hits

Aprilsnaaaar!

  • 01.04.2014, 14:48

Q-meieriene lanserte denne idag med teksten:

Nyhetslansering! Vi har i dag den glede av å stolt presentere vår siste innovasjon: Q Glad Melk, melken som aldri blir sur! Den rulles ut i butikker over hele landet i dag! Hva synes du?

 

 

Hvor kult hadde ikke det vært? :D

 

 

Fra Litago kommer denne nyheten med teksten:

Nå lanserer vi vårens store nyhet - Litago med brokKUlismak! Mmm(ø)! Er du glad i brokkoli?


 

Gilde lanserer denne snasne pølsenyheten:

 


 

Teksten som fulgte dette bildet er:

Gilde lanserer nyheten Rosin i pølsa. Oppskriften er veldig enkel ? det er fortsatt de samme gode pølsene fra Gilde, men i tillegg får du saftige rosiner fra California. Den kommer som grillpølser til påsketuren, og som wienerpølser til 17. mai. Bakgrunnen er flere forespørsler fra kunder om hvorfor det ikke lages pølser med rosiner.

 

 

Jeg elsker denne dagen når det kommer slike uskyldige spøker:D

 

Har du sett noen bra enda?

 

 


#aprilsnar

 

Supergode lavkarbovafler :)

  • 23.03.2014, 18:08

 

3 egg
1 ss sukrin
2 dl seterrømme
0.5-1 dl mandelmel
2 ts bakepulver
2 ts fiberhusk
3-4 ss fløte


 

Ha alt sammen i en bolle og pisk det sammen. La svelle i ti minutter før du har smør i vaffeljernet og steker. Viktig å bruke smør, ellers vil disse sette seg fast. Jeg fant også ut at det er bedre å steke de bittelitt for lenge enn for kort (for da deler de seg så du har en del oppe og en del nede i vaffeljernet).Disse imponerte til og med sambo, så da er jeg tydeligvis inne på noe ;) Jeg prøvde å spise en uten noe på, men det ble litt tørt, så rømme og syltetøy gjør susen:) Vilde og jeg kokte litt sukkerfritt bringebærsyltetøy som vi søtet med sukrin og tagatesse:) Ble veldig bra:)

 

 

Anbefaler!

 

 

#lavkarbo #lavkarbovafler #vafler #vaffel #oppskrift #diy #fremgangsmåte #sunt #sunnere

 

 

Lowcarb amerikanske pannekaker.

  • 22.03.2014, 19:52

I går kveld hadde jeg så uhorvelig lyst på noe godt. Jeg har startet på en livsstil med vesentlig mindre karbohydrater og da må jeg jo nødvendigvis lage mer av maten fra bunnen av. I går kveld hadde jeg veldig lyst på pannekaker og bestemte meg for å prøve å lage en lavkarboutgave. Her er det jeg kom frem til:)

 

Du trenger:

2 egg

2 veldig fulle ss rømme

3 ss fløte

1 klype salt

1 ss mandelmel (kan kuttes ut)

2 ts fiberhusk

Meierismør til steking

 

Ta alt i en bolle og pisk det sammen. La røra svelle i ca 10 minutter.
 

 

 

Ha litt smør i panna og legg røra i med en spiseskje. 1.5 ss er en bra mengde. Stek på litt over middels varme til de ser ut som på bildet under:)

 

Til syltetøy kan du f.eks koke opp blåbær som du så søter. Jeg brukte ca 2 dl bær til 1.5 ss sukrin og en ts tagatesse:) Disse ble så gode at jeg bare måtte lage det til frokost og :P

 

Ka du trur?

 

 

 

#oppskrift #fremgangsmåte #pannekaker #blåbær #lavkarbo #lowcarb #sunnere #godt #gode #lapper #frabunnenav

 

 

Slik lager du regnbuespaghetti :D

  • 16.03.2014, 19:58

I dag spiste vi regnbuespaghetti til middag:D Jeg så dette trikset et eller annet sted for en tid tilbake og bestemte meg for at jeg skulle prøve det en eller annen gang:) I dag ble dagen :D

 

Man koker spaghetti på den vanlige måten og fyller noen boller med varmt vann som man farger i forskjellige farger. Når pastaen er ferdig kokt legger man litt av den i hver bolle og lar den ligge i noen minutter til fargen har satt seg. Deretter skyller man av den overflødig farge under kaldt vann og så putter man all pastaen tilbake i kjele og varmer den opp igjen så den er spiseklar:) 

 


Det var kjempelett og så ganske morsomt ut. Eldstemann har vel aldri spist så mye spaghetti noensinne. Kommer alikevel ikke til å bli noen vane å lage dette, for jeg tenker litt "alt med måte" når det gjelder kunstige fargestoffer. Det er ikke noe jeg vil at vi skal ha i oss ofte selv om det er aldri så godkjent. Litt en gang iblandt er greit:)

 

Hva syns du?

 

 

#middag #spaghetti #regnbuefarger #regnbue #DIY

Oppskrift på en noe anneledes biffmiddag...

  • 04.03.2014, 21:35

Jeg har hatt litt lite inspirasjon på matfronten i det siste. jeg syns det er vanskelig å skulle tenke ut en ny middag hver dag. Det spørs om jeg ikke snart blir nødt til å ta kokebøkene fatt for å få det til :P Vi bor som tidligere nevnt et stykke utenfor allfarveg. Det er 1.7 min til nærmeste butikk og jeg skal være den første til å innrømme at jeg syns det å stresse dit i siste øyeblikk ikke er spesielt morsomt. I dag når jeg altså IGJEN var så og si tom for såkalt "normale" middagsingredienser måtte jeg jo være litt kreativ.

 

I dag serverte jeg:

 

Nøttebiff med fløtesaus og asparges:D

 

Du trenger:

4 desiliter nøtter

4 desiliter havregryn

En stor løk ( eller 2 små)

2 fedd hvitløk1 hakket chili (skrapet for frø om det er barn invilvert i spisingen)

Salt og pepper

1-2 spiseskjeer soyasaus

1 ss olivenolje

To egg

 

Tilbehør:

Sopp, asparges og fløtesaus.

 

(Originaloppskriften er hentet HER og er modifisert til å passe preferansene her i huset:)

 

Ta nøtter og havregryn i en blender til det er ganske finhakket.

  

Hell det deretter i en bolle før du fyller resten av ingrediensene i blenderen og moser det godt sammen. 

 

Hell siste vendingen over i bollen med det tørr og kna det godt sammen.

 

Ha litt vann på hendene dine og form karbonader av deigen. Legg karbonadene på et brett kledd med bakepapir, eller i en ildfast form smurt med smør eller olje.

 

Stek asparges i en stekepann sammen med soppen. Bruk smør, salt og pepper. Nam! 

Jeg kokte i tillegg opp litt ekstra grønnsaker for å ha nok mat til alle 4:) Kjempegodt! Fløtesaus har jeg aldri målt opp ingrediensene på, men jeg lager det ved å smelte smør i en kjele og ha i mel til det blir ganske tykt. Lar dette steke under konstant røring til det har en ganske gyldenbrun fin farge før jeg har i litt og litt vann som jeg lar koke opp for å holde øye med konsistensen. Når den er nesten riktig i konsistens har jeg i fløte til den er akkurat passe tykk. Jeg krydrer med salt, pepper, grønnsaksbuljong og et par skiver med fløtemysost. Jeg vet når den smaker akkurat riktig og det er en av de få matlagingsgreiene jeg lærte meg da jeg var liten, så jeg har aldri trengt en oppskrift... ;) 

Tadaaaaaaa! Jeg syns disse ble veldig gode, om enn litt tørre. Når jeg delte de i litt mindre biter og dynket med saus, så ble det helt sinnsykt godt!

Jeg skal prøve å få sambo til å kommentere under her hva han faktisk syntes om det, for jeg var jo spent. Selv om jeg liker en ting er det jo ingen gitt selvfølge at andre likre det ;)

 

 

Har du smakt nøttebiff før?

 

 

#middag #oppskrift #vegetar #nøttebiff #nøtter

Hjemmelaget Guacamole:)

  • 01.03.2014, 21:07

 

Du trenger:

2 avokadoer

1 rød chili

1/2 løk

1 hvitløksbåt

1 lime

 

Del avokadoene, plukk ut steinen og grav ut innmaten med en skje. Del chilien i 2 og skrap ut frøene. Hakk den i litt mindre biter. Hakk løk og hvitløk. Sleng alt i en blender og press over saften av en lime. 

Kjør til det er helt finmost og smak til med salt og pepper:) 

Yummy :)

 

 

#guacamole #oppskrift #tilbehør #dip #hjemmelaget

Dåpskake på gang :)

  • 28.02.2014, 23:30

Kvelden min i dag har jeg brukt på en navnefestkake:)

 

 

 

Dere hatt en fin kveld? :)

 

 

 

Ostepai med tomat og bønner:)

  • 24.02.2014, 20:34

I dag bestemte jeg meg for å lage vegetarmat til middag:) Meatless monday;) Når jeg improviserer på kjøkkenet så går det enten rett i d*ss eller veldig veldig bra:) Siden jeg faktisk deler oppskriften på denne, så kan du gjette hvilken veg det gikk i dag:)

 

Det du trenger til paibunn er:

125 gram meierismør

3 dl mel

3 ss vann

 

Kna sammen mel og smør før du har i vann og la deigen optimalt sett får en time i kjøleskapet før du kjevler den ut eller trykker den i formen:)

 

 

Bruk en gaffel og stikk endel hull i bunnen av paideigen slik at den ikke bobler seg opp under steking. Forstek på nest nederste rille i 10-12 minutter på 200 grader:)

 

 

Til paifyllet trenger du:

2 medium poteter

1 liten rødløk

1 fersk chilli

1 boks kidneybønner

1 boks hvite bønner

1 boks bruksklare røde linser

1/2 glass soltørkede tomater

2 egg

2 dl melk

1 boks knuste tomater

Gulost (og gjerne litt parmesan om du har)

2 ts Helios urtesalt (eventuelt 1 ts vanlig salt)

1/2 ts chillipulver

2 ss paprikapulver

1 toppet ts oregano

1 ts pepper

 

 

Kok opp lettsaltet vann, skjær potetene i båter og kok de til paibunnen er ferdig forstekt (ca 8-10 minutter). Sil av vannet og sett potetende til side.


 

Åpne boksene med bønner og linser og skyll disse godt i kaldt vann.

 

Ha halvparten (eller litt mer) av de soltørkede tomatene i en sil og la mesteparten av oljen renne av. Skjær løken i skiver og hakk chillien.


 

Visp sammen egg og melk og bland inn de knuste tomatene (de vanlige du får kjøpt på matbutikken funker helt fint for de smaker så og si det samme:) 

 

 

Bland inn krydderet i eggemiksen og sett den til side:) Bland bønnene og linsene godt og hell de i paibunnen. Legg på potetbåter og løkskiver og hell eggemiksen over:) Sett paien i ovnen på 200 grader i 20-25 minutter før du legger på skiver med ost og eventuelt strør over litt revet parmesan (det var snaddergodt) og steker videre i 10 minutter til.

 

La paien hvile i ca 5 minutter før du serverer sammen med din foretrukne salat:)Anbefaler virkelig denne (og det gjør jammen sambo og, hehe) :)

 

Har dere en kjøttfri dag eller flere i uken (eller er det noe dere vurderer) ? :)

 

 

 

 

#vegetar #pai #linser #bønner #kjøttfri #kjøttfridag #middag #oppskrift

Kakedamen

Det var baking denne bloggen skulle handle om da jeg startet den, men som med så mange ting blir det ikke så mye tid til det at jeg får blogget så mye jeg vil om jeg kun skal blogge om det;) Jeg er også opptatt av familien min, dyrevelferd, økologi, gjenbruk og miljø. Det som startet som en bakeblogg er altså blitt en familie-hverdags-aktuelt-økologi-livsstils-bakeblogg....eller noe sånt.... Litt av hvert med andre ord:) Legg meg gjerne til som venn:)

Norske blogger Matbloggtoppen Follow on Bloglovin
Gratis blogg

Søk i bloggen

KategorierArkiv
Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no