hell fløten i 2 porsjonsskåler og sett kjølig over natta.

 

Skogsbærcoulis: Det varierer litt hvor sur bæra er, så jeg anbefaler at du smaker før du avslutter. Ha de frosne bærene i en kjele og varm de opp. De slipper saften etterhvert som de blir varme. Ha i søtning, mos det hele med en stavmikser og så er den ferdig:)

 

 

Ka du trur? :)

 

#pannacotta #dessert #sukkerfri #lavkarbo #vanilje

Dobbel chocolate chip cookies uten tilsatt sukker:)

  • 27.02.2014, 18:00

Disse blir sprøe utenpå, myke og deilige inni, akkurat passe søte, og mektige nok til at man ikke orker å trykke innpå alle med en gang. Perfekt for en litt sunnere livsstil med andre ord ;)

 

 

Du trenger:

100 gram sammalt speltmel

100 gram mandelmel

40 gram tagatesse

80 gram sukrin

2 ss kakao

2 ts bakepulver

1 egg

100 gram smør

2 ss lønnesirup

20 gram hasselnøtter

100 gram sjokolade uten tilsatt sukker.

30 gram rosiner

 

 

Slik gjør du:

Mål opp og bland det tørre godt sammen.




Kna smøret sammen med det tørre.

 

Bland inn pisket egg, vann og lønnesirup.


Kna til deigen din ser slik ut:

 

Finn frem din favorittsjokolade (uten tilsatt sukker). Jeg pleier å kjøpe melkesjokoladen fra cloetta, men forrige gang jeg impulskjøpte hadde de bare den mørke på butikken, så da ble det den;)

 

Grovhakk sjokoladen:)

 

Mål opp rosiner (disse kan sløyfes om du ikke liker, eller syns det blir for mange karber).

 

Ta hasselnøttene 1.5 minutt i microen (eller 15 minutter på 165 grader i stekeovn) og gnu dem godt i ett rent kjøkkenhåndkle for å få av skallet. Finhakk de:)

 

Bland sjokolade, nøtter og rosiner godt inn i deigen

 

Lag kuler som du trykker flate. Maks en cm da disse hever litt i høyden. Stek de på 180 grader i 15 minutter på midterste rille i ovnen.

 

Og voila:

TRykk HER for utskriftsvennlig utgave:)

 

Hva tror du om disse? :)

 

I morgen kommer det oppskrift på gresk moussaka fra bunnen av. Stay tuned ;)

 

 

 

 

#cookies #småkaker #sukkerfri #sukkerfritt #lavkarbo #sunt #sunnere

 

 

Deilig sukkerfri sjokoladekake på 5 minutter:D

  • 25.02.2014, 17:00

Dere aner ikke hvor mange ganger jeg har laget denne fotoserien, bare for å slette bildene etterpå. Jeg har ikke klart å lage en god oppskrift før i dag. Forskjellen før og nå?! Nå har jeg tagatesse og ikke bare sukrin, dessuten har jeg gått til innkjøp av mandelmel:) Det gjorde hele forskjellen:) En bonus: Dette er den enkleste kakeoppskriften jeg noen gang har snekret sammen:)

 

 

Dette trenger du:

 

1 dl mandelmel

2 ss kakao

2.5 ss tagatesse

0.5 ss sukrin

0.5 ts bakepulver

2 egg

60 gram smør (eller olje om du vil)

2 ss vann

1 ts vaniljeessens

 

 

Mål opp og bland det tørre godt sammen. Bland inn piskede egg, vann, vaniljeessens og smeltet smør. Kjør kaken i 3 minutter på full styrke i microen:) Enkelt??! Oh yes!

 














 

Til glasur kan du f.esk bruke sjokoladeglasur laget av 25 gram smør, 100 gram sukrinmelis og en ss kakao. Jeg er ikke særlig glad i isingen fra sukrin så jeg brukte hjemmelaget sjokonøttpålegg uten tilsatt sukker:) Oppskriften på det finner du HER :) Jeg hadde ca 2 romslige ss med sjokonøtt i en kopp og varmet i mikroen. Deretter blandet jeg inn en ts smør og en teskje med lønnesirup bare for å få den litt mer flytende.





Det kommer til å dukke opp flere sukkerfrie oppskrifter og deilige middagsoppskrifter her fremover. Mye mer enn det som har vært. Følg gjerne med på lasset og del snadderet om du vil:)

 

 

Vil du prøve denne? :)

 

 

#Sukkerfri #tagatesse #sukrin #oppskrift #sjokolade #sjokoladekake #kakao #glasur

Lavkarbo Chili Con Carne:) Oppskrift og fremgansmåte (og litt humor...)

  • 19.01.2014, 22:26

 

Vi bestemte oss for å lage noe godt til kveldsmat, så da ble det chili con carne siden vi hadde alt som trengs:)Sambo ble sånn litt overraska da jeg kom med ønsket om å få være med..... :P "Du???! Lage mat????????!"....

 

 

Have some faith, sa jeg da....


Haha..... Joda.... Å steke kjøttdeig er jo ikke vanskelig da..... (jeg sved den bare litt :P )... Se:D Ivrig?!


 

Fra spøk til ramsalte alvor! Det du trenger er:

 

400 gram kjøttdeig

1 hakket løk

2 oppskårne paprika

2 hakkede fedd hvitløk

1 hakket chili

1 boks knuste tomater/eller 4 vanlige som du hakker og blander med 1ss tomatpuré og litt vann.

1 boks kidneybønner

1 ss rapsolje

1 ts spisskummen

salt og pepper

 

 

Brun kjøttdeigen og fres løken i rapsoljen. Ha i paprika, hvitløk, chili, spisskummen, salt, pepper og knuste tomater. La dette surre i 20 minutter før du trekker panna av platen og tilsetter kidneybønnene (disse blir rett og slett ikke gode om du tilsetter de samtidig som det andre, så vent helt til slutt ).











Er du glad i å lage mat?

 

 

#oppskrift #mat #middag #chiliconcarne #lavkarbo

Lavkarbo knekkebrød:)

  • 10.10.2013, 20:13

Jo, altså:) Tidligere i dag mens minstemann sov testet jeg ut en posemiks fra proteinfabrikken. Det så jo lettvint ut så jeg måtte jo prøve ;)

 

Oioi!! Får jeg ikke sponsoravtale med proteinfabrikken på dette bildet, så vet ikke jeg... *kremt*. 

 

De reklamerer altså med 1.4 karber pr knekkebrød og det er veldig bra, men gjør meg skeptisk. Kan de henge sammen, og viktigere, kan de smake godt?

 

Mitt første inntrykk er at dette ser ut som fuglefrøblanding:

Det gjør litt det, ikke sant? ;)

 

Hell posens innhold i en bolle.





Tilsett 3.5 dl vann:

 

Rør det sammen (jeg brukte mikseren) og la det stå å svelle i noen minutter. 

 

Det syns ikke så godt på bildet, men blandingen var veldig løs og min tanke var "Jahaaaa?! Kan dette bli knekkebrød som henger sammen?!"





Skeptiiisk!

 

Vel....videre så skal du glatte det ut på ett bakepapir og det gikk forsåvidt greit nok, men det var litt vanskelig å ikke lage hull i det hele for som sagt, det henger ikke akkurat bra sammen. 

 

"Stek det midt i ovnen på 170 grader, ta det så ut og skjær det opp i biter. Ha deretter bitene over på ei rist  og stek videre i 25-30 minutter" sto det... eller noe i den duren i alle fall. 

 

Oppskjæringen gikk greit. Tok det med pizzaskjærer og det fungerte fint:) Flyttingen over på rist derimot var ikke like enkelt. Det smuldret av biter på nesten hver eneste rute jeg skulle flytte over. Jeg tror kanskje det kan la seg løse ved å steke de litt lenger før kutting:)

 

Alt som falt av  trykket jeg sammen til to små knekkebrød:)

 

Her er det ferdige produktet og til min store overraskelse kan jeg si at det faktisk er gode knekkebrød! Veldig "helsete" i smaken, men de er gode:) Godt for sambo å ha ett alternativ når han er på ketolysekur.

 

 

Ka du trur?

Lavkarbo pizzabunn :D

  • 18.09.2013, 22:20

Sambo er på lchf for øyeblikket og det krever litt kreativitet i matveien:) Nå har jeg snublet over en pizzabunnoppskrift som er helt sinnsyk. Om noen av dere er på lchf kan jeg varmt anbefale denne her. Har prøvd MANGE rare pizzaoppskrifter, men denne var faktisk veldig bra. Navnet på bloggen er LCHF-bloggen og link til pizzaoppskriften finner du HER

 

Vi fylte pizzaen med følgende:

1 glass tacosaus. 

Stekt kjøttdeig av svin.

Salami

1/2 løk og oppkuttet champignon, stekt. 

Revet ost

Filadelfiaost med hvitløk og urter.

 

Pizzaen var helt sinnsykt god!

 

 

Har du noen gode lchfoppskrifter? :)

Lavkarbofrokost for de late (dvs meg...)

  • 01.01.2012, 19:06

Jeg kan ikke fordra å lage mat.... Jeg syns det er kjedelig rett og slett... derofr blir det veldig lettvindt når jeg skal lage frokost...

 

Kakk 4 egg rett i panna. Ha i 4 ss vann og pisk det...

Så er resten av bildene min uleselige for pcen av en eller annen grunn så... Stek omeletten.

Finn en tubeost i kjøleskapet om du har (gjerne litt vanlig skiveost også)... smell det på ene halvdelen, brett dobbelt og Vips har du frokost:)

 


(bilde lånt fra google siden mine ikke virket plutselig, men den så omtrent slik ut;)

Ideelt sett skulle man hatt en salat til, men vi glemte å handle før nyttårshelgen så det ble det ingenting av...

 

 

Har du noen lettvinte frokostoppskrifter på bloggen din så pleasu do share url med meg. Vi skal kutte ned på kakejomsen nå etter jul hvilket betyr lchf, så alle bidrag mottas med takk:)

Kakedamen

Det var baking denne bloggen skulle handle om da jeg startet den, men som med så mange ting blir det ikke så mye tid til det at jeg får blogget så mye jeg vil om jeg kun skal blogge om det;) Jeg er også opptatt av familien min, dyrevelferd, økologi, gjenbruk og miljø. Det som startet som en bakeblogg er altså blitt en familie-hverdags-aktuelt-økologi-livsstils-bakeblogg....eller noe sånt.... Litt av hvert med andre ord:) Legg meg gjerne til som venn:) Jeg kan kontaktes på nibinuriel@msn.com

Norske blogger Matbloggtoppen Follow on Bloglovin
Gratis blogg

Søk i bloggen

Kategorier



Arkiv




Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no